BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 8 miesiąc temu #619673 przez Domiś91
Joasia, rzeczywiście fajne filmiki :) Ale nie podchodzi mi sposób mówienia tej alski :D po 4 min wyłączyłam, bo mnie poporstu irytowała :D
Tysiak mi takie bóle jak do okresu towarzyszą już od jakiegos tygodnia :( ale po chwili przechodzą, wiec chyba Sevila ma racje i macica się przygotowuje :)
Co do chodzenia, ja się poruszam jak pingwin :) Tak stwierdził mój mąż :)

Ale się wkurwiłam!!! Dobrze że nic nie kupiłam młodej na to bierzmowaie, bo oakzało się że świadkiem nie moge być!! :/ Ksiądz stwierdził że nie mamy ślubu kościelnego i ze świadka nici! WYOBRAŻACIE SOBIE!? A jutro bierzmowanie, kij tam ze mną, troche przykro się zrobiło.. no ale co młoda ma zrobić? gdzie znajdzie świadka w dzień?!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #619683 przez Kiniaczek
KarinaM napisał:

Ja dzisiaj poprasowałam biale ciuszki i wyprałam pościel i kocyki a także część kolorowych ubranek. Jutro następną turę.
Byłam u lekarza i z "mała" wszystko dobrze. Potwierdził że będzie dziewczynka ale powiedziałam że jak zobaczę to uwierzę. Bo z Igorkiem było tak samo. Do końca była na usg dziewczynka a przy porodzie zdziwienie. Ja nie wierzę w te usg. A więc "mała" waży 1854g. Według kalendarza powinna być 32 tydzień i 3 dzień ale wg wagi i rozmiarów jest na 31 ty.dzień i 3 dni. Jest trochę mniejsza.

Karina mój mały w 32+6 ważył 1903 i tez wyszło że wg wagi jest na 31+6 . mój lekarz twierdzi że jest wszystko ok także nie stresuje się naa zapas :)

11 lata 8 miesiąc temu #619685 przez lalka
Domiś91...właśnie nie pisałam Tobie nic o świadkowaniu,bo nie chciałam Cie martwić!!!!dopóki nie będziesz miała ślubu kościelnego to nie będziesz mogła być chrzestną..świadkową-obojętnie czy to ślub czy bierzmowanie....z komunii nici...do spowiedzi owszem...ale rozgrzeszenia nie dostaniesz!!!!!więc witaj w klubie...mam to samo!!!!tylko z sakramentami dla Twojego dzidziusia nie mogą robić żadnych problemów-przechodziłam to!!!

u nas wiosna na całego!!!pranie na tarasie już się suszy!!!!!

miłego dnia!!!

11 lata 8 miesiąc temu #619696 przez Olga60
lalka napisał:

Domiś91...właśnie nie pisałam Tobie nic o świadkowaniu,bo nie chciałam Cie martwić!!!!dopóki nie będziesz miała ślubu kościelnego to nie będziesz mogła być chrzestną..świadkową-obojętnie czy to ślub czy bierzmowanie....z komunii nici...do spowiedzi owszem...ale rozgrzeszenia nie dostaniesz!!!!!więc witaj w klubie...mam to samo!!!!tylko z sakramentami dla Twojego dzidziusia nie mogą robić żadnych problemów-przechodziłam to!!!

miłego dnia!!!

Przecież to jest ku... chore!!!! Cały nasz kościół, zamiast jednoczyc, to dzielą!!!

U mnie też pranko na tarasie się już suszy B)

11 lata 8 miesiąc temu #619706 przez Kiniaczek
lalka napisał:

miłego dnia!!!

My też jesteśmy po cywilnym i jak się okazało nie ochrzczą mi syna na mszy tylko po mszy bo rodzice w grzechu zyją ha ha :angry: :angry: :angry: I weź tu chodź do kościoła... :ohmy: Nie dziwota że się ludzie od kościoła odwracają jak takie problemy robią ze wszystkim

11 lata 8 miesiąc temu #619720 przez lalka
Kiniaczek to ja za chrzest bym nie zapłaciła!!!!

ja miałam trzymać do chrztu siostrzenicę to mi ksiądz się spytał a jaki pani będzie przykład dawać temu małemu dziecku??????

11 lata 8 miesiąc temu #619723 przez Kiniaczek
lalka napisał:

Kiniaczek to ja za chrzest bym nie zapłaciła!!!!

ja miałam trzymać do chrztu siostrzenicę to mi ksiądz się spytał a jaki pani będzie przykład dawać temu małemu dziecku??????

W dupe niech mnie pocałują... a jaki oni przykład daja? Pedofilia? Gejostwo, Łażenie na dziewczynki? :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:
Z całym szacunkiem przebijają mnie 100-krotnie .

Nie zapłace!

11 lata 8 miesiąc temu #619730 przez Sevilla
My również nie mamy ślubu, więc ja jako ciężarówka nieślubna nawet nie dostałam karteczki do spowiedzi od księdza na wielkanoc haha

Nasz proboszcz mieszka z "gosposią", z którą ma syna!!!! Więc niech on nie próbuje pier ... dolić w razie czego :)

11 lata 8 miesiąc temu #619734 przez lalka
hi..hi..a u nas proboszcz ma dwójkę dzieci...a swojej pannie kupił mieszkanie no i oczywiście alimenty płaci

11 lata 8 miesiąc temu #619736 przez Sevilla
ale potrafią prawić kazania o życiu po Bożemy .... właśnie oglądam dzień dobry TVN i leci reportaż z cyklu "co łaska" za chrzciny, ślub itd ..

11 lata 8 miesiąc temu #619741 przez Sevilla
Zazdroszczę Wam pogody, u mnie za oknem mroźno, szaro ... więc pranie się będzie suszyło w domciu :/

11 lata 8 miesiąc temu #619742 przez Domiś91
jak mi powie że mi nie ochrzci dziecka na mszy, to go wysmieje!! Powiem mu dosłownie żeby się pierdolił i pójde do innego kościoła!! Nie bede płacić za nic!!!

Ja na poprawe humoru, tak szukam jakby ozdobic ten kącik małego :D i kurde musze nzaleźc kogos kto pieknie maluje i namaluje mi na ścianie takie cuś:
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #619748 przez Domiś91
Jezusie jakie to słodkie!!
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #619767 przez Sevilla
Domiś ja może skromna za bardzo nie będę, ale namalowałabym Ci spokojnie to na ścianie, ale jakby to ująć myślę, że z brzuchem i zbliżającym się porodem nie dam rady :P

11 lata 8 miesiąc temu #619786 przez ewela86
dzień dobry dziewczyny:)

wczoraj byłam na warsztyatach - nie spodziewałam się że to tak długo trwa... ale wgrałam jakieś akcesoria higieniczne (całkiem fajne) ale fotelika samochodowego - głównej nagrody oczywiście NIE :(

przed chwilką zamówiłam w aptece internetowej parę drobiazgów pielęgnacyjnych i higieniecznych dla siebie i maluszka i już pomału zapełniam moją listę...

Domiś słodziutkie te obrazki, ja chyba poprzestane na literkach i może jakimiś zdjęciami malitkiej w ładnej zbiorczej ramie (widziałam takie fajne w formie białego serduszka) lub kupię zestaw do odciśnięcia rączki i stópki i sobie powieszę :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka