BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

12 lata 2 miesiąc temu #558398 przez Małgośka
Cześć Dziewczyny!
Ja od początku ciąży przytyłam 3 kg ale moja waga startowa jest zdecydowanie większa, niż większości z Was, więc staram się uważać.
Z witamin biorę Prenatal, a przed ciążą i przez pierwsze 3 miesiące brałam Beparent Women a mój mąż Beparent Men.
U nas wszystko powolutku. Nadal pracuję, chociaż moja praca jest siedząco wypoczynkowa, więc niewiele się męczę.
Pozdrawiam Was serdecznie i miłego dnia. Dziewczyny a skąd jesteście?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #558403 przez Marta1985
Cześć dziewczyny :)

Bartuś z rana nie pozwolił mi się wyspać ... a teraz jest spokojny.

Dziś troszkę leniwy się dzień zapowiada - troszkę odpoczynku od tych formalności wszystkich.

Ogólnie to cały dzień stresu bo na 18 idziemy na wizytę do lekarza i boje się co powie na te moje wyniki :(

12 lata 2 miesiąc temu #558421 przez WisniaJ
rysa wyjazd się udał, tylko jednak podróż z brzuszkiem nie należy do najprzyjemniejszych :) Ale dałam radę. Jednak postój co 3 godzinki musi być, bo brzucho coraz mniej miejsca miał i maa kopała jak szalona.

W drodze powrotnej zaciągnęłam Przemka do Wrocławia do Ikei, bo oczywiście w Szczecinie jeszcze swojej nie mamy, i kupiliśy kilka rzeczy do pokoiku, m.in. komódke:
www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80218024/ i różową lampkę nocną: www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10243692/ i jeszcze kilka pierdółek jak karnisz czy lampa sufitowa. Wiec pokoik mamy juz cały, Przemek powinien go skończyć lada dzień :) Jesteśmy gotowi na dzidzię.

Co do witamin to ja od początku biorę Martuelle bo mi lekarz to polecił + magnez i wit B6, ale to chyba już kiedyś pisałam :)

Ah wiecie co - nasza mała jeszcze nie wyszła na świat, a zaczepia mnie i tatuśka kopniakami, żeby ją głaskać i jej odpowiadać stukaniem i klepaniem :) A jak się położę na plecach to jest juz taka wielka, że potrafię ją dokładnie zlokalizować i wyczuć gdzie ma dupcię, niesamowite! :)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #558491 przez Hania84
Mnie niedługo też czeka podróż i to 940km...nie wiem jak dam radę ale muszę, bo w PL czeka nas dużo załatwiania. Aż się boję, bo mało będzie czasu na odpoczynek.

Wiśnia jesteś szczupła to pewnie dlatego już wszystko dobrze widać, no i masz bardzo wczesny termin porodu i to też swoje robi bo z tygodniami jesteś dużo do przodu niż my więc możliwe że będziesz jedną z pierwszych mamuś :silly: Czekamy na zdjęcia urządzonego pokoiku :)

U nas malutka staje się spokojna jak dotykamy brzuch i chcemy ją pogłaskać i porozmawiać z nią... chyba nasłuchuje co się dzieje :silly:

Oj rysa współczuję wanienki :( też chyba bym siedziała i ryczała. A to tak pękła że nie da się już z tym nic zrobić? A to trefny towar, czy Wam się coś przytrafiło?
A o dzidzię się nie martw...pewnie śpi. Moja to potrafi nawet ze 2 dni się nie ruszać a później to daje czadu jakbym miała trojaczki w brzuchu :silly: Zjedz coś słodkiego to go pobudzisz :silly: :blink:

Marta trzymam kciuki za wizytę u lekarza :) Będzie dobrze, nie martw się.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #558521 przez Agusia83
Hej dziewczynki, niedawno wrocilam od lekarza...i musialam ochlonac...takie wspaniale wiesci Co prawda nie mam fotek, bo z wrazenia D. nie robil ...
Wyobrazcie sobie, ze doktor przylozyla glowice i po 3 sekundach wiedziala, ze to chlopiec kilka razy pokazywala nam siusiaka i woreczek a D. oczywiscie nie mogl uwierzyc...ale jak tylko wyszlismy z gabinetu, zadzwonil do szwagra by sie pochwalic meskim potomkiem
Maluch to istna wiercidupka..juz cos ma wspolnego z siostra , wszystkie narzady prawidlowo rozwiniete, serduszko rowniez, bardzo sie nad nim skupiala i nad kregoslupem patrzac na ciaglosc paciorkow nawet paluszki liczylismy No i wydaje mi sie, ze sporo sobie wazy, bo praktycznie 0,5kg dlugasny tez bedzie...serduszko bilo 150ud/min.
W zwiazku z moim zlym samopoczuciem dr kazal mierzyc 3 razy dziennie cisnienie...bo za 2 tyg, mam u niej wizyte i wowczas zobaczy, czy przypadkiem nie powinnam zazywac czegos na cisnienie.D. przywiozl mnie i dalam mu jeszcze troche ciasta do pracy, by poczestowal kolegow i kolezanki....
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

a teraz odpoczywam z tych wrazen...bo od razu gdy przyszlam do domu zajelam sie sprzataniem kuchni, kibelka, lazienki...jeszcze odkurzanie mi zostalo...a jak D. wroci z prayc to podlaczy mi nowa pralke :lol: nawet nie wiecie jak sie z niej wczoraj cieszylam :lol:

Wisnia, komoda bardzo ladna, a lampka nietypowa :silly:
My w sypialni mamy same meble z drewna...bo tak mi sie podobalo :lol: natomiast w garderobie, ktora bedzie pokoikiem Emisi meble robione na zmowienie...tzn, D. je rozrysowal i dal koledze...on przywiozl nam wszystkie czesci i prawie wsio zrobil D. Jego tata zajmowal sie kiedys stolarka :lol:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #558529 przez Hania84
No to my też się cieszymy z Waszego męskiego potomka :lol: :kiss:

GRATULACJE !!!

Będziecie mieć pareczkę...super :laugh:
No tak...syna trzeba opić :silly: ... ach ci męscy potomkowie :laugh:
Ważne że jest zdrów jak ryba :kiss:

Tylko ubolewam nad tym, że teraz dziewczynek jest mniej...nie do pary :S :silly:
Agusia wypięłaś się na nas :lol: hihi :silly: :silly:

No to mierz to ciśnienie i uważaj na siebie bo z tym nie ma żartów.

A jaką pralkę kupiliście?

Już Cię wpisuję na listę Agusia .. że to siusiak :silly: a jak Wasza wiercidupka ma mieć na imię? Wiecie już?

A propos twojego suwaczka Agusia...to on taki nawet męski jest...i niebieski i chyba chłopak z tej kapusty wygląda....heh ...przyznaj się coś podejrzewałaś :lol: :silly:

01.06.2013 joasia10015 - synuś (Mikołaj)
01.06.2013 WiśniaJ - córka (Bianka)
01.06.2013 rysa - synuś (Filip)
04.06.2013 Ikunia1910 - córka (Zosia)
08.06.2013 Marta1985 - synuś (Bartosz)
13.06.2013 Hania84 - córka (Lenka)
14.06.2013 Agusia83 - synuś
14.06.2013 aleksia88 - synuś (Albert)
14.06.2013 kejti22 - synuś (Grześ)
14.06.2013 sunflower - synuś (Tomek/Antoś)
16.06.2013 Natali - synuś
17.06.2013 nsnatala - córka
22.06.2013 Małgoska - córka (Nina)
22.06.2013 renata329
26.06.2013 kakaszka - córka
29.06.2013 cordis - synuś

12 lata 2 miesiąc temu #558543 przez kakaszka
Witam Panie. ja stwierdzam, że mam dość tej ciąży i szalejących hormonów. nie potrafię zapanować nad emocjami i to mnie drażni jeszcze bardziej. wczoraj przeryczalam cały wieczór, a powodów to znalazłam tysiąc. Do tego nie potrafię wyjaśnić swojemu chłopakowi czemu ryczę, bo tak dokładnie to sama nie wiem. No i kończy się tym, że on woli wyjść z domu niż patrzeć i uspokajać ciągle płaczącą i marudzącą mnie. nie wiem czy to zimowa deprecha, czy ciążowa, ale już mam dość. Na nic nie mam sił, nawet podstawowe czynności domowe sprawiają mi trudność (nie fizyczny).

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #558544 przez Agusia83
Haniu, dziekuje, ze dopisalas mnie do listy...chyba musimy ja zrobic w innym programie, tylko musze sie zapytac dziewczyn jak sie to robi.
Kupilismy beko cos tam cos tam... :silly: 1400obr/min, wsad 7kg, ma program do prania ciuszkow dzieciecych i tzw. "pupil"...do tego klasa A**....i juz ja kocham :lol: Juz sie nie moge doczekac jak D. ja podlaczy...

Haniu, na wrzesnioweczkach 2011 jest przewaga dziewczynek, a tu chlopcow... :blink:

Kakaszka, a moze powinnas wyjsc do ludzi, zobaczyc sie ze znajomymi? A Twoj parner powinien troche poczytac o ciazy i hormonkach i dac czasem na wstrzymanie...wiesz, niestety ale tak juz jest z nami...hormony teraz bardzo buzuja i jeszcze beda kilka miesiecy po porodzie, az sie uspokoja...

12 lata 2 miesiąc temu #558559 przez Marta1985
Gratuluje Agusia :)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #558568 przez WisniaJ
Agusia a jednak nie mam talentu do przepowiadania przyszłości ;) Gratuluję siusiaka! :) Pamiętam, jak Przemek opijał naszą małą pipeczkę, to na drugi dzień nie pamiętał, jak się znalazł w łóżku, a faceta to już w ogóle chyba by nie paimętał trzech dni :P Takze niech opija dla faceta to ważne, że stworzył faceta :)

Mnie czekają trzy prania, zaraz zabieram się i jadę do kerfura bo w lodówce po podróży pingwiny... No i mam ochotę znowu upiec jakieś ciacho :)

Kakaszka twoje nastroje są normalne raczej, mnie to na szczęście ominęło, ale wszystko przed nami :) Poczytaj w necie coś na temat huśtawek nastrojów w ciąży bo pamiętam, że było sporo sposobów na to, żeby sobie z nimi radzić :) Swoja drogą niech twój facet weźmie się za lekturę i poczyta, od tego jest żeby cię wysłuchiwać i żeby ci poprawiać humor...!

Właśnie zauważyłam, że dziś zaczynamy 25 tydzień :)

12 lata 2 miesiąc temu #558573 przez Hania84
łee ...no to super ta praleczka...tylko prać :)
No właśnie zapytaj się jak się robi w innym programie...bo w tabelce by to lepiej wyglądało i z kolorami różowo/niebieskimi :) ... ale tą czynność zostawiam którejś z Was :P bo ja to nie kumata z programów komputerowych ;)

kakaszka...nie wiem co mam Ci powiedzieć...to pewnie i pogoda i hormony tak u Ciebie powodują. Jedyne pocieszenie, ze na pewno ci ta alechandra minie...musisz być cierpliwa i się nie poddawać...dla dzidziusia. A partner to musi Cię wspierać a nie wychodzić...wiem, że ciężko patrzeć na kogoś jak płacze...ale przytulenie i pogłaskanie i powiedzenie kilku ciepłych słów chyba nic nie kosztuje? Umów się z jakąś koleżanką na fajny deser w kawiarni...albo na spacer po sklepach z ciuszkami i od razu będzie lepiej :)

12 lata 2 miesiąc temu #558583 przez WisniaJ
A może tak wystarczy? :)

01.06.2013 joasia10015 - synuś (Mikołaj)
01.06.2013 WiśniaJ - córka (Bianka)
01.06.2013 rysa - synuś (Filip)
04.06.2013 Ikunia1910 - córka (Zosia)
08.06.2013 Marta1985 - synuś (Bartosz)
13.06.2013 Hania84 - córka (Lenka)
14.06.2013 Agusia83 - synuś
14.06.2013 aleksia88 - synuś (Albert)
14.06.2013 kejti22 - synuś (Grześ)
14.06.2013 sunflower - synuś (Tomek/Antoś)
16.06.2013 Natali - synuś
17.06.2013 nsnatala - córka
22.06.2013 Małgoska - córka (Nina)
22.06.2013 renata329
26.06.2013 kakaszka - córka
29.06.2013 cordis - synuś

12 lata 2 miesiąc temu #558592 przez Agusia83
Wisnia fajnie, ale musze zapytac kolezanke, ktora robila tabelke u nas na wrzesniowkach...w innym programie i wowczas Hania pod suwaczkiem mialaby tylko podpis, powiedzmy maluszki czerwcowe 2013, gdy bys nacisnela pojawialaby Ci sie w nowym okienku cala tabelka...a gdy dzieci sie urodza, mozna wlozyc tam ich zdjecia :laugh:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #558593 przez nsnatala
Witam dziewczynki.
Aguś gratuluje syna. Jak nasi faceci już oblewają to co będzie jak się urodzą. :laugh:

Kakaszka tak jak dziewczyny pisały spróbuj wybrać się do znajomych, zająć czymś co Ci sprawiało mega radość. Mam nadzieję, że spowodowane to jest u Ciebie tylko ciążą, ewentualnie pogodą. Znam to uczucie aż za dobrze. Od 7 lat leczę się na depresję i najprawdopodobniej nigdy się nie wyleczę, ponieważ okazało się, że choroba u mnie rozwijała się od 8 roku życia i była nie leczona przez kilkanaście lat. :(

Ty się trzymaj i się nie załamuj. Przejdzie Ci. A gdy coś Cię gnębi to masz nas. Wiem, że takie wsparcie dużo daje. Trzymaj się

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=57167 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51247 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51248 [/url]

12 lata 2 miesiąc temu #558594 przez Hania84
Hmm...też dobre Wiśnia...ale tabelka chyba lepsza bo będzie później można wpisac nasze faktyczne porody i wagę/wielkość maluszków :side:

Właśnie dostałam smsa od mamusi że przyszedł dziś mój podgrzewacz do butelek jaki zamówiła mi kuzynka na allegro :) ale się cieszę ... odbiorę go jak będę niedługo w PL :) no to już kolejna rzecz dla malutkiej zakupiona :) allegro.pl/happy-family-podgrzewacz-do-b...dom-i2941773298.html

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka