- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- mamusie CZERWCOWE
mamusie CZERWCOWE
- _Klara_
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

My juz po chrzcinach, Julka chwilkę przed mszą zaczeła płakać juz się bałam ze bedzie tak całą mszę. Wypiła troszkę mleka i zasneła. Spała aż do końca

Dziewczynki macie jakiś pomysł na pieniążki z chrzcin, troszkę Julka zebrała i teraz się zastanawiam czy jej wpłacić do banku to czy coś za to kupić.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05

Ja na Twoim miejscu wpłaciłabym pieniążki do banku. Jeśli nic nie potrzebujecie teraz to może utwórz Julce książeczkę oszczędnościową i niech tam leżą pieniążki...albo na swoje konto

- malutkamilka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4

no faktycznie idealnego meza to ze swieca szukac, juz myslalam ze moj jest taki ale wychodzi szydlo z worka jak sie w koncu zaczyna normalne zycie i problemy z nimi zwiazane. Rano nawet nie zrobil mi herbaty choc widzial ze sie przebudzilam a nie wspomne os niadaniu i pojechal do miasta nabic klimatyzacje. nawet nie zapyta czy cos kupic czy cos trzeba zalatwic.
i tu go zaskoczylam- troch bylo mu to nie po nosie ale to nie moja faktura ani nie moje biuro rachunkowe za ktore prowadzenie trzeba zaplacic

- srenka_918
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Ciało jedno, serca dwa :-)
No i co do Pawełka to może poradzicie coś na wzdęcia? To nie kolki, bo ma je tylko czasem, a wtedy strasznie płacze i się pręży, leżenie na brzuszku mało daje, po jedzeniu odbija więc nie wiem co to... Ostatnio nie wprowadzam do diety nic nowego bo się boję tych jego gazów a on je raz ma a raz nie, tak co 2-3 dni
- violcia00
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Malutka koniecznie musisz pogadac ze swoim tak szczerze,zycie kawalerskie sie juz skonczylo,teraz jest ojcem i mezem i ma swoje obowiazki,rozumiem ze ciezko pracuje za granica,ale jest glowa rodziny i taka jego powinnosc.
klara masz jakies fotki ze chrzcin??jak tak to wstawiaj.

Ja tez juz wysprzatalam dom,teraz obiad sie robi no i za godzinke karmienie-maly teraz spi jak aniolek

- WisniaJ
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Klara faktycznie chrzciny zrobiłaś z prędkością błyskawicy, my się do kościoła wybieramy od 2 tygodni...

Violcia Przemek też wstawał do małej, ale jak tylko wrocił do pracy, to zapomnij... Raz tylko wstał z wielkim wyrzutem jak Gabi płakała mi już ponad dobę i nie miałam siły i siedziałam zapłakana. Ale fakt, że kąpie, przewija, i czasami... da mi się ku*wa umyć, łał no łaskę robi. Ale na kąpiel godzinną co drugi dzień to czas zawsze znajdzie

A my już po szczepieniach Gabi to twardzielka. Popłakała - wiadomo, ale leciutko, poprzytulałam chwilkę i był spokój. Trzy kłucia według położnej zniosła bardzo dzielnie

- srenka_918
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Ciało jedno, serca dwa :-)

- Gochens
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jestem mamą ♥
- Otrzymane podziękowania: 9

Co do ubranka widziałam ostatnio w sklepie taka malutka biała koszule i chyba na nią się zdecyduje do tego jakieś spodenasie i skarpetusie... poki co musimy czekać bo oczywiście mój "boski" szwagier nie może zrobić bierzmowania od 2 miesięcy... ehh szkoda gadać
Wisnia właśnie jakie wybralas ?? Ja biorę rotawirusy i są 2 szczepionki po 300 zł ehh no ale co poradzić. My idziemy 30 lipca
- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Wiśnia no to fajnie, że Gabi taka dzielna

...ale ona pewnie jeszcze długo będzie Was gonić...bo z wagą jest miesiąc do tyłu zawsze.
Wiśnia Gabi jak zacznie biegać to wybiega

Na wzdęcia Wiśnia podaje Espumisan czy Esputikon jakos tak to się nazywa dla dzieci co nie Wiśnia? i to pomaga i na wzdęcia i na kolki

Moja mała pół godziny temu zasnęła a ja robię na obiad piersi z kurczaka ze szynka i serem.
- WisniaJ
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Srenka a szczepienia po ukończeniu 6 tygodnia

- Gochens
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jestem mamą ♥
- Otrzymane podziękowania: 9
A jeśli o gazy chodzi to dziś dostanę te paleczki do dupci więc jak zaaplikuje to dam znać czy coś pomogło. U nas kolek nie ma ale gazy nad ranem się pojawiają, no chyba że coś zjem to młody się męczy całą noc ale że obiecalam sobie że nie będę już przeginac to jem takie zwykle rzeczy
- Agusia83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5
Będę Artusia szczepić hexa 5w1...tak samo szczepilismy Emi i nic jej nie było...gdyby szczepionki faktycznie miały srtaszne efekty uboczne to nikt by nimi nie szczepił.
Rota na pewno sobie odpuszczę, ale zastanawiam się nad pneumokokami, bo za rok we wrześniu chcemy posłać Emi do przedszkola...i chyba wówczas zaszczepimy i Emisie i Artusia...
Odnosnie facetów, to temat rzeka...przy Emi też to przechodziłam...teraz też praktycznie jestem zdana na siebie...a nie powiem, bo teraz jeszcze ciężej...
Ale D. ką[ie Emisię i ją usypia a ja zajmuję się synkiem...czasem udaje nam sie we 4 pójść na spacer...w nocy nie staje do niego bo wie, ż ja mam mleko...zreszta o ma taki sen, że....
nie dokoncze...Arte obudzil Emi
- violcia00
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Wisnia a jak u Ciebie?waga cos spadla??cwiczysz nadal??
Mam juz dosc tych upalow,nie da sie oddychac,mogloby sie troche ochlodzic bo z opalania i tak nici bo nie mam na to czasu,a przy takim goracu to tylko sie czlowiek meczy i dziecko,a malego wysypalo na buzi-to chyba potowki,ale brzydko to wyglada

- _Klara_
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

A tak Jula wyglądała w dzień swoich Chrzcin
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Viola gdzie tu sprawiedliwosc ty masz dosc tych upałów a my tu na pomorzu za nimi bardzo tęsknimy

- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Nie no chyba już inflacji nie zrobią w PL hehe

Moja malutka spała ciągiem w dzień 4,5 godziny

Tatuś przyszedł juz dziś o 14-ej z pracy i jak tylko mała się obudziła to wziął ją na ręce i nakarmił. Teraz idziemy na dwór troszkę.
Też mamy upały, których nie cierpię

Agusia, podziwiam Cię z dwójka maluchów. Ja bym pewnie nie dała rady, bo czasem jedno małe dziecko pochłania moją całą uwagę i czas...a co dopiero dwójka. Już tak sobie myślałam, że jakbym miała się zdecydować na kolejne dziecko to nie wcześniej jak za 4 lata. Wtedy Lenka by podrosła trochę i więcej sama sobą się zajęła.