BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 8 miesiąc temu #620145 przez Kiniaczek
Ane88słodziakowy ten pokój maluszka :)

Ja na pokój mojego Hugiego nie mam pomysłu, napewno będzie zielony :D a co dalej to sie okaże, przez pierwsze miesiące będzie z nami więc bede miała troche czasu na zastanowienie się i urządzenie mu krolestwa :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #620178 przez Alex_87
Hej dziewczyny :)

Na szczęście malutka rusza się tak jak zwykle, nic mnie nie boli, czuję się normalnie, więc chyba wizyta na IP będzie zbędna. Pewnie więcej stresu sobie narobiłam, niż to było warte, bo jak teraz myśle, to jednak w ostatniej chwili jednak się podtrzymałam ręką i upadłam tylko na lewy pośladek. Ale nerwy były i pierwszy raz w życiu ruszałam brzuchem, żeby mała się obudziła i ruszała hehe aż mnie mąż ochrzanił, żebym dała jej w spokoju spać ;)

Córeczka mojego kuzyna ma cały pokój w Kubusiu Puchatku, zaczynając od dywanu i kończąc na kilku maskotkach Kubusia ;) istny Kubusiowy szał :D
Ja bym chciała urządzić pokój małej w sposób minimalistyczny, ale oczywiście jak ona podrośnie to zapewne będzie chciała mieć w pokoju 1000 maskotek i obrazków na ścianie ;) no ale w jej królestwie to ona będzie rządzić :)

Kupiłam sobie w końcu klapki pod prysznic do szpitala, za całe 5 zł w biedronce :D kiedyś kupiłam naklejki na ścianę też w biedronce za 8 zł, a teraz jest cały kosz tych naklejek za 4 zł, dużo jest taki dziecięcych, bardzo fajne :)

11 lata 8 miesiąc temu #620203 przez JoannaL
U mnie w zasadzie też wiosna, chociaż z rana była niezła mgła, a i słonka mało. Byliśmy z Marcysiem na spacerze po mieście. Kupiłam sobie na targu koszulę do karmienia, a w lumpeksie trafiłam na szlafrok za 9zł :P więc mam co najważniejsze. Zaszłam też do Rossmana, kupiłam pastę do zębów w wersji mini a na resztę kosmetyków tak jak radziłyście dziewczynki te małe, puste buteleczki i jeden słoiczek. To jest naprawdę fajna sprawa. Do słoiczka nalałam odżywki do włosów, akurat na jeden raz, a do buteleczek żel pod prysznic i laktacyd. Myślę że po 100ml starczy na te kilka dni. Automatycznie w kosmetyczce zrobiło się więcej miejsca :laugh:

11 lata 8 miesiąc temu #620228 przez lili91
Tez ostatnio bylam w rossmannie i zastanawialam sie nad Bialym jeleniem czy kupic zel pod prysznic czy mydlo w plynie i oczywiscie wyszlam bez niczego :angry:

11 lata 8 miesiąc temu #620236 przez JoannaL
lili91 napisał:

Tez ostatnio bylam w rossmannie i zastanawialam sie nad Bialym jeleniem czy kupic zel pod prysznic czy mydlo w plynie i oczywiscie wyszlam bez niczego :angry:

ja pod prysznic kupiłam sobie w Tesco "mydło pod prysznic" z Ziaji z kozim mlekiem, nawilżające i o bardzo delikatnym zapachu

Lili nie wiem czy widziałaś, byłam dzisiaj u siebie w MOPSie, stronę wcześniej napisałam posta odnośnie zasiłków

11 lata 8 miesiąc temu #620238 przez Sevilla
Ja z moich klapków się śmiałam, bo poprzednich wakacjach, umyłam je i wystawiłam na parapet za okno w łazience, by szybciej wyschły na słoneczku i zapomniałam o nich. I tak moje klapki przetrwały na tym nieszczęsnym parapecie przez resztę lata, jesień, zimę :) I powiem szczerze, że są zajeb...iste, bo wytrzymały każdą pogodę. W sumie musiałam je umyć jeszcze raz, ale teraz bezpiecznie leżą w torbie :)

11 lata 8 miesiąc temu #620247 przez Daarikaa
tysiiiak napisał:

hej :*

ja dzis obudzilam sie o 5 z miesiaczkowym bolem brzucha :( juz myslalam ze na ip dzis wyladuje ale wzielam nospe, wykapalam sie i po jakims czasie przeszlo ... :dry: i tak sie martwie. W dodatku dzis tak mnie krocze napier... ze nic nie moge zrobic. Ani to usiasc ani stac :( a zaraz mam isc do tesciow po kase na wozek :blush:

Kochana nie panikuj mnie dziś o 3 wnocy obudziły takie bóle też wziełam nospe i dopiero po godzienie przeszlo, ale mialam dzisiaj wizyte u lekarza i pytalam o te bole, lekarka na to ze w koncowych tygodniach dziecko moze uciskac cos, macica sie powioekszac, rozciagac sie itp. Powiedziala tez ze dla nas ciezarnych najwazniejsze na co powinnyśmy zwracac uwagę to na ruchy dziecka i ewentualne plamienia, reszta moze sie zdarzac. Ja wystraszyłam sie podwójnie mocno z racji mojego rozwarcia... ale jest ok :)

11 lata 8 miesiąc temu #620258 przez lili91
JoannaL mi niestety rodzinn
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
e z tego co wiem nie bedzie sie nalezalo. Nie mamy slubu i musialabym podac o alimenty mojego K. albo jakby w ogole nie uznal dziecka to wtedy by sie nalezalo. Ja nie mam zamiaru skorzystac z tych opcji,bo przez alimenty prawdopodobnie nie moglby pracowac w zawodzie a tego drugiego to nawet nie komentuje.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #620261 przez Kiniaczek
Tyysiak mnie dziś 2 razy w nocy obudziły bóle miesiączkowe ale przeszły. Moim zdaniem to przygotowanie do porodu.... :huh:

Ja do szpitala biore zwykłe japonki i tyle!

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #620271 przez tysiiiak
lili91 z tego co mi sie wydaje to mozesz tez zrzec sie alimentow sądownie i wtedy możesz sie starać ale i tak warto zapytać. Ja też jestem w takiej sytuacji i bede musiala tez sie dowiedziec :dry:

uspokoilyscie mnie z tymi bolami :) ale te bole daly mi kopa zeby zaczac na powaznie myslec o spakowaniu torby niebawem :P

11 lata 8 miesiąc temu #620275 przez JoannaL
W klapkach chodzę na codzień, więc do torby powędrują na samym końcu. Kapcie ostatnio zakupiłam za 6zł. Biorę i jedno i drugie. Kapcie do chodzenia po sali, korytarzu a klapki pod prysznic (taki wymóg szpitala)

11 lata 8 miesiąc temu #620276 przez Daarikaa
ładny ten Kubuskowy pokoik!

Dziś na usg potwierdziła że córcia więc zamawiam łóżeczko i wózek i będe miała już prawie wszystko. Będę mogła spokojnie leżeć i czekać na księżniczkę :blink:

Ja klapki kupiłam w chinczyku za 5 zł i są super :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #620281 przez JoannaL
Z tego co się orientuje to brakuje mi zaledwie maści na brodawki i jeszcze z jednej paczki podkładów poporodowych i w razie czego maszynki do golenia (chociaż zamierzam kilka dni przed terminem doprowadzić się do porządku tam na dole). Część rzeczy takie jak szczotka do włosów, antyperspirant czy krem do rąk noszę w torebce więc też na końcu je spakuję, żebym nie musiała jeszcze torebki taszczyć.

Dla niuni jeszcze kilka rzeczy muszę kupić, ale to zaledwie drobiazgi. Mam nadzieję że M uwinie się szybko z tym remontem pokoju i malowaniem u nas bo chciałabym dla świętego spokoju mieć ubranka poprane i poprasowane...

Moja malutka właśnie ma czkawkę :laugh:

11 lata 8 miesiąc temu #620282 przez lili91
Tysiiak jak bedziesz cos wiedziala to pisz :)
Wlasnie przypomnialyscie mi ze klapki musze kupic. Niby jakies tam mam,ostatecznie jak nie kupie to beda mogly byc te i juz. ;)

11 lata 8 miesiąc temu #620290 przez lili91
Z listy rzeczy dla Malej juz sporo mam , ale z listy rzeczy dla mnie to praktyczdnie nic nie mam.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka