BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 8 miesiąc temu #613290 przez KarinaM
A powiedzcie czy boli Was pępek?
Bo mnie od czasu do czasu to tak strasznie że nie mogę się dotknąć>

Igorek

Irina

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #613297 przez aleksiaa88
Mi się zdarza, że czasem jest taki drażliwy

11 lata 8 miesiąc temu #613321 przez Olga60
Ane88 napisał:

a smaruje brzusio i piersi. troche boki i uda balsamem z ziajki mamamia. dla mnie fajny bo ten z bebedream z rossmana był dla mnie bardzo mdły i przeszkadzał mi jego zapach.
tylko że smaruje dzień w dzień systematyc
znie od 4 miesiąca.
plus leje do kąpieli oliwke bambino. po wyjściu z wanny skóra jest fajnie nawilżona.
ale zgadzam się w dużym stopniu z dziewczynami... jak mają popękać to nawet kremem z Vichy za 200zł nic nie zdziałamy.
za ten mamamia płace 18 zł i starcza mi na 2 tygodnie z hakiem przy smarowaniu rano i wieczorem tak pożądnie :)

Tak! Ale jak już wcześniej pisałam, możemy minimalizować poprzez odpowiednia pielegnacje!!! A po co Ty uzywasz tych kremów skoro to i tak nie ma znacznia???

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #613354 przez Anabelle
aleksiaa88 napisał:

Jak siedzę to jest ok jak wstaje pochylona to jest ok ale jak się prostuje to boli, to znaczy, że mnie brzuch ciągnie czy coś, bo nie mogę się prostować chodzę jak starowina pochylona?

mam i ja! :laugh:

Karina - ja też mam przewrażliwiony pępek, a skórę dookoła niego znieczuloną - jakby mi ktoś nerwy poucinał i nie przewodziły :)

Olga - a kto napisał, że to nie ma znaczenia? Oczywiście że wczesna pielęgnacja ma znaczenie i prewencja jest zawsze efektywniejsza, niż próba powrotu do tego co było, jednak jeśli komuś jest pisane popękanie to i tak popęka - tyle, że stosując odpowiednią pielęgnację zmiany powinny być mniej drastyczne, łagodniejsze, a dostrzegalność zmian skórnych zmniejszona dla niewtajemniczonych gapiów :) Ja wiedziałam że popękam, ale i tak się smarowałam. Popękałam ale i tak się smaruję, bo wówczas rozstępy są mniej widoczne. Jeśli zapomnę się posmarować cały dzień to robią się bordowe. Smarowanie powstałych pęknięć tkanki jest jednak lepszym rozwiązaniem niż późniejsze wydawanie fortuny na zabiegi z pogranicza medycyny estetycznej, które tak czy siak nie przynoszą trwałych efektów lecz jedynie czasowo ograniczają dostrzegalność rozstępów.

Jeśli ktoś ma ochotę stosować oliwkę, to niech stosuje. Inny kupi dermoceutyk, inny kosmetyki profesjonalne - prawo każdej z nas. Jednak nie można mówić o skuteczności preparatu na przykładzie jednostek ponieważ GŁÓWNYM CZYNNIKIEM DETERMINUJĄCYM powstawanie rozstępów jest właśnie - genetyka.

11 lata 8 miesiąc temu #613358 przez sisina
Ja smaruje sie od poczadku ciaży oliwka dla dzieci ziajka bo ładnie pachnie i nie mam rozstepów żadnych

A ja na obiad miałam dziś babeczki na słono z ciasta francuskiego z kurczakiem i serem pyyycha a teraz popijam sobie szejka

a jurto też pójde po chipsy jakies pikantne narobiłyście smaka bo dziś mi sie już nie chce

kurde weekend sie zaczął ale bym sobie jakiegoś drineczka dobrego wypiła albo winko ale pomarzyć dobra rzecz :P az mi slinka kapie....

11 lata 8 miesiąc temu #613369 przez Kiniaczek
KarinaM napisał:

A powiedzcie czy boli Was pępek?
Bo mnie od czasu do czasu to tak strasznie że nie mogę się dotknąć>

Mnie też boli...

11 lata 8 miesiąc temu #613374 przez Olga60
Anabelle napisał:

aleksiaa88 napisał:

Jak siedzę to jest ok jak wstaje pochylona to jest ok ale jak się prostuje to boli, to znaczy, że mnie brzuch ciągnie czy coś, bo nie mogę się prostować chodzę jak starowina pochylona?

mam i ja! :laugh:

Karina - ja też mam przewrażliwiony pępek, a skórę dookoła niego znieczuloną - jakby mi ktoś nerwy poucinał i nie przewodziły :)

Olga - a kto napisał, że to nie ma znaczenia? Oczywiście że wczesna pielęgnacja ma znaczenie i prewencja jest zawsze efektywniejsza, niż próba powrotu do tego co było, jednak jeśli komuś jest pisane popękanie to i tak popęka - tyle, że stosując odpowiednią pielęgnację zmiany powinny być mniej drastyczne, łagodniejsze, a dostrzegalność zmian skórnych zmniejszona dla niewtajemniczonych gapiów :) Ja wiedziałam że popękam, ale i tak się smarowałam. Popękałam ale i tak się smaruję, bo wówczas rozstępy są mniej widoczne. Jeśli zapomnę się posmarować cały dzień to robią się bordowe. Smarowanie powstałych pęknięć tkanki jest jednak lepszym rozwiązaniem niż późniejsze wydawanie fortuny na zabiegi z pogranicza medycyny estetycznej, które tak czy siak nie przynoszą trwałych efektów lecz jedynie czasowo ograniczają dostrzegalność rozstępów.

Jeśli ktoś ma ochotę stosować oliwkę, to niech stosuje. Inny kupi dermoceutyk, inny kosmetyki profesjonalne - prawo każdej z nas. Jednak nie można mówić o skuteczności preparatu na przykładzie jednostek ponieważ GŁÓWNYM CZYNNIKIEM DETERMINUJĄCYM powstawanie rozstępów jest właśnie - genetyka.

Amen :lol:

11 lata 8 miesiąc temu #613376 przez Anabelle
My tu gadu gadu, a ja nogami przebieram bo pizze mi wiozą :D

11 lata 8 miesiąc temu #613389 przez Olga60
Ja właśnie zjadłam makaron z brokulami w sosie smietanowym i ruszać się nie mogę bo taaak mi brzuch stwardnial :cheer:

11 lata 8 miesiąc temu #613391 przez ewela86
SMACZNEGO :)

11 lata 8 miesiąc temu #613392 przez Kiniaczek
Anabelle napisał:

My tu gadu gadu, a ja nogami przebieram bo pizze mi wiozą :D

Smacznego :lol: :lol: :lol: :lol:

11 lata 8 miesiąc temu #613393 przez aleksiaa88
Dobranoc, idę świętować męża urodziny do łóżka dam się chłopu poprzytulać trochę :blink:
Adijos

11 lata 8 miesiąc temu #613405 przez lkasiulla
Byłam dziś na zakupach w castoramie półtora godziny a plecy to mnie tak bolały że ledwo dałam rady masakra jakaś:(

Joannal na drugim usg usłyszałam że mam przodujące łożysko a ostatnio jak byłam prywatnie u jednego z najlepszych lekarzy w moim mieście powiedział że mam łożysko ułożone po części z przodu a po części z dołu a nie przodujące, wiec może faktycznie to przez te łożysko tak mało czuje

Anabelle z tymi witaminami to jak już wspomniałyście ile lekarzy tyle opinii, ale jak bym miała złe wyniki to pewnie przepisał by mi cos to bym brała

z rozstępami to mam dużo z czasu dojrzewania generalnie mam ciało podatne na rozstępy wiec byłam pewna że w ciąży bede miał ich mnóstwo i kupiłam sobie zwykła oliwke smaruje sie raczej codziennie czasami sobie odpuszczam i jak na razie na brzuchu nie mam ani jednego, wogle jak mi wyskakują to od razu białe nigdy nie miałam czerwonych

11 lata 8 miesiąc temu #613422 przez Anabelle
Kochane, no zobaczycie co tam z rozstępami - może się uda i nie wyskoczą. Mnie zaczęły atakować na przełomie 33/34/35 tydzień. Pojawiały się stopniowo. Najbardziej jednak mnie wysypało jak brzuch zaczął mi się obniżać, strzeliła mi cała skóra nad wzgórkiem łonowym po lewej i prawej.

No i gdzie ta moja pizza z podwójnym serem :D

11 lata 8 miesiąc temu #613498 przez Ane88
Olga, ale nie denerwuj się tak...
ja smaruje i smarować będe mam suchy brzuch wiecznie aż się skóra sypie jak podniosę bluzke. Może jednak mi się nie pojawią, a jeśli się pojawią to trudno nic na to nie poradze. może dzięki temu, że systematycznie smaruje jeśli się pojawią będą mniejsze, łagodniejsze ?? kto wie...
uważam, że lepiej smarować. nie ważne czym.. byleby nawilżyć ciałko:)

na kolacje zjadłam parówke z lodówy i popiłam mlekiem...ciekawe czy Kubusiowi posmakuje :P

pępek mnie nie boli. i nadal mam dziure, a myślałam, że będe miała taki wystający guziczek:)
nawet brązowej lini nie mam..

Przyszedł czas na nową miłość...;*

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka