BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 8 miesiąc temu #707765 przez violcia00
jaka sliczna ksiezniczka z Julci :blink:

Klara ja chetnie oddam troche ciepla,ale tutaj tak zawsze w lecie,mieszkam blisko jeziora to jeszcze bardziej sie nagrzewa i pomyslec ze mialabym teraz byc w pracy w taki upal :huh:

ja wlasnie po treningu,cala mokra,wogole to nie wiedzialam o istnieniu tej Chodakowskiej,tak ze dzieki Wisnia ze wspomnialas o niej-mi zalezy zeby do wrzesnia przynajmniej 5 kilo zrzucic bo mam byc druhna na weselu siostry i chcialabym jakos wygladac a po ciazy zostalo mi 10 kg ale jakby 5 ubylo toby byl juz sukces. :blush:

a co do szczepien jeszcze to my idziemy 14 sierpnia,mam nadzieje ze Oskar to dzielnie zniesie :silly:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #707767 przez _Klara_
Haniu dziękuje za komplement w imieniu Juli. Gdzie ty tego chłopa znalazłaś?

11 lata 8 miesiąc temu #707771 przez WisniaJ
Violcia u mnie powoli ale juz jest 58 wiec zostalo tylko 4kg. Na cwiczenia malo czasu ale na jedzenie tez.

Klara sukienusia sliczna.

Gabi strasznie marudna po szczepieniach ciagle placze... Biedactwo :(

Zaraz wpada kolezanka troche sie jej wyplacze... Postanowilam sie wyprowadzic. Przemek tak na mnie nakrzyczal w szpitalu... Poszlismy na ortopedie, a poradnia byla z drugiej strony... Nawrzeszczal, ze nie potrafie nic zalatwic, ze nie ogarniam i tak z 20 razy...Na koniec jak mu wygarnelam to nawet nie przeprosil i stwierdzil, ze jak sobie chce to moge jechac droga wolna ale on mi nie pomoze... Musialam prosic zeby poczekal i nie wychodzil do pracy zeby chociaz wyjsc z psem na siku... bo ksiaze ie wyjdzie przeciez, dziewczyny jestem zalamana :(

11 lata 8 miesiąc temu #707772 przez _Klara_
Volka do września jeszcze sporo czasu, na bank wyrzeźbisz sylwetkę, moze nie spadnie ci tyle na wadze bo dojdzie ci sporo w mięśniach. Powodzenia, jak będe miała tylko więcej czasu to tez do was dołącze :)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #707773 przez violcia00
Faktycznie Haniu faceta takiego jak twoj z tego co piszesz to ze swieca szukac ;) ,moj mi tez duzo pomaga ale z racji tej ze nie pracuje teraz,mysle ze jakby pracowal to wszystko by spadlo na mnie.

Wow 38 stopni to lepiej sie schowac wtedy w jakims chlodnym miejscu,to Haniu imprezka Ci sie szykuje :blink: ...ja tez mysle o drugim dziecku za jakies 3 lata i na tym bym zakonczyla,fajnie by bylo jakby to byla dziewczynka :lol:

Wisnia jakbym slyszala mojego B,z tego co widze sa bardzo podobni,ale przejdzie Ci,moj niestety tez na mnie krzyczy a ja mu sie tym samym odplacam,napewno Cie przeprosi i nie ma co pochopnie podejmowac decyzji,mam nadzieje ze bedzie dobrze :blink:

Tak Klara ale potrzeba jeszcze wytrwalosci,mam nadzieje ze dam rade :laugh:

11 lata 8 miesiąc temu #707777 przez Hania84
Wisnia, bez pochopnych decyzji...wiesz, że Przemo czasem cos palnie a nie pomyśli a później przeprosi...pogadajcie na spokojnie, wyjaśnijcie sobie parę spraw.

Klara hehe a gdzieś tam się przybłąkał :lol: ...a tak serio to we Wielkopolsce tacy fajni są ;)

Oj violcia...nie robię imprezki...jestem sama z moim...jedynie co to wieczorkiem w łóżku zrobimy sobie przyjęcie :lol:

...a ja będę ćwiczyć od soboty z Mel B :lol: znalazłam super trening brzucha 10 minutowy
oto on:

są też 10 minutowe treningi na ramiona, pośladki i nogi :)

11 lata 8 miesiąc temu #707779 przez WisniaJ
Slyszalam o Mel B, podobno lepsza od Ewki, ale Ewke jakos tak polubilam, ze sobie kupie jej plyte, podobno "skalpel" to masakra a efekty zwalaja z nog.

Co do tego debila to powiem wam, ze moze jak zabiore Gabi to podziala jak kubel zimnej wody, bo on mnie doprowadza do placzu zbyt czesto ostatnio...

11 lata 8 miesiąc temu #707843 przez natali
Wkoncu was doczytalam bo od rana probuje i co zaczne maly sie zaczyna wkurzac az wkoncu wsadzilam go w nosidelko i juz 0,5 godz spi.

