BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 8 miesiąc temu #706275 przez Gochens
Hej kochane

PISZE dopiero teraz gdyż mieliśmy dziś dzień lozkowy z mezusiem i synusiem :lol:

Słodkie Wasze dzieciaczki i foty z weekendu Wisni tez boskie, pogoda dopisała widać !
Karmie młodego więc mogę pisać z błędami :)

Abra mnie nadgarstki nie bolą , więc nie pomogę.

Haniu niestety z pieluchami też nie pomogę bardzo dużo dostaliśmy a ja xo tej pory zakupilam tylko Dady... :huh:

Dziewczyny czy myslalyscie o zakupie chusty do noszenia bobasow ? Bo ja chyba się zdecyduje w sumie Alan często chce noszenia akurat wtedy kiedy mam coś do zrobienia i trochę mnie ogranicza wtedy z lapkami jak muxze go nosić ... Nie wiem tylko jaką najlepiej wybrać czy są jakieś rodzaj :unsure: :unsure:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #706279 przez Gochens
:P Hej kochane

PISZE dopiero teraz gdyż mieliśmy dziś dzień lozkowy z mezusiem i synusiem :lol:

Słodkie Wasze dzieciaczki i foty z weekendu Wisni tez boskie, pogoda dopisała widać !
Karmie młodego więc mogę pisać z błędami :)

Abra mnie nadgarstki nie bolą , więc nie pomogę.

Haniu niestety z pieluchami też nie pomogę bardzo dużo dostaliśmy a ja xo tej pory zakupilam tylko Dady... :huh:

Dziewczyny czy myslalyscie o zakupie chusty do noszenia bobasow ? Bo ja chyba się zdecyduje w sumie Alan często chce noszenia akurat wtedy kiedy mam coś do zrobienia i trochę mnie ogranicza wtedy z lapkami jak muxze go nosić ... Nie wiem tylko jaką najlepiej wybrać czy są jakieś rodzaj :unsure: :unsure:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #706286 przez Hania84
No babki wreszcie jesteście :lol: myślałam że już dziś się nic nie ruszy :P

Ikunia dzięki że zapamiętałaś moje słowa :kiss: to słonko o imieniu Zosia właśnie dla Ciebie świeci :)
Moja na szczęście też nie ma kolek...ale często marudzi a to dla tego że chce na ręce...nauczka tatusia :P

Słyszałam wiele dobrego o tych chustach ...ale ie wiem jakie najlepsze. Musiałabyś Gochens na necie trochę poszperać. Mi też by się takowa przydała bo Lenka też lubi być noszona i zazwyczaj wtedy kiedy muszę coś zrobić...ale nie widziałam tu takich. Moze dlatego że się nie rozglądałam :P ...

Moja dwójka już śpi...lecę dołączyć do nich :)

Miłej nocki dla Was i maluszków :kiss:

P.S. Ikunia pokaż fryz :side: :lol:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #706293 przez malutkamilka
Ale córa dala mi dzis popalić, jestem wykończona na maksa aż sama z nią padłam po 17. Tylko ja przed 19 wstalam zjadlam i sie wykompalam a ta mała fruzia dalej spi. Bede musiala ja kolo 23 obudzic, przewinąc, przebracm i nakarmic oby spala do rana a nie dawała bobu tak jak w dzien.

rano pobudka kolo 7 rano i godzinka snu zaczawszy od 8. a pózniej... no cóż tak jak mama padła koło niuni po 17 tak ona zasneła. O nie przepraszam musoalam isc do sklepu to wsadzilam ja w wozek i usnela na godz, w momencie wejscia do domu oczka miala jak 5zł.

Wydaje mi sie ze mecza ja wzdecia albo te plesniawki daja o sobie znac. Tak mi jej szkoda jak musze jej wcisnac palec do buzki z wacikiem i z sila scierac z jezyczka to paskudztwo ktore nie za bardzo chce zejsc... :( az sie popłakałam razem z nia tak sie zanosila, ale jak trzeba to trzeba by byla zdrowa i zeby sie to dalej gdzies nie rozprzestrzenilo.

Zaczełam tez podawac jej espumisan po 5 kropelek. Na razie dostala dwa razy i jeszcze do tego karmienia jej dam moze bedzie lepiej jej z pierdami i kupkami.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #706349 przez WisniaJ
Jest 2, czyli prawie 6 godzin od ostatniego karmienia i 4 od zaśnięcia :D

Ikunia sexi mamuśka to ty od początku jesteś, żaden fryzjer ci potrzebny nie był :) Ale prosimy o zdjęcie fryzurki nowej. Zrobiłaś Zośce na pamiątkę zdjęcie obsranego pokoiku? My się nie mogliśmy powstrzymać jak Gabi się obsrakała ;)

Gochens ja myślałam o tej chuście i nadal jeszcze myślę. Nie wiem, czy mój kręgosłup to przyjmie.

Malutka niedobrze wygląda ten jej języczek, widział to lekarz/położna? Ja bym poszła może na wszelki wypadek, lepiej dmuchać na zimne.

Moj krasnal już śpi wiec ja tez lecę, ekspresowe karmienie 10 minut i po sprawie ;)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #706363 przez rysa
Filipek wlasnie sobie ciumka cyca choć wydaje mi się że już nic w nim nie ma :/

Gochens ja jeszcze przed porodem myślałam o chuście ale jak patrzyłam na instruktaż w necie jak się ją zakłada to troche się rozmyśliłam.Mam dwie koleżanki które twierdzą że to pieniądze wyrzucone w błoto bo przy takim maleństwie zawsze ktoś musi pomóc żeby szkraba włożyć do niej a i to nie jest łatwe.Jak dwie osoby sobie nie radzą to co dopiero jedna:/Także ja narazie rezygnuje

My dzisiaj idziemy na szczepienie,zobaczymy jak Filip to zniesie

Malutka faktycznie języczek wygląda nieciekawie

11 lata 8 miesiąc temu #706373 przez Kasiasia
Hej

Gratuluje mamusiom ktorym jeszcze nie gratulowałam urodzin potomka!
zdjęcia wstawione tu są prześliczne, jak bedę miala chwile to wstawie tez cos swojego.
Trzymam kciuki za Kakaszkę żeby szybko wrociła do corci do domu.
Ikunia zazdroszcze tego spokoju u Ciebie!!!
wczoraj póznym wieczorem nadrobilam czytanie na forum a dzis coś skrobne.
Oczywiście powtarzam to co juz nieraz mówiłam jestescie super w swojej organizacji dnia!! ja ciągle z czyms jestem do tyłu.
Niestety nawet juz nie odciagam przez to pokarmu bo nie robiłam tego zbyt regularnie i tak od 50 ml na dzien ścigałam potem juz tylko 30ml a potem 10ml. mialam wyrzuty sumienia ale zrezygnowałam bo sie z tym strasznie szarpałam. Zazdroszcze karmiacym naturalnie.
Moj Tomuś dalej ma kolkę. Dajemy mu caly czas do mleka delikol (lekarz kazał), lekarka jedna wskazała nam espumicon - brał przez 3 dni ale nic nie dawało, teraz od tygodnia bierze bobotic ale sama nei wiem czy pomaga. Po 10 minutach jak zacznie jesc juz zaczyna sie zwijać a potem płacze... ulewa.... makabra. Waptece polecii mi debridat ale jest na recepte. jutro ide na usg bioderek do mojego lekarza to popytam czy warto, chociaz moj lekarz od razu mi powiedział ze te wszystkie krople sa do d..

11 lata 8 miesiąc temu #706387 przez WisniaJ
Kasia spróbujcie kupić butelki antykolkowe, najlepsze są ponoć Dr Brown's. Nam koleczki złągodniał po Espumisanie :)

Właśnie zjadłam śniadanie a Gabi sobie czka i głuży... Strasznie jej się podoba to, że wydaje różne dźwięki i wczoraj prawie cały dzień nie spała tylko sobie gadała do siebie i się chichrała :) Dziś zapowiada się to samo.

Rysa daj znać jak tam, my jesteśmy zapisane na jutro na szczepienia, ale chyba przełożę, bo i ortopeda i szczepienia w ten sam dzień to trochę za dużo wrażeń.

