BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 3 dni temu #613190 przez moniaaak
a ja właśnie zamówiłam pizze :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 dni temu #613197 przez ewela86
Kiniaczek weź nic mi nie mów bo czekolada była na deser. Na obiad też miałam fryty tyle że z braku łososia z panierowanym filetem :ohmy: :ohmy: :ohmy:

12 lata 3 dni temu - 12 lata 3 dni temu #613205 przez Anabelle
Olga60 napisał:

Anabelle napisał:

Rozstępy to głownie sprawa genetycznej podatności. Jedne z Was będą się oliwką ziaja za 5 zł smarować i nic im nie wyjdzie, a inne wykupią pół apteki a i tak popękają.
Jedyne co można robić jak wyjdą to duuuuużo smarować, wtedy stają się mniej widoczne. Jak "zastygną" czyli zrobią się białe to już kaplica.

Ale można starać się zminimalizować ich ilość poprzez odpowiednie dbanie o swoją skórę, tym bardziej jeśli sie wie, ze ma się tendencje do rozstępow, a nie czekać jak się pojawią i dopiero działać.

Ja wiedziałam, że popękam dlatego zaopatrzyłam się w krem profesjonalny i jak smaruję rozstępy to bledną. Przez całą ciążę smarowałam się 2 kremami p/rozstępom oraz oliwką dla dzieci. Mam dużo rozstępów z okresu dojrzewania więc nawet się nie łudziłam.

Jako ciekawostkę powiem Wam :P
że część brzucha mam tak napiętą przez te 120 cm w brzuchu, że tracę czucie na skórze. Od pępka na 8-10 cm mam skórę jak po znieczuleniu miejscowym :)

ewela - szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko hahahahaha

Kiniaczek, frytki <3
rany ale dajecie czadu - pizza <3

mi tak pizza, frytki, jabłka i pomarańcze w tej ciąży smakują... no i czekolada - że mogłabym tylko to jeść, a mąż nie pozwala :/
nie dam się! we wtorek będę na Uczelni - zamawiam frytki! ;D

12 lata 3 dni temu #613211 przez lili91
Zaniki pamieci...wiem cos o tym.
Fryty na obiad tez mialam i oczywiscie rybcia ale zachcialo mi sie pierogow z truskawkami polanych smietana i posypanych cukrem mmm. Tylko gdzie ja teraz takie "nasze "truskawki dostane.

12 lata 3 dni temu #613215 przez Anabelle
lili91 napisał:

Zaniki pamieci...wiem cos o tym.
Fryty na obiad tez mialam i oczywiscie rybcia ale zachcialo mi sie pierogow z truskawkami polanych smietana i posypanych cukrem mmm. Tylko gdzie ja teraz takie "nasze "truskawki dostane.

ooo to też dobre!!
albo z jagodami, śmietaną i cukrem - ah!!
gdyby nie teściowa w domu i gdyby nie to, że wyprowadziliśmy się na wieś, to już bym dzwoniła po pizzeriach czy cateringach ;D
ale ze mnie burżuj krakowski haha

12 lata 3 dni temu #613218 przez tysiiiak
pierogi z jagodami, śmietaną i cukrem o boooooże :D raj na ziemi :D
na mnie czeka biała czekolada z ciasteczkami ;) a M. właśnie robi zapiekanki om nom nom :D
pizza jakos slabo mi podchodzi w ciazy, umieram po pizzy zazwyczaj :P

12 lata 3 dni temu #613220 przez Kiniaczek
Jeny te pierogi :lol: :lol: yummy !!!!!!!! Jutro musze upolować.... co prawda mrożone ale może zaspokoją moją ciążową ochotę :D

12 lata 3 dni temu #613222 przez demoniqe
właśnie wróciłam od gina.

mały waży 2100 i ma się świetnie :)

doktor powiedział, że mam przyjść za 3 tygodnie i wyjmiemy pessar :)))) czyli w 36 tygodniu i 3 dniu :) powiedział że być może urodzę od razu ale jak będę leżeć to do 38 tygodnia spokojnie doleżę :)

od jutra jestem na L4 teoretycznie :)))

12 lata 3 dni temu #613223 przez ewela86
no i co? teraz ja też póki nie zjem pierogów nie popuszczę :lol: oj wy kusicielki :blink:

12 lata 3 dni temu #613238 przez Ane88
ale wy smaka robicie :P
też bym zjadła frytek takich mocniej podsmażonych...przyrumienionych, chrupiących... mniiaaaammm

normalnie dzisiaj się tak zdenerwowałam, ze szok... w Częstochowie były 3 porodówki... najlepszą zamknęli w styczniu. przenieśli oddzial do innego szpitala... więc zostały dwie o dupe rostrzaś....
miałam rodzić w tym szpitalu w którym już leżałam w ciąży bo tam pracuje mój lekarz... a tu się dowiaduje , że w tym szpitalu juz tylko do trzech porodów dziennie przyjmują a reszte odsyłają do tego najwiękrzego, w którym już brakuje łóżek... ja nie wiem jak to będzie...
Musze w poniedziałek poważnie pogadać z moim lekarzem bo powiem mu, że jak nie bedzie dla mnie miejsca to mu do domu rodzić przyjade...

Masakra jakaś nie dość, że samym porodem się już stresuje to teraz jeszcze problem gdzie ja w ogóle rodzić będe...:(((

Przyszedł czas na nową miłość...;*

12 lata 3 dni temu #613239 przez Ane88
propo jaśków do spania.. ja mam trzy i też z nimi raz na jedną raz na drugą strone się przenosze:P
jeden pod głowe jeden między nogi a trzeci dla Kubusia, żeby nie spadał:P:)

12 lata 3 dni temu #613245 przez sisina
KINIACZEK witaj w klubie ja tez mam rwe kulszowa masakra biore paracetamol 3 razy dziennie zlecenie lekarza i okłady i trzeba dobrze wygrzac dupsko ale w nocy jest najgorzej bo ani w lewo ani w prawo wczoraj spałam na siedzaco bo inaczej nie dało rady.Dziś jest troche lepiej ale nadal boli :(

12 lata 3 dni temu #613247 przez Ane88
a smaruje brzusio i piersi. troche boki i uda balsamem z ziajki mamamia. dla mnie fajny bo ten z bebedream z rossmana był dla mnie bardzo mdły i przeszkadzał mi jego zapach.
tylko że smaruje dzień w dzień systematycznie od 4 miesiąca.
plus leje do kąpieli oliwke bambino. po wyjściu z wanny skóra jest fajnie nawilżona.
ale zgadzam się w dużym stopniu z dziewczynami... jak mają popękać to nawet kremem z Vichy za 200zł nic nie zdziałamy.
za ten mamamia płace 18 zł i starcza mi na 2 tygodnie z hakiem przy smarowaniu rano i wieczorem tak pożądnie :)

12 lata 3 dni temu #613251 przez KarinaM
Ja właśnie byłam z mężem w Lidlu i kupiłam sobie tunikę i leginsy. Potem pojechałam do Kauflanda po chipsy strong chili bo takie ostre są najlepsze.

Igorek

Irina

12 lata 3 dni temu #613254 przez aleksiaa88
Jak siedzę to jest ok jak wstaje pochylona to jest ok ale jak się prostuje to boli, to znaczy, że mnie brzuch ciągnie czy coś, bo nie mogę się prostować chodzę jak starowina pochylona?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka