BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 8 miesiąc temu #614924 przez lili91
Hej dziewczyny.
Mam takie pytanko...Czy o tym wiesiolku rozmawialyscie z lekarzem ?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #614929 przez aleksiaa88
Zauważyłam, że jak w nocy mały się obudzi to jak go nie dotykam i nic do niego nie mówię to trochę pofika i się uspokaja. W niedzielę mały zawsze fika jak jem rosół, a potem cisza pewnie sobie śpi. Wstaje po południu jak drugie danie jem :blink:

Na co w końcu ten wiesiołek jest? Może zapytam na co go bierzecie? Bo jak czytam to dużo ma tak właściwości.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #614932 przez ewela86
Alex_87 jasne że tak. mnie już męczy pół godziny jazdy samochodem, a na fotelu u dentysty to myślałam że nie wysiedzę. plecy przeokrutnie bolały...mąż myślał że jeszcze odwiedzimy jego siostrę przed porodem w |Toruniu - 300 km :ohmy: :ohmy: ale szybko wybiłam mu ten pomysł z głowy...

lili91 ja z lekarzem nie rozmawiałam, jutro mam szkołe rodzenia to zapytam położną, ale z tego co dziewczyny pisały i czytałam w innych źródłach jest to całkowicie bezpieczne. ale zapytać nie zaszkodzi.

11 lata 8 miesiąc temu #614936 przez lili91
Ja mam wizyte 16 kwietnia to bedzie juz o ile dobrze licze 36 tc, wiec czas zeby zaczac brac i tak sie zartanawiam czy pytac lekarza. Nie chce zeby sobie cos glupiego pomyslal ze jakas panikara jestem. Chociaz fakt faktem boje sie porodu.

11 lata 8 miesiąc temu #614940 przez Alex_87
Lili91 od tego jest lekarz żebyś pytała o wszystko i nie ma prawa pomyśleć, że jesteś panikarą czy coś. jeśli tak pomyśli to świadczy tylko o nim i to bardzo źle.

Poza tym na studiach zawsze nam mówili, że trzeba pytać o wszystko, bo nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi. także lepiej się spytać o coś, niż później mieć wyrzuty sumienia, że się tego nie wyjaśniło.

11 lata 8 miesiąc temu #614984 przez Domiś91
Kurcze nie wiem co mi jest. Od kilku dni boli mnie lewe żebro, a teraz jak się nagle lekko wyprostuje albo poprostu rusze w taki sposób, że żebro się "rusza" to mam wrazenie jakby mi tam coś strzelalo czy pekało, dziwne takie! Boje się że coś robie Tymusiowi wtedy.. nie wiecie dlaczego tak jest? Jak w ogóle zrozumiecie moją dolegliwośc :P

11 lata 8 miesiąc temu #615023 przez demoniqe
witajcie kochane :) ja wczoraj polatałam potestować wózki, i dziś rano na allegro kupiłam x-landera xa.

Przez te 3 tyg muszę mieć już wszystko w domku, czas się ogarnąć :) ależ dziś piękne słonko, siedziałam godzinkę na słońcu przed domem.

Czuję się rewelacyjnie, mały fika cały dzień, ale nic nie boli i nie strzyka.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #615036 przez Kiniaczek
lili91 napisał:

Hej dziewczyny.
Mam takie pytanko...Czy o tym wiesiolku rozmawialyscie z lekarzem ?

Nie odczuwam potrzeby rozmowy z lekarzem o przyjmowaniu oleju który jest całkowicie bezpieczny dla organizmu... :blink:
zresztą na stronie fundacji rodzić po ludzku jest napisane Olej z wiesiołka zawiera cenny kwas gamma - linolenowy, który w organizmie jest przetwarzany na prostaglandyny. Możesz używać od 34. tygodnia ciąży - dwa razy dziennie po 500 mg

11 lata 8 miesiąc temu #615040 przez Kiniaczek
demoniqe napisał:

witajcie kochane :) ja wczoraj polatałam potestować wózki, i dziś rano na allegro kupiłam x-landera xa.

Przez te 3 tyg muszę mieć już wszystko w domku, czas się ogarnąć :) ależ dziś piękne słonko, siedziałam godzinkę na słońcu przed domem.

Czuję się rewelacyjnie, mały fika cały dzień, ale nic nie boli i nie strzyka.

X-lander Xa to był mój faworyt od początku ale oczywiscie niepotrzebnie weszłam na neta poczytałam forum i się zraziłam... :ohmy: :huh: :dry: czysta głupota no ale jak widać człowiek na błędach się uczy :) Niech służy Jankowi jak najlepiej :kiss: :kiss: :kiss:

Mój plan na tydzień to też tylko i wyłącznie ogarnianie domu i przygotowanie na przyjście maluszka!!! Pokupiłam worki próżniowe i będe namiętnie zasysać wszelkie duże i póki co niepotrzebne przedmioty ( przyda się do rychłej przeprowadzki ) :lol:

11 lata 8 miesiąc temu #615041 przez Kiniaczek
aleksiaa88 napisał:

Na co w końcu ten wiesiołek jest? Może zapytam na co go bierzecie? Bo jak czytam to dużo ma tak właściwości.

Wiesiołek może wpłynąć na uelastycznienie krocza i jest szansa na uniknięcie nacięcia przy porodzie... ale zalecane przy tym jest też robienie masażu krocza, co niestety już tak łatwe i przyjemne nie jest... :huh: :huh: :huh:

11 lata 8 miesiąc temu #615043 przez Kiniaczek
Domiś91 napisał:

Kurcze nie wiem co mi jest. Od kilku dni boli mnie lewe żebro, a teraz jak się nagle lekko wyprostuje albo poprostu rusze w taki sposób, że żebro się "rusza" to mam wrazenie jakby mi tam coś strzelalo czy pekało, dziwne takie! Boje się że coś robie Tymusiowi wtedy.. nie wiecie dlaczego tak jest? Jak w ogóle zrozumiecie moją dolegliwośc :P

Kopnął Cię Tymek moja droga stąd te bóle... Mojej koleżance córka złamała żebro jak ją mocno kopnęla także nic się nie martw, jemu jest tam dobrze :laugh: tyle że Ty musisz się z bolącym żebrem teraz mękolić.. :huh:

11 lata 8 miesiąc temu #615076 przez Sysia
witam dziewczynki.
dawno nic nie pisałam, ale mam takiego lenia że szok mimo że was podczytuję :).

Piszę dziś bo coś mnie nie pokoi twardnieje mi brzuch i ciągnie mnie od czasu do czasu w kroczu ale jest to taki nie przyjemny ból czasem tak mam delikatne bole jak przed okresem. czy powinnam się martwić ??

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #615083 przez Gabi31
Sysia- też tak mam,nadszedł już ten czas, że brzuch bedzie twardniał i pobolewał,a te bole to lekkie, pierwsze skurcze, więc nie ma sie czym przejmować bo to normalne!

Teraz dopiero zobaczyłam,że tez jestes 35 i 2 dzień:) oj jak ja Cie z tymi bolami rozumiem, bo mi czasami wyc sie chce:)

11 lata 8 miesiąc temu #615084 przez ewela86
sysia nie znam się za bardzo - nie miałam takich dolegliwości, ale z tego co mówiła położna na szkole rodzenia moga to być skurcze przedporodowe (macica się przygotowuje), więc to chyba całkiem normalne - nawet się nas pytała która już ma takie skurcze i czy są bolesne.

11 lata 8 miesiąc temu #615090 przez Sysia
Gabi31 i Eweka86 dziękuję za odpowiedź :) ... Gabi to na kiedy Ci ustalił termin porodu ??:> ... bo mi gin 11maj a w szpitalu 9maj... ale zas polozna mowila ze dużo porodów jest w 38 tyg wiec trzeba byc przygotowanym,kiedy sie pakujesz??

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka