- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Bo mnie od czasu do czasu to tak strasznie że nie mogę się dotknąć>
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aleksiaa88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 9
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
a smaruje brzusio i piersi. troche boki i uda balsamem z ziajki mamamia. dla mnie fajny bo ten z bebedream z rossmana był dla mnie bardzo mdły i przeszkadzał mi jego zapach.
tylko że smaruje dzień w dzień systematyc
znie od 4 miesiąca.
plus leje do kąpieli oliwke bambino. po wyjściu z wanny skóra jest fajnie nawilżona.
ale zgadzam się w dużym stopniu z dziewczynami... jak mają popękać to nawet kremem z Vichy za 200zł nic nie zdziałamy.
za ten mamamia płace 18 zł i starcza mi na 2 tygodnie z hakiem przy smarowaniu rano i wieczorem tak pożądnie
Tak! Ale jak już wcześniej pisałam, możemy minimalizować poprzez odpowiednia pielegnacje!!! A po co Ty uzywasz tych kremów skoro to i tak nie ma znacznia???
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
mam i ja!Jak siedzę to jest ok jak wstaje pochylona to jest ok ale jak się prostuje to boli, to znaczy, że mnie brzuch ciągnie czy coś, bo nie mogę się prostować chodzę jak starowina pochylona?
Karina - ja też mam przewrażliwiony pępek, a skórę dookoła niego znieczuloną - jakby mi ktoś nerwy poucinał i nie przewodziły
Olga - a kto napisał, że to nie ma znaczenia? Oczywiście że wczesna pielęgnacja ma znaczenie i prewencja jest zawsze efektywniejsza, niż próba powrotu do tego co było, jednak jeśli komuś jest pisane popękanie to i tak popęka - tyle, że stosując odpowiednią pielęgnację zmiany powinny być mniej drastyczne, łagodniejsze, a dostrzegalność zmian skórnych zmniejszona dla niewtajemniczonych gapiów Ja wiedziałam że popękam, ale i tak się smarowałam. Popękałam ale i tak się smaruję, bo wówczas rozstępy są mniej widoczne. Jeśli zapomnę się posmarować cały dzień to robią się bordowe. Smarowanie powstałych pęknięć tkanki jest jednak lepszym rozwiązaniem niż późniejsze wydawanie fortuny na zabiegi z pogranicza medycyny estetycznej, które tak czy siak nie przynoszą trwałych efektów lecz jedynie czasowo ograniczają dostrzegalność rozstępów.
Jeśli ktoś ma ochotę stosować oliwkę, to niech stosuje. Inny kupi dermoceutyk, inny kosmetyki profesjonalne - prawo każdej z nas. Jednak nie można mówić o skuteczności preparatu na przykładzie jednostek ponieważ GŁÓWNYM CZYNNIKIEM DETERMINUJĄCYM powstawanie rozstępów jest właśnie - genetyka.
- sisina
- Wylogowany
- rozmowna
A ja na obiad miałam dziś babeczki na słono z ciasta francuskiego z kurczakiem i serem pyyycha a teraz popijam sobie szejka
a jurto też pójde po chipsy jakies pikantne narobiłyście smaka bo dziś mi sie już nie chce
kurde weekend sie zaczął ale bym sobie jakiegoś drineczka dobrego wypiła albo winko ale pomarzyć dobra rzecz az mi slinka kapie....
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A powiedzcie czy boli Was pępek?
Bo mnie od czasu do czasu to tak strasznie że nie mogę się dotknąć>
Mnie też boli...
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
aleksiaa88 napisał:
mam i ja!Jak siedzę to jest ok jak wstaje pochylona to jest ok ale jak się prostuje to boli, to znaczy, że mnie brzuch ciągnie czy coś, bo nie mogę się prostować chodzę jak starowina pochylona?
Karina - ja też mam przewrażliwiony pępek, a skórę dookoła niego znieczuloną - jakby mi ktoś nerwy poucinał i nie przewodziły
Olga - a kto napisał, że to nie ma znaczenia? Oczywiście że wczesna pielęgnacja ma znaczenie i prewencja jest zawsze efektywniejsza, niż próba powrotu do tego co było, jednak jeśli komuś jest pisane popękanie to i tak popęka - tyle, że stosując odpowiednią pielęgnację zmiany powinny być mniej drastyczne, łagodniejsze, a dostrzegalność zmian skórnych zmniejszona dla niewtajemniczonych gapiów Ja wiedziałam że popękam, ale i tak się smarowałam. Popękałam ale i tak się smaruję, bo wówczas rozstępy są mniej widoczne. Jeśli zapomnę się posmarować cały dzień to robią się bordowe. Smarowanie powstałych pęknięć tkanki jest jednak lepszym rozwiązaniem niż późniejsze wydawanie fortuny na zabiegi z pogranicza medycyny estetycznej, które tak czy siak nie przynoszą trwałych efektów lecz jedynie czasowo ograniczają dostrzegalność rozstępów.
Jeśli ktoś ma ochotę stosować oliwkę, to niech stosuje. Inny kupi dermoceutyk, inny kosmetyki profesjonalne - prawo każdej z nas. Jednak nie można mówić o skuteczności preparatu na przykładzie jednostek ponieważ GŁÓWNYM CZYNNIKIEM DETERMINUJĄCYM powstawanie rozstępów jest właśnie - genetyka.
Amen
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ewela86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- aleksiaa88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 9
- lkasiulla
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Joannal na drugim usg usłyszałam że mam przodujące łożysko a ostatnio jak byłam prywatnie u jednego z najlepszych lekarzy w moim mieście powiedział że mam łożysko ułożone po części z przodu a po części z dołu a nie przodujące, wiec może faktycznie to przez te łożysko tak mało czuje
Anabelle z tymi witaminami to jak już wspomniałyście ile lekarzy tyle opinii, ale jak bym miała złe wyniki to pewnie przepisał by mi cos to bym brała
z rozstępami to mam dużo z czasu dojrzewania generalnie mam ciało podatne na rozstępy wiec byłam pewna że w ciąży bede miał ich mnóstwo i kupiłam sobie zwykła oliwke smaruje sie raczej codziennie czasami sobie odpuszczam i jak na razie na brzuchu nie mam ani jednego, wogle jak mi wyskakują to od razu białe nigdy nie miałam czerwonych
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
No i gdzie ta moja pizza z podwójnym serem
- Ane88
- Wylogowany
- budujemy zdania
ja smaruje i smarować będe mam suchy brzuch wiecznie aż się skóra sypie jak podniosę bluzke. Może jednak mi się nie pojawią, a jeśli się pojawią to trudno nic na to nie poradze. może dzięki temu, że systematycznie smaruje jeśli się pojawią będą mniejsze, łagodniejsze ?? kto wie...
uważam, że lepiej smarować. nie ważne czym.. byleby nawilżyć ciałko:)
na kolacje zjadłam parówke z lodówy i popiłam mlekiem...ciekawe czy Kubusiowi posmakuje
pępek mnie nie boli. i nadal mam dziure, a myślałam, że będe miała taki wystający guziczek:)
nawet brązowej lini nie mam..