BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 1 miesiąc temu #571157 przez JoannaL
alex wkładki laktacyjne używałam Bella o ile mnie pamięć nie myli takie w różowym pudełku, a co do majtek to zdecydowanie polecam te z siateczki. Można je prać i używać kilkakrotnie i są o wiele bardziej przewiewne

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #571188 przez Anabelle
Alex_87 napisał:

Dziewczyny dwa pytania: jakie wkładki laktacyjne kupujecie albo polecacie? i jakie majtki poporodowe? jednorazowe siateczkowe, czy zwykłe bawełniane

Ja dostałam od szwagierki wkładki laktacyjne firmy bella, ale są kiepskie, taka wata bezkształtna jak dla mnie. Kupiłam 2 opakowania penaten i otworzyłam opakowanie - są profilowane więc może będą fajniejsze. Sugerowałam się opiniami w internecie: www.cefarm24.pl/6896,penaten-wkladki-laktacyjne-x-50-szt.html tutaj jest 11 opinii osob ktore kupily.

majtki poporodowe dolecily mi polozne w szpitalu. namawialy na siateczkowe bo sa bardziej przewiewne i mozna je przeprać, nie gubią włókien w rany np.

12 lata 1 miesiąc temu #571211 przez lalka
majtki poporodowe położna poleciła siateczkowe..przewiewne są i można prać!!!!więc jutro lecę i kupuje i wkładki też!!!
mi Malutka chyba uciska na płuca...bo powietrza nie mogę złapać i tak mi ciężko...nic mi nie przeszło!!!!

12 lata 1 miesiąc temu #571246 przez demoniqe
ja mam wkładki laktacyjne Tommy Tippie i już używam :) polecam. Majtki kupiłam fizelionowe, takie każą u nas w szpitalu.

12 lata 1 miesiąc temu #571273 przez Sevilla
Najlepszym sposobem na rozstępy to nie tyć, ale się nie da :) A tak naprawdę miałam na myśli kremy, bo ich już wypróbowałam nad to. Najlepszą konsystencję ma krem Gerbera przeciwrozstępom i pachnie zabójczo pięknie, drugi w kolejności jest olejek Eucerin przeciwrozstępom - nie zostawia tłustych plam i szybko się wchłania :) Kolejny to AA przeciwroztępom - ochydnie pachnie, ale bosko się wchłania, a na końcu jest Pharmaceris - ochydnie pachnie, małowydajny i źle się wchłania. Wszystkie przetestowałam na sobie :) A opinie wydał mój Michał, który codziennie żmudnie wmasowuje kremiki w moje ciało :)

Dziś wybraliśmy się na zakupy, ale jedynym konkretnym zakupem, był stanik.
Niestety u mnie już wchodzi chyba rozmiar 70G, więc cena stanika też duża. Doszłam do wniosku, że pierdziele i nie kupuje stanika za 160, poszłam do sklepu sportowego i kupiłam stanik sportowy, który wraz z moimi piersiami będzie rósł :)

Co do wkładek laktacyjnych, ja dostałam od koleżanki, bo jej zostało całe opakowania po poprzedniej ciąży, chyba firmy bella. Później zobaczymy jak się sprawują, bo jak na razie są nie potrzebne :)

12 lata 1 miesiąc temu #571363 przez Alex_87
A ja do smarowania używam zwykłej oliwki albo tłustego kremu oliwkowego, nie wiem czy dobrze robię nie używając typowych kremów na rozstępy, ale czytałam że liczy się systematyczność ;) no zobaczymy

Wkładki kupiłam dziś Johnsona 50 szt. za 14,99 w rossmannie, podobno promocja, ale nawet nie mam porównania z innymi sklepami. i tak w praniu się okaże czy mi służą :)
A co do majtek to może spytam w szpitalu czy mają jakieś swoje wytyczne co do wyprawki, ale skłaniam się ku tym siateczkowym.

12 lata 1 miesiąc temu #571369 przez lania
Alex_87 napisał:

lania napisał:

Nie rozumiem tej zdechłej myszy :-) :-\

Lania ja właśnie też nie bardzo nie wiem co autor tekstu miał na myśli :P

Mąż mi wytłumaczył, powiedział: Przecież ciągle ci coś śmierdzi" :silly: :silly: :dry: :laugh: :laugh: tak, to może być to

12 lata 1 miesiąc temu #571380 przez Alex_87
lania napisał:

Alex_87 napisał:

lania napisał:

Nie rozumiem tej zdechłej myszy :-) :-\

Lania ja właśnie też nie bardzo nie wiem co autor tekstu miał na myśli :P

Mąż mi wytłumaczył, powiedział: Przecież ciągle ci coś śmierdzi" :silly: :silly: :dry: :laugh: :laugh: tak, to może być to

Haha no żeby facet nam musiał takie rzeczy tłumaczyć :D rzeczywiście ten mózg się obkurcza. Ja kiedyś wszystko pamiętałam, co mam zrobić co kupić, a teraz wszystko na kartce zapisuje, co mam zaplanowane na dany dzień, totalne rozkojarzenie :)

12 lata 1 miesiąc temu #571408 przez Kiniaczek
Hej mamki, ja padam na twarz, dzis kolejny dzien lataniny po meblowych płytkowych i lampowych sklepach.... ufff ale juz na szczescie wieksxosc rzeczy wybranych i teraz zamawiac bedziemy na necie. Masaka jakas , brzuch mi twardniał Hugo chyba słabo zadowolony z wycieczek po sklepch, ja zreszta też bo zadyszka na kazdym kroku :-) :-) :-) teraz siedzimy, i ledwie oddycham, mlody nacisk na pluca takze wiem Lalka co czujesz....
Co do majtek to mam zamiar kupic siateczkowe a wkładki laktacyjne dostałam od kolezanki firmy Lansinoh ale nie otwieralam jeszcze. Zostalo jej 30 wiec narazie nie zamawiam więcej, zobacze jak sie beda sprawowały ....

12 lata 1 miesiąc temu #571427 przez moniaaak
Kurcze ja dziś przespałam prawie cały dzień:(. Dobrze, że mnie telefon obudził, bo pewnie bym spała już do rana.
Chyba wraca mi spanie z pierwszego trymestru :) ,

Milego wieczoru :laugh:

12 lata 1 miesiąc temu #571461 przez Kiniaczek
Ja też dzis jestem senny bąk....ziewam i ziewam i konca nie widać.... jescze w dodatku pełnia......:-\

Co do smarowania to uzywalam do niedawna oliwkę i Elancyl a teraz zakupiłam olej ze słodkich migdałów ' na forum bardzo chwalony wiec zobaczymy .... nawilża rewelacyjnie ,tyle z kilkudniowej obserwacji :-) :-) :-) :-)

12 lata 1 miesiąc temu #571492 przez moniaaak
Ja praktycznie od samego początku ciąży używam codziennie oliwki bambino. To wszystko co stosuję i na szczęście żadne rozstępy mi się nigdzie nie robią.

12 lata 1 miesiąc temu #571528 przez lalka
ja leniwa jestem i codziennie się nie smaruję....na razie mam tylko jeden nowy rozstęp!!!ja używam oliwki bambino i balsamu z Ziaja do skóry przesuszonej!!!

Sevilla ja do karmienia kupuję tylko staniki sportowe!!!!z poprzedniej ciąży pamiętam,że z odpinaniem trochę miałam problemów i zamieniłam na sportowy...i bez porównania....!!!inwestuję tylko w te!!!

kiniaczek daj coś bliżej o tym olejku ze słodkich migdałów!!!!

12 lata 1 miesiąc temu #571592 przez lania
Niedawno słyszałam z tymi rozstępami, że przede wszystkim masowanie daje rezultaty...nie tyle to czym się smaruje. Ja i tak masować nie mogę :pinch: :pinch: :pinch: smaruję tylko oliwką na przemian z kremami dla mam. Skończyłam perfekty daxa krem na rozstępy, a teraz mam jakiś sexy mama (oba z promocji w rossmanie ok 15 zł, nie widzę sensu wydawać dużej kasy, skoro bez masaży to i tak nic z tego).

Jutro wizyta :)

12 lata 1 miesiąc temu #571610 przez Kiniaczek
Lania powodzonka na wizycie i daj znać zaraz po :-) trzymam kciuki

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka