- Otrzymane podziękowania: 9
- /
- /
- /
- /
- /
- mamusie CZERWCOWE
mamusie CZERWCOWE
- aleksiaa88
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
w tym szpitalu co byłam to panuje zasada znaczy jak to mówiły pielegniarki szpital przyjazny dla matki i dziecka a mianowicie to dziecko decyduje kiedy wyjdzie sie ze szpitala
ja wyszłam w 8 dobie bo mały miał zapalenie uszu i dostawał leki wiec ja po 4-rech obowiazkowych dobach jakie musiałam zostac czułam sie jak na wczasach jak chodził obchód to juz pózniej pytali czy wszystko dobrze to ja OK
była tam dziewczyna która siedziała 2 tyg w szpitalu gdyz podczas normalnego porodu cos jej sie uszkodziło w kregach i miała problem z chodzeniem wiec ja leczyli a dziecko było z nia razem tyle czasu
wiec jak jedno zostaje w szpitalu to drugie samo nie wychodzi
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
- violcia00
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Biedna Kakaszka,szkoda mi jej,nie dosc ze nie ma lekko to jeszcze ta infekcja sie przyczepila,co do za lekarze ze doposcili do czegos takiego :unsureprzy Elizce moze tesciowa pomaga tatusiowi w takiej sytuacji,w koncu blisko nich mieszka.
Kakaszka wracaj do zdrowia.
Ja wlasnie uspilam Oskarka-wykapalismy go,dalam mu cycka i zaraz ladnie zasnal...teraz ja ide sie kapac i do spania.
Dobranoc dziewczyny

- aleksiaa88
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Do tej dziewczyny co pisałam co była 2 tyg to ona miała problemy i ją leczyli a dziecko było zdrowe i pomimo to siedziało z nią w szpitalu.
Ja też miałam możliwość wyjścia na 4 dobę ale jak usłyszałam co mi powiedzieli co zdecydowałam zostać.
A mianowicie: mogę wyjść ale jak dziecku się pogorszy to trafi do szpitala i ja z nim na oddział dziecięcy ono będzie leżeć i się leczyć, a ja siedzieć przy nim na krześle przez cały pobyt w szpitalu ewentualnie jak będzie mały ruch na sali to może polówkę dostanę i co jeszcze to muszę tylko ja siedzieć gdyż karmię, a tak jak zostanę po porodzie to ja mam łóżko a mały się leczy i nic mi nie zrobią więc takim sposobem siedziałam tyle i czułam się jak na wczasach leżałam małym się zajmowałam nic nie robiłam jedzenie przynosili naczynia zabierali, kompletnie nic nie musiałam robić towarzystwo było, tylko jakby nie trzeba było wstawać przed 6 to było dość miło, personel super pogadać przychodzili
P.S. tak piszę i piszę i chyba zaraz dojdę do wniosku, że mi się podobało heh

- violcia00
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
moze z kakaszka nie jest najlepiej,mam nadzieje ze nie dlugo wyjdzie i ze juz z nia lepiej.
Mi tez bylo dobrze w szpitalu-przez pierwsze 2 dni zajmowaly sie malym pielegniarki,a ja siedzialam sama w pokoju,wolali mnie tylko na karmienie i kapiel,pozniej dopiero przyniesli mi go do pokoju i juz caly czas bylismy razem.
- violcia00
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
i ja znow pierwsza-spalam 4 godziny,jak maly obudzil sie o 2 tak ok 5 zasnal i o 7 znow to samo.nakarmilaM GO W NOCY wydawal sie pojedzony,wypluwal cyca,myslalam ze zasnie ale ten zaczal marudzic,po godzinie moj B z wrzaskiem na mnie ze go zle nakarmilam i ze on znow glodny,ze niby co nie potrafie sie wlasnym dzieckiem zajac??z tego wszystkiego wynioslam sie do salonu i spalam na kanapie,z tego wszystkiego przerzuce sie chyba na mm bo moze faktycznie cos z moim pokarmem nie tak,ale mam go duzo to nie wiem o co kaman

zapowiada sie znow sloneczny dzien, nawet upalny...mielismy dzis isc na wystawe starych samochodow ale zobaczymy.
milej niedzieli.
- Marta1985
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 15
My dzis swietujemy ... narazie jestesmy u tesciowej po wczorajszym weselu potem zjemy obiad i wracamy do domku ... rocznice spedzimy w naszym nowym łózku troszke winka i cos dobrego do jedzenia

A tu nasze wspomnienia

www.fotofilmkowalik.pl/martamariusz/
- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Mam nadzieję, że z kakaszka będzie z dnia na dzień lepiej.
violcia Ty się nie przejmuj facetem...to Ty jesteś matką i Ty wiesz i czujesz bardziej co Twemu dziecku jest potrzebne. Przybiera na wadze to jest okej...a mąż niech się tak nie wymądrza...powiedz mu, że zostawisz mu syna jak taki mądry i zobaczysz jak on potrafi się nim zająć i NAKARMIĆ Z CYCKA !!! Sorry ze tak ostro ale wkurzają mnie "dobre rady" i wymądrzania facetów którzy tak na prawdę mają guzik doświadczenia i nie są matkami !!! To matka wie najlepiej co dla jej dziecka jest najlepsze !!! Oczywiście poza skrajnymi przypadkami patologii gdzie niestety w świecie też ma to miejsce.
Zapodaj mu kopa ode mnie

I na pewno z Twoim pokarmem jest okej

A co do pojękiwania, stękania, marudzenia przez sen to moja też tak ma. Coś się pewnie mu śni violcia

Ufff ale się rozpisałam

A ja dziś piorę pościel, Leny ciuszki i ciuchy robocze mojego. Wiem, że niedziela...ale mam okazję bo mój z małą siedzi na dworze w cieniu ładnie. A mamy też gorąco dziś plus 30

Już jego robocze i ciuszki Lenki wyprałam...teraz pierze sie pościel...suszę na dworze dzis bo tak pięknie...a zawsze w domu bo z pierwszego piętra jak jestem na dodatek sama z Lenką to nie będę latać z praniem...a dziś że tatuś jest to mogę

Musimy jeszcze łóżko podokręcać bo mamy metalowe ramy i skrzypią jak się człowiek kładzie. Drzwi skrzypiące już smarem nasmarowane by nie skrzypiały hehe

Pracowitą niedziele dziś mamy

P.S. Agusia i jak kropelki pomogły?
Miłej niedzielki

- Ikunia1910
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
- Otrzymane podziękowania: 0
Violcia nie przejmuj się:* pamietaj że twoj pokarm to najlepsze co moze dostać twój synek. A męża za uszy i jak taki cwaniak to niech wyciaga swojego cyca i mu da, zobaczymy jak bedzie śpiewał

A jeśli Oskarek zasypia to gwarantuje że sie najada i problem tkwi gdzie indziej.
Może mu sie nie odbija moze bączek a może tak jak u mojej szukalam problemu dlaczego drze sie w nocy a kwejk poprostu bylo za ciepło. Ja jestem zmarzlak i jak nie widze słonka to odrazu przykrywam sie kocem i zakladam polar, a jej wcale nie jest zimno hihi:)
Właśnie wstawilam Zoche do ogródka troche wieje od jeziora ale w budzie wózka jej ciepło.
I schodza nam z buzi kaszaczki pomalutku. Miala cztery na policzkach i jeden wczoraj wyskoczyl takze chyba niedlugo bedzie jeszcze ładniejsza;)
A tu moje szatańskie oczyska
- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Zośka jakaś Ty slicznotka

- aleksiaa88
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Wkurzył mnie i usłyszał: weź wyciąg swoją dojkę i nakarm go przynajmniej będzie najedzony twoją śmietaną, bo wiesz moje mleko jest rzadkie to często potrzebuje

A najlepsze zostawiłam na koniec w pokoju była teściowa i szwagier z żoną i mu tak walnęłam, ciekawe czy zajarzyła bo ona wolno myśląca jest, reszta się śmiała razem ze mną, ale mąż to nie

Piękna dziś jesień, pada od wczoraj
- aleksiaa88
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

nie odzywam się do niego, bo i po co i tak co powiem to nic nie znaczy
Marta piękny wstęp do filmu a ten spacer w słonecznikach cudnie wyglądało, te obrączki w słoneczniku tak w ogóle to twoja biała sukienka ładnie się komponowała z żółtym
- Ikunia1910
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
- Otrzymane podziękowania: 0

A co do ocząt, to wasze maluszki juz maja okreslony kolorek, bo Zoska ma takie corne calyczas:p dlatego napisalam że diabelskie.
Marta zdjatka obejrze jak bede w Łodzi bo na tel mi nie chce otworzyc

- aleksiaa88
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Lenka ma niebiesko-szare i nie wiem jakie bedzie miec...bo ja mam piwne a mój zielono szare...czyli blizej nie określone