BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 9 miesiąc temu #570420 przez lania
Witajcie dziewczynki, hej Monia, fajnie że się odezwałaś :)

Sevilla śliczniutki brzuszek i fajna pidżamka ;)

Moj plan na dziś... scrable z córką i mamą (wersja leżąca, oczywiście :silly: ), chociaż jakieś pranie też uda mi się wstawić, w końcu jak pralka pierze to ja leżę :blink: :lol: ;) :blink: :lol: :laugh: a powiesi Oliwka...niestety nie mam kogo zagonić do prasowania-już mam taką górę, że nawet jakby mi lekarz teraz pozwolił, to bym się do porodu nie wyrobiła :laugh: :laugh: :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #570496 przez sisina
Ja dziś do mamy na obiadek sie wybieram bo mężuś pojechał w trase :( i napewno też cos upieczemy na niedziele choć ja nie przepadam za słodkim ale może upieke jakieś ciasteczka owsiane bo te akurat lubie :) no a wieczorkiem zaprosze sobie kolezanke na seans filmowy :laugh: bo nudno tak samej siedzieć a wogóle wieczorem :dry: Miłej soboty

11 lata 9 miesiąc temu #570534 przez demoniqe
mnie dziś naszło na struclę drożdzową z serem i duuuużą ilością kruszonki :) no i kapuśniak już pochłonęłam :)

ja też niczego dłuuugo nie kupowałam po poprzednim poronieniu ale ostatnio lekarz mnie miesiąc temu pytał czy już kompletuję wyprawkę bo wcześniki przy krótkiej szyjce często się zdarzają i radzi miec wyprawkę od 6m.

Pojechałam dziś z mężem do lidla i dołożyli tych proszków w promocji. Kupiłam JELP do bioałego i kolorów taki kartnonikach za 7 zł.

11 lata 9 miesiąc temu #570555 przez Suzi
Anabelle napisał:

Ewela - ja z oilatum kierowałam się 2 rzeczami: 1. że od 1 dnia życia, 2. że nie trzeba potem całego maluszka kremować. Na początku na pewno będę mało zorganizowana więc nie chce sobie utrudniać ;D
Ale oczywiście poczytaj sobie jeszcze opinie, sposób stosowania, od kiedy można stosować, w jakich ilościach, jaki jest skład itp. Każda mama wie najlepiej co jest dobre dla jej dziecka :)

Annabelle z własnego doswiadczenia na pupke polecam goraco masc Linomag, nazwyczajniejszy Linomag w biało zielonym opakowaniu. Dwoje na linomagu wychowałam i NIGDY ZADNYCH problemów ze skórką a młody był alergikiem! Więc tani linomag polecam a bepanthen o ktorym pisałaś jest dość drogi i raczej użyłabym go żeby już coś wygoic, ewentualnie, ale tak na codzień - linomag maść :)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #570587 przez Kiniaczek
Hej Dziewczynki:)

My po maratonie sklepowym... ale zamiast biegać po dziecięcych to obleciane wszystkie budowlane itp :D W przyszłym tygodniu wchodzi ekipa na nasze m3 i trzeba byc przygotowanym bo chcemy zdażyć przed wykluciem Maluszka naszgo Kochanego! Hugo dziś jakiś markotny od rana :huh: :huh: , pewnie pogoda go dobija tak jak i zresztą mnie! Jeny dziś się najadłam stresu i mały chyba też bo zaczął od razu kopać bo facet by w nas wjechał i to od mojej strony jeszcze :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :huh: :huh: :( :( :( Na szczęscie wszystko w porządku ale mój D to takiego stres chycił że hej!!!!!

Co do zachcianek to ja bym dzisiaj zjadłą chyba wszystko co możliwe:) :evil: :evil: :evil:
Obiad dziś serwuje mój mąż... będą steki po amerykancku z frytkami i sałatką :) Yummy :evil: :kiss: :silly: :laugh:

A na deser

Choć zjadła bym coś takiego dobrego słodkiego ale jestem za leniwa żeby upiec a zapomnialam kupić :D
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #570589 przez Kiniaczek
Co do Linomagu to ja też polecam, stosowalismy w żłobku w którum pracowałam i sprawdzał się super naprawde, a kilkoro dzieci miało dermatologiczne problemy skórne ( pieluszkowe )

11 lata 9 miesiąc temu #570594 przez Sevilla
Kurcze, ja to kompletnie jestem ciemna odnośnie kremów dla maluchów. Za to wiem, jakie kremy i oliwki mogę polecić przeciwko rozstępom :P

11 lata 9 miesiąc temu #570615 przez JoannaL
Witajcie dziewuszki

Zajrzałam tylko na chwilkę życzyć Wam miłego weekendu.
Brzucholki macie piękne :)

11 lata 9 miesiąc temu #570642 przez ewela86
No i kupiliśmy autko :lol: ciężko się było rozstać z moją polóweczką...

Sevilla zapodaj te sprawdzone sposoby na rozstępy :P

11 lata 9 miesiąc temu #570693 przez lania
ewela86 napisał:

No i kupiliśmy autko :lol: ciężko się było rozstać z moją polóweczką...

Sevilla zapodaj te sprawdzone sposoby na rozstępy :P

no właśnie Sewila, dawaj :-)

11 lata 9 miesiąc temu #570700 przez lania
Nie rozumiem tej zdechłej myszy :-) :-\

11 lata 9 miesiąc temu #570702 przez Sysia
Witam piękne laseczki :) jakie macie śliczne domki dla swoich maluszków :)

Tysiak jak Ci chyba nie podziękowałam za przesłanie książki - DZIĘKUJĘ :*

Dziękuję dziewczynki za pocieszenie:)

Byłam dziś pierwszy raz na szkole rodzenia i extra !!!!!
Wiecie że z tym spaniem na lewym boku to MIT ! można spać jak wygodnie :) a jeśli dzidzia kopie np. po lewej stronie to lepiej położyć się na pleckach lub na prawym boczku i na odwrót a jeśli na pleckach robi się słabo to wtedy przejść na lewy bok aż się zrobi lepiej :) ...zwiedziliśmy sale porodowe bo nie było żadnego porodu i super wam powiem :-) już się nie mogę doczekać mmm :)...

Miłego wieczorku :)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #570704 przez lania
To dobrze, bo ten lewy bok to mi nie lezy:
:lol:

11 lata 9 miesiąc temu #570741 przez Alex_87
lania napisał:

Nie rozumiem tej zdechłej myszy :-) :-\

Lania ja właśnie też nie bardzo nie wiem co autor tekstu miał na myśli :P

Sysia ja właśnie leżę głównie na tym lewym boku, chociaż na prawym też bo mi wygodniej, mojej dzidzi też chyba na prawym lepiej, bo na lewym kopie dużo bardziej, momentalnie jak się przekręcę zaczyna się kręcić. Dobrze wiedzieć :cheer:

11 lata 9 miesiąc temu #570747 przez Kiniaczek
A mnie to nie wygodnie ani na prawym, ani na lewym nie wspominając już oplecach... Jest szał !!!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka