BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 10 miesiąc temu #322648 przez Moniq
obiecujemy że jak już urodzimy to nie będziemy nikogo straszyć, słowo ciężarówki ;P
ale nie martwcie się, raczej tak łatwo się nas nie pozbędziecie, ja tam się uzależniłam od forum więc będę musiała zaglądać tu z potrzeby serca :)

ewelinda, wyluzuj, zrob dla siebie coś przyjemnego :) ja ostatnio jak byłam u znajomych to sobie chociaż powąchałam winka :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #322649 przez kala321
witam, my właśnie wróciliśmy do domu,a mały dziś kopie na potęgę;D
zmęczona już trochę jestem

mam nadzieję,że nie malujesz farbami olejnymi oj oj,a jak już to w maseczce
nie dawaj maleństwu tego zapachu
jak już to akrylowymi,one są bezzapachowe a też do drewna i metalu

u nas było dziś ładnie,ale wieczór już chłodniejszy

12 lata 10 miesiąc temu #322658 przez Elwerka00
wszystkie bedziemy tu pisac,jakie mamy maluszki jak sie nam chowaja;p

Aleksander < 3

12 lata 10 miesiąc temu #322673 przez nelka
a dziewczyny miałam sie wam pytać jak tam wasza waga? idzie w górę w tych ostatnich tygodniach? niby na końcówce najwięcej się przybiera, pytanie czy dlatego że mamuśki sobie na więcej pozwalają w związku z tym że dobre czasy się za raz skończą czy dzieciaczki tak rosną :lol:

12 lata 10 miesiąc temu #322677 przez Moniq
moja waga ostatnio stoi w miejscu, od 3 tyg mam 9 na plusie; ale teraz to różnie moze być, piszą że teraz można przybierać kilogram tygodniowo. zobaczymy; mi ostatnio apetyt przestał dopisywać ale podjrzewam że to chwilowe :D

12 lata 10 miesiąc temu #322682 przez agata250885
To fajnie ze nie będziecie nas straszyć :) .Ale o dzidziuskach piszcie i piszcie jak najwięcej :lol: Jestem bardzo ciekawa jakie szkrabki fajne się porodzą :) .Ja też bym już najlepiej wyciągneła dzisiaj maluszka mojego i wycałowała całego razem z tatusiem. :) O jejku on będzie biedny :woohoo: Chyba go zjemy z miłości ;) Buziaczki mamunie!!!

12 lata 10 miesiąc temu #322683 przez agata250885
Co do wagi to się boje wypowiadać bo szybko przybieram naprawdę muszę uważać. Jeżdze na rowerku w domu, spaceruje i nie objadam się ale mimo wszystko ja mam już tendęcje do tycia wiec mam juz 15 kilo więcej.Boje się naprawdę tych ostatnich dwóch miesięcy. Potem moge mieć ciężko z powrotem do wagi przed ciąża a nie chce być gruba bo będę na pewno smutna.

12 lata 10 miesiąc temu #322714 przez Elwerka00
ja przytylam juz 16 kg i sie nie martwie bo po ciazy bede karmic piersia i cwiczyc,wiec zrzuce ;) a ostatnio schudlam kg ; p nie martwcie sie kilogramami bo je razem bedziemy zrzucac ;p

Aleksander < 3

12 lata 10 miesiąc temu #322729 przez ewelinda83
nelka dzieki za browarka mniam :blink: ja mam dalej na plusie 10kg z apetytem tez roznie mam. wczoraj malo jadlam i zle sie czulam a dzisiaj juz normalnie jadlam. za to humor mi sie nie poprawil :(
Niunia kopie tzn rozpycha sie coraz mocniej i czuje czesciej cos w pipce nie wiem co to ale do przyjemnych to nie nalezy.

12 lata 10 miesiąc temu #322760 przez szolrak1
dzien doberek kobietki:D

oj ja wczoraj miałam dzien lenia:d lezałam ogladałam filmy jadłam:P i piłam tony herbaty bo kupiłam sobie nowy kubek heheh:D:D:D ogromniasty!!! w sb byłam na urodzinkach przyjaciołki i stwierdziłam ze tesciowe to masakra!! ona sie tez z nia pokłóciła... dziecko płaze a babcia podjudza przeciwko mamie łogień...... no i skonczyło sie tak ze mały przestał wyc ( jakby go odzierali ze skory) tesciowa ubrała buty i poszła obrazona:) no i jak łatwo zniszczyc urodziny:D

dzisiaj ja odprawiam urodzinki dla moich kochanych przyjaciołekk jupi:D:D:D:D ale sobie z nimi pogadam wowwwwwwwwww dowiem sie neewsow z pracy:D posmieje huraaaaaaaaaa.

Laski ja z waga mam juz doła 16 na plusie i stale wzrasta:/ ale wiem ze mały ma juz 2,5 , plus 1kg wody, krew, macica, łozysko, bla bla bla.... trudno wazne ze dziecko rosnie!! a potem ja bede malec.. tzn zrobi wszystko.... ale CZUJE SIE JAK BALERON.... I NIE UMIEM WSTAC Z KLASĄ:p:d Z WYRA Z AUTA Z KRZESŁA HAHAH

12 lata 10 miesiąc temu #322762 przez Karola1990
ewelinda... tez tak mam. zastanawiałam sie czy to nie jest ta skracająca się szyjka ale chyba jednak to mała naciska na te wszystkie narządy główką i czasem zakuje nawet bardzo boleśnie. Będę niedługo u lekarza (w środę) to się dowiem co i jak o ile znów mnie nie zamroczy :P zawsze jak tam wchodze to wszystko o co miałam zapytać ucieka mi z głowy.

Dzis u nas od samego rana piękne słoneczko ... szkoda tylko że -5 na dworze.
Mam piękny plan na usmażenie naleśników na obiad ale pewnie jak zwykle mi nie wyjda bo nie umiem ich smażyć.

12 lata 10 miesiąc temu #322781 przez nelka
moja waga staneła w miejscu choć ciągle coś jem ale mała rośnie bo wczoraj aż czułam jak mi brzuch się rozciągał :huh: chyba znowu się powiększam bo mam wrażenie że eksploduję :lol:

hihi moja T wczoraj powiedziała że jak się zacznie to mam do niej zadzwonić to przyjedzie na rowerze i wezwie lekarza :laugh: zanim ona się zbierze to będę już w połowie drogi a po za tym jest ostatnia na mojej liście osób do których bym zadzwoniła....

12 lata 10 miesiąc temu #322792 przez Elwerka00
ja tez czulam taki nacisk,takie klucie i okazalo sie ze to skracajaca sie szyjka.. Ale jesli u Was juz tak malo zostalo to mysle,ze na tym etapie w powolnym tempie moze sie juz skracac.. Ale mimo wszystko dziewczyny odpoczywajcie ;*

Szolrak to prawda,tesciowe sa straszne... Niezaleznie jak by sie z nimi dogadywalo i tak w kazdej sytulacji obstanie za swoim synusiem albo za swoja racja.ktora nie zawsze ma...

Aleksander < 3

12 lata 10 miesiąc temu #322800 przez Moniq
dzień dobry Mamuśki i maluszki :)))
ja codziennie czuję takie kłucia, przeważnie wieczorem. czasami jest bardzo silne.
to już mogą być "przygotowania" do porodu a one przeważnie trochę trwają.

ach ci teście, moi to nawet za bardzo nie obstają za swoim synalkiem,bo najważniejsza jest ich córeńka a synka nie doceniają i za bardzo nie liczą się z jego zdaniem; już bardziej liczą sięz moim ale to dlatego że ja jestem wredna i nie daję wejść sobie na głowę. na szczęście mieszkamy daleko więc rzadko dochodzi do konfliktów.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #322825 przez agata250885
nelka -Bąba normalnie ci zazdroszczę tesciówki, co za determinacja i poświęcenie. Rowerek i jest hehehehe. No tak one to jeszcze by chciały rodzić z nami a potem chować nam po swojemu. Moja ma szczęscie ma 1100klm więc na pewno nie dojedzie rowerem do mnie, ale numer jest taki że ostatnio powiedziała że przyjedzie na pierwszy miesiać jak się dzidzia urodzi. Ale pech. Cały pierwszy miesiąc z teściówką. Mam cicha nadzieje ze jeszcze to przemyśli, ta podróz taka męcząca ,tyle klm. a kto się w pl. domem zajmie. Niech mamusia lepiej zostanie, my do mamusi przyjedziemy z dzidzką- hehehehe tak jej powiem.
szlorak1 udanej imprezki ci życzę!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka