BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 10 miesiąc temu #569337 przez Kiniaczek
ewelcia nic się nie martw, wystarczy że przesunęła Ci się o kilka dni owulacja i dlatego taka rozbieżność :) zresztą życie zweryfikuje w postaci porodu;-) Najważniejsze że dzidzia zdrowa :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #569370 przez tweety
Anabelle napisał:

Kiniaczek - najlepiej mają te z Was, które mają termin na 2 połowę maja - na pewno będzie już zielono ;) Mi się termin cały czas przesuwa do przodu. Ostatnio już wyszło 23 kwietnia! :/ Jeśli założyć, że nawet 3 tygodnie przed terminem to ciąża donoszona, to ... mam nadzieje, że śniegu Antek nie zobaczy :P

to by sie urodzil na moje urodziny. Dobra data :) tez bywa ladnie.

my mielismy slub 17 kwietnia i powiem wam ze temperatura byla naprawde wysoka a na poprawiny bylo 25 stopni i gril na zewnatrz. wiec nic pewnego

11 lata 10 miesiąc temu #569383 przez lania
:) :) MOJA CÓRCIA JEST Z MNĄ W DOMU, HUMOREK JEJ DOPISUJE, BEDZIE GIT ;) :silly: :lol: :) :kiss:

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #569424 przez ewela86
lania to miałaś przeżycie i kupę stresu :ohmy: trzymajcie się obie!

alex_87 jest coś takiego jak prenatal uro care dla kobiet w ciąży i mam karmiących mających problemy z pęcherzem (zawiera wyciąg z owocu żurawiny).

ja na szczęście śpię jak kamień w nocy mimo że budzę się na siusianie średnio 3 razy.

witaj ewelcia

ja mam termin na 20 maja ale z ostatniego usg wyszło że na 25!

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #569442 przez Urszula
Witam!

Lania to rzeczywiście najedliście się strachu :dry: na szczęście wsztystko dobrze się skończyło.

Niania z kamerką też mi się marzy ale my mamy nowiutką z avetu więc było by szaleństwem kupowanie jeszcze jednej :dry:

Acha jeszcze odnosnie spiworków to nie prawda, że dziecko ma ograniczone ruchy kiedy się w nim znajduje. Odpowiednio dobrany śpiworek zapewnia dziecku całokowitą swobodę ruchu. Może sobie kopać nóżkami do woli...tak samo z rożkiem...Moja Córcia urodziła się w lecie i normalnie używałam rożka dopóki z niego nie wyrosła. Noworodki lubią być ciasno otulone to zapewnia im komfort i bezpieczeństwo. Dlatego rożek jak najbardziej polecam :)

Wczoraj wkleiłyście swoje zdjęcia więc i ja wkleje swoje :)
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img
Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu #569446 przez Urszula
Ewelcia witaj!!!!!

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

11 lata 10 miesiąc temu #569447 przez Sysia
witam !

Lania dobrze że z córką dobrze :).

Joasia ja też ostatnio miałam taki dzień że płakałam nie wiem z czego aż się zanosiłam i miałam wszystkiego dość !!

Kiniaczek chyba TY pisałaś ze powinnaś zamieszkać w oborze bo masz wzdęcia itp , to możemy zamieszkać razem hehe też mam straszne gazy :blush: biedny mój mąż...

Byłam wczoraj u gin. no i szyjka w porządku ale mam złe wyniki moczu i krwi w moczu chodzi o to białko biorę antybiotyki na oczyszczenie no i mam upławy więc też biorę globulki i miejmy nadzieję że to białko jest przez upławy a nie z nerek a zaś z krwi mam złą hemoglobinę i biorę antybiotyki aby to poprawić :( mam wyrzuty że biorę tyle antybiotyków :( i mam nadzieję że to nie zaszkodzi mojej córeczce :(...

Trzymajcie się ! :)

11 lata 10 miesiąc temu #569450 przez Kiniaczek
Urszula ślicznie wyglądacie razem z brzuszkiem:)

Fajny gadżet z tym Spoiler Uwagi ;D jak takie coś zrobić ??:D

11 lata 10 miesiąc temu #569454 przez Kiniaczek
Sysia nic się nie martw:* najważniejsze żebyś była zdrowa bo jak mama zdrowa to i maluszek zdrowy i szczęsliwy:) Na pewno masz antybiotyki które najmniej wpływają na maluszka, a uwierz że nie leczone gorsze od chwilowego antybiotyku:* Także głowa do góry !

11 lata 10 miesiąc temu #569455 przez Anabelle
ewelcia napisał:

Witam was ja mam termin na maj 20 wczoraj bylam u ginka i usg wychodzi mi ze jestem w 27 tygodniu ciazy a z daty co obliczam z ostatniej miesiaczki ze w poniedzialek zaczne 29

Witamy nową mamusię :)

Lania - może córa ma skłonności do omdleń? Ja tak miałam mniej wiecej w okresie gimnazjum mi się nasiliło. Robili mi rezonans głowy, okazało się że zbiornik na krew w mózgu mam ciut większy wiec krew łatwo się musuje. Miałam robione badania na neurologii - pionizację z podaniem nitrogliceryny - wywoływanie omdlenia i kontrola serca w fazie czuwania - okazało się, że serce działa prawidłowo, ale mam skłonności do omdleń. Zemdlałam kiedyś zbierając się do szkoły, a kiedyś jadąc na rowerze. Żyję jednak i mam się dobrze. Umiem rozpoznawać nadchodzace omdlenie i kiedy je poczuje - natychmiast mam usiąść nawet na krawężniku i spuścić jak najniżej głowę. Zamknąć oczy i skupić się na oddychaniu. Broń boże nie zostawać w pozycji pionowej... i przechodzi. W ostatnich latach tylko raz zemdlałam albo na początku ciąży albo tuż przed nią, ale to właściwie zasłabłam, bo kontakt ze mną był.

Niektórzy tak po prostu mają - ale może córcia ma coś innego, albo po prostu była zmęczona lub coś zjadła. Na pewno musisz ją obserwować, ale dawanie głowy w dół pomaga.

Urszula - pięknie wyglądacie ;)

Co do śpiworków do spania - ja siedziałam w takim całe dzieciństwo - nawet jak już chodziłam to mnie do niego wsadzali ;D Potrafiłam w tym normalnie chodzić i przychodziłam na nogach do rodziców. Moja siostra i brat chodzili w śpiworku normalnie a więc uderzali głową o podłogę - od tamtej pory im nie zakładano :)

11 lata 10 miesiąc temu #569473 przez ewelcia
ja lubie miec wszystko jasne lekarz mi powiedzial ze za 11 tygodni moge juz rodzic takze sie bardzo ciesze juz powoli kupuje ciuszki dla dzidzi

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51519 [/url]

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51522

11 lata 10 miesiąc temu #569483 przez Urszula
Kiniaczku klikasz na ikonkę (taki mały kwadracik ze strzałeczką w dół) znajduję sie w linijce nad miejscem do wpisania postów :)

11 lata 10 miesiąc temu #569491 przez Kiniaczek
Urszula napisał:

Kiniaczku klikasz na ikonkę (taki mały kwadracik ze strzałeczką w dół) znajduję sie w linijce nad miejscem do wpisania postów :)

Clever girl :laugh: B) :cheer: Dziękuje Ci bardzo :))))))))))0

11 lata 10 miesiąc temu #569494 przez Kiniaczek
ewelcia napisał:

ja lubie miec wszystko jasne lekarz mi powiedzial ze za 11 tygodni moge juz rodzic takze sie bardzo ciesze juz powoli kupuje ciuszki dla dzidzi

każdy lubi:) ale jak widać nie zawsze się tak da :)

11 lata 10 miesiąc temu #569497 przez lalka
Urszula niezła laska jesteś...kwitniesz!!!!!
co do śpiworków to podpisuję się pod tym co napisała Urszula..obiema rękoma!!!i tak jak pisałam wcześniej w pierwszej ciąży miałam i teraz też mam ...i rożki i śpiworek!!!!

lania zrób córze badania wszystkie będziecie spokojni!!!sąsiadki córka zaczęła dojrzewać tzn.miesiączkę dostała w drugiej klasie po komunii!!!!!

SYSIA powtórzę po moim ginie....gorsza dla dziecka jest infekcja,choroba...niż same lekarstwa...więc głowa do góry...myślimy pozytywnie!!!!

moja córcia kopie jak szalona....a ile siły przy tym ma!!!!!wczoraj jak jadłam kolację to położyłam sobie talerzyk na brzuch..tak dla wygody!!!a tu jak nie kopnie Malutka to M ledwo co zdążył talerzyk złapać!!!my się uśmialiśmy..a mała się obraziła,bo przestała kopać!!!!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka