BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 8 miesiąc temu #614745 przez lalka
Ane88 pewnie masz rację,że mi dziękowała za śniadanko..pewnie głodna była...bo nocy męczącej...

niestety na zgagę migdałów jeść nie mogę.....przez cukrzycę!!!
ale słodkie i na lewy boczek...prawie codziennie(mimo,ze małą czuję,ale niech wie co mamie sprawia przyjemność)!!!!!

wiecie co.....jak człowiek idzie na śpiąco sikać i niema kontaktu z rzeczywistością to tak popierdzielone pomysły człowiekowi przychodzą do głowy...ja tak długo,mocno i głośno sikałam,że ubzdurałam sobie,że mi wody odeszły!!!!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #614759 przez Kiniaczek
lalka napisał:

a powiedzcie mi laski...czy jak dzidzia się rozpycha...kopie..np po jakimś jedzeniu to maluchowi się podoba czy raczej nie???????
ja właśnie zjadłam na śniadanko jajka i mała brzuch mi rozwala!!

Ja nie mam pojęcia Kochana:)u mnie przeważnie jest tak że jak zaczynam jeśc to mały to wariuje strasznie ( tłumacze sobie że się cieszy że bedzie jadł :lol: ) a jak już jestem w trakcie to cichosza :)

11 lata 8 miesiąc temu #614760 przez KarinaM
Witam! Ja dzisiaj już byłam po zakupy na obiad bo zażyczyli sobie canelloni z mięsem mielonym.
Zaraz trzeba się za nie wziąć a pod wieczór mamy gości więc nie odpocznę za bardzo.
lalka ja przy cukrzycy z Igorem nie jadłam słodkiego bo diabetolog powiedziała że jak będę sobie pozwalała to dzidzia urodzi się wcześniej bo glukoza idzie wtedy w dziecko a nie w Ciebie. Jak dzidzia ma dość już tej glukozy to chce szybciej wyjść na świat. I Igor już miał dość bo miałam ochotę na truskawki i zjadłam za dużo z cukrem i urodził ię 3 tygodniewcześniej i ważył zaledwie 2600. Teraz też mam lekką nietolerancję glukozy ale mniejszą niż w pierwszej ciąży. Też staram się nie jeść słodyczy.

Igorek

Irina

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #614772 przez Kiniaczek
ewela86 napisał:

Kiniaczek pytanie odnośnie oleju z wiesiołka: przyjmujesz w tabletkach, jak się dokładnie nazywa i od kiedy zażywasz?

Kochana ja mam taki :

www.domzdrowia.pl/40432,naturkaps-wiesiolek-60-kapsulek.html

zażywam 2 x 1 :) od tygodnia jakos :lol:

11 lata 8 miesiąc temu #614781 przez lkasiulla
hej :)

noc przespana bez żadnych problemów ale rano jak wstałam na siusiu to tak mnie bolały plecy i brzuch że załatwić się nie mogłam z tego bólu...

moja malutka niezbyt reaguje na jedzenia a już w szczególności na słodkie(albo ja tego nie czuje) ale dała o sobie znać np po sałatce kebab, cezar, i na wszystkie z serkiem feta ja takie uwielbiam i dość często sobie robię, wiec też sobie tłumacze że jej musi smakować :)

11 lata 8 miesiąc temu #614841 przez tysiiiak
Hej dziewczynki :*

ja niedawno wstałam do udało mi sie zasnąć dopiero o 5 :( brzuch pobolewał, jakieś głupie myśli przychodziły mi do głowy i jak już układałam sie do spania to Kubuś urządzał taką impreze jakby miał wyjść przez brzuch ...

Ja wczoraj byłam po ten laktator :) i przy okazji pojechałam do aventu odebrać moje 2 darmowe buteleczki tomme tippe :) więc w sumie z tą z laktatora to mam 3 :) tak naprawde zostało mi jechać po wózek z teściami i przywieść łóżeczko no i do kupienia pościel :) to dla maluszka
i dla mnie pierdółki do szpitala i jakis stanik do karmienia :)

katar juz prawie zniknal :woohoo: :woohoo: :woohoo: :side: :side: :side: i czuje sie juz o niebo lepiej :)

moja mama dzwonila ze pierze wlasnie te wszystkie maleńkie ciuszki :D

11 lata 8 miesiąc temu #614851 przez ewela86
Dzięki Kiniaczek. Ja od przyszłego tygodnia zamierzam brać, albo jeszcze troszkę poczekam bo termin dopiero na 20 maja.

ja też dzisiaj leniwie - jeszcze w podomce biegam:)

11 lata 8 miesiąc temu #614854 przez ewela86
tysiaak laktator z aventu? ja chyba zamówię ten co dziewczyny polecały allegro.pl/philips-avent-laktator-natura...szt-i3124847247.html

11 lata 8 miesiąc temu #614859 przez tysiiiak
nie ja mam ten : allegro.pl/laktator-reczny-z-akcesoriami...pee-i3090082246.html
odkupiłam od babki z tablica.pl za 40 zł raz moze uzyty :)

11 lata 8 miesiąc temu #614873 przez Domiś91
Ja też w tym tygodniu kupuje ten wiesiołek :) I zaczynam brac :)
Mały czasem reaguje na jedzenie, czasem nie, jest uparty po ojcu poprostu i już robi co chce i kiedy mu się podoba :D Czasem pare godzin cisza żeby o 24 zacząć szaleństwo :)

Co do tego prezentu na bierzmowanie, to co myślicie o takim komplecie?

allegro.pl/swarovski-shamballa-hit-kolcz...nik-i3087134849.html

W sumie to młoda dziewczyna, więc nie wiem co wymyśleć.. :)

11 lata 8 miesiąc temu #614878 przez tysiiiak
Domiś bardzo ladny ten komplet :) sama bym chciała taki dostać na bierzmowanie :P

11 lata 8 miesiąc temu #614892 przez sisina
Domiś91 ładny ten komplet ja dla mojej siostry zakupiłam własnie takie kolczyki ale nie wiszące bo nie chciała tylko takie perełki,ale ten jest ładny sama bym taki chciała;)

11 lata 8 miesiąc temu #614899 przez Domiś91
to dobrze :D zamawiam go dzisiaj - ciekawe czy dojdzie!! W piątek bierzmowanie :) Napisze wiadomość do sprzedającego z prośbą o szybkie wysłanie, bo zalezy mi na czasie :D lece do rodziców zamawiac to i rzeczy dla Tymka - w końcu :D

11 lata 8 miesiąc temu #614917 przez ewela86
domiś śliczny zestaw:) super będzie moim zdaniem.

11 lata 8 miesiąc temu #614920 przez Alex_87
Hej dziewczyny :)

Domiś świetny komplet :D podobne kolczyki dostałam od męża pod choinkę, ale przydałby mi się jeszcze taki wisiorek :) no i świetnie się prezentują do małej czarnej :D więc napewno to będzie trafiony prezent :)

achh wreszcie słoneczko :) jutro piorę torbę do szpitala, więc może powoli zacznę pakowanie, a jak coś to przynajmniej torba będzie czysta :D

kurcze we wtorek jedziemy do teściów jakieś 70 km ode mnie, już się psychicznie przygotowuje do podróży, pewnie po powrocie będzie mnie znowu wszystko bolało :/ siedzenie w gościach i dalsze podróże są dla mnie takie męczące ostatnio :( więc to chyba będą moje ostatnie odwiedziny u teściów przed porodem, a później jak chcą to niech oni nas odwiedzą, taka sama droga do mnie co do nich

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka