- /
- /
- /
- /
- /
- mamusie CZERWCOWE
mamusie CZERWCOWE
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Lenka wczoraj zasnęła o 22 i pobudka na następne karmienie o 4.30 później o 8.30 i 10.30.
Teraz leży w łóżeczku...trochę marudzi...ale ogólnie nie płacze więc nie jest aż tak źle. Ale chwilę wcześniej myślałam, ze już nic nie zrobię. Marudziła niesamowicie....ogólnie to śniadań nie jem...Lenka mi nie pozwala, ale już się przyzwyczaiłam do tego. Zresztą mam wybór...albo śniadanie albo ogarnięcie szybkie chaty więc wybieram zawsze to drugie. Bo tylko na jakieś 20 -30 minut daje mi rano luzu moje dziecko. Dziś zrobiłam to samo. Umyłam łazienkę, szybko pozmywałam , starłam kurze i odkurzyłam odkurzaczem...kolejność od końca hehe a czemu? bo później zostawiłam włączony odkurzacz i mogłam robić dalej a Lenka się uspokoiła przy dźwięku odkurzacza i grzecznie leżała w łóżeczku. Zostały tylko podłogi do zmycia...ale to jak zaśnie albo jak A. wróci z pracy.
Ja Lenkę będę chrzcić w PL za rok..więc pewnie jakąś sukienkę kupię białą i ładne sandałki...Lenka będzie miała już roczek więc duża dziewczyna i na pewno na rękach będzie
violcia współczuję zarwanej nocy...ja czasem jestem nie wyspana jak muszę dwa razy w nocy wstać do małej i śpimy do 8-9 rana a jakbym miała nie spać w nocy ze 3-4 godziny to już w ogóle nie wiem jaka ziewająca bym chodziła. Bo ja śpioch ogólnie jestem hehe
Marta miłego balowania...i wszystkiego NAJ z okazji jutrzejszej rocznicy
Gochens wszystkiego NAJ z okazji dzisiejszej 1 rocznicy ślubu !!!
KAKASZKA !!! BECIARA !!! CORDIS !!! MAŁGOŚKA !!! ODEZWIJCIE SIĘ !!!!! CO U WAS ??? JESTEŚMY CIEKAWE !!!!
Agusia Ty też się mało u nas udzielasz Zaraz Cie dam na karną żabę Pisz mi tu jak tam Artuś i jak dogaduje się z nim Emi No i jak sprawa z mamą wygląda ? Lepiej już czy nadal tak samo?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4
Kolysanki sliczne kilka sciagnelam na komputer i zamierza je zaraz wlaczyc
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- violcia00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agusia pewno zajeta przy dwoch dzieciaczkach,Abra byla wczoraj ale chyba zamomnialo jej sie napisac wagi Kubola...ja to jestem ciekawaco tam u Kakaszki-zawsze taka aktywna a teraz nic,nawet nam fotki Lizki nie wstawila,moze mala jej daje w kosc
Moj syn wlasnie zasnal,teraz ide szykowac obiad i moze uda mi sie troche posprzatac,ale czuje ze nie dlugo pospi
My tez bedziemy chrzcic malego w Pl w pazdzierniku jak sie uda pojechac.
Gochens a Ty za bardzo nie szalej dzisiaj...wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy
- abrakadabra
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
- Ikunia1910
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
Wczoraj bylo bardzo melancholijnie. Pogoda szklanka i mój Wiktor skończył by 28 lat:/ tak szybko minal ten rok... W sierpniu poerwsza rocznica:(. Dobrze że jest przy mnie Zosia.
Dzis zimno i ciągle pada, juz trzeci dzień
A noc ciężka Zosia co godzinke krzuczala, nie plakala tylko krzyczala z bólu, jej grymas na twarzy byl straszny.
Napinala sie i gdy unosilam jej nóżki i masowalam brzuch wypierdziala sie i znow spac i tak co chwila sie wybudzala, a ja nie zdazylam przysnac pomiędzy jedna a drugą pobudka.
Ale nie przejmuje sie bo w końcu jem prawie wszystko juz więc jedna taka noc to nic takiego.
Dziewczyny gratuluję rocznic i życzę duzo milosci cierpliwości i wytrwalosci
- aleksiaa88
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 9
Może tak mu się już chce, że nie patrzy jaki miesiąc już by chciał świętować hmmmm
Tak mi się chce pić, że oszaleję jak przechylam butlę z wodą to muszę się opanowywać, żeby pół na raz nie wydoić
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ikunia strasznie mi przykro że dzisiejszy dzień po części taki smutny. Ale tak jak piszesz masz Zośkę i ona Ci teraz dodaje sił i koloruje świat
aleksiaa jeśli karmisz piersią to się nie powstrzymuj z piciem. Dużo picia jest dobre dla laktacji.
Lenka obudziła się o 14.30 wypiła mleko, przewinęłam ją dałam jej przed chwilka herbatki i wciąż mi marudzi. Masakra. Mała maruda.
Dziś są imieniny Ernesta Obchodzi czy nie obchodzi to ja życzę Najlepszego dla malutkiego
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5
Jakoś daje rade,choc różnie bywa. Wczorajsza noc ciezka,Artusia chyba bolał brzuch. Sama nie wiem co zjadlam,może to te kruche ciastka. Do tego boli mnie hemoroid i czasem krwawi...to tez jest malokomfortowe. Emisia pragnie ode.mnie woecej uwagi. Staram sie spedzac z nią kak najwiecej czasu,ale różnie bywa.
Od.kilku dniznow sporo krwawie,w przyszlym tyg.pojadę po wynik bad.histopatologicznego.
Aa zmaga jak.było...nie odzywa sie do mnie,ka do niej tez bo wiem ze czeka.na przeprosiny to hym blagal! ja o pomoc.
Ikunia,smutny czas nasta/. A jak zmarl Twój ukochany,jeśli mozna wiedziec?
Aleksia ka tez ciągle siedze przy wodopoju.
W ogóle ciekawe ile Artus juz waży
Haniu jakby synek tak dlugo mi spał w nocy to cycku by mi pekly.
Gochens gratuluje rocznicy. Oby każdy dzień małżeństwa był wspanialy,pogodny,byscie zawsze sie kochali i szanowali.
A gdzie Kakaszka,Cordis?
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Możliwe, ze od tych ciastek Artusia boli brzuszek...pewnie na proszku były.
Sab Simplex powinien pomóc. Daj mu też może parę łyków herbatki koperkowej.
To musiałabyś na śpiku go karmic jakby tak długo spał
Moja mała właśnie zjadła i zaczęła marudzić..a przed jedzeniem była spokojna dziwne
A to z przed 20 minut moja duża już pannica 4kg już ma
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Ikunia1910
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
Te nasze dzieciaczki coraz ładniejsze. Takie niemowlaczki juz z wałeczkami i puszystymi policzkami.
wszystkie bym wycałowała po tych policzkach hihi
Agusia, Rano obudził mnie huk w mieszkaniu odrazu sie zerwalam z łóżka a mój W. leżał w łazience ze szczoteczką do zębów. Upadł, do tej pory zastanawiam sie dlaczego tak wcześnie wstał myć zęby bo to była godzina siódma w sobote. B. Go reanimowal a ja dzwonilam na pogotowie jak przyjechali to kazali sie odsunac i juz nic nie zrobili. Stwierdzili zgon.
Sekcja wykazała ze powodem śmierci była gruźlica nie miał zadnych objawów choroby. Żadnego kaszlu, nic.
Eh
Na smutka robię sernik na zimno z poziomkami które rosły dziko niedaleko na polu;)
- srenka_918
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciało jedno, serca dwa :-)
Ja piszę z Pawełkiem na rękach, właśnie mi tak zasnął mój mały maruduś... Coś mu dziś nie pasuje, dużo płacze i jakby się prężył. Spróbowałam mu kupkę wywołać to kilka bąków puścił i trochę mu się humor poprawił.
Czy dziecko smoczkiem może nałykać się powietrza? Dziś pierwszy raz spróbowaliśmy zasnąć w łóżeczku a nie na cycu, czyżby to od tego?
- srenka_918
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciało jedno, serca dwa :-)
- rysa
- Wylogowany
- rozmowna
Dziewczyny pisalam juz pare razy do Kakaszki i wkoncu dzisiaj sie odezwala.Z mala Elizka wszystko dobrze,jest w domu a Kakaszka lezy w szpitalu,ma infekcje po cesarce ale lekarze do konca niewiedza co jej jest tak do konca :/
Haniu lenka sliczna.Ale te nasze dzieci sie zmieniaja, normalnie z dnia na dzien.Lenka juz taka "dorosla"
Tez juz nie moge sie doczekac wizyty u lekarza,ciekawa jestem ile Filipek wazy.W kazdym razie mam juz odlozone reklamowke ciuszkow z ktorych Filip wyrosl,dziwnie brzmi ale strasznie szybko rosnie
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dzięki rysa za komplement Ikunia, srenka Wam także
Lenka też już ma odłożone te ciuszki z których wyrosła, głownie to śpiochy i częściowo body. Na niektórych bodach jest napisane rozm. 56 a wielkością przypominają 62 więc te ma jeszcze dobre
Kurcze ale nasze skarby rosną, faktycznie
Ojej kakaszka...co oni ci tam zrobili matko przenajświętsza infekcja ci się wdarła...i niepoważni jacyś jak nie wiedzą co kakaszce jest...to niech zrobią konsultacje z lekarzami z innego szpitala...oby to nic poważnego Kakaszka dużo sił i zdrowia dla Ciebie. Kurczę to z kim teraz Elizka jest w domu? Z tatą? a daje on sobie radę? No i pewnie karmienie mm pozostało...ojejku ale się porobiło. A może mama kakaszki przyjechała już? Nie wiesz tego pewnie rysa co?
A my właśnie Lenkę wykąpaliśmy , mój dał jej flachę mleka ...no i mała nie chciała spać...to próbował ją uśpić grzechotkami faceci przyszłam...zaśpiewałam kilka razy kołysankę i Lenusia śpi jak susełek