- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- mamusie CZERWCOWE
mamusie CZERWCOWE
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
wy juz czekacie na ten niespodziewany moment, a ja napewno moge jeszcze miesiac spac spokojnie, tylko sie czuje taka samotna z tym dziewczyny, ktora rodzi na koncu czerwca?
zdaje relacje usg. mala sie rozwija prawidlowo, jak na 35 tydzien. teraz wazy 2865, szacowana waga na porod 3500. lezy glowka w dol, czyli pod zebra mi wypina ciagle dupcie i czasami w lewy bok kopie nozkami. lozysko nie przoduje i w ogole jestem cala pozamykana.
chyba bedzie podobna do mamy, bo ma takie poliki jak jak ( duze ), a poza tym fajniutka jest, a najwazniejsze, ze zdrowa.
Rysa ten twoj brzuszek to skandal jakis, 5 miesiac nie wiecej, oszukujesz nas
Wisnia tylko slowo jeszcze o tych twoich sexi nozkach
u lekarza ukradlam ksiazeczke dla mam co wlasnie urodzily, bede czytac, moze cos nowego wyczytam
malutkamilka odpoczywaj i sie niczym nie stresuj, w koncu w ciazy jestes i musi ci cos bolec i przeszkadzac
Agusia twoj brzusio to dla mistrz na naszym forum daje ci pierwsze miejsce
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Ewelina 1985
- Wylogowany
- gaworzenie
Tak się denerwuje że nie wiem
Co do opieki nad maleństwem to nie bójcie się napewno będziecie wiedzieć jak sie opiekować.
Ja też miałam pierwsze i nikt mi nie pomagał.
W szpitalu juz musiałam zmienić pieluszke i jakos dałam rade.
Pierwsz,druga ,trzecia i jakos pójdzie!
To wy będziecie najbardziej wiedzieć jak sie zająć swoimi pociechami.
Najważniejsze żeby były zdrowe i nie miały kolek,bo wtedy trochę gorzej
Ja też juz od dawna przy przekręcaniu na łózku i wstawaniu z niego mam bóle krocza,ale juz się przyzwyczaiłam.Lepiej mi chodzić niż wstawać z łózka.
któras pisała,że jak cisnienie sie zmienia to poród nadchodzi.Jak tak miałam z Olą.
Lezałam w szpitalu juz po terminie i cały czas miałam ciśnienie około 110|70.Zresztą przez cała ciąże tez.A w tym dniu jak sie cos zaczęło to mi skoczyło chyba ze 140 juz nie pamiętam dokładnie.I okazało się ,że wody mi odchodzą i na porodówke.Więc może coś w tym jest.
Może rzeczywiście niedługo zobaczymy jakiegoś dzidziusia!
Dobranoc dziewczyny!!!
- rysa
- Wylogowany
- rozmowna
U mnie tez brak doświadczenia jezeli chodzi o dzieci.zawsze nawet na rece sie balam wziasc takie malenstwo.Ale jak mlodziutkie dziewczyny daja rade to my nie damy
Agusia no widac ze w brzuszku ktos siedzi
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Kakaszka no to super, że z malutka wszystko okej Doczekałaś się w końcu USG Lepiej późno niż wcale ...hihi znów się uśmiałam rozśmieszyłaś mnie z tą książką ...agentka z Ciebie
Ewelina a czym się tak denerwujesz?
- Ewelina 1985
- Wylogowany
- gaworzenie
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
napewno blizej konca bede sie wkurzac, ze wy juz z maluszkami, a ja dalej na stresie
no ale z drugiej strony mi sie nie spieszy, jeszcze chce sobie spokojnie z miesiac pospac
no i jestem zachwycona lekarzem co mi robil usg, bo trwalo to pol ogdziny i opowiadal mi o wszystkim ( a wczesniej usg mialam 3 minuty i prawie zero komentarzy). a bylam tak wredna, ze w tej przychodni wszystkim lekarzom opowiadam jaka moja byla gin byla do dupy niech wszyscy wiedza, zeby do niej nie chodzic, nawet na necie wystawilam opinie msciwa jestem
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15
- rysa
- Wylogowany
- rozmowna
My równierz w dwupaku :)Marta u mnie tez jest wsxystko w obniżone,skrócone,czuć głowke,rozwarcie na palec i w dodatku tętno dziecka bardzo wysokie.Polozna mi powiedziala ze do nastepnej wizyty nie dotrzymam,czyli do niedzieli ale jakos w to nie wierze
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4
Agusia albo mi sie wydaje albo faktycznie brzunio jest juz nizej
Tak teraz patrze na swoj suwaczek, ten na koncu i on mi przeklamuje, termin mam wyznaczony na 23 czerwca a do tego dnia jest 32 dni a nie tak jak pokazuje suwaczek 29 dni
- WisniaJ
- Wylogowany
- rozmowna
Kakaszka żebyś ty się nie zdziwiła, jak cię mała zaskoczy i wyjdzie wcześniej Ja od doktorka dostałam książeczkę z ćwiczeniami dla kobiet zaraz po porodzie - takie tam ciekawe ruchy nadgarstka i kostki haha
Sorry dziewczyny ale nie wierzę, że nie jadłyście tych lodów z lidla - duuużo straciłyście Polecam nadrobić, bo to na prawdę niebo w gębie
Lecę z psiakiem, a później sobie zaplanowałam rajd po sklepach - zajadę do Tesco, może auchan, później wyniki gbs i wrócę do was dopiero jak mi włączą prąd, mam nadzieję, że nie później, niż o 15 :/
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5
Wisnia, odbierz w koncu tego gbs-a...bo chyba Ci nie podrodze i nie przesadzaj z tym lazeniem po sklepach.....tzn ja podziwiam bo ja bym nie dala rady....
Wczoraj jak szlam od lekarza, weszlam do masarni i kupilam peto kielbasy wiejskiej...i wiecie, zjadlam ja w drodze do domu troche tak glupio bylo w tramwaju...bo pewnie kazdy czul te zapachy ode mnie...ale nie moglam sie powstrzymac
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Właśnie wszamałam śniadanko...sałatkę śledziową
Kakaszka i dobrze zrobiłaś wystawiając tej okropnej gince opinie na necie...sama bym tak zrobiła
Rysa...nie mów hop...bo może się czasem wszystko pozmieniać w jeden dzień.
Agusia...Emi przechodzi chyba bunt dwulatka...czytałam, że zmiana humorów jest częsta u takich dzieci. Musisz być cierpliwa nic więcej nie potrafię ci doradzić
hehe takie pęto kiełbarki to na pewno pachniało...i pewnie wszyscy w tramwaju mięli na nie ochotę ale to Ty je jadłaś
U mnie dziś szaro, buro i ponuro...chciałam iść do sklepu ale zrezygnuję bo w taką pogodę lepiej w domku posiedzieć.
- natali
- Wylogowany
- rozmowna
My za godzinke mamy badanie ,ciekawe co mi powiedza czy szyjka zamknieta czy dluga jeszcze takiego badania nie mialam okazuje sie ze tu robia tak na trzy tygod przed terminem jezeli ciaza przebiega prawidlowo.
Agusia kobieta w ciazy wszystko dozwolone takze sie nie przejmuj.
Dziewczyn Rysa, Wisnia was to zlapie z nienacka zobaczycie cisza przed burza, glowy do gory i odliczamy, trzymam kciuki.
Kakaszka napewno na zle ci nie wyjdzie tak pozny termin