BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 7 miesiąc temu #659683 przez Hania84
Agusia to odejmij jeden dzień do porodu i będzie dobrze :lol: ze suwaczkiem :D

Malutkamilka ja mam cały czas twardnienie brzucha...ale mnie to nie boli. Jedynie czuję od czasu do czasu jakby mnie coś mocno ściskało w dole kręgosłupa. Jakby mnie ktoś pasem przewiązał i na maksa ściskał...takie uczucie i myślę że to też skurcze...te krzyżowe odczuwam...ale tych brzusznych nie.
Dziś na KTG pokazywało mi tylko 20% skurczy (nic nie czułam)...a miałam robione je aż godzinę prawie i nic...a jak tylko usiadłam na fotel to krzyżowo skurcz tak mnie wygiął że aż się wykrzywiłam. Swoją drogą ciekawe ile wtedy miałam jeśli mierzono by mi wtedy na KTG.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #659686 przez malutkamilka
Agusia dzieki za odpowiedz. mnie kregoslup caly czas pobolewa nie zaleznie od pozycji i twardnieniem bym sie nie przejmowala gdyby nie to ze w nocy nawet nie moglam sie przekrecic na bok bez bolu i tym ze jak ide to mnie potrafi dopasc, a czeka mnie w czwartek wyprawa do miast pozalatwiac wszystkie sprawy przed porodem i drobne zakupy i boje sie ze podczas prowadzenia mnie dopadnie... i takie ogolne rozbice drugi dzien ze nic mi sie nie chce a ja z tych co na tylko nie moga usiedziec

matko jakie mam dylematy, przeciez to normalne a ja przezywam to jakby to bylo najwazniesze... maruda ze mnie- chyba to tzw comiesieczna panika przed wizyta, lekarz zbada powie ze wszystko ok i mi przejdzie.

11 lata 7 miesiąc temu #659690 przez Gochens
Cześć dziewczyny ♥
Piękne macie brzuszki wszystkie. !!!
Haniu super ze glowka w dole obejdzie się bez cc
Fajnie że macie jeszcze usg.. ja swojego malucha zobaczę dopiero przy porodzie.
.. robiłam w 29 tygodniu bo coś malo się ruszał i lekarz już nie pozwolił mi robic kolejnego usg; (
Ciekawe ile teraz waży i mierzy...

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #659691 przez Hania84
Malutkamilka tez odpowiedziałam ci post wcześniej ;)

A tym że nie możesz się przekręcić w nocy i sprawia ci to ból to się nie przejmuj bo ja tez tak mam...boli mnie strasznie wtedy w pachwinach...takie kłucie jakby...ale zauważyłam też ze związane jest to z pełnym pęcherzem i jak pójdę do toalety i wracam do łóżka to jest ciut lepiej.

Tez się bardzo ciesze że miałam jeszcze USG. Dokładnie główke zbadała...pewnie dlatego że to jako pierwsze wychodzi :D , zrobiła przepływowość w sercu i gdzieś jeszcze robiła. Zbadała mi płyn owodniowy, i macicę, jajniki, łożysko. I wszystko ponoć okej.
Malutką widziałam dobrze :) Już skulona jest bidulka mocno :blush:

11 lata 7 miesiąc temu #659696 przez malutkamilka
Uspokilyscie mnie troche. mam nadzieje ze to nic waznego sie jeszce nie zaczyna, niech poczeka jeszcze z tydzien jak juz tak bardzo chce wyjsc ;)

11 lata 7 miesiąc temu #659706 przez violcia00
Malutkamilka ja mam podobne bole do Twoich,ale juz troszku sie do tego przyzwyczaiłam...czuje tez czasem kłucie w kroczu-co bywa bolesne,o kregosłupie juz niee wspomne(bo chyba jestem jedna z niewielu dziewczyn,ktora sie z tym boryka tak bardzo)dzisiaj na dodatek mam takie "dziwne "bole w dole brzucha-raz lzejze,raz mocniejsze...nie wiem co o tym myslec ale troche sie martwie :huh:

Agusia,Hania ciesze sie ze Wasze malenstwa sie obróciły :blink:
Czyli zapowiada sie ze wszystkie bedziemy rodzic naturalnie,super :P

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #659708 przez Ikunia1910
Malutka, ja na początku tez się bardzo stresowałam tymi skurczami, niby u mnie bez bólu ale jakoś tak niewygodnie się robiło no i panika była. Jak powiedziałam o tym doktorkowi to mi poradził żebym sobie wzięła nospę jak będzie sie to często zdarzać, a że ja wolę jak najmniej chemii w siebie ładować to najzwyczajniej w świecie to olałam, ale jak rzeczywiście Cię tak boli to może pogadaj ze swoim gin może tez Ci cos poradzi.

Ja tez troszkę zazdroszczę usg. Ale Gochens będziemy miały większa niespodziewajkę jak sie pisklaki wyklują :P

Też macie takie uczucie przy siadaniu jakbyście siadały na dzidziusia? Bo od 2-3 dni mam takie właśnie uczucie jakbym w kroku już miała główkę :S

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 7 miesiąc temu #659720 przez malutkamilka
he he ja wlasnie mam tak dzisiaj bok=je sie zgarbic by jej nie polamac ;)

11 lata 7 miesiąc temu #659721 przez Agusia83
Ikunia, pewnie malutka jest bardzo nisko...

Moj synus tez sie obnizyl i stara sie wejsc do kanalu, ale jeszcze mu troszke brakuje.....tyle, ze Ty masz ponad tydzien starsza ciaze ode mnie...wiec wszystko jest mozliwe :laugh:

Mnie biodra przy przekrecaniu tez cholernie bola....jak mialam rwe kulszowa to ryczalam przy przekrecaniu....

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #659725 przez Hania84
Ja robię tak jak Agusia mówiła...jak mam skurcz i boli to oddycham głęboko i zmieniam pozycję i to na prawdę pomaga.

Ja już się nie mogę doczekać pierwszych dzieciaczków :) Już czekam na akcję u rysy, wiśni i Ikuni ;)

Dziś na badaniu ginekologicznym ginka dość głęboko włożyła mi palce i poczuła już główkę...ale stwierdziła , że jeszcze nie jest dostatecznie nisko by można było spodziewać się porodu. Ale jak mnie dziś tak badała to bolało..oj jak nie wiem.

11 lata 7 miesiąc temu #659732 przez Agusia83
Niestety takie badania troche bola....ja mam b.wysoko szyjke i tak mi wciskala palce, ze urazala moje kosci lonowe przez swoje kosci palcy...tak jak macie zgiete palce...zacisniete w piesc...
Przy porodzie wkurzalo mnie wlasnie to ciagle wkladanie paluchow i sprawdzanie rozwarcia..ale co zrobic...?

11 lata 7 miesiąc temu #659755 przez natali
Dziewczeta wszystkie prawie mamy te same objawy czyli znak ze jai najbardziej normalne.

Agusia my idziemy leb w leb ja tez w czwartek mam rowno 37 tydzien.

11 lata 7 miesiąc temu #659768 przez Agusia83
Natalii, Tobie z suwaczka wychodzi, ze jutro bedziesz miec rowne 37 :silly:
chcialam zobaczyc czy Emi juz spi....wchodze do przedpokoju i czuje smord..a w pokoju jeszcze gorszy, az sie wymiotowac chce...ale cora nas urzadzila :silly: kupa smord gigant :silly:

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #659769 przez Marta1985
No ... i

pessar zdjęty, rozwarcie na "luźny" palec doktora - a to raczej duży facet, szyjka praktycznie zgładzona, główka niziutko, ktg prawidłowe aczkolwiek wskazujące ze to tuz tuz ... za tydzień mamy iść na kolejny zapis KTG ale jak to doktor powiedział raczej nie dotrwamy :huh: :ohmy: :huh: :ohmy: :huh: :ohmy: :huh: :ohmy: :huh: :ohmy:

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #659773 przez Agusia83
wow B) Martus, bedziesz pierwsza :laugh: ?
juz mi ciary przeszly...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka