BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 10 miesiąc temu #558604 przez WisniaJ
To ja też się nie znam, nie mam pojęcia jak to zrobić... :(

Hania to widzę, że się zdecydowałaś :) Ja zakup podgrzewacza butelek itp odkładam na przyszły miesiąc, bo nam Ikea siadła na konto ;) Ale jak patrzę na naszą wyprawkę, to już prawie komplet :) Lecę do sklepu, zagadujecie tak, że nie chce mi się ruszać z domu ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #558605 przez Agusia83
Haniu bardzo fajny i widze, ze butelki avent-u tam wchodza :laugh: ja naprawde jestem zadowolona z posiadania podgrzewacza...przydaje sie nawet teraz :laugh: Lece wysprzatac lazienke i zjesc zupe...do potem :laugh:
I wiecie nie moge sie doczekac jak zaczne cos kupowac synkowi...pierwsze ciuszki po Emi w zupelnosci wystarcza, bo to unisex...ale juz mam plan, ze sporo ciuszkow posprzedaje a za pieniazki kupie inne dla synka :laugh:

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #558618 przez Hania84
Mam nadzieję, ze będzie taki fajny jak wygląda :)Wybrałam ten bo ma wtyczkę do auta, a jak mamy mieć długie podróże do PL to się przyda :) Kupię w PL dla porównania jedną butelkę z Aventu i jedna z Tomme Tippe i zobaczę jak się sprawują :)
Agusia się nam dowie jak zrobić dla naszych bobasków wspaniałą tabelkę :) :kiss:

Agusia masz świetny pomysł z tymi ciuszkami :)

Ja też na razie uciekam robić zupkę buraczkową :) Do później laseczki brzuchatki :kiss:

01.06.2013 joasia10015 - synuś (Mikołaj)
01.06.2013 WiśniaJ - córka (Bianka)
01.06.2013 rysa - synuś (Filip)
04.06.2013 Ikunia1910 - córka (Zosia)
08.06.2013 Marta1985 - synuś (Bartosz)
13.06.2013 Hania84 - córka (Lenka)
14.06.2013 Agusia83 - synuś
14.06.2013 aleksia88 - synuś (Albert)
14.06.2013 kejti22 - synuś (Grześ)
14.06.2013 sunflower - synuś (Tomek/Antoś)
16.06.2013 Natali - synuś
17.06.2013 nsnatala - córka
22.06.2013 Małgoska - córka (Nina)
22.06.2013 renata329
26.06.2013 kakaszka - córka
29.06.2013 cordis - synuś

11 lata 10 miesiąc temu #558630 przez rysa
Haniu mój R. potknął się o kabel i przewrócił prosto na wanienkę, słyszałam tylko huk! :( rozpadła sie na kawałki :( Też mam w planach właśnie ten podgrzewacz kupić, jest nie drogi i wszystkie butelki do niego wchodzą :)

Kakaszka ja też mam ostatnio taki wisielczy humor, wicznie płacze i nic mi się nie chce.Mój R.tez tego nie rozumie, a jak mu mówie żeby trochę poczytał o ciąży to wogóle nie reaguje.A te humory to m.in. przez niego.pokłóciliśmy sie mocno i mieliśmy ciche dni.
Dobrze,że mamy dzieciątka w brzuszku, zawsze sobie tłumacze że nie mogę płakać i się denerwować bo mały tez to odczuwa.

Agusia gratuluje :laugh: :laugh: jednak czułam ,że to będzie chłopczyk :laugh:

Jak ostatno przeajzałam rzeczy dla Filipa to stwierdziłam, że chyba zwariowałam :) tyle tego mamy, przecież nie ma szans żeby taki malec to wszystko wychodził :silly: Ale jak tylko chodzę po sklepach to nie mogę się powstrzymać, takie kochane sa te ubranka :)

11 lata 10 miesiąc temu #558750 przez Hania84
Uuu rysa to nie wesoło masz :( przyjdzie Wam kupić jeszcze jedną niestety. Ale ja zawsze jestem tego zdania, że nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło :) Głowa do góry, może ta druga będzie lepsza ;)

Agusia coś dla Ciebie :) Poczytaj, może się na coś przyda :)
prowadzenieciazy.wroclaw.pl/zawroty-glowy-w-ciazy

A ja już po obiadku...buraczkowa wyszła pyyycha :blink:

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #558797 przez Agusia83
Haniu, dziekuje Ci za artykul...tak sie zastanawiam, moze powinnam jesc zelazo? Wiesz, niby w tych witaminach jest go sporo...a jesli mialabym sie nim jeszcze wiecej faszerowac,
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
przepraszam za opis.
Narazie bede mierzyc cisnienie i chyba wroce do reularnego zazywania witamin...mysle, ze dobrze sie odzywiam..staram sie nie stac dlugo, choc roznie to bywa...

Bylam na zakupach, jutro beda nalesniki, zupy mi sie nie chce gotowac, a mama powiedziala, ze da mi dla Emisi na 2 dni, bo juz jej ugotowala :laugh: Wiecie nie mialam pomyslu, co kupic mezowi na walentynki...weszlam do kosmetycznego, zobaczylam zestaw wody po goleniu z perfumami, ktore kiedys tam dostal ode mnie i stwierdzilam, ze to bedzie strzal w dziesiatke...nie mam kiedy za tym chodzic, zreszta jakos mi sie nie usmiecha lazic po galeriach..tym bardziej teraz z wozkiem :silly:
Oby mu sie spodobalo :lol:

Tak mi juz ciezko zapinac kurtke, ze teraz jak szlam bluzka weszla mi w zamek...meczylam sie by ja wydostac i niestety mam teraz wielka dziure :( i to juz 2 raz tak mi sie przydazylo :angry: :angry:

11 lata 10 miesiąc temu #558854 przez natali
Agusia GRATULUJE SYNKA!!!!!!!!!!!
:woohoo:
Chyba jako jedyna bedziesz miala parke, poza Malgosia bo ona miala juz wczesniej. Powiem wam szczerze ze smialam sie na poczatku ciazy ze jak bedzie drugi synek to bedzie do trzech razy sztuka ale w chwili obecnej raczej nie zdecyduje sie na trzecie dziecko mimo ze bede miala dwoch synkow i przydalaby sie dziewczynka.....
Dziewczyny jak bierzecie zelazo uwazajcie na zeby bo ponoc bardzo szkodzi i jak najszybciej lykajcie tableteczki ja miedzy innymi tak sie zalatwilam w poprzedniej ciazy z zebami.
wiecie co,,, moj maz mnie ostatnio zaskakuje zaczyna spelniac wszystkie moje zachcianki ostatnio o 12.00 w nocy biedny jechal po lody bo mi sie zachcialo oczywiscie nie zmuszalam go sam zaproponowal ze pojedzie az mi zainponowal a ja tak na niego narzekalam wczesniej.

11 lata 10 miesiąc temu #558883 przez Agusia83
Natali, widzisz jaki masz duzy skarb w domu :laugh: Bo to jest tak, ze czasem faceci mowia ludzkim glosem i zachowuja sie jak kochani partnerzy.... :blink:

11 lata 10 miesiąc temu #558896 przez Hania84
Agusia nie ma sprawy :) jeśli mogę to lubię pomóc :kiss:
Masz rację, nie ma co przesadzać z żelazem...jeśli masz go w swoich witaminach które zażywasz to pozostań tylko przy tym. I kręć stopami jak siedzisz czy leżysz :blink: :silly:
Ja mam tak samo z kurtką...męczę się niesamowicie zanim ją zapnę i powpycham do środka bluzkę czy szal...o masakra :ohmy:
Niech ta zima się kończy bo ledwo już ją dopinam...a mam tak ciasną jakbym ją nosiła po mniejszej siostrze :silly:

Natalii no widzisz jaki to fajny jest ten twój mężczyzna :) Chwali się takie zachowanie :) Wsparcie i pomoc nawet ta "zachciankowa" jest najważniejsza :blink:

Ja mojego też często proszę jak już leżymy w łóżku : "...idź mi po wodę" , "...otwórz okno bo mi gorąco" ... ale dzielnie wstaje i nic nie mówi :silly: I tak lata tam i z powrotem ten mój duży skarb :silly: :kiss:

11 lata 10 miesiąc temu #558954 przez WisniaJ
Agusia ja to samo mam z płaszczem, ten zimowy jeszcze jakoś dopnę ledwo co, ale o tym wiosenno - jesiennym mogę zapomnieć, będę się tylko przepasać nim we wczesną wiosnę :)

