- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
My dostaliśmy kołyske ala kosz mojżesza. Podobno rewelacja do 3 msc, bo dziecko ma mniejszą przestrzeń, czuje się bezpieczniej, a kosz ma uchwyty wiec można dziecko w tym przenosić, całość jest leciutka, może stać stabilnie lub się kołysaćMy też zamierzamy w najbliższym czasie kupić wózek. Rodzice w tym tygodniu mają nam dać na niego kasę, to pojedziemy i kupimy. Mamy już wybrany, więc w tej kwestii chyba już nic się nie zmieni:)
Co do łóżeczka, to jak już pisałam, mąż je robi sam. Ale znajomi na pierwsze 3 miesiące chcą nam pożyczyć taką kołyskę allegro.pl/kolyska-drewniana-kolory-do-w...and-i3138695716.html , oni używali do córki przez pierwsze miesiące i bardzo sobie chwalili. Co myslicie?
GBS nie miałam robionego - a zaczynam dzisiaj 38 tc.
W szpitalu wspominali coś o OWA, HBS itd a lekarka też mi nie zleciła :/
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- lkasiulla
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
- Domiś91
- Wylogowany
- rozmowna
Ja dzisiaj po badaniach odpadłam..!! Przyszłam do domu jakas niedowalona też mam nudności i to masakryczne, normalnie czuje się jak na początku ciąży.. Mały troche zszedł z nerwu kulszowego, jest o wiele lepiej, ale teraz naciska na żebra i cały czas bolą.. brzuch mnie swędzi też często.. i oczywiscie rano myslalam ze mnie szlag jasny trafi, bo poszłam z próbką wymazu do labolatorium i.. nikogo nie było, bo do 10tej przyjmują.. a była 10:02!!!!!! Myślałam że mnie trafi! I jutro znowu musze zapierd..
Mam taki dziwny dzień.. chce mi się strasznie spac, ale jak juz się poloze, to nie moge zasnac.. glowa mnie boli jak szalona, kreci mnie w brzuchu, a Tymek dzisiaj pobudzony jak nigdy! Tu sie wypina, tu sie przeciąga..
Ja tez dziewczyny nie moge siebie samej zniesc.. szczegolnie tych okropnych rozstepow.. co na nie patrze to płacze jak nienormalna..
Cóż.. ide spac, może mi sie uda zasnac..
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
Myślałam, że coś jest ze mną nie tak, że mam czasem nudności, ale widzę, że już któraś z was się na to skarży. Mi się na dodatek robi słabo jak chce mi się jeść, wcześniej tak nie miałam.
Echh i jeszcze mała ma te czkawki z jednej strony się cieszę bo wiem, że wszystko jest z nią ok i dobrze jej działa przepona ale z drugiej strony to lekko denerwujące się robi to czkanie, aż dziwne, że podobno dzieci w brzuchu nie odczuwają tego jak coś denerwującego.
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Fajne te kołyski i kosze Mojżesza ja zamówiłam łóżeczko z funkcją kołyski także mam nadzieje ze młodemu się spodoba
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- lania
- Wylogowany
- rozmowna
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja wizytę mam 16 i wtedy też mam mieć pobrany gbs a resztę prywatnie zrobić muszę :-/
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- anek
- Wylogowany
- budujemy zdania
ide spac moze jutro bedzie lepszy dzien.
dobranoc.
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
- joasia10015
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
I do tego w suuuuper humorze-mimo teściowej która powoduje że mam mdłosci
Kochane byłam u GINKA i tak jak pisałyście-nie potrzebnie sie denerwowałam...Mikuś tak przybrał na wadze że szok. Jadąc na wizyte modliłam sie żeby miał z 1600 ,a marzyłam o 1800 a skubany ma już 2100 i mieści sie idealnie w normie Jestem prze-szczesliwa
DO tego zagadałam Ginka o porodzie-no bo gdzies wyczytałam że po pierwszej cesarce mogę rządac drugiej .Ogólnie nastawiam sie na naturalny poród ,ale spytałam go czy w razie czego mam prawo do cc .? Tak ,dla własnego spokoju żeby mnie znowu nie ..przeczołgali,,24h.w bólach z 1,5 cm.rozwarciem On pow.że i tak na 90% będe miec cesarke bo wszystko wskazuje na to że moja szyjka jest ,,nie teges,,w sensie że jakby ,,nie dorobiona,, (wiecie o co kaman? bo nie wiem jak to fachowo nazwał ) I że nie ma dużych szans na naturalny poród. DLatego jeśli bliżej porodu okaże sie że szyjka ani drgnie,i NIC nie zapowiada porodu to może mi sam wypisac skierowanie na planowane cc.
Troszkę mi ulżyło powiem szczerze-bo nie tyle boje sie rodzic naturalnie co poprostu znowu byc potraktowana jak NIC.Boję sie że trafie znowu na kogoś ,,mądrego,,i pozwoli bym sie męczyła tyle godzin. Mam mieszane uczucia ,ale jakby troszkę mi ulżyło -no bo wiem gdzies z tyłu głowy że jak by co to mam prawo do cc.
Achhh no i Ginek pow.że jesli bede chciała rodzic u niego (w sensie na POLNEJ )to umówimy sie tak że on mnie ,,poprowadzi,, Dzis dał mi nawet witaminki za free -też czasem dostajecie czy może to jakis jego podryw
Kurcze gdybym mogła to chyba bym sie napiła ze szczescia ...a tak pociesze sie ewentualnie................................... buszowaniem po allegro
KUrcze ale jestem heppi
- joasia10015
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
1. www.bobowozki.com.pl/product_info.php?pr...id=2504&%3CosCsid%3E
2. www.bobowozki.com.pl/product_info.php?pr...id=2299&%3CosCsid%3E
a najgorsze to jaki kolor :O
Widzisz i niepotrzebnie sie martwilas Mikuś ślicznie przybiera na wadze i ciesze sie ze wszystko wporzadku
co do cc moze lepiej jak bedzie niz jak maja Cie dobe meczyc jak piszesz