BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 8 miesiąc temu #619408 przez lkasiulla
Witam wieczorkiem :)

Dzień ciężki ale na szczęście już w domku i moge w końcu odpocząć :) a ja tak nażekałam na urzędy a dziś w skarbówce babka wywołała mnie z kolejki oczywiście reakcja ludzi masakryczna już normalnie mam dość tak mnie denerwują ci ludzie kurcze i to jeszcze babki które same kiedyś były w ciąży a tak się zachowują szkoda gadać.
Wogle mam dziś jakiś bojowy nastrój wszystko mnie denerwuje...

A mam pytanie bo tak się dziś zaczęłam martwić jak reagujecie na malutkie dzidzie?? bo dla mnie prawie wszystkie są brzydkie i do tego odpychające masakra jakaś nigdy tak nie miałam wręcz przeciwnie wszystkie były śliczne uwielbiam małe dzieci często pracowałam jako opiekunka a teraz nie wiem co się dzieje....:(:(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #619437 przez Alex_87
Kurrrde ale niezdara ze mnie, upadłam dzisiaj na tyłek, chciałam usiąść na piłce a ona gdzieś mi poleciała, nie zauważyłam i zamiast na piłkę usiadłam na podłogę ;/ czuję normalnie ruchy, ale się zestresowałam strasznie. Skoro czuję ruchy to chyba wszystko w porządku jak myślicie?

Mi się jakoś nie zmienił stosunek do niemowlaków, niektóre są ładne, inne brzydkie hehe nie czuję jakiegoś większego wzruszenia jak widzę takie maleństwo, no i nadal mnie wkurza jak płaczą np w przychodni :D raz to nawet sobie pomyślałam, że co ze mnie za matka będzie skoro wkurza mnie płacz dziecka. Ale jednak swoje to swoje.

11 lata 8 miesiąc temu #619442 przez joasia10015
Dziewczyny co do pocenia sie i podniesionej temperatury w ciąży to ja mam wręcz odwrotnie-nie zły ze mnie zmarzluch od zawsze ale w ciąży to MASAKRA!!! Szczególnie w pierwszych msc.było okropnie B) ale w pierwszej ciązy miałam to samo ;) Taki mój urok ;)

11 lata 8 miesiąc temu #619444 przez joasia10015
Achhhh Kiniaczek przesłałas mi listę do szpitala czy jeszcze nie?? Bo już zgłupiałam czy gdzies ominęłam post ?

11 lata 8 miesiąc temu #619486 przez joasia10015
Zobaczcie co znalazłam fajnego u czerwcówek ;-D annaroznicka.com/blog/2013/narodziny-kaj...-z-porodu/#more-5317

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #619506 przez Kiniaczek
joasia10015 napisał:

Achhhh Kiniaczek przesłałas mi listę do szpitala czy jeszcze nie?? Bo już zgłupiałam czy gdzies ominęłam post ?

Sierotko Ty moja wysłałam Ci na priv :kiss:

11 lata 8 miesiąc temu #619509 przez Alex_87
joasia10015 napisał:

Zobaczcie co znalazłam fajnego u czerwcówek ;-D annaroznicka.com/blog/2013/narodziny-kaj...-z-porodu/#more-5317

oglądałam i się popłakałam ze wzruszenia, jak sobie wyobraziłam siebie i męża w szpitalu :D

11 lata 8 miesiąc temu #619510 przez Anabelle
lkasiulla napisał:

Witam wieczorkiem :)
A mam pytanie bo tak się dziś zaczęłam martwić jak reagujecie na malutkie dzidzie?? bo dla mnie prawie wszystkie są brzydkie i do tego odpychające masakra jakaś nigdy tak nie miałam wręcz przeciwnie wszystkie były śliczne uwielbiam małe dzieci często pracowałam jako opiekunka a teraz nie wiem co się dzieje....:(:(

A myślałam, że ze mną jest coś nie tak :)
Cudze dzieci mnie denerwują, w domu mam 7 latka szwagierki i doprowadza mnie do białej gorączki, strasznie działa mi na nerwy. Drażni mnie jego głos, śpiew, pisk, krzyk, nawet to jak myje nieudolnie zęby... jakaś makabra.

Alex - ja przeszło tydzień temu upadłam z poślizgiem na kafelki w podłodze, na dodatek w rozkroku uderzając miednicą. Leżąc na podłodze dostałam boleści jak na okres, aż się popłakałam. Mały się ruszał, ale na drugi dzien pojechałam na IP. Wszystko z małym dobrze. Lekarka powiedziała, że jeśli sie dziecko rusza to jest ok, ale żeby obserwować

11 lata 8 miesiąc temu #619520 przez Kiniaczek
Alex ja dziś o mało nie klapłam tyłkiem tak jak ty, też piłka mi spod tyłka uciekła ale złapałam się końcem półdupka i uratowalam się :ohmy: obserwuj siebie i małą a w razie W jedź na IP :kiss:

11 lata 8 miesiąc temu #619529 przez Kiniaczek
Tymczasem ja się żegnam i idę spać bo ledwie żywa jestem, brzuchol mnie troszku mękoli ale dramatu nie ma... Umęczył mnie ten dzień,jak zresztą większość dni ostanio... :huh:

Spijcie dobrze

Do jutra

11 lata 8 miesiąc temu #619540 przez Domiś91
lili91 nie martw się ja mam tak samo z kłuciem w kroczu!! Albo jak wstaje z łożka, czy nawet się odwracam na drugi bok :( taki urok :(

11 lata 8 miesiąc temu #619546 przez Domiś91

hehehe :D

Jakie piękne te zdjęcia, aż się popłakałam na widok ucieszonej puchy tatusia!! :D

Tez idę spac, bo już padam, a Tymek znowu ma jakieś odpały i goni po całym brzuchu :D Dobrej nocki :D

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #619553 przez moniaaak
Zagotowałam sobie mleko i też będę próbowała spać...
Mam nadzieję, że dziś mi się uda... dobrej nocki Mamuśki:)

11 lata 8 miesiąc temu #619558 przez tysiiiak
ja za to czuje sie jakby byla 15 i wcale nie chce mi sie spac... zrobie sobie zaraz kapiel moze mnie zmuli troche :P

idącym już spać życzę bezbolesnej i przespanej nocki :*

11 lata 8 miesiąc temu #619571 przez lania
:unsure: do nietypowych dolegliwości dziś dołożę obolałe kolana, takie jakby obrzęknięte (to dziwne bo przecież leżę), do tego są gorące, reszta nóg chłodna a kolana ciepłe :huh: :huh: :huh:

zamówiłam wózek, będę czekała 7 do 10 dni, tyle chyba wytrzymam :blink: ;) :blink:

No to i ja mówię dobranoc :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka