BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 10 miesiąc temu #556356 przez Ikunia1910
Leniwa ta sobota coś:)

My właśnie wróciłyśmy z imprezy urodzinowej przyszłego pradziadka, pojadłyśmy smakołyczków że hoho i mała teraz grzecznie śpi.
Chlebek wyszedł mi pyszniutki ale troszkę za mało wyrósł, widocznie jeszcze mam za słaby zakwas, ale nie poddaję się:)

Miałam zapytać już wcześniej bo czytałam na forum ile mniejwięcej ważyły Wasze maluchy na połówkowym. Ja miałam usg robione w 22 tc i mała miała wtedy 470g. Musze przyznać że wystarszyłam się trochę że to jakas olbrzymka we mnie siedzi bo Wasze miały o wiele mniaj. A ja przeciez wcale wielkiego brzucha nie mam.

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #556363 przez nsnatala
Dziękuję za zaproszenie
Coś o nas?
Jestem w 22 tygodniu, termin mam na 17.06. Powiększę trochę grono córek na forum, bo mało nas. Z imieniem nie możemy dojść z mężem do porozumienia, także nie zdziwię się, jak dogadamy się dopiero w czerwcu.
Ogólnie jestem z Grudziądza. W czerwcu kończę 28 lat i to jest nasze długo wyczekiwanie dzieciątko.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=57167 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51247 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51248 [/url]

11 lata 10 miesiąc temu #556373 przez kakaszka
Nsnatala nie martw się co do imienia, też tak mam :) Pewnie póki nie zobaczę córeczki, to nie będę mogła ją jakoś nazwać.

U mnie dzień aktualizacji, instalacji komputera. No i się wkręciłam w szukanie darmowych rzeczy dla dziecka, trochę ludzie oddają ( czym się bardzo zdziwiłam). Może coś ciekawego uda mi się wychaczyć :)
A poza tym mam zakwasy po wczorajszym spacerku :)

11 lata 10 miesiąc temu #556403 przez Agusia83
A mój maluszek non stop sie wierci i kopie,a ja nie mogę zasnąć,chociaż juz jest po północy :blink:
A biodro dziś nawala niesamowicie.

Witam nowa mamusie czerwcowa.

11 lata 10 miesiąc temu #556577 przez Hania84
Natala no to świetnie...mamy kolejną dziewczynkę :silly: Już Cię wpisuję na naszą listę.

A tak w ogóle to witam niedzielnie :)

My już po Kościółku i siedzimy sobie przy herbatce.

A moja mała jak zwykle spokojna, tylko że już od dwóch dni :S ... może dla niej to zabawne ale ja się martwię :dry: Wczoraj tylko ze dwa razy się delikatnie przekręciła i dziś w Kościele raz. Dwa dni temu szalała, a teraz spokój...nie lubię jak jest spokojna :S :huh:

Moja malutka w 21 tygodniu miała 378 gram. Myślałam, że to dużo ale lekarz powiedział, że jest okej.

Jakie dziś macie plany na niedzielę? Ja w planie mam błogie lenistwo :silly: ... czytanie książek, gazet itp. :blink:

01.06.2013 joasia10015 - synuś (Mikołaj)
01.06.2013 WiśniaJ - córka (Bianka)
01.06.2013 rysa - synuś (Filip)
04.06.2013 Ikunia1910 - córka (Zosia)
08.06.2013 Marta1985 - synuś (Bartosz)
13.06.2013 Hania84 - córka (Lenka)
14.06.2013 Agusia83 - płeć jeszcze nie znana ( gdy będzie córka to Karolinka,a na chłopca imienia brak)
14.06.2013 aleksia88 - synuś (Albert)
14.06.2013 kejti22 - synuś (Grześ)
14.06.2013 sunflower - synuś (Tomek/Antoś)
16.06.2013 Natali - synuś
17.06.2013 nsnatala - córka
22.06.2013 Małgoska - córka (Nina)
22.06.2013 renata329
26.06.2013 kakaszka - córka
29.06.2013 cordis - synuś

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #556599 przez Marta1985
My też zaplanowane mamy słodkie lenistwo ;-) do 2 w nocy byliśmy u znajomych jedna znajoma rodzi za miesiąc więc troszkę sobie pogadalysmy;-) my po południu idziemy do kościółka i potem na jakiś spacerek :-)

11 lata 10 miesiąc temu #556626 przez Agusia83
A ja czekam na obiad aż dojdzie w piekarniku, będę piekła cicho. Wyprasowalam wielką stertę ciuchow,juz mi niedużo zostało,pranie tez juz powieszone. Mysle,ze od 16 będę leniuchowac.

Haniu,nie martw sie,jeśli dużo sie poruszasz to corciajest kolysana i sobie lula. A jak czulas ja dziś to bardzo dobrze. Dopiero od 28tc będziemy liczyć ruchy dzidziusiow.10 w ciągu dnia musi być.

11 lata 10 miesiąc temu #556634 przez Hania84
Aguś mam nadzieję ze śpi...a wczoraj faktycznie sporo się ruszałam wiec pewnie jej dobrze było i spała.
Lubisz prasować? Ja nienawidzę... dwie rzeczy z obowiązków domowych bym wykreśliła...prasowanie i zmywanie :P na szczęście często mi zmywa mój A. a prasowaniem nie muszę się na razie martwić bo mam go na prawdę niewiele i bardzo rzadko :)

No właśnie Agusia 10 w ciągu 12 godzin musi być...też tak gdzieś czytałam z wypowiedzi lekarza...a często się spotykam ze stwierdzeniem, że 10 na godzinę...to chyba by była przesada co nie?
A jak tam wypad z koleżanką? Udany? Pizza zjedzona ? ;)

11 lata 10 miesiąc temu #556644 przez Agusia83
Haniu,na pewno 10ruchow na 12h.
Lubie pracować,ale robię to rzadko. Nie mam kiedy,a wieczorem jak Emi spi to jestem padnieta. A teraz nadrabiam zaległości z racji nieobecności Emisi.
Przeważnie :blink: wieszam tak by nie pracować. :laugh: zmywania tez niecierpie

Wypad bardzo udany,dziękuje,ze pytasz.

Moje dziecię będzie żywym srebrem. Roznosi mi brzuch. Juz sie boję,ze będzie spalo w dzień a rozrabialo w nocy,jak emi. Do tego miala kolki. :(

11 lata 10 miesiąc temu #556679 przez Ikunia1910
Witam w te ponura niedzielę.

Haniu, nie martw sie kochana moja królewna też ostatnio sobie leniuchuje i sie zamartwiam ale cos mi sie wydaje że to tylko taka cisza przed burzą. Podobno w 6 miesiącu dzidzia jest najbardziej ruchliwa, bo później bedzie miała coraz mniej miejsca do fikołkow :laugh:

Agusia a ty słońce zamiast odpoczywac i rozkoszować sie czasem tylko dla siebie bo córcia u dziadków to ty za prace domowe się wzięłaś?! I od wczoraj też boli mnie lewe biodro :(

Ja dostałam zaproszenie na sernika z brzoskwinką do znajomych więc korzystam bo jakos nie moge sobie w domu znalesc miejsca .

A Wam dziewczynki życzę w takim razie błogiego lenistwa.

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 10 miesiąc temu #556686 przez Agusia83
Ikunia, poki Emi nie ma korzystam rowniez w pracach domowych...leniuchowac bede za niedlugo :laugh: jeden placek miodowy upieczony, teraz wkladam kolejny...zostaje mi jeszcze upiec biszkopt i zrobic mase budyniowa :laugh: Uwielbiam gotowac, jak nie bylo Emi na swiecie moglam pol dnia przesiedziec w kuchni,...teraz staram sie gotowac jak ona spi, badz jakies szybsze dania robic..ale w pieczeniu jestem noga...oby to ciacho sie udalo :laugh:

11 lata 10 miesiąc temu #556692 przez Hania84
Aj dziewczyny ale zrobiłyscie mi apetyt...tu miodowiec, tam sernik z brzoskwiniami :S :silly: ale bym to pojadła wszystko :laugh:
Zresztą moja malutka też, bo z tego co już zdążyłam zauważyć to czekolada na nią nie działa...ale jak tylko zjem placek to od razu szaleje :)
Właśnie zaczęła się lekko wiercić... ufff całe szczęście :) Mam nadzieję, że po porodzie też będzie taka spokojna :silly:
Też lubię gotować (choć w ciąży to właśnie jakoś nie specjalnie mi się chce) i w pieczeniu też noga ze mnie...tamto ciasto co Wam kiedyś pokazywałam to był mój debiut :laugh:
U nas na szczęście dziś słońce mocno świeci...aż musiałam rolety przysłonić bo nie widziałam co piszecie :laugh:
My już po rosołku, a za chwilę drugie danie :)

11 lata 10 miesiąc temu #556694 przez Agusia83
Haniu, z tego, co piszesz mamy wiele ze soba wspolnego :laugh:
To zapraszam Cie na ciacho.
Super, ze corcia sie odezwala. To prawda, co mowia lekarze, ze maluszki wyrabiaja sobie charakter juz w brzuszkach mam...Emi wiercila sie non stop, od samego rana do 2,3 w nocy...i taka wlasnie jest...jak ja mowie, wiercidupka...wszedzie jej pelno :laugh: ja ponoc bylam taka sama...no i gadula z niej sie robi...co prawda duzo mowi w swoim jezyku, ale za niedlugo i zacznie rozmawiac ze mna po polsku :silly:

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #556701 przez Hania84
Dziękuję za zaproszenie :)
To będziesz miała dwa żywe srebra :)
Z tego co moja mama mi mówiła o byłam bardzo spokojna i takiego też dziecka mi życzy :) Nie wiedziała czasami, że ma dziecko...tylko jadłam i spałam :) Może Lenka też taka będzie :)
Lubię jak małe dzieci mówią we własnym języku, to takie fajne jest i sporo śmiechu :laugh:
Tak jak mówisz Emi już niedługo będzie pewnie duuużo mówić...a na początku pewnie zadawać duuużo pytań :silly: :blink:

01.06.2013 joasia10015 - synuś (Mikołaj)
01.06.2013 WiśniaJ - córka (Bianka)
01.06.2013 rysa - synuś (Filip)
04.06.2013 Ikunia1910 - córka (Zosia)
08.06.2013 Marta1985 - synuś (Bartosz)
13.06.2013 Hania84 - córka (Lenka)
14.06.2013 Agusia83 - płeć jeszcze nie znana ( gdy będzie córka to Karolinka,a na chłopca imienia brak)
14.06.2013 aleksia88 - synuś (Albert)
14.06.2013 kejti22 - synuś (Grześ)
14.06.2013 sunflower - synuś (Tomek/Antoś)
16.06.2013 Natali - synuś
17.06.2013 nsnatala - córka
22.06.2013 Małgoska - córka (Nina)
22.06.2013 renata329
26.06.2013 kakaszka - córka
29.06.2013 cordis - synuś

11 lata 10 miesiąc temu #556711 przez nsnatala
Witam,
a mnie mój mąż wyciągnął na zakupy i teraz ledwo żyję. Boli mnie dosłownie wszystko.
Narobiłyście mi smaka na coś dobrego, ale sama nie wiem na co. Wy też tak maci?
Dwa pajace dokupione
Miłego leniuchowania po południu :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=57167 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51247 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51248 [/url]

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka