- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- mamusie CZERWCOWE
mamusie CZERWCOWE
- rysa
- Wylogowany
- rozmowna
Abrakadabra to widze że z D. już chyba dobrze się układa, to dobrze
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- natali
- Wylogowany
- rozmowna
Tak Agusia usg byloby najlepszym rozwiazaniem dla nas bylybysmy w 100% pewne, ale u mnie juz nie bedzie usg wszystko wyjdzie podczas porodu.
- abrakadabra
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Gochens
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem mamą ♥
- Otrzymane podziękowania: 9
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5
Emi spi, a ja oskrobalam ziemniaczki i postawilam...spakowalam Emiske, bo jedzie na kilka dni do mojej mamy....a my na spokojnie skonczymy jej pokoik, mam tez nadzieje, ze ogarniemy mieszkanko juz na cycus glancus
- WisniaJ
- Wylogowany
- rozmowna
Oczywiście jak tylko odłączyli prąd to poszłam się wykąpać, umyć głowę - liczyłam na dłuuugie SPA - i wody ciepłej też zabrakło, nie wiem czemu, bo mamy miejskie... Chyba jakiś tępak przez przypadek zakręcił zawór :/
Agusia na zdrówko z tą kiełbaską, a niech się ludzie ślinią, a co
- Ikunia1910
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
Agusia piękny brzucholek i ten pępol wyskoczył jak guziczek "wyjście awaryjne" hihi:)
Abra, ciesze się ze z D. jakoś lepiej, trzymam kciukasy żeby bylo jeszcze lepiej. Ucz go przewijania, kompania bo niedługo napewno przyda Ci się jego pomoc jeszcze bardziej
Byłyśmy na wizycie dzisiaj, doktorek pobral nam GBSa ale tylko z pochwy, mało tego musiałam się sama o to upominać czy to badanie robimy czy nie, a on na to że to nie jest obowiązkowe, a od Krajewskiego znów dostałam rozpiskę co potrzebne do porodu i jakie badania i GBS tam był, więc nie wiem już... chyba ten nasz doktorek jakiś zakręcony jest
Wypisał mi tez kontynuację zwolnienia ale tylko do 9. czerwca, nie wiem co dalej...
w kazdym bądź razie zawiozłam zwolnienei odrazu do ZUSu i zapytałam jak tam moja sprawa, okazało się że jednak została skierowana do Sądu. Czyli teraz musze czekać znów cholera wie jak długo na pismo z Sądu... może sprawa sądowa odbędzie się w tym roku... ale czy ja wygram z Zusem, eh... znów mnie tylko denerwują i nic z tego nie wynika.
- WisniaJ
- Wylogowany
- rozmowna
Kurcze wczoraj zaczęły się juwenalia u nas, a mieszkamy bardzo blisko stadionu Pogoni - i ciągle jakieś imprezy, posiedzieć w spokoju nie można we własnym mieszkaniu...
Dziś kupiłam pyszniutkie młode ziemniaczki i koperek, więc dziś mam obiadek w wersji light z jajkiem sadzonym, a Przemkowi podam kotlety
Zabieram się zaraz za galaretkę z bitą i owocami bo kupiłam też przepyszne borówki i truskawy, jak ja uwielbiam tę porę roku Bo tych polskich truskawek to się chyba nie doczekam a podobno karmiąc nie powinno się jeść truskawek...
- aleksiaa88
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 9
- violcia00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Teraz zjedlismy pizze tak na szybko,a pozniej zabiore sie za jakis wiekszy obiadek.
Tez dzis kupuiłam młode ziemniaki-tylko troche drogie,ale w tym roku jeszcze nie jaDŁAM TO MOZNA SOBIE POZWOLIC i cała pake lodów truskawkowych oblanych biała polewa(moje ulubione),bede miała na jakis czas
Brzuch mnie znow zaczal bolec,ale jak leze na boku to jest lepiej-ciekawe co tam sie dzieje w srodku bo juz sie zaczynam martwic ze cos jest nie tak
Fajnie Natali ze z synkiem wszystko dobrze,teraz czekamy jeszcze na wiadomosci od Malutkiejmilki
Milego popoludnia
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
wysprzatalam w mieszkanko, wszedzie mam latajace topole w domu, nie cierpie. przybilam polke w przedpokoju dla kurtek itd, nie ma to jak facet w domu proszilam go o to juz prawie 2 miesiace, a mi to zajelo 5 minut. niech mu bedzie wstyd jak przyjdzie z pracy.
teraz pije kawuske, bo trzeba troszke odpoczac i ide sobie po sandalki , bo pogoda sie zrobila fajna, wiec trzeba troche pooddychac swiezym powietrzem. jak bede wracac musze w jakim sklepie poprosic o kartony i w koncu zrobic porzadek z rzeczami co byly juz w tym mieszkaniu ( jakies piedrdolki, wszystko upchalam w schowek za dzwiami, ale teraz stweirdzilam, ze on mi sie jak najbardziej przyda, wiec trzeba to badziewie powynosic do piwnicy). kartony sama przytargam, wszystko popakuje, no ale juz wyniesc do piwnicy moj musi bedzie, bo juz bez przesady. juz czuje, ze gadania bedzie znowu na miesiac, no ale...
Abrakadabra wiez mnie tez naucz przewijania i kapanie itd fajnie, ze cos sie u ciebie z tym swoim ruszylo na plus, niech tak zostanie
Ikunia dostalas zwolnienie do 9, bo pewnie do tego momentu urodzisz a i wspolczuje tego sadu, bo to napewno sprawa na dluzszy czas i oby sie roztrzygnela na twoja kozysc. trzymam kciuki
Wisnia, a ja codziennie musze na 4 pietro biegac ale zaczynam sie przywyczajac, bo na poczatku jak sie przeprowadzilismy to zakwasy milam jak cholera.
Agusia to sobie troche odpoczniesz od humorkow coreczki a z ta kielbasa to dobre bylo
- violcia00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wizytę mam dopiero 29 maja ale czuje, że mały jest jak jest cały czas czuję go w jednym miejscu od paru miesięcy już więc na pewno się nie przekręcił póki co
A wykonujesz te cwiczenia co dziewczyny???Agusi i Hani pomogły to widocznie warto
Oj ja to bym nie chciała miec cesarki,jakos przeraza mnie mysl ze mieliby mnie kroic,ale z drugiej strony wiesz dokładnie kiedy sie odbedzie i wiele kobiet sobie chwali cc,tak ze co ma byc to bedzie
- WisniaJ
- Wylogowany
- rozmowna
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Agusia, fajnie że się zdecydowałaś dać Emi na kilka dni mamie. Odpoczniesz przynajmniej, nabierzesz sił i ogarniecie mieszkanko z D. przed przyjściem Arturka ...ale z D. a nie sama
Też bym nie chciała mieć cesarki. To jednak ingerencja...rozcinanie brzucha...wiem, że jedne sobie chwalą inne nie...ale ja więcej przypadków słyszałam że lepiej nie pakować się w to. Lepiej natury nie oszukiwać...a cc zostawiać na moment kiedy już na prawdę nie am wyjścia. Czytałam, że częściej dziewczyny mają problemy z laktacjami i obkurczaniem macicy po cc jak po naturalnych. Ale każdy robi jak uważa.
Ikunia, trzymam kciuki za wygraną walkę ze ZUS-em. Bo na pewno walka to będzie niestety. Ale oby wszystko pomyślnie na twoja korzyść się zakończyło. Zawsze możesz jeszcze wnieść o odszkodowanie za poniesiony czas i nerwy jakie straciłaś zawsze coś więcej grosza wpadnie.
- Ikunia1910
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
Haniu jestem ciemna masa narazie w tym wszystkim i boję się właśnie tego ze będzie mi trodno cokolwiek udowodnić Zusowi. No i do tego dochodzi jeszcze to ze nie wiem kiedy ta sprawa wogóle ma sie odbyc, mam nadzieje ze nie w momencie jak bede rodzić :/ tego obawiam sie najbardziej.
Mnie cesarka też przeraża. Życzę smacznych ziemniaków z koperkiem, sama bym zjadla