11 lata 8 miesiąc temu #706397 przez Ikunia1910
Dzien dobry

To trzymamy kciuki z Zosia za pierwsze szczepienia:)
my idziemy sie kłuć za tydzien.

Malutka rzeczywiscie az tak białego nalotu to zosia nie ma, więc to raczej nie jest od mleczka.

Wiśnia nawet nie wpadlam na to zeby łapać za aparat:p
Zresztą mam duza lustrzankę i wolalabym zeby mi jej zasia nie ochrzcila tak jak dywanu rożka krzesła i monitora:p

A co do fryzury to foty nie wstawie bo nic wielkiego nie robilam. Uciachal mi tylko konce i troche wycieniowal ale wygladam tak samo:) za to świadomość sie liczy hihi.
Za to postanowilam ze do chrzcin zapuszczam a pozniej obcinam na pieczare:) cos w stylu "uwierz w ducha"

Milego dnia :kiss:

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 8 miesiąc temu #706443 przez Gochens
Dzień dobry mamusie, synusie i córusie ;)

Malutka lepiej udaj się z córą do lekarza, podzielam zdanie mych poprzedniczek.

Co do chusty to już sama nie wiem zdania są podzielone, ale myśleliśmy o wyjeździe nad morze a tam wiadomo wózkiem nie wszędzie się wjedzie a w nosidle to rynce mogą odpasc po jakims czasie a tak wsadzi się go w chustę na męża klate i by się nosił... w domu też wygodnie, sama nie wiem muszę zaczerpnąć info u kogoś kto miał takowa jak u niego się sprawdzała....

Ikunia ja też zawsze miałam długie włosy i pewnego feralnego dnia zapragnelam je ściąć na grzyba.... o matko do tej pory próbuje zapuscic do długości sprzed grzyba i dupa, zawsze się podetnie bo końce się rozdwajaja i dupa... no chyba że chcesz na stale mieć krótkie albo szybko Ci rosną :lol:

My na szczepienia idziemy w przyszłym tygodniu i wybraliśmy hardkorowo, bo zwykle bezpłatne.... no i na biodra też muszę się umówić idziemy prywatnie za 60 zł a terminy są w ciągu 2 dni ;)
Trzymamy kciuki za wszystkich co ich igła dosięgnie !

Czekam na mamę i jadę na solare i zobaczyć jakąś kiecke bo w sobotę ruszam na panienski więc muszę jakoś wyglądać, bylejak ale wyglądać heh...

11 lata 8 miesiąc temu #706446 przez aleksiaa88
w końcu pogoda z tego szczescia pobiegniemy na powietrze bo ile mozna jezdzic wózkim po domu

11 lata 8 miesiąc temu #706466 przez WisniaJ
Gochens my też e szczepieniami lecimy pojedynczo niby hexa kosztuje 250zł ale wole popłakać trochę z Gabi niż żeby miała mieć jakieś komplikacje po tym nowoczesnym ścierwie...

Idę zadzwonić do fryzjera może się na jutro uda bo mi ochoty narobiłyście :P

11 lata 8 miesiąc temu #706473 przez aleksiaa88
I nas trądzik dopadł małe czerwone kropeczki cały policzek z uchem a po drugiej stronie tylko kilka chyba to jest to przez noc go wysypało

11 lata 8 miesiąc temu #706678 przez Ikunia1910
Aleksia moze to potowki?

Gochens pochwal sie kreacją;)
A moze zamiast chusty nosidełko takie tablica.pl/i/oferta/nosidelko-fisher-pri...styczne-ID3bO5J.html
włosy mi.szybko rosną w trzy lata temu obciełam z dł za łopatki na 5cm :) i juz mam spowrotem taka sama długość i korci już :p

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 8 miesiąc temu #706763 przez natali
Malutka naprawde nie ciekawie to wyglada nie czekaj tylko do pediatry z malenka.

Co do chusty nie wypowiem sie bo takowej nie mam ale mam nosidelko i jestem bardzo zadowolona malenstwo mozna nosic tylem i przodem jak jest starsze zeby moglo popatrzec wychowal sie w nim Eryk i je uwielbial a Ernest po 10 min juz w nim usypia

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka