BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 5 miesiąc temu #692094 przez szósteczka
kakaszka to chyba zalezy od szpitala ale na ogol pieluszki i chusteczki musisz miec swoje butelke chyba szpital wrazie co ci da smoczka ja na wszelki wypadek mialam. W samochodzie fotelik obowiązkowi nawet jak jedziesz tylko kawałek i mowie ci to jako żona strazaka ktory napatrzyl sie na różne wypadki i wie cos o tym. Ja nigdy nie zpisywalam ale jesli przez to będziesz spokojniejsza to mozesz sobie wszystko zapisywać i byc pewna ze niczego nie pominelas bo na poczatku to człowieka zeczywiscie jest skolowany.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #692096 przez WisniaJ
Kakaszka szpital zapewnia wszystko dla dziecka, ale ja miałam swoje pampersy na szczęście bo w szpitalu mieli jakieś frajerskie Belli. Możesz wziąć tylko chusteczki do pupy bo oni nie maja i byś musiała wycierać pupę lignina albo myc woda. Butli nie bierz bo ci dadzą jak trzeba będzie podać MM, ale nie martw się będziesz miała pokarm :) Gabi jechała w foteliku ale do szpitala mamy 15min autem. Ale i tak lepiej w foteliku - dla bezpieczeństwa.

Ja zapisuje tylko godzinę karmienia i ilość :)

Ja tez na szczęście przed porodem kupiłam kilka par gatek normalnych ;) A mi tak podczas porodu wody chlusnęły ze żadna podpaska by rady nie dala :lol:

Ah dziękujemy z Gabi za komplementy :D

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #692099 przez kakaszka
wisnia jak sobie poradzilas z tymi wodami? bo my raczej bedziemy jechac taksowka, albo ja sama wyjdzie w praniu i co caly fotek uciapie? czy jak mi wody zaczna odchodzic to na spokojnie poczekac w domu az sie skoncza i dopiero wtedy wyruszac?

boze ja jak male dziecko sie wypytuje :D

jeszcze mi sie przypomnialo :D czy uzywacie juz moze pampersiaki nr 2, czyli te wieksze czy dalej te najmniejsze? bo ja czuje, ze corcia bedzie klockiem i nie wiem czy jest sens na duza ilosc tych najmniejszych pieluch?

sa plusy mojego ostatniego porodu :D przynajmniej moge sie wszystkiego od was dowiedziec z pierwszej reki :D

11 lata 5 miesiąc temu #692104 przez Hania84
Witam się i ja :)

Agusia gdzie zdjęcie Wiktorii? :)

Kakaszka to ci masz te sny...haha :D jak nie urodzisz szybko to chyba opipiejesz :silly: Ja dziękuję za tyle dzieciaczków...na razie zajmę się jednym :silly:
A skurcze to nie są :silly: to by było zbyt piękne :silly: Pewnie mała jest już na tyle nisko że cię gdzieś tam uciska...tez tak miałam :lol:

Marta świetnie już Bartuś waży ... jak to się mówi chłop jak dąb :) I o to chodzi, widać że zdrowy :)

Kakaszka podkłady i tak musisz mieć poporodowe (te wielkie podpachy) bo w domu ci się przydadzą :) a później jak krwawienie się trochę zmniejszy to zwykłe podpaski. Nie wiem jak u Was z podkładami na łóżko...niektóre dziewczyny musiały mieć swoje. Musiałabyś popytać w szpitalu albo wejść na ich stronę na necie,...może coś tam pisze co potrzeba.

U nas nic nowego. Malutka zjadła wczoraj o 22 później o 24 i 4.30 i już następny posiłek był o 8 rano. Teraz leży sobie w łóżeczku i ogląda szafę :silly:
Ja po śniadanku i czekam na mojego aż wróci z pracy bo musimy pojechać do urzędu i jak to zaliczymy to wysyłam w końcu papiery na zasiłki dwa i mam spokój :)

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #692106 przez WisniaJ
Kakaszka ja ci nie powiem tego bo mi wody odeszły wszystkie na raz dopiero na sali porodowej :lol: Ale z tego co wiem to zwykle zaczynają się lekko sączyć wiec podpaska powinna być ok albo najlepiej podkład poporodowy w majty i heja do szpitala :) I czytałam żeby w aucie wsadzić po pupę ręczniki złożone bo podobno trudno doprać płyn owodniowy z tapicerki :lol:

My dwójki od kilku dni już używamy ale one naprawdę nie są dużo większe od newbornów.

11 lata 5 miesiąc temu #692111 przez szósteczka
Ja mialam te duze podpaski popieodowe w zasadzie to sa wkładki urokigiczne kupić w aptece i podkład ktory stosuje sie na łóżko położylismy na fotel zeby sie nie zamoczyl lub jakas folie i ręcznik, ja bym jechała w miarę szybki jak odchodzą wody ale glownie to zalezy od koloru wód bo jak sa normalne przejrzyste to można na spokojnie a jak inne to trzeba sie spinac.

11 lata 5 miesiąc temu #692113 przez kakaszka
dzieki wisnia za podpowiedz :) faktycznie zapomnialam, ze mam te gigantyczne pampersy dla mnie :D

szosteczka pewnie tak i zrobie z tym zapisywaniem, bo z moja skleroza to nic nie wiadomo.

haniu nie rozumiem czemu tylko ty mi sie z forum snisz? :D

11 lata 5 miesiąc temu #692114 przez Hania84
Kakaszka ale wcale nie jest powiedziane że ci najpierw wody pójdą :) Może będziesz mieć skurcze a na sali porodowej ci chlusną wody. Nie stresuj się na zapas :)
A w razie czego to tak jak dziewczyny piszą...podkład poporodowy lub folia i ręcznik i heja :)

Ja jeszcze używam pampersów 1. ma jeszcze dobre...ale powoli zastanawiam się już nad kupnem 2. Dwójki są od 3-6kg o ile dobrze kojarzę a 1-nki od 2-5kg :)

11 lata 5 miesiąc temu #692152 przez kakaszka
dzieki dziewczyny za wszystkie podpowiedzi :) nie wiem po co sie tak przyjmuje, jak pewnie do wywolania i tak sie nic nie ruszy :)

11 lata 5 miesiąc temu #692153 przez aleksiaa88
Kakaszka mi wody odeszły po 9 i w ciągu godziny jak się dopakowywałam i myłam zużyłam 5 podpasek a były mokre, a z nich ciekło między czasie jeszcze zaliczałam kibelek i też sporo ciekło. Mi jak odeszły to od razu postanowiłam jechać do szpitala i dotarłam do niego do dwóch godzin, skurczy nie miałam nawet po pierwszej dawce oksy. A wody ciekły prawie przez 4 godziny niczym wszystko wyciekło. Mały urodził się a raczej wyciągnęli go po 5 godzinach 40 minutach od zaczęcia odpływania wód.

Co do pokarmu przyszedł nawał w 3 dobie.

11 lata 5 miesiąc temu #692158 przez szósteczka
ddziewczyny a jakich firm macie laktatory i jak sie sprawuja?

11 lata 5 miesiąc temu #692161 przez Hania84
Ja mam reczny z aventu i chwale go sobie.

Moja mała własnie buja sie przy tej piosence...lubi ją...tak jak mama :)

11 lata 5 miesiąc temu #692183 przez violcia00
Kakaszka to Hania bedzie miala duzo roboty przy takiej gromadce hehee :lol:

Ja tez mam laktator z aventu,reczny i tez jestem zadowolona.

Mi wody odeszly w szpitalu po dosc dlugim czasie(nie pamietam dokladnie)ale takie fajne uczucie-lezalam sobie juz podlaczona do zzo i polozna mna sie zajmowala wiec nawet nie widzialam ich :silly:

ja kupki i karmienie zapisywalam w szpitalu bo mi polozne kazaly i teraz w domu tez zapisuje ale tylko karmienie.

A i zapomnialam pochwalic Gabrysie,sliczna niunia i juz taka kluseczka mala :lol:

Ja pije sobie teraz z mama kawke,obiadek mi robi :laugh: ,a malutki spi.

11 lata 5 miesiąc temu #692217 przez WisniaJ
Ja mam laktator ręczny Tomme Tippee i jest super. A nawału pokarmu ja nie przeszłam, cały czas go mam na styk nie za dużo nie za mało, ale żeby jakoś mi wyciekało samo mleko albo coś to nie :/ Cycki mam miękkie i nie bolą od samego początku.

11 lata 5 miesiąc temu #692250 przez Gochens
Dzień dobry ;)
Widzę temat wód ... to mój temat hehe
Mnie wody zaczęły się LAĆ o 23 i jak zobaczyłam w nich krewke to od razu do szpitala, tam lało się że mnue całą noc...a urodziłam 24 godziny od momentu pierwszego wytrysku na łóżko :laugh:

kakaszka jak wody z Ciebie chlusna to żadne podklady i ręczniki nie pomogą niestety :huh: Facet z taxi zrozumie heh

My po ciężkiej nocy mały miał takie wzdecia że głową mała, postanowiłam dziś zakupić te krople co Wisnia... jesteśmy po pierwszej dawce, właśnie poszedł mega pierd i mały od razu kimonko dalej uskutecznia a chwilę temu prezyl się jak kot, także mam nadzieję, że dla nas będą zbawienne.... :unsure: :unsure:

Byłam dziś umówić się na sterylizacje suczy, w poniedziałek niestety będę zmuszona pozbawić ją końskich zalotow że strony oobliskich kundli :blush:

Ojjj chyba czas na zmianę pieluchy !

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka