- Otrzymane podziękowania: 4
- /
- /
- /
- /
- /
- mamusie CZERWCOWE
mamusie CZERWCOWE
- malutkamilka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 3 + 1
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Co do kichania to owszem zdarzylo sie i to nie raz jak nie zdarzylam zacisnac zwieraczy

Marta wszystko sie dobrze ulozy po twojej mysli, zobaczysz tylko w to uwierz. A slyszalam jak dziewczyny opowiadaly ze jak maja podtrzymanie ciazy i szwy na szyjce to po sciagnieciu nosza dzidzie do samego konca i jeszcze co niektore musza miec wywolywane porody bo nic sie nie chce ruszyc.
Sliczne te nasze pileczki

A powiem wam, że wczoraj jak sie polozylam to nie moglam wogole lezec na plecach

Te bole przy lezeniu na plecach to na pewno nie skurcze bo jak zlapalo to trzymalo i puscic nie chcialo do poki sie nie pzekrecilam na bok, a ten bol to taki klojacy. Chyba ta moja mysza ktoregos flaczka mi przyciska.
Wstalam bo juz mnie biodra oba bolaly zjadlam lekkie sniadanko i aplikuje druga zielona herbate, wieczorem wypilam pierwsza- moze cos sie ruszy i ulzy. Teraz brzuch niby twardy ale nietak mocno jak wczoraj, ale przez te twardnienie mala sie nie ruszala juz wczorajszego wieczoru, teraz tez nie za bardzo sie rusza, ale wydaje mi sie ze w tej chwili nie twardnieje brzuch bo po jednej stronie mam twardy wiec chyba probuje cos wsadzic mi pod zebro...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- renata329
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 0
- KasiaS
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Od wczoraj mam straszny katar. W tym szpitalu było tak duszno i goraco, ze kobitki tam same przeciągi robiły. No i tak się one u mnie skończyły.
Wcześniej będąc w domu wstawałam w nocy po 3-4 razy do wc. W szpitalu poczatkowo w ogóle nei wstawałam, a potem tylko raz. Dziś też tylko raz wstałam.
Haniu powodzenia w tej twojej biurokracji!!!
- WisniaJ
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Beciara współczuję trochę sytuacji z mamą, no ale rodziny się nie wybiera i jakoś sobie trzeba radzić

Ah dzwoniłam wczoraj, żeby zarejestrować się do doktorka i babka powiedziała, że niby w piątek go nie ma...

Też wrzucam foteczkę, tydz 39 zaczynamy (według suwaczka)

- abrakadabra
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Wiśnia śliczny brzuszek

Dzisiaj pobiłam swój rekord wstawałam do toalety w nocy chyba z siedem razy!!!

- natali
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Wisnia domek Gabi cudowny a jak przyjdzie czas to urodzisz wsszystko zacznie sie z nienacka , nie obejrzysz sie i bedziesz tulic malutka.
Co do kichania to mi sie bardzo czesto zdarza popuscic
Rysa mowia ze przed porodem kobieta szuka gniazda wiec to moze juz za chwile.
- Małgośka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
rysa napisał:
Tez sie cieszylam ze przez 9miesiecy zero krwawienia a jak sie okazalo ze po porodzie bedzie sie ze mnie lalo ciagiem nawet pare tygodni to zwatpilam.
- WisniaJ
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Małgośka ja też nie miałam pojęcia o tym, nawet jak czytałam o tym, to dopiero mi tu Agusia uświadomiła, że to może tyle trwać... Ja myślałam, że z tydzień krwiawienia i koniec

- malutkamilka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 3 + 1
Dobrze ze organizm kazdej kobiety jest inny i jednej oczysci sie po tygodniu a innej bedzie leciec nawet 6 tygodni. A znajac moje szczescie to ja napewno bede nalezec do tej drugiej czesci :/
- violcia00
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja nawet wyspana,ale troche podenerwowana po nocy,a byłam taka odwazna zeby wczesniej urodzic

Wiśnia bardzo ładnie wygladasz,ciaza Ci słuzy

Co do popuszczania podczas kichania to mi sie bardzo czesto to zdarza,tak ze nawet sie tym juz nie przejmuje.
Dobrze ze wczoraj nie mylam tych okien bo w nocy znow padalo...dzisiaj ladna pogoda wiec sie chyba za nie zabiore.
Miłego dnia kobietki

- WisniaJ
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Co do siuśkania w nocy to ja zaczęłam w końcu wstawać przynajmniej raz

Eh i te okna znowu wraca temat...

- abrakadabra
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Z tym siusianiem, to dzisiaj jakaś porażka naprawde

O krwawieniu po porodzie nawet nie chce myślec, już zdążyłam sie odzwyczaic poważnie od tego

Do tego stopnia,że bawiły mnie te nerwy babeczek przed,po i w trakcie

- malutkamilka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 3 + 1

Zrobilam sobie kawke, nalozylam lody z bita smietana i chcem poczytac o skurczach tegoo Braxton czy jak mu tam, bo srednio co 3-4 minuty spina mi sie brzuch na 15-20 sekund.
Jak zjem lodziki to ide umyc glowe i sprobuje sie ogolic przed jutrzejsza wizyta. Jestem ciekawa co wy sie dowiecie na dzisiejszych.
- kakaszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- początek nowego życia

ja wlasnie kichnelam i nie popuscilam

ja mam us na 14.30 takze pod prysznic, bo trzeba siebie ogarnac, a to napewno nie zajmie mi 15 minut, a dluzej

pozniej ide odrazu do kolezanki na ploteczki, takze dopiero wieczorem napisze co i jak.
zarabiste brzuszki macie i w ogole figurki takie ladne, nie to co u mnie. brzuch moze i odobny, ale wszystko co nazywa sie figura czy wcieciem w pasie juz daaaaaaawno zaniklo gdzies w przeszlosci

ja juz sie chyba przyzwyczailam do wstawaniaw nocy siku, juz nawet nie otwiram oczu, a ide z zamknietymi i czasami przesypiam na kiblu

u mnie dzis moj chlopak sniadanko mi zrobil do lozeczka, raz na ruski rok mu sie zdarza

zycze dobrych humorkow

- Marta1985
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 15

Ja od dziś nie biorę fenoterolu na skurcze macicy i jakieś dziwne rzeczy czuje

Wiśnia piękny brzuszek a lapiotki z bierdy tez mam takie same

Tez słyszałam ze po usunięciu pessara można przenosić ciąże - tu tylko chodzi o to żeby zdążyć z remontem i lekkimi porządkami :)Także trzymcie kciuki żeby Bartuś szybko nie wyszedł