BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 1 miesiąc temu #569499 przez lalka
ewelcia witaj!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #569510 przez pauluska
czyli kołderka nie zda egzaminu ? Ups a ja kupiłam dwa komplety pościeli z kołderką :D myślałam że po rożku przejdę na kołderkę. A rożek kupujecie zwykły miękki czy z wkładem kokosowym ?

12 lata 1 miesiąc temu #569527 przez lalka
pauluska u mnie syn cały czas się odkopywał więc używłam śpiworka!!!!ale i na to jest sposób tzn.na odkopywanie na rogach doczepia się coś takiego jak odważniki..ale te są specjalne do łózeczek...tzn do kołderek!!!takie coś poleciła mi pediatra,ale ja nie skorzystałam!!!

12 lata 1 miesiąc temu #569541 przez Alex_87
Hej dziewczyny :)

Ale się rozpisałyście dzisiaj :) Dzięki za rady odnośnie pęcherza, kupiłam w aptece Urinal i zobaczymy, a przy okazji pani mi zaproponowała za 1 gr witaminy Femibion Natal Classic :) co prawda chciałam kupić Femibion Natal 2, ale skoro taka okazja mi się trafiła :)

Urszula przypominasz mi moją koleżankę z roku :)

Ja tam kupię też kołderkę, bo życie i tak zweryfikuje co będzie lepsze, a kołderka zawsze może się przydać :) ale może na śpiworek też się skuszę, sama już nie wiem.

12 lata 1 miesiąc temu #569543 przez lalka
ja już po obiedzie!!!brokuły mogłabym jeść codziennie...mmmmm pycha!!!

pauluska a kołderki tez mam nic się nie martw...wszystko niedługo wyjdzie w praktyce!!!
chciałabym kupić taki ręcznik kąpielowy z kapturkiem...też takie kupujecie???

12 lata 1 miesiąc temu #569557 przez Alex_87
Lalka też uwielbiam brokuły :)

A co do ręcznika to planuje kupić właśnie taki z kapturkiem, podobno są bardzo praktyczne.

12 lata 1 miesiąc temu #569566 przez tysiiiak
witam dziewczynki :*

ewelcia fajnie ze dolaczylas :)

lalka ja jak bylam mala to mialam taki reczniczek z kapturkiem i tez dlugi czas go uzywalam :) wiec teraz tez zamierzam kupic :) moze w przyszlym tyg wybierzemy sie z M do Akpolu to popatrzymy :)

co do spiworka to tez sie zastanawiam :) wydaje sie praktyczny :)
a rozek mam usztywniany :) ale to dostalam wiec sama niewiem na jaki bym sie zdecydowala :P
a i kolderke tez kupimy :) wkoncu kiedys i tak sie przyda jak nie teraz :)

Urszula super wygladasz :) i brzuszek jaki fajny :woohoo:

u nas dzis 5 stopni na plusie i czasem sloneczko wyjdzie wiec mniej depresyjna pogoda niz zzwyczaj :D
ide dzis odwiedzic kolezanke i jej 4 miesiecznego synka :laugh: :D

12 lata 1 miesiąc temu #569574 przez Kiniaczek
lalka napisał:

ja już po obiedzie!!!brokuły mogłabym jeść codziennie...mmmmm pycha!!!

pauluska a kołderki tez mam nic się nie martw...wszystko niedługo wyjdzie w praktyce!!!
chciałabym kupić taki ręcznik kąpielowy z kapturkiem...też takie kupujecie???

ja dostałam 2 takie ręczniczki z kapturkami:) tylko czekam aż dotrą :) Sa bardzo praktyczne i słodko maluszki w nich wyglądają :D

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #569602 przez Kiniaczek
Lalka ja tez ubóstwiam brokuły... tyle że przez pomyłkę zakupiłam w Biedronce szpinak i też go pokochałam :kiss: :kiss: :kiss: B) B) B) :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

W ogole ostatnio mam faze na warzywa i ryby !!! :silly: :silly: :silly: :silly:i kiszone ogóry:) :P :P :laugh:

12 lata 1 miesiąc temu #569611 przez Urszula
Też mam kołderkę :) Elizi łóżeczko rozkłada się w junior łóżkoprzeznaczone do ok 5 r ż jest większe niż tradycyjne łóżeczka. Kołdra więc się przyda :)

Brokuły kocham!!!! Są bardzo zdrowe :)

Ręczniki z kapturkami mam cztery są bardzo przydatne i praktyczne :)

Zaraz Elizia idzie spać a ja uciekam się relaksować. Dziś praca...jeszcze cztery tygodnie!!!

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

12 lata 1 miesiąc temu #569613 przez Kiniaczek
Urszula udanego relaksu :)

I oby te 4 tygodnie szybko zleciały :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :laugh: :laugh: :laugh:

12 lata 1 miesiąc temu #569646 przez moniaaak
Ja kupiłam dwa ręczniczki z kapturkiem, jeden grubszy, drugi cieńszy. Ale grubsze chyba lepsze i jeszcze jeden chcę dokupić.

Lalka, Urszula
skoro używałyście śpiworków to poradźcie mi jaki rozmiar najlepiej kupić?
Bo widziałam, że one dość znacząco się od siebie różnią.
Na początek będzie rożek, bo mam jeden nieusztywniany, ale później pewnie śpiworek.
Tylko jaki?

12 lata 1 miesiąc temu #569654 przez ewela86
Urszula fajowo wyglądasz i jeszcze to zdjęcie z serduszkiem na brzuszku - bombowe!

też pomyslę i śpiworku (nawet w lumpku widziałam całkiem fajny za ok 12 zł), a kołderkę kupię też napewno!

12 lata 1 miesiąc temu #569676 przez DannaJ
Lania szczęście, że wszystko dobrze się skończyło :)

Sysia wiele osób mówi, że są takie sytuacje, gdy lepiej przyjąć lek, niż narażać dzieciątko na bakterie, więc nie obawiaj się i powodzenia w leczeniu!

Wiele, wiele stron temu pisałyście o opiece położnej przed porodem. Stokrotne dzięki! Zapisałam się u mnie w przychodni i mam już za sobą 2 spotkania z położną - te spotkania to niczym indywidualna szkoła rodzenia na koszt nfz.

ps. uczycie się oddychać i napinać odpowiednie mięśnie? Mi położna powiedziała, że wiele kobiet podczas porodu stara się przeć i napina wszystkie mięśnie, włącznie z twarzą. A to bardzo męczy i nie jest przydatne. Dała schemat jak ćwiczyć poszczególne mięśnie i partie mięśni, by w tym ważnym momencie na hasło "przyj" używać tylko tych właściwych okolic :)

Nie mam niestety skanera, ale jeśli któraś byłaby zainteresowana, to przepiszę :)

12 lata 1 miesiąc temu #569693 przez Alex_87
Kiniaczek ja ostatnio uwielbiam ryby pieczone w folii, już wcześniej tak robiłam, ale ostatnio to tak mi smakuje taki świeży pstrąg, że nie wiem :) Nawet mój mąż, który nie lubi jeść ryb (za to uwielbia je łowić) powiedział, że w takiej formie może je jeść i do tego pieczone ziemniaczki, pychota :)

DannaJ jakbyś kiedyś miała chwilę, to ja bym była zainteresowana tymi ćwiczeniami :) Kiedyś sobie wydrukowałam takie ćwiczenia oddechowe i jak mi się przypomni to czasem ćwiczę.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka