- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kiniaczek - najlepiej mają te z Was, które mają termin na 2 połowę maja - na pewno będzie już zielono Mi się termin cały czas przesuwa do przodu. Ostatnio już wyszło 23 kwietnia! :/ Jeśli założyć, że nawet 3 tygodnie przed terminem to ciąża donoszona, to ... mam nadzieje, że śniegu Antek nie zobaczy
to by sie urodzil na moje urodziny. Dobra data tez bywa ladnie.
my mielismy slub 17 kwietnia i powiem wam ze temperatura byla naprawde wysoka a na poprawiny bylo 25 stopni i gril na zewnatrz. wiec nic pewnego
- lania
- Wylogowany
- rozmowna
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
- ewela86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
alex_87 jest coś takiego jak prenatal uro care dla kobiet w ciąży i mam karmiących mających problemy z pęcherzem (zawiera wyciąg z owocu żurawiny).
ja na szczęście śpię jak kamień w nocy mimo że budzę się na siusianie średnio 3 razy.
witaj ewelcia
ja mam termin na 20 maja ale z ostatniego usg wyszło że na 25!
- Urszula
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- Elizia 16.06.2011, Amelka 07.05.2013
Lania to rzeczywiście najedliście się strachu na szczęście wsztystko dobrze się skończyło.
Niania z kamerką też mi się marzy ale my mamy nowiutką z avetu więc było by szaleństwem kupowanie jeszcze jednej
Acha jeszcze odnosnie spiworków to nie prawda, że dziecko ma ograniczone ruchy kiedy się w nim znajduje. Odpowiednio dobrany śpiworek zapewnia dziecku całokowitą swobodę ruchu. Może sobie kopać nóżkami do woli...tak samo z rożkiem...Moja Córcia urodziła się w lecie i normalnie używałam rożka dopóki z niego nie wyrosła. Noworodki lubią być ciasno otulone to zapewnia im komfort i bezpieczeństwo. Dlatego rożek jak najbardziej polecam
Wczoraj wkleiłyście swoje zdjęcia więc i ja wkleje swoje
http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img
- Urszula
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img
- Sysia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Lania dobrze że z córką dobrze .
Joasia ja też ostatnio miałam taki dzień że płakałam nie wiem z czego aż się zanosiłam i miałam wszystkiego dość !!
Kiniaczek chyba TY pisałaś ze powinnaś zamieszkać w oborze bo masz wzdęcia itp , to możemy zamieszkać razem hehe też mam straszne gazy biedny mój mąż...
Byłam wczoraj u gin. no i szyjka w porządku ale mam złe wyniki moczu i krwi w moczu chodzi o to białko biorę antybiotyki na oczyszczenie no i mam upławy więc też biorę globulki i miejmy nadzieję że to białko jest przez upławy a nie z nerek a zaś z krwi mam złą hemoglobinę i biorę antybiotyki aby to poprawić mam wyrzuty że biorę tyle antybiotyków i mam nadzieję że to nie zaszkodzi mojej córeczce ...
Trzymajcie się !
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Fajny gadżet z tym Spoiler Uwagi ;D jak takie coś zrobić ??
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
Witamy nową mamusięWitam was ja mam termin na maj 20 wczoraj bylam u ginka i usg wychodzi mi ze jestem w 27 tygodniu ciazy a z daty co obliczam z ostatniej miesiaczki ze w poniedzialek zaczne 29
Lania - może córa ma skłonności do omdleń? Ja tak miałam mniej wiecej w okresie gimnazjum mi się nasiliło. Robili mi rezonans głowy, okazało się że zbiornik na krew w mózgu mam ciut większy wiec krew łatwo się musuje. Miałam robione badania na neurologii - pionizację z podaniem nitrogliceryny - wywoływanie omdlenia i kontrola serca w fazie czuwania - okazało się, że serce działa prawidłowo, ale mam skłonności do omdleń. Zemdlałam kiedyś zbierając się do szkoły, a kiedyś jadąc na rowerze. Żyję jednak i mam się dobrze. Umiem rozpoznawać nadchodzace omdlenie i kiedy je poczuje - natychmiast mam usiąść nawet na krawężniku i spuścić jak najniżej głowę. Zamknąć oczy i skupić się na oddychaniu. Broń boże nie zostawać w pozycji pionowej... i przechodzi. W ostatnich latach tylko raz zemdlałam albo na początku ciąży albo tuż przed nią, ale to właściwie zasłabłam, bo kontakt ze mną był.
Niektórzy tak po prostu mają - ale może córcia ma coś innego, albo po prostu była zmęczona lub coś zjadła. Na pewno musisz ją obserwować, ale dawanie głowy w dół pomaga.
Urszula - pięknie wyglądacie
Co do śpiworków do spania - ja siedziałam w takim całe dzieciństwo - nawet jak już chodziłam to mnie do niego wsadzali ;D Potrafiłam w tym normalnie chodzić i przychodziłam na nogach do rodziców. Moja siostra i brat chodzili w śpiworku normalnie a więc uderzali głową o podłogę - od tamtej pory im nie zakładano
- ewelcia
- Wylogowany
- gaworzenie
- Urszula
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kiniaczku klikasz na ikonkę (taki mały kwadracik ze strzałeczką w dół) znajduję sie w linijce nad miejscem do wpisania postów
Clever girl Dziękuje Ci bardzo )))))))))0
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja lubie miec wszystko jasne lekarz mi powiedzial ze za 11 tygodni moge juz rodzic takze sie bardzo ciesze juz powoli kupuje ciuszki dla dzidzi
każdy lubi:) ale jak widać nie zawsze się tak da
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
co do śpiworków to podpisuję się pod tym co napisała Urszula..obiema rękoma!!!i tak jak pisałam wcześniej w pierwszej ciąży miałam i teraz też mam ...i rożki i śpiworek!!!!
lania zrób córze badania wszystkie będziecie spokojni!!!sąsiadki córka zaczęła dojrzewać tzn.miesiączkę dostała w drugiej klasie po komunii!!!!!
SYSIA powtórzę po moim ginie....gorsza dla dziecka jest infekcja,choroba...niż same lekarstwa...więc głowa do góry...myślimy pozytywnie!!!!
moja córcia kopie jak szalona....a ile siły przy tym ma!!!!!wczoraj jak jadłam kolację to położyłam sobie talerzyk na brzuch..tak dla wygody!!!a tu jak nie kopnie Malutka to M ledwo co zdążył talerzyk złapać!!!my się uśmialiśmy..a mała się obraziła,bo przestała kopać!!!!