BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 5 miesiąc temu #707942 przez aleksiaa88
Natalijak pytam się męża co było dzień wcześniej o czym z kimś rozmawiał lub jak dzwoniła teściowa i co mówiła to oczywiście nie pamięta ale piłkarzy po nazwisku potrafi wymienić oczywiście tych zagranicznych i kto w jakim grał klubie też pamięta ale jak sobie przypomnieć coś z dnia poprzedniego to nie potrafi, nie wiem jak to jest możliwe :cheer: :cheer: :cheer: :cheer: :cheer:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #707948 przez aleksiaa88
A może oni pamiętają tylko to co chcą pamiętać hmmmm

11 lata 5 miesiąc temu #708008 przez natali
Zgodze sie pamietaja tylko to co chca dlatego trzeba im tluc caly czas to samo . Moj maz jak go o cos prosilam to zawsze slyszalam" zaraz" a teraz zeby mnie nie denerwowac mowi "juz "ale dalej siedzi na sofie z kompem lub telefonem w rece. Wczesniej odrazu podnosilam na niego glos ale teraz nie bardzo moge bo maly u mnie na rekach albo spi wiec delikatnie wchodze mu na ambicje.

Moje dzieciaki juz w luzeczkach czas na odpoczynek. Siedze na tarasie i delektuje sie zeskoscia powietrza bo w dzien nie idzie oddychac.

11 lata 5 miesiąc temu #708018 przez Gochens
Aleksia gdzie kupowalas komplecik ?? Drogi był ?

Malutka śliczna corcia i rosnie jak na drożdżach..;)
Wisnia jak u Ciebie ?

My po kąpieli ładnie Alanka uspilismy w miarę szybko oczywiście koło nas, 5 minut temu został przeniesiony do siebie i słyszę, że już zaczyna marudzic, ehhh

Zmykam do lozeczka pewnie zaraz młody zostanie mi tam dostarczony :lol:

DOBRANOC MAMUSKI DO JUTRA

11 lata 5 miesiąc temu #708075 przez WisniaJ
U mnie jest tak, ze ja ciagle prosze tego pacana o wszystko no i to rbi, w sensie "przysies, podaj, pozamiataj", ale chcialabym, zeby robil cos ponadto i to sam. Niech raz w tygodniu mi glupia herbate do sniadania zrobi no :mad: Obrazona sama wykapalam malenstwo, nakarmilam i o 21 juz spala do teraz czyli 3.45, ale juz pojadla i znow usnela. Ja wzielam prysznic i pomalowalam paznokcie i czuje sie piekna. Jutro wpada przyjaciolka na maly spacer wiec relax a do gnojka sie nie odezwe poki nie przeprosi. Wczoraj wieczor spedzil ogladajac jakis kretynski mecz Legii i nawet slowem sie nie odezwal nie wspominajac o przeprosinach :mad:

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #708086 przez rysa
Tym facetom cos na glowe padlo!Ja tez jesyem wkurzona na R. bo przychodzi z pracy kolo 18,troche ponosi malego,po 19 razem go kapiemy a potem zawsze wychodzi do kolegow i tyle kego "pracy"przu nim.Najbardziej mnie wkurza haslem jak mu mowie ze moglby mi cos pomoc w domowych obowiazkach ze on pracuje i jak chce to mozemy sie zamienic!!!Ostatnio mnie rozwalil jak stwierdzil ze Filipek taki kochany bo cala noc przespal a ja co godzine wtedy do niego wstawalam

My wstepna date chrztu ustalilismy na 8 wrzesnia.

Wisnia widze ze nasze dzieci ida łeb w łeb,moj Filip waży 5200.Bylam w szoku jak go lekarka zwazyla.od ostatniej wizyty czyli w miesiac przytyl 1,5kg a od ur prawie 2 :) No i przynajmniej juz sie nie martwie ze mam slaby pokarm :)

No i szykuje sie kolejna przeprowadzka

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #708115 przez WisniaJ
Rysa o to fajnie, to mi poprawiłaś trochę humor bo myślałam już, że Gabi waży za dużo - taka się z niej kluska zrobiła ostatnio ;) Buźkę to ma jak księżyc w pełni. A kiedy przeprowadzka? :)

Co do facetów to jeszcze dorzucę, że wkurwia mnie jak Przemek zatyka Gabi buzię smoczkiem bo myli płacz z tym, że ona chce sobie pogadać :mad: Ale cieszę się, ze chociaż do kolegów nie wychodzi i w najgorszym wypadku to siedzi zfochowany i włącza mi na złość jakiś Eurosport...

Z tymi chrzcinami to ja naprawdę daje ciała :P Idę w tym tygodniu do kościoła w końcu. Chciałabym też jakoś na początku września.

Bym zapomniała Rysa jak szczepienia?

11 lata 5 miesiąc temu #708146 przez aleksiaa88
Godzina 9 a już takie gorąco będą dziś tropiki

komplecik kupiłam na hurtowni za 110 zł do tego wzięłam podusię

Mój też nie wie ile mały razy się budzi w noc i ile nie śpi, bo jak się obudzi i ledwo zacznie coś marudzić to dostaje cyca i cisza a mąż śpi nawet dupy nie czuje, całą noc prześpi a ja nie dość, że się obudzi to czasem ma 3 godzinne przerwę między następnym zaśnięciem. Wczoraj mały poszedł spać znaczy się drzemał już od 2o nawet nie dał się wykąpać obudził się coś po 21 trochę zjadł i znowu zasnął znów otworzył oczy po 22 i zasnął i spał do 24 zjadł potem nie wiem co było ale patrzę na zegarek po 1 jest to zjadł i zasnął potem dalej nie wiem czy spałam czy leżałam patrzę na zegarek 3 znowu zjadł i zasnął potem pobudka o 5, jak już się obudzi rano to kwękoli, mruczy i inne wydaje dźwięki, że już spać nie mogę.
Zjadł po 7 i teraz w wózku drzemie- przynajmniej mogłam zaścielić i zjeść ale to jest takie spanie jego drzemki, że co jakiś czas otwiera oko i zagląda co się dzieje czasem jak usłyszy jakiś dźwięk to aż się ruszy jakby się wystraszył.
Takie drzemki to ma jak go trzymam na rękach, póki trzymam to jest cisza i zamknięte oczy czasem podglądnie, jak odłożę od razu otwiera i krzyk

11 lata 5 miesiąc temu #708153 przez violcia00
Witajcie.

U nas nocka w miare dobrze minela,ale oczywiscie jak Oskar o 3 po karmieniu nie chcial zasnac to moj b do mnie ze zle go nakarmilam-juz mnie tak denerwuje ten facet ze Wam mowie,no i wzielam go z powrotem do piersi,troche pociumal i zasnal...moze potrzebowal bliskosci matki czy cus :unsure:,teraz tez mielismy karmienie,pozniej przewinelam go i do spania :)

Ale duze te Wasze dzieciaczki...mysle ze moj synus tez bedzie juz 5 kg wazyl-moze pojedziemy go dzisiaj zwazyc ...pogoda troche lepsza bo chlodniej,popadalo troche i od razu lepiej :silly:

Ja to nie wiem jak u mnie z tymi chrzcinami bedzie bo z moim to sie nie dogada,nawet nie wiem czy pojedziemy do PL,a chcialabym ochrzcic go poczatkiem pazdziernika to pasuje juz cos zalatwiac.

Aleksia ubranko fajne,wlasnie jaka cena???

Milego dnia mamuski :kiss:

11 lata 5 miesiąc temu #708159 przez _Klara_
Julia dzisiaj od rana cały czas się uśmiecha To pewnie przez te komplementy od was :) Czy wasze maleństwa tez rano jedzą tak często? U nas karmienie wczoraj o 21 potem 2.30 5,30 7,00 8,20.
Wiśnia Jula tez wazy około 5 kg tylko nie mam jak jej dokładnie zwarzyc, czekamy na szczepienie, lada dzien powinnismy chyba juz je miec.

11 lata 5 miesiąc temu #708163 przez WisniaJ
Aleksia współczuję ci, my te noce mamy na szczęście już za sobą. Od kilku do to w ogóle Gabi przechodzi samą siebie - po kąpieli zasnęła o 21, obudziła się 3.30, później płacz po 4 więc wzięłam ją do łóżka (bez jedzenia) po chwili usnęła i spaliśmy sobie we trójkę do 7.30, wiadomo cośtam pomarudziła kilka razy w łóżku i trochę popierdziała, ale dała się wyspać :) Także życzę ci takich nocy jak moja. Tylko, że jak Gabi śpi tyle, to mam wrażenie, że mi cycek wybuchnie. W nocy ona je tylko z jednego i zasypia, więc z drugiego muszę odciągać, a średnio mi się chce ale trzeba :/

11 lata 5 miesiąc temu #708188 przez malutkamilka
Dziewczyny faceci pamietaja nie tylko to co chca ale to co nie jest potrzebne w zyciu codziennym, maja wybiorcza pamiec. a wypbrazcie sobie co by bylo gdybysmy my tak zaczely funkcjonowac jak oni...??? co by sie z tym swiatem porobilo :D nie na darmo ktos powiedzial ze owszem facet jest glowa rodziny ale kobieta jest szyja ktora ta glowa kreci :D

Rysa moj tez rzuca takimi haslami ale wtedy jak zaczynam mu marudzic jak jest po przynajmniej 3 piwach, ale ten sam tekst z tymi samymi miejscami na przecinki i wykrzykniki:D

A musze wam powiedziec ze wczoraj moj maz cos chyba przetrawil. wieczorem jak mala juz spala zrobil te kotlety przyniosl mi kawaleczek do sprobowania a pozniej jak sie wykompal usiadl kolo nas i zaczelismy na spiocha razem przebierac mala. troche sie wybudzila ale dostala troche cyca, wypedzlowalismy buzke ( taki slodki roztwor ze sama zaczela ssac wacik i tym sposobem wyczyscila sobie podniebienie ezyczek i policzki bez placzu) wzial malutka i zaniosl do lozeczka i juz przed 23 spala. polozylismy sie do lozka a on zaczal robic podchody. najpier wlozyl reke pod moja poduszke, pozniej po jakims czasie przytuli sie do mnie i delikatnie zaczal robic podchody ustami... no i bylo bardzo, bardzo przyjemnie choc nie do konca tak jak ja bym chciala no ale coz jeszcze kilka tygodni musimy sie wstrzymac z dalszym krokiem.
Rano wzial mi mala przyniosl do duzego pokoju zagadywal ja zebym mogla zrobic sniadanie i sie ubrac i pojechal kosic nasze pol hektara pokie jeszcze jest w miare chlodno. wczoraj caly dzien prawie malej nie widzial i nie zaczepial wiec teraz nawet przez sen ja smyral, calowal i dotykal- a najlepsze ze mial usmiech wtedy na twarzy- slodki widok ehhh :D

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #708194 przez Hania84
Witajcie :)

My też mamy dobre nocki :) Wczoraj Lenka zjadła o 20.30 zasnęła o 22, później w nocy obudziła się na mleczko o 3.15 i następnie o 6 ... potem śpiąc pomarudziła do 7 i śpi bez karmienia od 6 do teraz :lol:
Także Klara moja rano tak często nie je...ale każde dziecko jest inne...widocznie Julcia potrzebuje :)
W ogóle zauważyłam, że teraz przez te upały Lena woli wodę czy herbatkę bardziej niż mleko :S w dzień pije mi teraz mleko co 4h a nie co 3h jak było to przed upałami.
Dziś przychodzi położna między 11 a 12 to poproszę ją by małą zważyła bo jestem ciekawa ile dokładnie przybrała przez dwa tygodnie.

Ech faceci...czasem szkoda słów na nich. Gdyby oni mięli spędzić tyle czasu z dziećmi co my to byli by 10 razy bardziej zmęczeni i wymagali by od nas pomocy po pracy. Póki jest dobrze i dziecko nie płacze to chętnie się zajmują a jak zacznie płakać to weź bo coś mu jest..hehe u mnie czasem też się tak zdarza. Ale ogólnie nie mogę na mojego narzekać bo chętnie się Lenką zajmuje i dużo pomaga.

No widzisz Malutkamilka jak fajnie czasem dać facetowi coś do zrozumienia :) Oby juz tak fajnie u Was zostało tfu, tfu by nie zapeszyć :)

Kurka ciekawe co z kakaszką...dziewczyny napiszcie któraś do niej może co? Bo ja bym napisała ale mi i tak pewnie nie odpisze na niemiecki numer bo to trochę drożej wychodzi niż na polski.
Abra już się dawno nie odzywała...Ikunia też zrobiła sobie pauzę od nas :angry: :silly: No i szkoda że Beciara się już nie odzywa...ciekawe co u niej. Pominęłam którąś jeszcze? :S ...ach szósteczkę pominełam :blush:

11 lata 5 miesiąc temu #708247 przez szósteczka
Hej moj maz naszczescie mocno sie angazuje pomaga w sprzataniu bawi sie z dzieciakami i zajmuje jak jest potrzeba choc stroni od przewijania zwlaszcza kup. My juz berdzo ladnie spimy w noc, maluszek zasypia okolo21 potem budzi sie po 3 i wstaje po 6 choc jak wsadze mu smoka to jeszcze przespi czasem godzinke potem na przemian jest aktywny 2-3 godz i podobnie pozniej przesypia w ciagu dnia. Karmienie mi sie pobudzilo mocno jak pare razy sciagnelam i teraz mam pelno mlesia dobry jest ten sposob 7,5,3 na przemian z obu piersi. Wczoraj mielismy rocznice i moj Krzys przywiozl mi szafe i komode :laugh: w prezencie uzywanae ale fajne ja zrobilam pyszne ciasto karmelowo kremowe pycha baba kaloryczna i banalna do zrobienia a nasze corcie zrobily galaretki z bita smietana i owocami wlasnorecznie zebranymi z krzaczkow i drzewek.u dziadkow. Niestety na noc maz musial nocowac w warszawie i musielismy zadowolic sie krotkim swietowaniem ale moze dzis wiecej poswietujemy. My luzkowo chetnie bysmy pofigloweli ale czekamy az bede miec miesiaczke i unormuje mi sie troche cykl mam nadzieje ze to szybko nastapi zawsze szybko dostawalam miesiaczke i mam nadzieje ze teraz bedzie tak samo bo juz nie moge sie doczekac. Milego dnia wszystkim pozdrawiam i trzymam kciuki aby dobrze wam sie ukladalo pamietajcie ze jestescie najlepszymi mamami dla swoich dzieci na swiecie i im starsze bable tym bedzie latwiej i wszystko sie ulozy tylko trzeba byc cierpliwym wyrozumialym i duzo ze soba gadac tak przynajmniej bylo i jest u nas czasem sa jakies zgrzyty ale jak czlowiek sie wyciszy przemysli i na spokojnie sobie pogada to.wszystko z czasem dochodzi do normy. :woohoo: Choc czasem chcialoby sie rabnac chlopa po glowie i rozszarpac wszystkich naokolo :woohoo:

11 lata 5 miesiąc temu #708249 przez aleksiaa88
110zł jak któraś nie zauważyła wyżej

Kiedy dziecko zaczyna na tyle widzieć, że zatrzymuje wzrok choć na chwilę?
Chciałabym się już z małym pobawić a on jeszcze nie kontaktuje :dry:
Ale smaży trzeba wyjść może trochę tłuszczu z boczków mi się stopi :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Malujecie paznokcie, a ja nie mam na to czasu, jak 3 tyg temu pomalowałam u stóp tak mam do tej pory :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: dobrze, że tak tylko są odrosty a nie odpryskują, nawet nie mam czasu żeby je zmyć jak zawsze jest coś do zrobienia posprzątać, wyprasować, zjeść a jak już pomyślę do mały się obudzi

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka