- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- mamusie CZERWCOWE
mamusie CZERWCOWE
- Agusia83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
Ja tez teraz kilka razy chcialam zmienic pozycje a jak mnie lupnelo i zaczely ciagnac wiezadla to zawylam z bolu

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05

też lecę spać...dobranoc

- Ikunia1910
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
- Otrzymane podziękowania: 0

Dzięki Beatka z porady takiego adwokaciny napewno skorzystam.
i on napewno powie tez ktore paragony sie przydadzą bo czasem jest tak ze skoro tatus dobrze sobie zyje to dlaczego niby dziecko ma miec obnizony status...
Plan na jutro UP.
A co do wagi to ja sie zastanawiam jak ze mnie wyjdzie takie trzy kg a co dopiero taki kolos 10

Dobrej nocki wszystkim.
- WisniaJ
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Kakaszka to się ciesz, że mdlejesz!

Co do tych 7 dych "zapomogi" to ja zamierzam po to też uderzyć, gnojki niech nie myślą, że każdy da sobie spokój bo mała kasa. Nie po to tyle mi z pensji odciągają. Nic nie popuszczę, żadnego grosika, który mi się należy

Zbieramy się do wyrka, dobrej nocki

- natali
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- rysa
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Nie wiem jak to jest dokladnie ale podobno samotne matki dostaja tez spory zwrot podatku z US
- KasiaS
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
znów wróciły mi nocne marudy.... w szpitalu całe noce spałam, a w domu znów to samo. Dzis to chyba wina kataru zatykającego nos i spływającego do gardła...
- aleksiaa88
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 9
- Marta1985
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 15

Chyba powoli się zaczyna

- kakaszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- początek nowego życia

a tak ogolnie to witam mamuski

ja sie wlasnie szykuje do gina, bo przedwczoraj mialam robione tylko USG, a teraz ide siebie sprawdzic, czy wszystko ok, choc w to nie watpie

Kasia a tobie widocznie w domu cos nie pasuje, raczej twojemu organizmowi, moze powietrze za suche, moze materac za miekki lub za twardy, bo skoro spalas dobrze w szpitalu, to chyba powinnas spac normalnie w domu.
Ikunia jak bedziesz cos wiedziala pisz

co do wagi dziecka, ja mam nadzieje, ze u mnie USG sie sprawdzi, czyli 3500 kg, wiecej mi nie trzeba do szczescia

milego dnia dziewczyny

- malutkamilka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4
Kakaszka, ciesze sie, ze zrobilas to co zaplanowalas
niestety w Polsce pomoc prorodzinna jest o dupe rozbic...te 70zl, o ktorych napisalas to rodzinne....
malutkamilka...a to co nam zacytowalas, to chyba chodzi o zwykle becikowe a nie zapomoge z mopsu....a tak naprawde mozna starac sie o zwykle becikowe, becikowe od miast...jesli mieszkacie w duzych miastach i od mopsu...wsio po 1000zl
To wlasnie jest na stronie mopsu w ktorym pracowalam, i wydaje mi sie ze to jest to co bylo przyznawane kiedys kazdemu niezaleznie od zarbkow. to drugie bylo dawane jak matka skladala na rodzinne i mogla zlozyc wniosek na to drugie becikowe zalezne od dochodow. bede musiala sie od dziewczyn dowiedziec, moze dzis zdarze do nich podskoczyc na pogawedke.
No a ja powoli zbieram swoje cztery litery i ruszam w misto. nie wiem jak dojade ale jade. musze isc do orange bo zlodzieje wystawili mi umowe na neta we wrzesniu i na lacze a wolnej lini na neta nie bylo i poszlam im oddac modem to zabrali mi umowe, a teraz mija prawie rok, chcialam zobaczyc do kiedy musze wypowiedziec i nie wiem.
druga misja to wymaz na paciorkowca i zglosic w ubezpieczalni sprzedaz auta.
trzecia misja zakup pralki, anteny, weza do gazu i srodkow czystosci by posprzatac nowe mieszkanko.
ciekawe co zapomne?

Ikunia jak wroce to poszukam moze cos jeszcze znajde, ale za wozek to ja paragon mam chyba u tesciow w piwnicy razem z wozkiem, ale na pewno ci wysle.
- Beciara
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Nareszcie swieci slonce. Pierwszy raz od kilku dni.
No macie racje dziewczyny- nie darujcie ani grosza, ktory sie Wam nalezy. Ja tez tak robie. Bo niby dlaczego? Cale lata przepracowane placilam podatki z pensji, a maz nadal placi i to slono. Za kazdy kupiony chleb, ser, mleko czy wlasnie spioszki dzieciece tez placimy podatki. Niby wlasnie po to, zeby pozniej w budzecie panstwa byla kasa na takie oto potrzeby.
Nie odpuszczam.
Jak trzeba to siedze nad jednym wnioskiem nawet 2 tygodnie. Po rodzinne tez pedze zaraz po rejestracji dziecka w urzedzie. Ide kurna po swoje i juz.
70 zloty miec a nie miec dziwczyny... Czasem do chleba pare groszy brakuje.
Milego dnia

Postaram sie zlapac moja kuzynke na skypie dzis. Niech mi wyjasni jeszcze raz jak to jest z ta sytuacja prawna i prawnikiem. Ona juz obcykana jest jak biegly po latach walki z urzedami

- WisniaJ
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Ja wiem, że się sporo dostaje kasy jako samotna matka pod warunkiem, że w akcie urodzenia jest wpisany ojciec nieznany, bo moja daleka kuzynka tak zrobiła, ale cóż... Dla mnie to nie warto aż tak kombinować.
Kasia mnie też katar męczył i zatkane zatoki, nie mogłam oddychać, w pewnym momencie myślałam, że usiądę i się popłacze, a do tego jeszcze te juwenalia trwające do nocy... :/
Marta trzymaj się w takim razie i relaksuj

Ja jem śniadanko i zasuwam z pieskiem do Lidla po staniczek

- kakaszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- początek nowego życia
- Agusia83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5
Ale mam ciary...jak będziesz w stanie,to nam pisz a jakbyś jechała do szpitala,daj,ktorejs z nas znac....
Ja sie obudzilam co 2 h na siku,a o 6 rano maly wypychal mi raczke lub nozke po lewej stronie...ale to bolało...dotykalam brzucha i czułam coś spiczastego jakby mi chciało skórę przebić.