BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 7 miesiąc temu #660804 przez aleksiaa88
Trzeba zacząć ćwiczyć tylko cholernie mi się nie chce.
Jak któraś to robiła to raz dziennie, codziennie, wszystkie ćwiczenia czy tylko niektóre wybierałyście?
Widziałam salę do cc i łózko mi się nie spodobało

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #660815 przez WisniaJ
Malutkamilka mi doktorek kazał leżeć na lewym jak odpoczywam i jeśli źle się czuję. Często leżę też na prawym boku, jednak na plecach nigdy od kiedy przeczytałam, że to może powodować niestrawność, wzdęcia, hemoroidy, zgagę i wiele wiele innych paskudztw :) Ja tez mam takie bóle i to coraz częściej. Ja uwielbiałam spać na brzuchu i spałam dopóki mogłam, a teraz sobie czasem tak podłożę nogę, że śpię pół na boku, a pół na brzuchu :P Już się nie mogę doczekać, aż się znowu wyśpię na brzuchu :)

Ziemniaczki młode faktycznie nie stały koło młodych, tylko w Tesco kupuję dobre i co zakupy to biorę ze 3kg :lol: Ale są wyjątkowo dobre jak na importowane. Polskie pewnie za miesiąc jakoś :)

Co do wywrotek to ja w ogóle rzadko się wywalam, ostatnio może z rok temu, także w ciąży nie zaliczyłam jeszcze gleby i chyba już nie zaliczę :) Ale bym się bardzo wystraszyła.

11 lata 7 miesiąc temu #660818 przez Gochens
Ikunia tak to już jest z tym naszym doktorem. ... mnie też mówił że nie jest konieczne ale ja mówię że ma dac i koniec. .. jutro do niego ode więc będę naciskać
Aleksia cwicz kochana nawet i dwa razy dziennie lepiej żeby dziecko się odwróciło ;)

Polecam lody z Biedry na patyku w polewie czekoladowej z kawalkami migdalow mmmm sa boskie ♡
A jutro od rana lecę polować na mega pake pieluch

11 lata 7 miesiąc temu #660838 przez aleksiaa88
Ja nie wiem co ćwiczenia mają do obrotu dziecka, co wtedy mu nie wygodnie i się odwraca czy co? Jak czytam te ćwiczenia to nie wiem jaki mają wpływ np ruchy bioder w kierunkach albo oddychanie

11 lata 7 miesiąc temu #660847 przez Hania84
aleksiaa ja po prostu kręciłam biodrami...kilkanaście razy w prawo i w lewo...później na czworaka i oddychanie równomierne i przy wciąganiu powietrza kręgosłup w górę a przy wydychaniu kręgosłup w dól i tak kilka razy. 2 razy dziennie po 15 minut ćwiczeń starczy, żadna filozofia. I moja mała się okręciła. Jak to Marta pisała te ćwiczenia pobudzają dziecko do ruchów i wtedy jak jest bardziej aktywne to i zdolne do przekręcenia się...na pewno nie zaszkodzą a może i pomogą.

11 lata 7 miesiąc temu #660852 przez aleksiaa88
Jutro zaczynam do wizyty, a jak nic się nie zmieni to sobie odpuszczę będzie znaczyło, że tak ma być i już

11 lata 7 miesiąc temu #660860 przez WisniaJ
Ja też stawiam, że to zbieg okoliczności z tymi obrotami ciał maleńkich :silly: Ale na szczęście nie było mi dane sprawdzać tego na własnej skórze bo Gabryśka świat do góry nogami widzi już od dawna :) Aleksia a do kiedy macie czas na obrócenie się?

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #660865 przez aleksiaa88
A czułyście obrót ?
Do środy przyszłej ale przedłużę do 1 czerwca na wszelki wypadek,a jak nie to odpuszczę chyba starczy mu 10 dni :huh:
Naturalnie boli ale wolę ból niż igłę w plecy i to mnie przeraża

Poruszałam sobie biodrami i brzuch mi stwardniał od razu :huh:

11 lata 7 miesiąc temu #660869 przez WisniaJ
Ja tam czytałam opinie, że maluch może się obrócić nawet na kilka godzin przed porodem. Tak czy siak lepiej nie ryzykować cesarka to nic strasznego w końcu :) To nie kręć może lepiej bo nam urodzisz :lol:

11 lata 7 miesiąc temu #660893 przez aleksiaa88
Jeszcze wcześniak się trafi jak go wkurzę ;)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #660901 przez Hania84
heh ja ćwiczyłam w 37 tygodniu i jakoś nic nie urodziłam...dziwne B) zresztą 37 tydzień już jest uznawany za ciążę donoszoną. Aleksiaa nikt Cię przecież nie zmusza do ćwiczeń...chcesz mieć cesarkę to okej...twoja decyzja. :side:

polki.pl/rodzina_ciaza_ciaza_tydzien_po_...rtykul,10001289.html

11 lata 7 miesiąc temu #660911 przez Gochens
Jak to mówią " a robta co chceta" :)
Hania super suwaczek!

11 lata 7 miesiąc temu #660916 przez Gochens
Dziewczyny zobaczcie sobie ten program Mamo To Ja :) ja już się wyciągnęłam i oglądam odcinek za odcinkiem !

11 lata 7 miesiąc temu #660945 przez Ikunia1910
Gochens, skarbie mówisz o tym programie z Kasią Bosacką? Jakieś dwa tygodnie temu skończyła się cała tura tych odcinków w tv i pisałyśmy o tym :woohoo: ale Ty chyba zapracowana jeszcze byłaś i może przeoczyłaś :kiss: ogladaj sobie ja już mam wszystkie za sobą, też mi się bardzo podobał.

Wiem że marudze ostatnio sporo ale trudno musicie mi wybaczyć :silly:
Chchaiłabym zapytac tylko czy może macie jakies paragony za np. leki, które brałyście w ciąży, kosmetyki dla dziecka z wyprawki, ciuszki, wózek, łóżeczko...
Chodzi o to że po porodzie nie bede mieć pewnie do tego głowy, a jakbyście mogly mi wysłac np. skan takich paragonów to by mi się na sprawe alimentacyjną przydało żeby tatusia Zosi udupić jak sie tylko da, skoro tak pieniężnie masakrycznie stoję. Jakoś muszę sobie radzic no nie :side:
Gdyby tylko któraś z Was mogłaby mi pomóc będę naprawdę ogromnie wdzieczna :kiss:

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #660967 przez Hania84
Ikunia
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

...Ikunia...a popytaj jeszcze może np. w caritasie i w opiece społecznej...o jakieś zapomogi...przecież to nie może być tak, że będziesz matką i będziesz bez żadnego dochodu. Na pewno pomogą. Popytaj w Urzędzie Miasta gdzie jeszcze mogłabyś się zwrócić o pomoc :) To nie jest nic wstydliwego.

A dziewczyny na pewno Ci pomogą i jakieś paragony podeślą :blink:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka