BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 1 miesiąc temu #568878 przez lalka
a ja się poryczałam z bezsilności!!!!dietę mam od 2 tygodni..cukry wysokie!!!!a mój M.cały dzień objadał się sernikiem i w ogóle same węglowodany...żarcia mnóstwo...a cukier???????niższy niż mój na czczo!!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #568908 przez ewela86
DannaJ jutro będzie lepszy dzień:) posłuchaj tego co pisze lania i tego się trzymaj!

ja mam 3d we wtorek. chyba zapobiegawczo wezmę chusteczki :lol:

lalka to musi być denerwujące tymbardziej jak patrzysz na wszystkie pyszności i nie możesz ich zjeść! powiedz mężowi żeby Cię tak nie katował i chociaż przy Tobie nie pałaszował tego sernika!!!! trzymaj się:)

mnie przeokropnie zgaga męczy :ohmy: chyba zgaga bo mam takie coś pierwszy raz w życiu, ale wszytskie objawy na to wskazują... macie jakieś sprawdzone sposoby. wzięłam rennie - poczytałam że można, ale coś niebardzo pomaga :(

12 lata 1 miesiąc temu #568912 przez Daarikaa
lalka nie łam się (wiem ze łatwo mowić) Jeszcze 2 miesiace i troche i ta doleglliwosc Ci minie i bedziesz cieszyc sie znowu slodkosciami. Popatrz na to tez z drugiej strony - schudłaś 3kg a to juz jakis plus :)

12 lata 1 miesiąc temu #568915 przez Daarikaa
ma zgage rewelacyjne sa migdały ;)

12 lata 1 miesiąc temu #568919 przez ewela86
dzięki Daarikaa:) mam nadzieję że pomogą:)

12 lata 1 miesiąc temu #568927 przez Alex_87
Lalka ten Twój tekst mi przypomniał jak się dowiedziałam, że mam kamienie, mój mąż wsuwa wszystko co tłuste, ale to ja mam kamienie a nie on ;) Nie martw się, jakoś trzeba przetrzymać. A nasi mężowie zamiast nas wspomagać, to jeszcze kuszą tym co nam nie można :)

A polecicie coś na drogi moczowe, tak profilaktycznie żeby brać? Bo nie wiem czy znowu mnie nie bierze jakaś infekcja, mocz wyszedł czysty ale tak dla ochrony może znacie coś dla kobiet w ciąży bezpiecznego?

12 lata 1 miesiąc temu #568929 przez Alex_87
Ewela jak zgaga to mówią, że włosy dziecku rosną :D moje to chyba urodzi się łyse, bo narazie rzadko kiedy mam ;)

12 lata 1 miesiąc temu #568938 przez lalka
Alex_87 może herbata żurawinowa????nie mam pojęcia co możemy brać!!
ha..ha..a ja słyszałam,że zgaga to na córę!!!!

12 lata 1 miesiąc temu #568949 przez joasia10015
Qrcze naprawde zjawiskowo wyglądacie rybenki kochane :kiss: ewela jak bys sie porzadnie najadła a nie w ciąży była ;) Noooo ale Kiniaczek to będzie mi sie po nocach snic :silly: :huh: :S :blush: -ZJAWISKOWO !!!
Ojjj dzis mam gorszy dzien-nie bede opisywac powodu bo za długo by trzeba pisac-w każdym razie w połowie dnia usiadłam w łazience kiedy synek mył ręce i poprostu zaczęłąm wyc :( Chyba z bezsilnosci,z nerwów i ze wszystkiego na raz.Musiało cos siedziec we mnie i pękło-wyłam jak bóbr-synek był w szoku a ja nie umiałam sie powstrzymac :ohmy: Ale powiem wam że chyba dawno nie płakałam i po wszystkim jak by mi dwa kilo z serca i z żołądka spadło :blush: Już jest ciut lepiej ale ogólnie to nie za wesoło mi dzis :S :(
Jutro mam jeszcze szkołę ,projekt do napisania wiec czeka mnie zarwanie nocy :( B)
CO do zgagi to niestety nie pomogę bo NIGDY nie miałam ani w pierwszej ani w tej ciąży :blush:

12 lata 1 miesiąc temu #568971 przez Daarikaa
Alex 87 ja przed ciaza czesto mialam zapalenie pecherza latalam do kibelka jak poparzona, potem mi przeszlo bo zaczelam wcinac suszona zurawine sypałam sobie do jogurtow, do musli itp (sama mi nie wchodziła, bo w ogole nie lubie suszek :P ) i ważne to woda z cytryna zeby zakwaszac mocz wtedy bakterie nie moga sie rozmnazac.

12 lata 1 miesiąc temu #568977 przez Daarikaa
joasia10015 napisał:

Qrcze naprawde zjawiskowo wyglądacie rybenki kochane :kiss: ewela jak bys sie porzadnie najadła a nie w ciąży była ;) Noooo ale Kiniaczek to będzie mi sie po nocach snic :silly: :huh: :S :blush: -ZJAWISKOWO !!!
Ojjj dzis mam gorszy dzien-nie bede opisywac powodu bo za długo by trzeba pisac-w każdym razie w połowie dnia usiadłam w łazience kiedy synek mył ręce i poprostu zaczęłąm wyc :( Chyba z bezsilnosci,z nerwów i ze wszystkiego na raz.Musiało cos siedziec we mnie i pękło-wyłam jak bóbr-synek był w szoku a ja nie umiałam sie powstrzymac :ohmy: Ale powiem wam że chyba dawno nie płakałam i po wszystkim jak by mi dwa kilo z serca i z żołądka spadło :blush: Już jest ciut lepiej ale ogólnie to nie za wesoło mi dzis :S :(
Jutro mam jeszcze szkołę ,projekt do napisania wiec czeka mnie zarwanie nocy :( B)
CO do zgagi to niestety nie pomogę bo NIGDY nie miałam ani w pierwszej ani w tej ciąży :blush:

Joasia ja widze ze dzisiaj duuuuzo ludzi ma gorszy dzien, moja babcia, mama, tesc .... moze to ta pogoda. Po drugie kazdy czasem musi sie wyplakac i wtedy kazdy problem wydaje się mniejszy.

12 lata 1 miesiąc temu #568980 przez tysiiiak
Dziewczyny piekne brzuszki :) i wy tez niczego sobie :lol:

evela mnie ostatnio wieczorami tez meczy zgaga :( na szczescie nie jest jakas straszna ... mi pomaga np guma do żucia miętowa :)

alex ja na poczatku ciazy na drogi moczowe bralam Urosept :) sprobuj :)

ja tez slyszalam ze jak zgaga to wlosy rosna ;p ale prawda jest taka ze macica uciska na zoladek i kwasy sie cofaja ... przynajmniej ja tak to tlumacze z racjonalnego punktu widzenia ;p

12 lata 1 miesiąc temu #568987 przez Kiniaczek
Ja to mam dzień... powinnam zamieszkać dziś w oborze :blink: gazy wzdęcia, odbija mi się i cofa... jenyyyyyyyyyyyyy dobrze że mąz w delegacji... lekko móglby się zniesmaczyć taką żoncią :laugh: :blush: :blush: :blush: :blush: :blush: :silly:

12 lata 1 miesiąc temu #569002 przez DannaJ
dzięki Dziewczyny :)
Tak, wierzę w opiekę i tym się pocieszam. Choć i tak jest ciężko.

Żurawina jest bardzo dobra - suszona, jako herbatka z żurawiny, w zakażeniu można też stosować Urosept.
Zwróćcie tylko uwagę czym żurawina jest suszona (by nie było w niej za dużo chemii) oraz czy w herbatce jest tylko żurawina, czy są też inne zioła (nie wszystkie możemy). Ja piję kupioną w aptece: Żurawinową z Herbapolu

Mi na zgagę pomaga coś malutkiego słodkiego od razu po posiłku, choć ostatnio mocno ograniczam słodycze z powodu wysokiego cukru.

12 lata 1 miesiąc temu #569010 przez Alex_87
Darika mi się wydaję, ze ludzie już są zmeczeni tą zimą, dla mnie luty to jeden z gorszych miesięcy, każdy już z niecierpliwością czeka na wiosnę, a tu jeszcze śniegu dowaliło. Oby to już były ostatnie podrygi zimy.

Jutro pójdę się spytać w aptece co mi polecą na te drogi moczowe, niby nie sikam częściej, ale odczuwam takie kłucie jakby w kroku, ginka mnie dziś badała, więc to raczej nic z szyjką czy coś w tym stylu więc może kłucie jest w cewce. A rodzinna to mi zaraz przywali antybiotyk więc wolę coś lżejszego pobrać, no i duuużo zaczęłam pić, oj będę dziś wstawała w nocy do łazienki :D

Joasia trzymaj się ciepło, na wszystkie smutki najlepszy jest porządny płacz, mi zawsze pomaga :) a teraz hormony szaleją, więc tym częściej nam się to zdarza.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka