- Otrzymane podziękowania: 13
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Ane88
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
ale zaraz wejdę na neta i troszke sobie poczytam może zaczerpnę więcej informacji na ten temat.
- Sysia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- joasia10015
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Oczywiscie menda juz mi dzis kilka razy podniosła cisnienie -ale teraz łazi po podwórku i szuka szczescia
Po świetach zważyłam sie dzis po raz pierwszy i nie jest tak zle-w sumie 8kg.na plusie i 96 cm.w brzuszku-modle sie żeby Mikus przybrał porządnie na wadze-dzis sie dowiem...ale normalnie z nerwów aż rozwolnienia dostałam....
CO do rozwiązania to faktycznie NIGDY nie wiadomo.W zeszłym tyg.znajoma urodziła synka 5 tyg.wczesniej ...maluch leży w inkubatorze Ale jest wszystko ok.Jak mój M to usłyszał to wręcz ROZKAZAŁ że zaraz po powrocie od teściów mam pierwsze co -pakowac torbe do szpitala No więc dzis dokupię pare rzeczy i spakowana .Gorzej z ubrankami dla malucha-leżą w szafie do prania
Achhh któras pytała jak to z mężem bedzie skoro wyjezdza do pracy ..No wiec w naszym wypadku mój M.zjeżdża dwa tygodnie przed porodem i zostaje cały czerwiec i troche lipca w domu -wiec mysle że sie załapie na poród Jesli (nie daj BOże -cos sie wczesniej wydarzy-trudno -trza spiąc tyłek i urodzic bez niego) Powiem wam szczerze że w pierwszej ciąży mielismy spiecia -bo on sie bał byc przy porodzie (on z tych co sie boi pobierania krwi )ale jakos wyszło na moje i był(choc i tak go z sali wyrzuciłam bo w bólach mnie wk*rwiał porządnie )ale teraz mam ciut inne podejscie-oczywiscie jestem za tym by był ale już tak bardzo sie nie upieram...A dzieki temu on sie tak strasznie nie wykręca i nie boi ...taka mała manipulacja (wy tez czasem manipulujecie facetami -tak że nawet o tym nie wiedzą? )
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja na moją narzekać nie mogę , fakt że mieszka 500 km od nas ale nawet jak mam z nią stycznośc to raczej się nie wtrąca, jest tylko bardzo przewrażliwiona i strasznie się martwi wszystkim ( teraz na tapecie jest moja ciąża ) ale nie jest źle Jest ciepła rodzinna , nie prawi morałów ale jak każda teściowa zakochana jest w swoim syneczku:)
Teściu to już inna bajka ale generalnie zlewam
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
nie chce nikogo wprowadzać w błąd, ale z tego co zrozumiałam to te badania aspat i alat to są jakieś próby wątrobowe. myśle, że mój lekarz mi je zlecił aby wykluczyć tą całą cholestazę w ciąży bo wspomniałam mu, że bardzo mnie swędzą łydki...
ale zaraz wejdę na neta i troszke sobie poczytam może zaczerpnę więcej informacji na ten temat.
Hej
Też mam swędzenie, ale całego ciała, szczególnie jak się kładę wieczorem. Jutro robię badania krwi, min alat i asat, więc się dowiem czy wątroba za to odpowiada.
- aleksiaa88
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 9
Co do teściowej dobrze, że z nią nie mieszkam bo bym oszalała jej częste słowa wypowiadane to: "a ja nie wiem" kobieta nic nie wiedząca najlepiej to zadzwonić do synka i się spytać
Kiedyś dzwoniła częściej teraz trochę przystopowała. Teraz potrafi dzwonić z zapytaniem co słychać, a mąż jak to zwykle ta nic a co ma być? Żyjemy spokojnie i już nic się nie dzieje, jak usłyszy te słowa to zaraz jej się włącza a co jadłeś na obiad, a co robisz, a z czym chleb jadłeś, i jej tekst niedzielny " a co było na obiad?"- no kurde przecież bigosu w niedziele nie jemy tylko jak ZAWSZE rosół i tak musi zapytać- no kurde niech jeszcze zapyta czy kupę robił tego dnia
O takie pierdoły czasem pyta, że głowa mała tak se dzwoni tylko, żeby dzwonić zzzzzzzz
Jak jedziemy autem i mąż prowadzi, a ona dzwoni to ja oczywiście rozłączam przecież nie będę z nią gadać o pierdołach.
A się zbulwersowałam
P.S. w tym roku będzie już 2 lata po ślubie, a ja jeszcze do niej nie powiedziałam mamo i nie zamierzam na razie
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ane88 napisał:
nie chce nikogo wprowadzać w błąd, ale z tego co zrozumiałam to te badania aspat i alat to są jakieś próby wątrobowe. myśle, że mój lekarz mi je zlecił aby wykluczyć tą całą cholestazę w ciąży bo wspomniałam mu, że bardzo mnie swędzą łydki...
Hej
Też mam swędzenie, ale całego ciała, szczególnie jak się kładę wieczorem. Jutro robię badania krwi, min alat i asat, więc się dowiem czy wątroba za to odpowiada.
A to wasze swędzenie to jest takie uporczywe bardzo? Bo mnie też czasem na wieczór swędzi ciało, ale to chyba bardziej z tego, że skóra jest sucha. Jakiś miesiąc temu robiłam próby wątrobowe, ale ze względu na kamienie w woreczku i wyszło wszystko ok a czytałam że przy cholestazie to swędzenie jest tak okropne, że nie można wogóle spać.
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Olga60 napisał:
Ane88 napisał:
Hej
A to wasze swędzenie to jest takie uporczywe bardzo? Bo mnie też czasem na wieczór swędzi ciało, ale to chyba bardziej z tego, że skóra jest sucha. Jakiś miesiąc temu robiłam próby wątrobowe, ale ze względu na kamienie w woreczku i wyszło wszystko ok a czytałam że przy cholestazie to swędzenie jest tak okropne, że nie można wogóle spać.
U mnie jest strasznie do tego stopnia, ze przez 3h potrafilam się drapac, ale parę dni temu kupilam sobie tab relamax (melisa+vit B6+magnez) biorę 2 przed snem i odpukać zasypiam szybciej, bez natretnego swędzenia. Więc, nie wiem czy to na tle nerwowym nie jest
- Kiniaczek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ewela86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
próbowałam nadrobić wasze posty przed wyjściem na szkołe rodzenia ale nie dałam rady... za 5 minut muszę wyjść
miałam wizytę dzisiaj: wszystko ok, pobrał mi wymaz na GBS, sprawdził szyjkę, następna wizyta za 3 tyg. powiedział że do porodu jeszcze daleko... także moja dzidzia się nie spieszy - chyba jej dobrze u mamusi w brzuszku:)
- pauluska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ewela86 to dobrze, że na wizycie wszystko ok masz przynajmniej świadomość, że nie urodzisz w najbliższym czasie
Ja mam wizytę w przyszłym tygodniu, ciekawe co mi powie
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
Aż mi się humor polepszył Jutro pranie kołyski, wózka, fotelika, rożka i ciuszków
Oby nie lało ;p
- demoniqe
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2