- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- mamusie CZERWCOWE
mamusie CZERWCOWE
- rysa
- Wylogowany
- rozmowna
Mi się jeszcze nie zdarzyło popuścić przy kichaniu
Wisnia super figurka i tylko po przuszku widać że coś przytyłaś, a serdelków to Ty chyba faktycznie nie widziałaś
Malutkamilka powodzenia przy goleniu(ja już nie wyrabiam w tej czynności )
O krwawieniu po porodzie takim długotrwałym naprawde nie wiedziałam
Marta ale jestem ciekawa Twojego nowego mieszkania
Też wklejam zdięcie brzuchola, już chyba ostatnie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4
Golenie zakonczone powodzeniem, znalazlam patent. Robie to jak jestem sama w domu. klade recznik na podlodze, siadam na nim i opieram sie wygodnie o lozko stawiam lusterko przed wiadoma czescia ciala i rozpoczynam nakladanie kremu. Siedze sobie z kremem z piec minut i zbieram szpatulka i gotowe mocno sie nie umecze jak z golarka. Tym bardziej ze po golarce wyskakuje mi duzo krostek, wloski zaczynaja wrastac i rany po tych krostkach dlugo sie goja no i brzydko to wyglada, a po kremi jest wszystko glancy
- rysa
- Wylogowany
- rozmowna
- violcia00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja chcialam dzis umyc te nieszczesne okna ale zaczeło padac i ma przez cały tydzien sie utrzymac taka pogoda ,wiec chyba przed porodem nie uda mi sie ich umyc,no trudno.
Nic dzis nie robie-jakos tak słabo sie czuje,pewnie przez ta pogode,ale brzuch mnie znow zaczyna bolec,nie wiem co jest grane ide polezec bo nie da rady wysiedziec
- WisniaJ
- Wylogowany
- rozmowna
Rysa super masz tez brzuszek. Malutkamilka my mamy takie piłki okrągłe bo jesteśmy kurduple, Rysa to ma ponad 10cm więcej ode mnie
Co do golenia to ja już dawno chciałam tak robić ale mam alergie na te kremy do depilacji i mi parzą skore...
- Ikunia1910
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
Dzisiaj byłam z moim bratem w NFZ bo ostatnio u lekarza okazało się ze on nie ma ubezpieczenia. A logicznie rzecz biorąc nie może go nie mieć bo się jeszcze uczy, więc powinien byc dopisany do mamy. Pani w NFZ patrzy w komputerek i mówi tak, chłopak nie ma ubezpieczenia ponieważ w 2001 roku był zarejestrowany przez Urząd Pracy ( wtedy miał 8 lat )
Ciekawe prawda ? Popatrzyłam na tą Panią i zaczęłam się z niej śmiać i odeszłam bez słowa od jej stanowiska.
Ja golonko tradycyjne przeprowadzam bo boję się odbicia w lusterku
Siku chodzę w nocy tak jak Kakaszka - na spiocha.
Też się chciałam brać za okienko kolejne ale na razie mi się nie chce, może później.
W palnach mam najpierw zrobienie rabarbaru z jabcami pod kruszonką
Zauważyłam że na koniec ciąży znów zaczynam więcej jeść pyszności.
Brzuszki fajniutkie, Rysy podoba mi się najbardziej, taka łezka i wogóle nie wydaje się być nisko a przecież to już końcóweczka...
I faktycznie że to juz ostatnie brzuszki na forum więc ja też wstawiam a co
A i co z tymi staniczkami kupiła któraś? Bo aż ciekawa jestem czy tak samo ladnie w realu wyglądaja jak na obrazku.
- szósteczka
- Wylogowany
- gadatliwa
- Bóg mnie prowadzi.
- Otrzymane podziękowania: 2
- Beciara
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Bardzo fajne brzuszki macie. A Rysa jaki malutki na te stadium ciazy. Ja mam taki jak Agusia, ale mniej ksztaltny. Aga to ma duzy, ale bardzo ladny, okraglutki. Moj taki jakis bardziej plaski i dlugi sie wydaje. A macie lozyska na przedniej sciane brzucha, czy tylnej?
Moj gin mowi, ze moj brzuch mniej ksztaltny sie wydaje, bo lozysko na tylnej scianie lezy.
Z tym kichaniem i popuszczaniem to juz drugi raz mi sie przytrafilo. Tym razem jak wracalismy ze spaceru i w dodatku spotkalismy EX mojego meza. Jak bumcydydy-nieznosze tego babsztyla i jeszcze musialam tam stac z ta plama miedzy nogami i wysluchiwac jak biadolenia jak to ciaza potrafi zniszczyc figure. Nie dosc, ze nie moge jej zdzierzyc, to musze ja akurat spotykac kiedy czuje sie jak slonica i zakrywac tylek tunika.
Nie wiem, moze to hormony, ale za kazdy glupi usmieszek mam ochote prac ta babe po pysku.
I jeszcze okazuje sie, ze ona szuka mieszkania w naszym poblizu... szkoda gadac.
Zaraz obiad i spacer.
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5
Ale macie piekne brzuszki. Rysa,Twój. Malutki,zgrabny.
Wisnia,Masz nozki jak patyczki...
Ikunia,cudo widnieje przed Tobą.
Szósteczko,witaj i sie rozgosc.
Bociana....byla sie nie przejmuj.
- WisniaJ
- Wylogowany
- rozmowna
Ikunia brzuszek jakby ci opadał powoli co? Staniki od czwartku, dam znać jak mi się uda je dorwać.
Ja jutro chyba po te wyniki gbs pojadę w końcu, oby było ujemne.
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15
- Ikunia1910
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
Wiśnia na zdjęciu tak jakos nie widać ale ja mam bardzo nisko brzuch, żebra mam na wierzchu i spokojnie mogę sobie łapki wsadzić pod żeberka. I nie wiem czy wy tez tak macie... Ja mam wrażenie że brzusio teraz wisi mi na skórze podczepionej pod biustem
Agusia fajnie że wszystkie wyniczki ok no i że bąbelek dał nura ku wylotowi
No dobra słodkości upiekłam teraz biere się za to nieszczęsne okno.
- abrakadabra
- Wylogowany
- budujemy zdania
Później i ja sie pochwale swoim brzuszkiem
- natali
- Wylogowany
- rozmowna
bo wszystkie sa cudowne a juz niedlugo ich nie bedzie.
Beciara ja rowniez wspolczuje miejmy nadzieje ze nie znajdzie mieszkania w poblizu waszego.
Agusia to wspaniala wiadomosc teraz tylko czekac na szczesliwe rozwiazanie.
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Jesteśmy po wizycie szpitalnej
Z małą jest wszystko okej. Zrobili mi USG, Dopplera nawet miałam robionego, oddałam mocz, i zrobili mi KTG. Na KTG Lenka miała średnio tętno 130...chyba że wariowała to nawet do 160 potrafiło podejść - skurcze mam ledwo 20% więc do porodu raczej dalej niż bliżej. Chociaż dziś rano o 5 obudziły mnie krzyżowe i miałam do 6 a po 6 rano znowu Lenka z czkawką wystartowała
Malutka jest głową w dół...jest nisko ale nie aż tak nisko że można by było czekać na poród.
Waży dokładnie 2731g Patrzyłam teraz dokładnie w dokumenty które mi dali.
Niestety w moczu mam białko teraz. Powiedziałam im o moim podwyższonym ciśnieniu że miałam 2 dni i brałam tabletki i pani doktor stwierdziła, że to od tego zapewne. W piątek mam się stawić znów na badanie kontrolne ale teraz tylko mocz i ciśnienie mi zbadają.
Reszta wyników okej. Od ostatniej wizyty nic nie przytyłam nadal plus 9kg
Do dziecka nie muszę nic zabierać. Dla siebie tylko koszule i kosmetyki.
Pytałam o GBS-a czy mi zrobią...to powiedziała, że szpital nie refunduje tego badania i to badanie musi być zlecone tylko przez ginekologa prowadzącego ciążę. No i teraz mam zonka bo moja jest do końca maja na urlopie a wizytę u niej mam na 14 czerwca gdzie do tego czasu mogę urodzić !!! Będę musiała przejechać się osobiście na początku czerwca...ale wkurza mnie to bo poza kolejką to znów problemy będą. Żebym ja musiała sama o to badanie latać.
Dziewczyny wszystkie brzuszki ładne Wiśnia zgrabna, żadnych serdelek nie widziałam. Ewelina...tak przy okazji to fajny lakier do paznokci
Ikunia, Marta opadł Wam brzuszek jak nic
Beciara o coś pytała ale wyleciało mi z głowy...hmmm ...muszę cofnąć się z postami.
Przy kichnięciu nie zdarza mi się popuszczać.
Agusia super że malutki się obrócił czyli mamy poród naturalny i to dobrze Masz juz spokój tez z tym GBS-em ...fajnie
Dziś pani lekarka sama mi dała papier na wypisanie w sprawie ZZO powiedziała, że jak będę chciała to mi podadzą. Czyli wołam od drzwi że chcę
Kurczę albo mam alergię...albo choróbsko mnie bierze bo oczy mi łzawią i mam katar większy niż zawsze. Całą ciążę zdrowa a teraz na końcówce co jest
aha...szósteczka witaj...rozgość sie i pisz Juz trochę cię poznałam bo podczytuje majówki
Ah no i zapomniałam...mam ten dokument w sprawie ojcostwa Kolega był i tłumaczył nam w szpitalu i później w urzędzie...a później zaprosiliśmy go do chińskiej restauracji za to że tak nam pomógł. Fajnie spędziliśmy dzień wszyscy.
Pojechaliśmy jeszcze do niego do domu po dowód osobisty bo zapomniał wziąć i spotkaliśmy jego żonę i mówiła że jak na 38 tydzień mam mały brzuch bo ona miała duuużo większy a mnie się wydaje że jest ogromniasty ...hehe ale fajnie usłyszeć że mam coś małego
Beata - łożysko mam na tylnej ścianie. A co do EX to się nie wypowiadam bo mojego była tez mnie to szewskiej pasji doprowadza. A ta była Twojego to może jakaś nieszczęśliwa jest, że chce blisko Was...zawsze jak komuś czegoś brakuje to chce być blisko znanych osób. Oby nie znalazła tego mieszkania !!! Nie wyobrażam sobie mieszkać w tej samej mieścinie co EX (mówię tu o małej miejscowości) a co dopiero np. na tym samym osiedlu ... o zgrozo...brrr