Agusia z kazdym dniem coraz latwiej jest problemem sa tylko wieczory w dni gdy Erni ma kolki bo nie mam czasu zrobic jedzenia Erykowi i wykapac go. Ale spacerki jak najbardziej kupilam ta podstawke do wozka dla Eryka i fajnie sie spisuje np na miescie a jak idziemy na plac zabaw to Eryk juz potrafi sam sie bawic i wchodzic na zjezdzalnie takze tu nie mamy problemow.

Dziewczyny wspolczuje tych sytuacji z facetami ale pociesze was ze ja tez to przechodzilam. I juz nie raz sie wyprowadzalam. Musicie byc twarde i dazyc do tego czego oczekujecie od facetow. I tak jak pisaly wczesniej dziewczyny rozmowa i jeszcze raz rozmowa. Wkoncu cos do nich dotrze moze nie wszystko ale pewne rzeczy mozna od nich wyegzekwowac.

Julcia wygladacudnie w tej sukienusi jak mala ksiezniczka.

11 lata 8 miesiąc temu #707866 przez Gochens
Nie no Julcia wygląda jak księżniczka nie ma co ;)

Wisnia nie podejmuj pochopnych decyzji, jeśli chcesz odpocząć to jedź do rodziców na noc albo na dwie ;)

My właśnie wróciliśmy że spacerku super pogoda nie za ciepło nie za zimno słoneczko świeci jednym słowem pogoda idealna.

Haniu koleżanka też mi wysłała ta Mel B zobaczę może jutro cóż ona tam potrafi. Mnie najbardziej zależy na dupsku i nogach.

A i w Łodzi też się znajdą zlotka jeśli chodzi o facetów :lol:

11 lata 8 miesiąc temu #707886 przez aleksiaa88
Klara córunia wygląda ślicznie taka słodziuśka

Kupiłam dziś strój na chrzciny komplecik który zawiera koszulę na długi rękaw kamizelkę we wzór krawat długie spodnie i czapeczkę z daszkiem bym wstawiła fotę tylko co chwilę wyskakuje błąd i wyrzuca mnie z forum

11 lata 8 miesiąc temu #707892 przez aleksiaa88
udało się

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #707904 przez natali
Sliczny komplecik.
Ja Eryka chrzcilam jak mial 8 miesiecy i mialam podobny komplecik tylko czerwona kamizelke i krawacik bylo to w sierpniu i Erniego tez bedziemy chrzcili w sierpniu dokladnie za miesiac i zastanawiam sie w co go ubrac bo Eryk byl bardzo rozpalony wtedy w tym ubranku ale bylo bardzo goraco wtedy w polsce

Ja wykapalam Eryka zrobilam mu kolacje i zdarzylam wziac prysznic teraz czekam az maly sie obudzi bo jak go uspilam przelozylam do wozka tak spi do teraz:-P

Co do krwawien u mnie to wygladalo tak, na poczatku byly bardzo silne pozniej slably nastepnie same brudy jak ja to nazywam a teraz nie duzo ale jasno czerwona krew.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #707912 przez malutkamilka
Wisnia jutro bedzie juz lepiej- ja sie wyciszylam ppzrez noc w ciagu dnia tez jakos probowalasm sie wyciszyc i uspokoic i sie udalo. Pomoglo tez to ze moja smerfetka zasnela przed 11 i moglam sie wyszykowac i porobic kilka rzeczy przed wyjsciem do lekarza. Ksiaze oczywiscie siedzial w domu a ja ani slowem do niego. mama chciala bysmy przyjechali na obiad bo robi pierogi i zrobila te co moj maz je ale nie chcial jechac bo my do lekarza a on jak kolek tam bedzie sterczal przez kilka godz.
wiec kazalam mu zapakowac wozek do auta i wyszlysmy. Jak wrocilysmy z mama do mnie to zaraz wyszedl i gdzies pojechal- obiadu nie tknal, jak wrocil to zjadl wczorajsza fasolke a ze tesciowie uraczyli mnie wiadrem 5l czeresni to poszlam do tesciowej i mowie ze jak dala czeresnie to niech da sloiki bo nie mam. zawinelam siebie i malo i bez slowa pojechalam do mamy. Tam malutka zwiedzala oczkami katy a my z mama drylowalysmy czeresnie i robilysmy dzemik.
myslalam ze ksiaze gdzies wybyje ale jak wrocilam to siedzial w domu.

wchodze do kuchni ziemniaki obrane i mowi do mnie czy bym mogla wstawic jak jestem w kuchni. wstawilam. odcedzilam i poszlam sie wykompac bo smerfetka spi. a maz ze za duzo specjalnego nic nie umie, a moze umie tylko jakos mu czasu braklo. wazne ze zrobil ziemniaczki z jajczkiem i ogoreczkami malosolnymi i podal mi, a teraz robi kotlety rybne. zapyta sie o cos i to spokojnie to mu odpowiem ale jakos nie chce mi sie z nim gadac na wczorajszy temat i mu jak narzaie chyba tez nie. zobacze jak bedzie dalsza czesc wieczoru. :unsure:

U lekarza pediatry wszystko ok. stwierdzila ze to plesniawki i ze widac ze w zarodku zaczely byc zwalczane bo nie ma czerwonych obwolutek przy tym bialym nalocie. przepisala dodatkowo kilka lekow zeby ze soba je zmieszac i tym pedzlowac. dostala tez taki syropek zeby poprawic prace jelit i dodatkowo ma tez byc przeciw ulewaniu co sprzyja plesniawka. i jak nie zrobi kupki przy pomocy rurek to zaapikowac czopk glicerynowy, bo moze miec zaparcia. choc sie dziwi bo brzuszek ma miekki i normalny, nie jest wzdety. pierdy sobie puszcza i to dosc smierdzace. :)

I uwaga najwazniejsze :ohmy:
tydzien temu na wizycie wazyla 3015g a teraz po tygodniu 3270g- ladnie przybrala ale zauwazylam ze moj pokarm tez sie zmienil. z takiego sinego na bialawy wiec moze mleko tez bardziej wartosciowe.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
a to moja smerfetka 3 tygodniowa- Boze jak ten czas leci [/hide]

Sliczne te kompleciki. my bedziemy chrzcic dopiero na wiosne. tatus mowi ze teraz za duzo na glowie.

u mojego lekarza tezz do przodu. mialam dzis miec sciagniete co drugi szew bo sie nie rozpusily, dodatkowo zauwazylam ze musze chodzic podmywac sie po kazdej wizycie w toalecie bo mi sie zapach te wydzieliny nie podobal i widac ze mialam racje. jak zobaczyl to poszedl po pielegniarke i wrocil ze skalpelem gazikami i innymi akcesoriami. powiedzial ze sciaga wszystkie bo jest ladnie krocze zagojone a te szwy juz awno powinny sie rozpuscic, a tak zaczynaja powoli podgniwac i gdybym nie przyszla teraz to wiekszej biedy bym sobie narobila.
kurcze przeciez za taka robote tego gina co byl przy moim porodzie mozna podac za blad w sztuce ale sama co ja wskuram, by musialo byc jeszcze kilka osob...

Ale teraz wazne ze jest ok troche szczypie w miejscu gdzie szew wchodzil w cialo jak siusiam ale powiedzial ze to normalne i dobrze bo mocz najbardziej naturalnie odkarza rane.
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #707914 przez aleksiaa88
Któraś dziś napisała mężczyźni za takich mądrych się uważają ale jak coś powie się to za ciula trudno by się domyślił jak mu się nie powie co i jak znaczy prosto z mostu to nigdy nie zajarzy.

Też miałam sytuację ze szpitalem i chłopem mianowicie byłam w szpitalu 8 dni i byłam wymęczona nie dość, że jeszcze bolało, łóżko nie wygodne, spanie przy świetle na sali, krzyk dzieci w liczbie dużej, poza tym nocne pobudki i wczesne wstawanie, jak wróciłam do domu to myślałam, że się wyśpię ale gdzie mały często się budził w nocy a ja chodziłam nie przytomna potrafiłam karmić na siedząco i zasypiałam głowa normalnie mi leciała nawet w dzień tak miałam i ten stan trwał 2 tyg, tydzień w szpitalu i tydzień w domu po tym czasie pojechaliśmy do szpitala na kontrolę, mąż siedział z małym a ja załatwiałam w rejestracji, pani wytłumaczyła mi gdzie mam iść, więc poszliśmy do poradni ale oczywiście jej nie znaleźliśmy w szpitalu gdyż ja nie zakumałam drogi do niej, a mąż do mnie tłumaczy ci a ty nie potrafisz zapamiętać czepił się mnie, jeszcze potem w poradni doktorka coś mówi, a ja też nie potrafiłam spamiętać, jak wyszliśmy ze szpitala to w aucie puściły mi nerwy i nawrzeszczałam na niego, że ja od dwóch tygodni śpię może z 5 godzin na dobę, że ledwo na nogach się trzymam, że nawet nie potrafię powiedzieć jaki dziś dzień a już o dacie nie wspomnę, te 2 tygodnie były okropne z moim myśleniem było kiepsko, jak ktoś o coś zapytał to niczym odpowiedziałam to chwila minęła. A on się mnie czepia co ja taka ciemna, jakby nie spał tyle co ja to też by taki był spowolniony umysłowo.

11 lata 8 miesiąc temu #707923 przez natali
Dziewczyny do facetow trzeba mowic zwiezle i na temat bo inaczej nie zaskocza czyli zrobto, podaj przynies, pozamiataj. Najlepsza metoda, a i z taka potrafia miec problem. Moj maz czesto jak go prosze zeby mi cos podal wytlumacze dokladnie gdzie to jest a on wraca i mowi ze nie ma wiec biore go za reke i ide z nim pokazac mu ze jednak jest. Wtedy zawsze pyta jak ja jestem w stanie spamietac takie drobiazgi bo o co nie zapyta to wiem gdzie jest

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka