- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- mamusie CZERWCOWE
mamusie CZERWCOWE
- WisniaJ
- Wylogowany
- rozmowna
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Już kiedyś pisałam o tych patyczkach windi bo wyczytałam u majówek. I niedawno polecałam je renacie...ale zapomniałam nazwy i kazałam sprawdzić na necie.
U nas noc też super. pobudka o 1.30 i 5.
Właśnie natali jak to się sprawdza?
Musze zaraz iść do sklepu kupić małej papmersy. Przedwczoraj rozpoczęłyśmy dwójki
Dziewczyny napiszcie mi bo nie bardzo się orientuję. Jak Lenka ma już ponad miesiac to mogę jej podawać mleko z numerem 1 ? Bo szczerze to nie za bardzo wiem co mają te numery na tych kartonach
U nas kupa wczoraj była ziolono-żółta i konsystencji ściętej jajecznicy (zieloną nie kazałą się przejmować połozna...chyba że mocno zielona jest.) A dziś już była całą żółta i też ścięta jajecznica mała robi kupę raz na dobę.
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4
- rysa
- Wylogowany
- rozmowna
Wisnia zazdroszcze ze mala tak sobie lezy i oglada.W przypadku Filipa to jest niemozliwe zeby polezal sam nawet 5min bo odrazu placze.
Agusia dok do becikowego:
zasw z ZUSu o skladkach zdrowotnych z 2011r
wszystkie pity z 2011
swiadectwa pracy 2011
zasw o zarobkach za caly rok
zasw o zarobkach za czerwiec 2012(mi kazali bo zaczelam wtedy obecna prace)
zasw od lekarza
no i jakies papiery do wypelnienia z MOPsu
- WisniaJ
- Wylogowany
- rozmowna
Gab śpi na raczkach, bo coś ja znów meczy trochę... Dziś lub jutro jadę kupić ten Sab Simplex bo podobno to jest super extra. O 12 idę do Lidla i zajdę do hurtowni dziecięcej, może będą mieli ten kateter to tez kupie...
- violcia00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja na razie sie wyleguje na kanapie,posprzatalam,zrobilam obiad,teraz mam chwile dla siebie,zaraz karmienie malego,a pozniej jade na zakupy dla siebie bo w nie wszystkie ubrania sprzed ciazy sie mieszcze,pozatym przydaloby sie kilka spodenek na te upaly bo sie roztopie i jakies fajne sandalki no i do sportowego jakis przyrzad to cwiczenia(na razie nie wiem co)ale musze zaczac cwiczyc bo nie podoba mi sie moj brzuch
Co do kupek oskar robi tak 3-4 razy dziennie,koloru zółtego
Wiecie co tam u Kakaszki??bo tak myslalam dzis o niej
Milego dzionka
- aleksiaa88
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 9
Dziś byliśmy u pediatry 3 kg przekroczył
Najlepsze jest to, że ta doktorka była moją kobieta już jest dobrze po 50-tce ale się trzyma pomimo 25 lat jakie od tego czasu minęły
- natali
- Wylogowany
- rozmowna
My bylismy dzis u lekarza maly wazy juz 4770 i ma 58 cm. Rosnie jak na drozdzach.:-P
- Gochens
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem mamą ♥
- Otrzymane podziękowania: 9
Mój mały szkrab kończy dziś miesiąc !!!! Boziu jak ten czas leci...♥♥♥
Byliśmy dziś się zważyć i Ali ma 4800 Polozna powiedziała że bardzo ładnie przybiera więc mlekiem nie ma się co martwić !
Z okazji swojego święta Alanek pokazuje ciociom siebie♥
Byliśmy dziś też odebrać numer Pesel i od razu dowiedzieć się o becikowe, ale było dużo ludzi więc nie czekalismy, z tablicy ogloszen o ile dobrze wyczytalam to potrzebne dokumenty to:
Ksero dowodu
Ksero aktu ur dziecka
Zaświadczenie o dochodach z U.S
Zaświadczenie od lekarza
Jeśli rzeczywiscie tylko tyle to luz
Haniu racja pisalas o tych patyczkach ale ja w ogóle nie skumalam, że to chodzi właśnie o nie. Dziś jedziemy kupić coś małemu na miesiecznice to od razu zagladne do apteki i kupię te patyki do dupolka
- WisniaJ
- Wylogowany
- rozmowna
Co do tego, czy dziecko jest schyniete to czytam czytam i podobno nie ma czegoś takiego tzn jest - coś na zasadzie zauroczenia dziecka, trzeba napluć przez lewe ramie i przechodzi
Gochens u mnie z becikowym jest to samo, więcej nic nie trzeba im przedstawiać.
Ale wasze dzieci pięknie waza My w środę mamy szczepienia to i zważymy mojego potworka małego
Taka mine Gabi zrobila, jak zobaczyla Alanka! ;D
A tu jeszcze Gabi i mama zombi hehe
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Zrobiłam też wydruk z konta sobie i jakie było moje zdziwienie że z kasy chorych dostałam jeszcze jakieś pieniądze i to nie małe bo 1350euro a już jakiś czas temu mi wypłacili podobna kwotę tylko że w dwóch ratach mam nadzieję że się nie pomylili...ale raczej nie bo niemcy co do dawania pieniędzy są bardzo skrupulatni Także cieszę się bardzo
Wszystkie dzieci śliczne Alanek jaka poza na jednym zdjęciu hehe wie jak się ustawić do fotki a Gabi na tym z zdjęciu Tobą Wiśnia to w tej pozycji baaardzo podobna do Lenki hihi
Właśnie nie odzywa się coś długo kakaszka...ciekawe jak jej idzie przy Elizce ale pewnie malutka pochłania ją bardzo teraz no i nie wiadomo co u Beciary...przestała się odzywać. Dzwoniłam nawet do niej przed wczoraj to nie odebrała ani nie odpisała, więc nie wiem.
No i nie mamy tabelki uzupełnionej...brakuje wpisać w nią cordis, abrę, i Małgośkę...Małgośka kiedyś pisała na szybko o Ninie ale już nie pamiętam. A Wy dziewczyny CORDIS i ABRA jak będziecie na forum to podajcie jeszcze raz wymiary Waszych pociech bo warto by było dokończyć tą tabelkę...a resztę dziewczyn proponowałabym usunąć (te które się nie udzielają i nie wiemy wymiarów ich pociech) bo szkoda żeby były luki w tabeli.
- natali
- Wylogowany
- rozmowna
Alanek ma przecudne spojrzenie.
A wy dziewczyny wygladacie slicznie i wydaje mi sie ze Gabi ladnie przybrala taki paczuszek na buzce.
Haniu to mozesz zaszalec troche ja tez bym sie nie pogniewala jakby ktos ma moja korzysc pomylil sie i wplacil taka sumke na konto
- Ikunia1910
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
My zmęczone po podróży zasnelysmy wczoraj razem o 20 i pozniej pobudka o 4 dopiero pozniej juz o ósmej.
Gochens a gdzie dokladnie bylas o te becikowe sie dowiedziec?
Ja czekam jeszcze na pesel, bo powiedzieli że przyślą info pocztą.
A Alan to podbił moje serce. Zaczynam żałować że jestem taka starą dla niego, bo czuje że niezłe ciacho z tego twojego synunia wyrośnie
Co do szczepień ja robię tylko podstawe, przedewszystkim z braku kasy.
A kupke mamy jak na moje oko rzadka i praktycznie po kazdym karmieniu,.również żółta.
Wiśnia jakby takie zoombi w horrorach byly to bym sie wcale nie bała. Bardzo ładnie wygladasz. Gabrynia też śliczna laleczka.
- WisniaJ
- Wylogowany
- rozmowna
Ikunia mi własnie przyjaciółka dziś powiedziała, ze wcale nie widać, jakbym spala 4 godziny na dobę... Dzięki Bogu My szczepimy tez raczej podstawowe nie ze względu na kasę a tyle się naczytaliśmy ze głowa mała... :/ A i ty lepiej Aliego to dla córki zostaw
Jestem po trzech treningach z Ewka, cala mokra karmimy się i lecę dalej, ale brzuch nadal ciężko pracuje, muszę go rozruszać
- trufla
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
Czasami was czytam. Jestem mamą z października i miałam ten sam problem jakie wybrać szczepionki dla mojej córki.
Ale wybraliśmy te podstawowe i bezpłatne. Zniosła je dobrze po mimo tylu ukuć I po żadnej niemiała gorączki.