BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 8 miesiąc temu #615525 przez Gabi31
Witajcie Dziewczynki!

Ja dzis w doskonałym humorku, bo slonce świeci i w dodatku nic mnie nie boli:)oby tak było przez cały dzień!wkurza mnie tylko to, że coraz bardziej puchna mi ręce i stopy...
W kurtkę zimową przestałam się mieścić tydzień temu. Pożyczyłam od Mamy płaszcz, niby ładny ale czuję sie w nim jak BATMAN. Więc jak zobaczycie taka czarna płachtę lecąca po niebie to ja:) Nie będę przecież kurtki zimowej kupowac. W wiosenna jeszcze jakos sie dopinam, choc przez brzuch robi sie przykrótka.

Sysia- ja się też nie spieszyłam z pakowaniem , wydawało mi się to tak odległe, ale przez te twardnienie i lekkie skurcze , tak jak pisałam wczesniej spakowałam się dla świętego spokoju żeby się juz nie denerwowac tym chociaz, bo tu sie nie zna dnia ani godziny.

Dzięki, że napisałyście o badaniach, ja musze jutro zrobic koniecznie morfologię, bo w środę chcę iść do anestezjologa- konieczne jak chce się miec znieczulenie w trakcie porodu i potrzebana jest swieza morfologia.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #615527 przez demoniqe
Joasia sto lat!

Współczuję wam tych teściowych, moi teściowie są bardzo fajni. Trochę babcia ich maltretuje więc może dlatego są wyrozumiali dla innych :)

Teściowa trochę przewrażliwiona na punkcie dzieci - cały czas o wszystko pyta szwagierkę, a czy jadła malutka, uważaj herbata! uważaj bo się zakrztusi, uważaj idzie na schody :) ale śmiesznie się tego słucha :)

Ja ogarniam dziś wieczorem pokój małego bo zrobiliśmy z niego suszarnio - prasowalnię :) i do szafy się dostać nie mogę. Czas się wziąć za porządki! słonko wyszło więcej się chce!

11 lata 8 miesiąc temu #615540 przez Kiniaczek
Hej Dziewczynki:)

Ależ piękne słońce :lol: :lol: :lol: :lol: B) B) B)

U mnie dziś dalszy ciąg ogarniania mieszkania... Muszę sypialknie doprowadzić do idealnego stanu żeby zmieścić w niej łóżeczko, drewniany przeewijak i te wszystkie inne dzieciowe :kiss: gadżety:)

Zjadłam muesli z bannem i mlekiem ...w brzuszku cisza, zaraz go troche poszturcham żeby się ruszył dla mamy, tak dla świętego mojego spokoju :)

11 lata 8 miesiąc temu #615561 przez anek
Witam!
oj Joasia współczuje lokatorki, dasz rade, to tylko pare dni.zostaw tesciówke z synkiem w chacie a Ty na zakupy.ciuchlandy.powiedz ze wrócisz na obiad:)

U mnie tez słoneczko ale mi sie jakos nic nie chce robic. zawiozłam Młodego do szkoły, zjadłam sniadanie i nie mam weny.
moj plan na dzis-kupic proszki dzidziusiowe:)

co do torby do szpitala -u mnie bez zmian.lezy w szafie na samej gorze i czeka na spakowanie,ale jestem len.
szukam jakiegos pomysłu na sypialnie, tam bedzide łozeczko.w nast tyg bedziemy malowac itp.myslałam fiolet jedna sciana a reszte biały,M.nie bardzo sie podoba wiec juz nieiwem.

11 lata 8 miesiąc temu #615602 przez Kiniaczek
anek ja też nie mam weny okrutnie :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy:

11 lata 8 miesiąc temu #615619 przez Daarikaa
Joasia wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!!

Lania dziękuję za odpowiedz, uspokoiłaś mnie z tym twardnieniem. :kiss:

Ja w zimową kurtkę jeszcze się zapinałam,a wiosenną nie muszę się przejmować przez to że mam nie opuszczać łóżka aż do porodu, a taaaaakie ładne słońce dzisiaj zagląda do mnie przez okno

Przyjechała moja mama i ogarnia mi porządki i spakowała mi właśnie torbę do szpitala bo ja już nie mogę czekać.

We wtorek mam kontrol u lekarza to dowiem się czy się bardziej nie rozwieram...

11 lata 8 miesiąc temu #615633 przez Alex_87
cześć dziewczyny :)

w końcu wiosna chyba do nas zawitała :) co prawda jeszcze ten śnieg leży, ale kilka dni i będzie po nim :D

Ja ze swoimi teściami mam spokój, mieszkają daleko od nas, ale nawet gdyby mieszkali w tym samym mieście to podejrzewam że i tak by się nie wtrącali. Rzadko dzwonią, nie wtrącają się w nasze sprawy, póki co jestem zadowolona :) mam nadzieje, że mój mąż tak samo myśli o moich rodzicach, ale mimo tego, że mieszkają w tym samym domu co my to i też się nie wtrącają :) Dlatego Joasia współczuje Ci takiej teściowej :/

Czy któraś z Was reklamowała kiedyś buty w CCC ? Kupiłam sobie w listopadzie tam buty i ich wygląd na dzień dzisiejszy to tragedia, a nie minęło nawet pół roku, a przecież nie używam ich codziennie nawet :/ może nie były jakieś super drogie bo 120 zł, ale jednak to też nie mała kwota jak na buty, które miałyby mi służyć tylko niecałe 6 miesięcy.

11 lata 8 miesiąc temu #615649 przez Ane88
Cześć dziewczynki:)

Joasia wszystkiego co najlepsze:)
dziś też prawie nie spałam... tylko z boku na bok i wnerw...;/
byłam u lekarza. Kubuś 2600g a ja +10,5 i gdzie tu sprawiedliwość :P
następna wizyta 29 kwietnia i jak to powiedział lekarz "zajrzymy, wszystko sprawdzimy i się umówimy...;p "
mam jeszcze zrobić takie badania...
-mocz
-Aspat i Alat
-fosfataza zasadowa
i pobrał mi wymazy w kierunku GBS

Gdyby się coś zadziało mam zaraz do niego dzwonić i tyle...:P

zakupiłam sobie dzisiaj też olej z wiesiołka... troche późno, ale wierze, że mi pomoże :)))

w kurtke zimową mieszcze się spokojnie, tylko nic na cieplejsze dni nie mam... chyba zapożyczę sobie coś od mojej koleżanki :)

u mnie śliczna pogoda, aż zabiore Majle i wyjdziemy pospacerować:)
miłego dnia dziewczynki:)

Przyszedł czas na nową miłość...;*

11 lata 8 miesiąc temu #615665 przez lania
Witajcie kobity :) :) :)

A propo teściowych, to właśnie miałam dziś poranną wizytę teściowej, nie ma to jak odwiedziny o godzinie 8 30 :angry: :angry: :angry: ale krótkie na szczęście, może dlatego, że z rana nie jestem zbyt rozmowna tak prosto z łóżka :silly: :blink: :silly: :blink: Joasia, trzym się :lol:

Ja na noce nie narzekam, :cheer: a dziś obudziłam się o 3 i....musiałam zjeść jabłko :blush: , no po prostu musiałam...dziwne bo raczej nie jadam w nocy, żeby mi się rano dobrze tabletki :ohmy: wchłonęły, ale to był mus :lol: może Igor chciał...już mną rządzi :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy:

Miłego dnia

11 lata 8 miesiąc temu #615667 przez JoannaL
Witam dziewczynki. Zajrzałam się tylko przywitać. Piękna pogoda za oknem więc wyruszamy na spacer z Marcysiem. Później nadrobię posty :)

11 lata 8 miesiąc temu #615669 przez lania
aaaaaaaaaaaaaaaaaa :ohmy: :ohmy: :ohmy: ja mam 12 kilo na plusie i dobiłam setki w obwodzie brzucha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: a jeśli dotrwam do terminu to nie wiem ile będzie :unsure: na koniec można nieźle skoczyć wagowo :woohoo: :woohoo:

11 lata 8 miesiąc temu #615691 przez anek
Alex moja siostra reklamowała 2msc temu.obcas jej popękał, tak jakby od mrozu.zawiozła bez problemu przyjeli i zrobili bardzo ładnie.czekała chyba 2 tyg(długo ale to buty były tylko na okazje wiec jej sie nie spieszyło).zawies, oni ocenią czy to jest wina fabryczna czy z uzytkowania.

Ane88 ja wlasnie teraz mam zrobic Alat, Aspat.chyba w srode sie wybiore.no i morfologie, zobaczymy czy chociaz troszke sie podniosła.

Lania ja uwielbiam jabłka,jem codziennie.nie musze miec cytrusów ale jabłka muszą byc w domu.dobrze ze chociaz jabłko a nie jakie fryty itp.

ogarnełam chałupke i leniuchuje a musze jechac do sklepu po cos na drugie.wezcie mnie kopnijcie zebym się ruszyła :cheer:

11 lata 8 miesiąc temu #615703 przez tysiiiak
Hej dziewczynki :*

u mnie sloneczka nie ma tyle co u was :( stara sie przebic ale slabo mu to idzie ;p

noc taka sobie bo zasnelam dopiero po 2 ale potem juz spalam praktycznie caly czas az do 8 kiedy obudzil mnie bol pełnego pecherza :P

moj M. wczoraj tak mnie wkurzyl ze szok :ohmy: az nie bylam zla tylko se smialam z niego jak mozna wpasc na tak glupi pomysl. Oznajmia mi wczoraj ze on na majówke pojedziecie sobie na ryby z kolega. Na jedna noc ale ja i tak sobie tego nie wyobrazam. Niby mam termin na 19 maja ale nigdy nic nie wiadomo. Jak zobaczyl moja reakcje (śmiech) to powiedzial że no zobaczymy jak się będę czuła bo przecież nie rodzi sie z dnia na dzień :ohmy: Wtedy to już wogole prawie lezalam na ziemi ze smiechu.
Normalnie bym sie z nim pożarła ale niewiem te hormony jakos dziwnie na mnie wplywaja :P Wkońcu powiedziałam mu że najwyżej wyśle mu smsa, że dziecko mu sie urodzilo.

Musiałam sie wygadac... :blush:

11 lata 8 miesiąc temu #615719 przez Alex_87
Echhh Tysiak faceci to czasem mają głupie pomysły, nie byłabym zdziwiona gdyby mój też wyskoczył z tymi rybami :P chociaż narazie wiem, że całą majówkę spędzi w pracy.
Wiadomo oni jakoś inaczej do tego podchodzą, bo nie muszą chodzić w ciąży, nie będą musieli rodzić i nawet pewnie nie są w stanie wyobrazić sobie jak to jest ;)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #615721 przez moniaaak
Cześć laski:)

Nie miałam nawet w weekend czasu, żeby Wam coś napisać:(.

Joasia- 100 lat, spełnienia marzeń, szczęśliwego rozwiązania i jak najszybszego wyjazdu teściowej :) .

Miałam trochę męczący weekend- prawie cały w rozjazdach. Ze spaniem problemów ciąg dalszy. Mleko trochę pomaga, ale najgorsze jest to, że jestem mega zmęczona, śpiąca- kładę się i ZONK! wrrrrrrrr.... :angry: :angry: .

Dziewczyny co to jest ten alat i aspat i z czym to się je? Bo pierwsze słyszę?
A propo teściowych.. moja też ma za chwilę mnie odwiedzić... jakaś zmowa czy co? ;) .
Ale moja jakoś póki co jest nieszkodliwa... przynajmniej na razie ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka