- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- Domiś91
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

"co sie dzieje" "czy to juz"..
a ja sie tylko chce odwrócic... czuje sie jak żółw, one też z lezenia na plecach nie potrafią wstac

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aleksiaa88
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 9
ja mam nawet problem z odwracaniem się na drugi bok... robię to na pare etapów z przerwami kilkusekundowymi, a i tak moj mąż musi mi pomóc
najlepiej jest w nocy jak się odwracam i stękam z bólu, to on się budzi za każdym razem i pyta przerazony
a ja sie tylko chce odwrócic... czuje sie jak żółw, one też z lezenia na plecach nie potrafią wstac
Domiś jakbyś mnie opisała, też mam problem żeby się przewrócić na bok nawet tyłka nie mogę oderwać od materaca swobodnie muszę sobie rękami pomagać potem nogi w ruch potem stęk stęk i pół obrotu jest

- tysiiiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33

u mnie w szpitalu tez trzeba miec tylko husteczki, pampki, niedrapki, czapeczki i kocyk albo rożek no i oczywiscie ciuszki na wyjscie

po mini kosmetyki tez musze sie przejsc do rossmana albo natury

haha z pamiecia mam to samo co wy

Domis ja tez przewracam sie z boku na bok chyba 3 minuty a jeszcze moj zestaw poduszkowy trza ze soba zabrac na druga strone ;p
ahhh zrobilam dzis buraczkowa na obiad ;D od kilku dni za mna chodzila

- KarinaM
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
- Karolka85
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
co do smoczkow to tez przy zakupie nie zastanawialam sie jakie i kupilam te lovi kauczukowe...jak beda zle to i tak kupi sie inne najwyzej
u mnie w szpitalu tez trzeba miec tylko husteczki, pampki, niedrapki, czapeczki i kocyk albo rożek no i oczywiscie ciuszki na wyjscie
haha z pamiecia mam to samo co wydo sklepu robie liste albo 5 razy sobie powtarzam co kupic a potem laze 3 razy kolo tej samej polki i mysle czy cos jeszcze mialam wziac
jak wychodze z domu to 3 razy sprawdzam czy mam telefon, klucze i portfel
to jest jakas demencja ciążowa
Domis ja tez przewracam sie z boku na bok chyba 3 minuty a jeszcze moj zestaw poduszkowy trza ze soba zabrac na druga strone ;p
ahhh zrobilam dzis buraczkowa na obiad ;D od kilku dni za mna chodzilaczuje sie spelniona
![]()
Taaaaa...

- Olga60
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Problemy z pamięcią??? A o to co przypadkiem znalazłam na stronie www.mamatoja.pl/34-tydzien-ciazy/
Możliwe są również czasowe kłopoty z pamięcią, będące skutkiem przejściowego kurczenia się komórek mózgu. Ważne jest, aby w okresie tym nie zaniedbywać zaleceń lekarskich oraz przyjmować żelazo i dbać o obecność witamin w przygotowywanych posiłkach.

- lalka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3
ja mam nawet problem z odwracaniem się na drugi bok... robię to na pare etapów z przerwami kilkusekundowymi, a i tak moj mąż musi mi pomóc
najlepiej jest w nocy jak się odwracam i stękam z bólu, to on się budzi za każdym razem i pyta przerazony
Domiś właśnie opisałaś i mnie!!!!
ja przewracam się na drugi bok w 4 etapach no i podusia też musi ze mną wędrować po wyrku....a boli przy tym...na lewym boku spać nie mogę bo boli mnie wszystko co może boleć...na plecach bardzo boli i ciągnie mnie brzuch...zostaje tylko prawy boczek!!!!wiecie co mi pomaga?????jak mam pewność,że syn śpi to za każdym przewracaniem mówię k***a mać!!!mam nadzieję,że Jagna też tego nie słyszy!!a jak idę sikać to boję się,że ze schodów spadnę!!!!!ot takie zwierzenia starej babci

- lalka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 3
już to tutaj kiedyś przerabiałam!!!!
a tak z innej beczki......jak jeszcze raz ktoś spyta jak się czuję to go chyba skopie!!!!!!ja wiem,że to z troski albo z dobrego wychowania,ale tekst"i co jak się czujesz???"działa na mnie jak płachta na byka.....mogłabym zabić!!!
sąsiad,którego niezbyt lubię walnął mi taki tekst...a ja-a jak ma się czuć kobieta,która za dwa tyg.rodzi?????
jak mnie to denerwuje....a potem będą telef.i co urodziłaś już???

- Sevilla
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36

- Anabelle
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- https://matuli.pl/
mam identycznie, muszę sobie trzymać brzuch bo obracanie boli :/ja mam nawet problem z odwracaniem się na drugi bok... robię to na pare etapów z przerwami kilkusekundowymi, a i tak moj mąż musi mi pomóc
Co do zaników pamięci w ciąży czyli tego tzw baby brain to położna w szpitalu mi mówiła na IP, że całe szczeście, że tak jest, bo inaczej kobiety nie chciałyby drugi raz rodzić

- Domiś91
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Alex_87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 13
tysiiiak napisał:
co do smoczkow to tez przy zakupie nie zastanawialam sie jakie i kupilam te lovi kauczukowe...jak beda zle to i tak kupi sie inne najwyzej
haha z pamiecia mam to samo co wydo sklepu robie liste albo 5 razy sobie powtarzam co kupic a potem laze 3 razy kolo tej samej polki i mysle czy cos jeszcze mialam wziac
jak wychodze z domu to 3 razy sprawdzam czy mam telefon, klucze i portfel
to jest jakas demencja ciążowa
ahhh zrobilam dzis buraczkowa na obiad ;D od kilku dni za mna chodzilaczuje sie spelniona
![]()
Taaaaa...![]()
![]()
zestaw poduszkowy
![]()
![]()
widzę że nie tylko ja tak mam. W nocy śpię na dużej poduszce i jaśku, między nogami mam kolejnego jaśka i przytulam się do trzeciego
a mój mąż ma polew ze mnie że prawie mnie nie widać spod tych poduszek
Mój z kolei się złości, jak mam do niego pretensję czemu się nie przytula, to wrzeszczy na mnie, że niby jak ma się przytulić jak ja z każdej strony poduszkami obłożona

- ewela86
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Domiś ja mam to samo - przewrócenie się w nocy na drugi bok nie lada problem, nie mówiąc już o wstaniu siku - wtedy najpierw muszę się odwrócić na bok dopiero potem wstaje:)
- pauluska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ewela86
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-