Ja już obkupiona, do kolekcji dwie pary słodziutkich, malutkich rajstopek ;) Ludzie już zaczynają się na mnie gapić, jakby rzadko kobietę w ciąży widzieli :P

Ja na walentynki mojemu kochanemu upiekę ciasto a później niech się zabiera za mnie, najlepszy prezent ;) On ma mi coś ponoć ugotować, ciekawe co to będzie :)

A mój mężczyzna to ma ze mną dobrze, bo jeszcze nie miałam tak, żeby musiał po coś jechać ;) Raz tylko pamiętam musiał iść do lodówki po kiełbaskę, ale to jak dopiero co się położyliśmy :)

Ah, auto nam się chyba zepsuło... Przejechało 1200km a teraz coś odwala, nie chce odpalić. Przemek właśnie je holuje do warsztatu, mam nadzieję, że to nie będzie nic poważnego... :/

11 lata 10 miesiąc temu #558964 przez Hania84
Zobaczcie małą wywijaskę :silly: :kiss:
Już niedługo i my tak dokładnie to zobaczymy u siebie :blink:

11 lata 10 miesiąc temu #558968 przez aleksiaa88
Zaraz mnie cholera weźmie cały czas mnie boli pod żebrami tylko dziś doszłam, że to z tyłu i nie wiem o co chodzi? Tak myślę czy to dzidzia ale myślę, że jednak nie codziennie mnie pobolewa a dziś to większość dnia czuję. Najgorzej jest jak jestem bez ruchu dłuższą chwilę jak się ruszam to przechodzi. Może by do lekarza pójść tylko jakiego hmmm? Jak nie mam pojęcia od czego to może być. :huh:

11 lata 10 miesiąc temu #558980 przez WisniaJ
Hania mi już tak właśnie brzucho faluje!!! :)

11 lata 10 miesiąc temu #559177 przez natali
moj brzdac to jest chyba leniwy bo nawet jak kopie to brzusio nawet nie drgnie..... ale napewno sie doczekam takiego falowania. Ja na cale szczescie jeszcze mieszcze sie we wszystkie swoje cuszki wlacznie z plaszczem zimowym choc pewnie juz niedlugo bede musiala zamknac go w szafie. W Hiszpani coraz cieplej az moj piesek jak tylko poczuje troche slonca wpadajacego do sypialni to z luzka nie chce zejsc tak mu dobrze wylegiwac sie w sloneczku ;)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #559189 przez Ikunia1910
Agusia gratki wielkie że chłopak, Twój się pewnie cieszy bo jakby miała być kolejna dziewucha to za pare lat do łazienki by musiał w kolejce stać:)

Kakaszka nie wiem zupełnie co Ci poradzić, ja mam bardzo "twardą" psychikę i rzeczy typu depresja się mnie nie imają a wiele przykrych doświadczeń miałam w tym roku. Mnie na poprawienie humoru zawsze pomaga gotowanie, pieczenie czegoś pysznego, no a później delektowanie się tym.

Haniu, film boski... aż mi oczy wyszły na wierzch... taaaaaaaaakieeeeee ruchy... heh nie wiem nawet jak to opisać :silly:

Wiecie czasami tak sobie myślę i się zachwycam jaki to cud te nasze maleństwa, ile to się musiało zgrać czynników na to poczęcie i nasze ciała, tak bardzo się zmieniają żeby takiej istotce zapewnić wygodę.

Ojciec Zosi kazał mi usunąć ciążę jeszcze w październiku, bądż co bądź była to wpadka najgorsza z najgorszych, do tej pory czuję się jak nastolatka, która zapomniała z wrażenia o zabezpieczeniu. I wiecie... zazdroszczę Wam i Waszym dzieciom że mają tatusiów, bo ja nigdy nie chciałam być samotną matką i pozbawiać dziecka rodziny, bo wiem co to znaczy wychowywać się bez ojca, ale nie żałuję, że Zosia jest i wiem, że będzie całym moim światem, wiem że sobie poradzimy i kocham ją całym sercem, jest moim cudem, pomimo iż z jej ojcem nie łączyło nas zupełnie nic. Czasami nachodzą mnie takie refleksje i...hmmm.... to dodaje mi siły w tych smutniejszych chwilach.

Jak zwykle się rozpisałam :blush:

A na kolacyjkę zrobiłam węgierskie langosze :lol:

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]
Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka