BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #705069 przez Gochens
Dzień doberek ;)

Martusia najlepszego z okazji Waszego święta, oby takich były miliony !!
Superowskie foty, ślicznie wygladaliscie
ZOSIENKA ma czorne oczyska ? Wow myslalam że takie maluchy mają tylko niebieskie na początku heh o ja głupia :lol: nie zmienia to jednak faktu, ze jest śliczna ♥

Dziekuje bardzo za zyczonka i mój ukochany też dziękuję ;) wczorajsza rocznica spedzona bosko. Mezus zabrał mnie do Warszawy... wstyd sie przyznać ale nigdy tam nie byłam, i nie spodziewałam się nawet jak tam pięknie ! Stary rynek, fontanny, no bajka jednym słowem, do tego pogoda byla wprost idealna za to w Łodzi zimno i padało .... także pochodzilismy sobie trochę, byliśmy na obiadku w dostojnej restauracji na DZIKU heh, pomoczylismy nóżki na fontannach i zwiedzilismy Złote Tarasy .... jednym słowem wypad na maksa udany. Odebrakismy syncia , szybką kąpiel i pokaz nowej bielizny z szampanem w ręku, oczywiście maluch po chwili się obudził i zamiast baraszkowac sluchalismy kolysanek całą trójka ;) w końcu młody usnal i rodzice podelektowali się trochę sobą :P

Dziś mamy dzień lenia i spędzamy go w łóżku, może później pojedzie się do parku jakiegoś, ale poki co uprawiamy leżing :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #705153 przez violcia00
Ikunia,Hania dzieki za te slowa :) no niestety z facetami juz tak jest i tez sie zgadzam z tym co napisalyscie im to mozna mowic,a kopa to z przyjemnoscia mu dam :lol: ...przynajmniej przeprosil za to i obiad nawet zrobil,moglam tez troche odespac noc :blink:

Po poludniu bylismy na spacerze-dosc dlugo bo najpierw byly wyscigi plywackie na jeziorze,a pozniej moj chcial te zabytkowe auta obejrzec,a tak goraco ze cala mokra bylam,mam juz dosc tych upalów niech ida do Polski.

Dzisiaj tak ludzie zagladali mi do wozka jakby pierwszy raz dziecko widzieli :angry:

Oskar na razie tez ma ciemno niebieskie oczy,ale pewnie bedzie mial po tatusiu szare,tak jak i wlosy,no trudno,moze tez cos po mnie bedzie mial :silly:

Marta super szjecia,slicznie wygladalas :)

A w Zosi mozna sie zakochac,slicznotka z niej :blush:

11 lata 5 miesiąc temu #705185 przez Hania84
violcia - widzisz i od razu lepiej :) A Wy tam dziś macie jakieś święto chyba co nie?
Ja zawsze mówię, ze urodę może mieć po tatusiu ważne że charakter i inteligencję po mamusi :lol: :silly:

My byliśmy z małą od 17-ej na dworze...w domu nie chciała nam w ogóle spać. No i na dworze zasnęła i śpi do teraz. Aż się boję czy nam wieczorem zaśnie. No ale nie spała praktycznie cały dzień więc niech pośpi teraz. Zaraz i tak karmienie więc pewnie się obudzi.

Mam ochotę na tosty...muszę sobie zaraz zrobić :silly:

Gochens to jednym słowem rocznica mega udana :lol: fajnie. I życzę Wam wiele takich udanych rocznic :blink:

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #705243 przez malutkamilka
Abra ja pamietam o Tobie ale cofajac sie wstecz nie moge znalezc wymiarow Twojego Kubusia by uzupelnic tabelke- iles stron temu prosilam o podanie ale nie otrzymalam ich :/

Ale mam codziennie czad po godz 19. Mala ma tak wielkie oczyska ze wogole nie wygladaja one na senne. I tak az do polnocy aa wczoraj dopiero po pierwszej zasnela... A tak to krzyczy ze chce cyca. Teraz spi 40 minut jakos mi sie udalo ja ululac.. no i to by bylo na tyle wlasnie otworzylam szeroko oczka. Tatus poszedl przed klatke wypic piwko z kolega bo tez wrocil z zagranicy a ja bym poszla sie umyc poki jest spokojna- niech on szybko wraca.

Musze jakos mojego smerfa przestawic by zasypiala kolo 23, nawet moze mi sie o 3-4 w nocy budzic na karmienie ale zeby predzej odplywala. Chociaz watpie by to sie udalo bo w brzuszku to po 22 zaczynala brykac codziennie- taka nocna panna bedzie.

Wiecie co zauwazylam u mojej smerfetki?! Biały nalot na jezyczku. Na poczatku myslalam ze od mleka, bo jej sie ulalo, ale po jakims czasie patrze jak ziewala ze jeszcze ma. juz myslalam ze jakies afty, plesniawki czy inne cholerstwo, ale mama mowi ze jakby to bylo to to by miala tez na ustach i by plakala i niechciala jesc, a ona mluci wszystko co dotchnie jej jezyka. Juz probowalam gazikiem i na afty to sciagnac ale tylko na chwilke no i do dalszej czesci jezyka nie moge sie dostac bo zaciska dziasła mi na palcu. Kurcze co to moze być? polozna nie wiem kiedy przyjdzie i czy wogole jeszcze przyjdzie a do pediatry dopiero w srode idziemy...

No i wkoncu zaczelysmy przybierac, tatus przyniosl specjanie wage cyfrowa i w srode upediatry wazyla 3015g a dzis na golaska wyszlo na 3140g - to jak na 4 dni ladnie, ale trzy razy na dobe dostaje butle ale tylko 30 ml rezta z cyca

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 5 miesiąc temu #705258 przez szósteczka
Hej my wlasnie wrocilismy z dzialki a moj K pojechal odebrac dziewczyny ktore wlasnie wrocily z obozu. Na dzialeczce bylo nbylo sympatycznie choc pogoda w kratke. Pozdrawiam przesylam celusy dla wszystkich babelkow I ich mam.

11 lata 5 miesiąc temu #705262 przez Hania84
malutkamilka....chyba Wikusia ma już 4100g a nie 3100 co nie? bo tak to by wychodziło że schudła....bo waga urodzeniowa miała 3200g jak widzę ;)

Moja mała też ma wciąż ten biały nalot...to od mleka jest. Też ma tylko na języku. I też wciąga ładnie mleczko więc ja myślę że to nie afty. Ale we czwartek mam położną to jeszcze zapytam w razie czego.

Zaraz kąpiemy malutką i mleczko i mam nadzieję że zaśnie bo do 19 spała od 17-ej...ale wcześniej nie spała dziś w ogóle.

A Wikusia śliczna pannica :)To pierwsze zdjęcie moje ulubione :)

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #705282 przez Ikunia1910
Malutka, Zosia tez ma biały ozorek to tak jak Hania mowi od mlika, takze sie nie martw ;)
Viki cudna :)

My caly dzien na dworku ale zaczynam wątpić ze uda mi sie jeszcze wskoczyć w kostium zeby sie dopiec troszke, bo wciaz zimne wiatry i tylko po 20 stopniaczy zapowiadaja no ale cóż... I niby ociepla sie klimat, eh...
A B. Pisze do mnie co dzien smsy jak tam córunia :laugh:

Jutro jedziemy do miasta na zakupy bo juz nie ma co jesc ;)
I mamy w planach pokoleniowego fryzjera z babcia i prababcia, moze Zosi też fundne jakiegos warkocza :p

Dobranoc :kiss:

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #705363 przez WisniaJ
Własnie mamy karmienie, wiec mogę w spokoju napisać :) Byliśmy na weekend u rodziców i sobie trochę wypoczęliśmy.

Za rada Rysy przestałam budzić Gabi kolo 23 na karmienie i teraz od 20.30-21 śpi sobie aż do 1-2 :) Wiec i Gabi więcej przesypia i mamuśka trochę odpoczywa.

Od piątku mam tak mocny okres ja nigdy, ciągle przeciekam, czy nałożę tampon, czy podpaskę... Teraz jak wstawałam z łózka to aż mi poleciało po nodze. Nigdy nie miałam tak silnej miesiączki i jak mi nie przejdzie to odstawiam te tabletki... :mad:

Wklejam kilka zdjęć z weekendu i lecę dalej spać :)

I moje ulubione zdjęcie, które wylądowało w ramce w sypialni :kiss:
Załączniki:

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #705408 przez rysa
Ja po kolejnej nieprzespanej nocy...juz sie chyba przyzwyczailam chociaz myslalam ze im Filip bedzie starszy tym wiecej bedzie spal w nocy chociaz a jest odwrotnie.

Wczoraj wkoncu kupilam wage i jestem zalamana bo wychodzi na to ze zamiast chudnac to ja tyje!masakra

Gochens ale fajny dzionek mialas,no i wieczor :)Powiem Wam ze ja kompletnie nie mam ochoty na sex co mnie totalnie dziwi bo przed ciaza R.nawet sie smial ze jakas nimfomanka jestem :DChyba musze powiedziec o tym gin na wizycie,moze cos poradzi.

Malutka ale sobie fajnie lezy cora z raczkami pod glowa :)

Tez bym wrzucila jakies zdiecia ale nie wiem jak zmniejszyc bo wczesniej dawalam z tel.Jakas tepa jestem :D

11 lata 5 miesiąc temu #705425 przez malutkamilka
Haniu, tak Wikusia urodzila sie z waga 3200g, ale tak sadzila smolki a do tego mala ilosc mojego pokarmu sprawily ze przy wyjsciu wazyla tylko 2960g :/
ale puscili do domu. polozna kazala przystawiac do piersi nie dawac butli bo mi mleko sie naprodukuje- i owszem mleko mam ale malo tluste a polozna przyszla ja zwazyc w poprzedni poniedzialek bo predzej nie mogla bo miala tragedie w rodzinie i wyszlo ze przybrala do 3015g, zaczelam dawac butle na noc. i w srode na wizycie pediatra kazala nawet 3 na dobe podawac butle po 30 ml ale po karmieniu cycem- dokarmic po prostu i tak wczoraj zwazylismy mala na naszej wadze i wyszlo 3140g- czyli przybrala.

kurcze probuje zrobic zdjecie tego jezyczka ale wydaje mi sie ze robia jej sie plesniawki bo pojedynczy osadzik widze na policzkach od wewnatrz i ustach tez od wewnatrz... :/

11 lata 5 miesiąc temu #705446 przez WisniaJ
Malutkamilka a to dziwne, Gabi miała przy narodzinach 3150, a na druga dobę 2950 i mówili, ze wszystko jest OK. A po 2 tygodniach przybrała 1kg :lol:

Rysa zdjęcia można nawet w paincie zmniejszyć, albo tu zmniejszacz.pl/

Patrzcie jaką mam ładną buźkę w końcu bez trądziku :)
Załączniki:

11 lata 5 miesiąc temu #705452 przez malutkamilka
Sliczna ma ta buzke, a jaka ładna okragla i zadowolona.

Wy sie pozbyliscie a nam kilka wyskoczyla na policzku i skroni... smarowalyscie czyms czy samo zeszlo?

11 lata 5 miesiąc temu #705469 przez WisniaJ
Oilatum soft, ale Bartusiowi Marty chyba nie pomagało. Nam znikł po 2-3 dniach smarowania, nie wiem czy to dzięki temu, ale samo chyba by nie znikło.

Właśnie sobie ćwiczę na raty z Ewką bo mi mój potwór spać nie chce w dzień już, coraz bardziej aktywna się robi i gadać jej się chce :) W środę o 15.30 idziemy do ortopedy wybadać bioderka.

11 lata 5 miesiąc temu #705485 przez violcia00
heh Wisnia ja tez probowalam tych cwiczen-kobita niezly wycisk daje,dzisiaj mam takie zakwasy ,ze ciezko mi chodzic :silly: Ja na razie cwiczenia w domu a od poniedzialku zaczynam biegac,w piatek jeszcze mam wizyte kontrolna u gina,ale chyba wszystko tam w porzadku :laugh:

Rysa ja tez mam tak z sexem-moglby dla mnie nie istniec,chyba sie odzwyczailam i wogole mi go nie brakuje :lol:

Tak Haniu-14 lipca obchodza we Fr swieto narodowe-wybuch Wielkiej Rewolucji Francuskiej,kolejny dzien wolny jak wypada w tygodniu :blink:

A my sobie lezymy z Oskarkiem w lozku-nie mogl dlugo zasnac to przystawilam go do piersi,troche possal i terazbsobie spi slodko :blush:

11 lata 5 miesiąc temu #705510 przez WisniaJ
Violvia no Ewka daje czadu tez miałam niezłe zakwasy, na weekend sobie zrobiłam przerwę ale dziś już znów poćwiczyłam. Oczywiście nie daje rady zrobić wszystkiego ale zacząć jakoś trzeba. Biegam póki co codziennie wieczorem jak wychodzę z psem 10-15min rundkę po parku z czasem może będzie lepiej, teraz jeszcze mnie pobolewa miejsce po cieciu.

Co do seksu to ja tam nie zapomniałam i mnie wkurza ten okres co go teraz mam bo jest tak mocny, że nawet nie próbuję nic porobić :mad:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka