BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

12 lata 1 dzień temu #612970 przez Domiś91
ja mam nawet problem z odwracaniem się na drugi bok... robię to na pare etapów z przerwami kilkusekundowymi, a i tak moj mąż musi mi pomóc :( najlepiej jest w nocy jak się odwracam i stękam z bólu, to on się budzi za każdym razem i pyta przerazony
"co sie dzieje" "czy to juz"..
a ja sie tylko chce odwrócic... czuje sie jak żółw, one też z lezenia na plecach nie potrafią wstac :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 dzień temu - 12 lata 1 dzień temu #612977 przez aleksiaa88
Domiś91 napisał:

ja mam nawet problem z odwracaniem się na drugi bok... robię to na pare etapów z przerwami kilkusekundowymi, a i tak moj mąż musi mi pomóc :( najlepiej jest w nocy jak się odwracam i stękam z bólu, to on się budzi za każdym razem i pyta przerazony
a ja sie tylko chce odwrócic... czuje sie jak żółw, one też z lezenia na plecach nie potrafią wstac :P

Domiś jakbyś mnie opisała, też mam problem żeby się przewrócić na bok nawet tyłka nie mogę oderwać od materaca swobodnie muszę sobie rękami pomagać potem nogi w ruch potem stęk stęk i pół obrotu jest :lol:

12 lata 1 dzień temu #612981 przez tysiiiak
co do smoczkow to tez przy zakupie nie zastanawialam sie jakie i kupilam te lovi kauczukowe...jak beda zle to i tak kupi sie inne najwyzej ;)

u mnie w szpitalu tez trzeba miec tylko husteczki, pampki, niedrapki, czapeczki i kocyk albo rożek no i oczywiscie ciuszki na wyjscie :)

po mini kosmetyki tez musze sie przejsc do rossmana albo natury :)

haha z pamiecia mam to samo co wy :D do sklepu robie liste albo 5 razy sobie powtarzam co kupic a potem laze 3 razy kolo tej samej polki i mysle czy cos jeszcze mialam wziac :P jak wychodze z domu to 3 razy sprawdzam czy mam telefon, klucze i portfel :laugh: to jest jakas demencja ciążowa :P

Domis ja tez przewracam sie z boku na bok chyba 3 minuty a jeszcze moj zestaw poduszkowy trza ze soba zabrac na druga strone ;p

ahhh zrobilam dzis buraczkowa na obiad ;D od kilku dni za mna chodzila :D czuje sie spelniona :side: :side:

12 lata 1 dzień temu #612983 przez KarinaM
Ja niestety też mam problemy z przekręceniem się na bok w nocy. A jak leżę na wznak to kręgosłup bardzo boli(mam też przepuklinę na kręgosłupie w odcinku lędźwiowym). Nie mogę też leżeć na lewym boku bo wtedy boli mnie pod piersiami. Nie wiem tylko co to tak boli. A prawa strona jest już obolała od ciągłego leżenia na tej stronie. Pocieszam się że już niedługo.

Igorek

Irina

12 lata 1 dzień temu #612991 przez Karolka85
tysiiiak napisał:

co do smoczkow to tez przy zakupie nie zastanawialam sie jakie i kupilam te lovi kauczukowe...jak beda zle to i tak kupi sie inne najwyzej ;)

u mnie w szpitalu tez trzeba miec tylko husteczki, pampki, niedrapki, czapeczki i kocyk albo rożek no i oczywiscie ciuszki na wyjscie :)

haha z pamiecia mam to samo co wy :D do sklepu robie liste albo 5 razy sobie powtarzam co kupic a potem laze 3 razy kolo tej samej polki i mysle czy cos jeszcze mialam wziac :P jak wychodze z domu to 3 razy sprawdzam czy mam telefon, klucze i portfel :laugh: to jest jakas demencja ciążowa :P

Domis ja tez przewracam sie z boku na bok chyba 3 minuty a jeszcze moj zestaw poduszkowy trza ze soba zabrac na druga strone ;p

ahhh zrobilam dzis buraczkowa na obiad ;D od kilku dni za mna chodzila :D czuje sie spelniona :side: :side:

Taaaaa... :laugh: :laugh: :laugh: zestaw poduszkowy :laugh: :laugh: :laugh: widzę że nie tylko ja tak mam. W nocy śpię na dużej poduszce i jaśku, między nogami mam kolejnego jaśka i przytulam się do trzeciego :laugh: a mój mąż ma polew ze mnie że prawie mnie nie widać spod tych poduszek :blink:

12 lata 1 dzień temu #612996 przez Olga60
Witajcie :)

Problemy z pamięcią??? A o to co przypadkiem znalazłam na stronie www.mamatoja.pl/34-tydzien-ciazy/

Możliwe są również czasowe kłopoty z pamięcią, będące skutkiem przejściowego kurczenia się komórek mózgu. Ważne jest, aby w okresie tym nie zaniedbywać zaleceń lekarskich oraz przyjmować żelazo i dbać o obecność witamin w przygotowywanych posiłkach. :woohoo: :lol: :lol:

12 lata 1 dzień temu #613004 przez lalka
Domiś91 napisał:

Domiś właśnie opisałaś i mnie!!!!
ja przewracam się na drugi bok w 4 etapach no i podusia też musi ze mną wędrować po wyrku....a boli przy tym...na lewym boku spać nie mogę bo boli mnie wszystko co może boleć...na plecach bardzo boli i ciągnie mnie brzuch...zostaje tylko prawy boczek!!!!wiecie co mi pomaga?????jak mam pewność,że syn śpi to za każdym przewracaniem mówię k***a mać!!!mam nadzieję,że Jagna też tego nie słyszy!!a jak idę sikać to boję się,że ze schodów spadnę!!!!!ot takie zwierzenia starej babci :blush: :blush: :blush: :blush:

12 lata 1 dzień temu #613011 przez lalka
ja ciążowy obkurcz mózgowy miałam od samego początku....i jeescze mam!!!!
już to tutaj kiedyś przerabiałam!!!!

a tak z innej beczki......jak jeszcze raz ktoś spyta jak się czuję to go chyba skopie!!!!!!ja wiem,że to z troski albo z dobrego wychowania,ale tekst"i co jak się czujesz???"działa na mnie jak płachta na byka.....mogłabym zabić!!!
sąsiad,którego niezbyt lubię walnął mi taki tekst...a ja-a jak ma się czuć kobieta,która za dwa tyg.rodzi?????
jak mnie to denerwuje....a potem będą telef.i co urodziłaś już??? :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:

12 lata 1 dzień temu #613013 przez Sevilla
Haha ... mam tak samo, mój zestaw poduszkowy też wędruje ze mną, a jak nie chce mi się ze sobą go brać, to uklepuje i układam sobie Michała tak, by służył za poduszkę :)

12 lata 1 dzień temu #613026 przez Anabelle
Domiś91 napisał:

mam identycznie, muszę sobie trzymać brzuch bo obracanie boli :/

Co do zaników pamięci w ciąży czyli tego tzw baby brain to położna w szpitalu mi mówiła na IP, że całe szczeście, że tak jest, bo inaczej kobiety nie chciałyby drugi raz rodzić :P

12 lata 1 dzień temu #613044 przez Domiś91
Dziewczyny, blagam doradźcie jakiś dobry krem na rozstępy! Mam ich coraz więcej :(

12 lata 1 dzień temu #613046 przez Alex_87
Karolka85 napisał:

tysiiiak napisał:

Taaaaa... :laugh: :laugh: :laugh: zestaw poduszkowy :laugh: :laugh: :laugh: widzę że nie tylko ja tak mam. W nocy śpię na dużej poduszce i jaśku, między nogami mam kolejnego jaśka i przytulam się do trzeciego :laugh: a mój mąż ma polew ze mnie że prawie mnie nie widać spod tych poduszek :blink:

Mój z kolei się złości, jak mam do niego pretensję czemu się nie przytula, to wrzeszczy na mnie, że niby jak ma się przytulić jak ja z każdej strony poduszkami obłożona :D oj nie mogę się doczekać kiedy nasze łóżko znowu będzie łóżkiem a nie jakimś okopem obłożonym poduszkami :dry:

12 lata 1 dzień temu #613051 przez ewela86
aleksia88 masz rację z tymi małymi ilościami, a w rossmanie są takie małe buteleczki żeby do nich coś przelać?

Domiś ja mam to samo - przewrócenie się w nocy na drugi bok nie lada problem, nie mówiąc już o wstaniu siku - wtedy najpierw muszę się odwrócić na bok dopiero potem wstaje:)

12 lata 1 dzień temu #613059 przez pauluska
na rozstępy - zapobieganie i już powstałe świetny jest bio-oil byłam przekonana że będę cała w rozstępach a tu tfutfu nic nowego nie ma a smaruje się hmm średnio co drugi dzień bo mam lenia a już istniejące rozstępy moje na tyłku zrobiły się prawie niewidoczne

12 lata 1 dzień temu #613066 przez ewela86
Domiś co do rozstępów to chyba najważniejsza jest regularność i podatność na nie. ja byłam przekonana że będę ich miała multum ale smaruję się rano i wieczorem emulsją Babydream z rossmana (brzuch, boczki, uda, i sporadycznie piersi). byłam pewna że gdzie jak gdzie, ale na piersiach 100% nie będę miała, bo nie dość że małe to jeszcze zbyt wiele nie urosły w ciąży a tu niestety się pojawiły :( i to właśnie na piersiach - nigdzie indziej. Od razu pożałowałam że nie smarowałam ich tak samo skrupulatnie jak innych części ciała :angry: ale cóż - Polak mądry po szkodzie... Od razu kupiłam Mustele na istniejące rozstępy (dopóki czerwone) i smaruję się namiętnie w nadziei że przybledną na tyle by mnie nie razić w oczy...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka