BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 8 miesiąc temu #613610 przez Anabelle
Kiniaczek napisał:

Lalka moj nie wyskoczył.... :lol: kurczaki jaki więc poród bedzie.... :ohmy: :ohmy: :ohmy:

ja też mam pępek schowany :P
naciągnął się do granic możliwości, widać dno, pojawiła mi się w III trymestrze ledwie dostrzegalna linia oraz delikatne ściemnienie dookoła pępka - a miałam nadzieje, że pępek wyskoczy i sobie go wymyję - no dupa :D

ah, wmuciłam z mężem pizze, nie była powalająca ale jadłam aż mi się uszy trzęsły :) mały chyba pojadł bo poszalał i zamilkł :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #613623 przez ewela86
Kiniaczek to masz zacięcie z tym masowaniem. też chciałabym zacząć ale jakoś nie mogę się zebrać :(

no nic dobranoc DZIEWUSZKI :)

słodkich snów i przespanej nocki przede wszystkim :silly:

11 lata 8 miesiąc temu #613652 przez anek
oj Annabelle nie mow mi o pizzy, juz chodzi za mna ze 2 tyg, ale bym zjadła....
ale za to frytkami sie dzisiaj objadłam i popiłam pepsi..mmmm .

moj pępek jest rozciagniety na maxa,boli mnie bardzo i własnie koło pepka mam 2 rozstepy.smaruje sie codziennie ale skóre mam bardzo suchą.
M sie smieje ze sie sypie bo delikatnie łuszczy mi sie.

Linie mam delikatną ale za to wokół pepka obwódka brązowa.

ja jak zwykle nocny marek, chłopcy juz spią a ja na allegro siedze.
zaraz włącze sobie film bo dla mnie to za wczesna pora na spanie.

dobrej nocki kobitki:)

11 lata 8 miesiąc temu #613745 przez Domiś91
Anabelle mi tak samo wyszły rozstępy po 31 tygodniu, stopniowo.. a teraz zaczął się brzuch obniżać i zrobiły się nowe na podbrzuszu :( smaruje sie od początku ciąży codziennie oliwką, myję się szorstką gąbką po brzuchu i boczkach, a i tak wyszły :/ są czerwone.. kupię jakiś krem i może zejdą.. jak nie to mam to gdzieś, nie obchodzi mnie niczyje zdanie na ten temat :D nawet jak będą ludzie na plaży czy basenie wymiotować na widok tych rozstępów to będe to miała gdzieś :D
Pępka nie mam od 27 tygodnia :) jest na równi z brzuchem, a czasem bardzo delikatnie wystaje :) strasznie mnie drażni jak się go dotknie! Na początku był lekko siny naokoło, teraz jest ciemno - brązowy w środku, a naokoło taki dziwny brąz mieszany z normalnym kolorem skóry :D linie mam od pępka w dół, delikatną, prawie nie widoczną :)

Narobiłyście takiego smaka! Ja dzisiaj na obiado-kolacje frytki + rybka :) i do teraz głodna nie jestem :) idę spać, bo dopiero wróciliśmy od znajomych :) Taksowkarz jak zobaczył ze wiezie ciężarną to jechał tak przepisowo, że az się zdziwiłam :D
Dobranoc mamusie :*

11 lata 8 miesiąc temu #613750 przez ewela86
DZIEŃ DOBRY!
Wybiła godzina 5.05 i oczy ja 5 złotych! Więc i mnie dopadła bezsenność... :P (paskudna sprawa... :angry: ) Z godzinę przewracałam się z boku na bok i noc z tego - jedyny ratunek to komputer (może się zmęczę i za godzinkę wrócę do łózia :dry: )

11 lata 8 miesiąc temu #613751 przez ewela86
no dobra....spróbuje się położyć...

11 lata 8 miesiąc temu #613753 przez KarinaM
No i koniec spania. Mój synek Igorek właśnie wstał więc ja też muszę już się podnieść.

Igorek

Irina

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #613767 przez aleksiaa88
Obudziłam się o 7 mały się powiercił na znak, że też nie śpi, mąż odprawiony do pracy jeszcze coś przegryzę i dalej łóżko, a co będę robić.
Muszę się pochwalić dzisiaj w nocy byłam archeologiem i przeniosłam się do średniowiecza, prawie codziennie mam takie odjazdowe sny, mąż się śmieje i pyta co biorę na noc, że mam takie jazdy, doszedł do wniosku, że chyba witaminy lub magnez tak na mnie działa :laugh:

wolę takie sny niż o porodzie

11 lata 8 miesiąc temu #613768 przez Ane88
witajcie :)
Kubuś już dzisiaj buszował od 6... a przez ostatnie dni spał do 9... kurcze nooo...;/
troche poleżałam ale tak mi się w zebra wbijał, że musiałam iść zjeść śniadanie.

jade do tego auchana...zobaczymy co tam ciekawego.pewnie jak wróce to będzie ze 100 postów :)))
miłego dnia dziewczynki:)

Przyszedł czas na nową miłość...;*

11 lata 8 miesiąc temu #613769 przez lalka
dzień dobry mamuśki!!!noc jak co noc...nie mam już siły!!!!jak kładę się wieczorem to mi się ryczeć chce!!!!
Domiś ja kolor pępka mam identyczny jak Twój i też boli..bardzo..wystaje nawet przez bluzkę!!!

idę w poniedziałek do fryzjera....wracam do swojego koloru tak jak Tysiak...do obecnego nie mogę się przyzwyczaić!!!!!a po za tym do porodu też trzeba ładnie wyglądać!!!!jeszcze pediucire i gitara!!!!

11 lata 8 miesiąc temu #613771 przez Karolka85
Dzień dobry,

Znów pobudka skoro świt- tym razem 4:20... eh...

Ale miałyście tu wczoraj zaciętą pogawędkę w sprawie rozstępów i smarowania ;) ja od początku ciąży smaruję się oliwką bambino. ostatnio zakupiłam też w rossmanie oliwkę babydream i używam ją przemiennie ze zwykłą. mam skłonności do rozstępów- mam sporo starych na tyłku i troszkę na biodrach, na brzuchu i piersiach na szczęście jeszcze nic się nie pojawiło, ale w sumie kilka tygodni jeszcze przede mną więc różnie może być. również uważam że mimo wszystko warto jak najwięcej nawilżać skórę.

Wczoraj chyba większość z nas miała fast-foodowe, mało zdrowe, tuczące zachcianki ;)ale za to jakie pyszne :lol: ja na obiadek też miałam frytki :) ale do tego dla równowagi filety z tilapii w folii z piekarnika. a wieczorkiem wtrąbiliśmy z Marcinem paczkę draży mlecznych- tzn właściwie to ja wtrąbiłam hehe.

Teraz już po śniadanku. Chwila odpoczynku i biorę się za ogarnięcie dużego pokoju- resztę mieszkania zostawiam mężulkowi jak wróci z pracy. Dziś też w planach jedne z ostatnich dzidziusiowych zakupów. Obiadek na mieście- chińszczyzna :)

Miłego dzionka :)

11 lata 8 miesiąc temu #613772 przez lalka
miałam w dzieciństwie podobny
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #613777 przez KarinaM
Co do pępka to jak poszłam do łazienki przerazilam się. Cały siny. Może miała któraś z Was tak?
Mam jeszcze jedno pytanie. Mąż chce żebym w poniedzialek pojechała z Nim do Warszawy na cały dzień. Czy to dobry pomysł? Do stolicy mamy 120km. Ale nie o podróż chodzi a raczej o to że będzie musiał zostawić mnie na jakiejś galerii i pojechać do zakładu na jakieś 2-3 godzinki bo musi zrobić szkolenie. Zdecydowalybyscie się?

Igorek

Irina

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #613794 przez Gabi31
lalka napisał:

miałam w dzieciństwie podobny

Cudowny! Byłam w nim zakochana, bo lubię retro, ale ceny tych wózków powalają! W końcu stanęło na Quinny:)

KarinaM- ja w 32 tygodniu ciąży robiłam sobie takie eskapady i dawałam radę, ale tak na prawdę sama musisz ocenić czy będziesz w stanie, bo każdy organizm jest inny, inaczej się meczy. Na dzień dzisiejszy już bym nie pojechała...wszystko mnie boli, albo nawet jak zaczynam fajnie dzień bez bólu to zaczyna się w najmniej oczekiwanym momencie.

11 lata 8 miesiąc temu #613812 przez Sevilla
Witam z samego rana :)

Wkońcu nadrobiłam czytanie.

Rozstępy - wyłącznie sprawa genetyczna, ja od początku ciąży do 4 miesiąca się smarowowałam co drugi dzień, potem codziennie a i tak się pojawiły. Moje boki ud i trochę pupa wyglądają jakby ktoś powbijał milion igieł, bo nie są duże podłużne a raczej małe, ale ich dużo ..

Pępek- wystaje lekko, nie boli, zmiany koloru nie zauważyłam, lini brak

Ja wczoraj robiłam ciasto - torcik egipski orzechowy spód z kremem waniliowo - kakaowym PYCHA!!!

Wieczorem przyszła moja przyjaciółka, która obecnie jest w 10tyg. ciąży. I od razu przypomniało mi się jak się zachwycałam, ile ma moja mała kropeczka, która teraz jest Maksem i waży swoje :) Ona za to była przerażona, że na jakiś czas będzie musiała się pożegnać ze swoją figurą hihihihihi :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka