BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 10 miesiąc temu #322318 przez kala321
nelka nie martw się,będzie dobrze,mąż będzie przy Tobie a i jak zacznie się poród własciwy to będzie położna ze szpitala
ja też na początku myślałam o dodatkowej położnej-myślałam że będę czuła sie pewniej,ale potem rozważyłam ?(cenę niestety nie niską) i stwierdziąłm,że gdybym miała takie pieniążki to wolę wydac na maleństwo niż na położną-jakoś damy radę,a jak będzie źle to i tak położna ze szpitala pomoże
nasze mamy ie miały dodatkowych dul czy położnych a rodziły-damy radę;D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #322319 przez kala321
piję małymi łyczkami też,ale i tak mi sie pić chce,chyba kupię dziś sorbet i będę go powoli jadła,może to pomoże-jakiś cytrynowy czy malinowy,może on ugasi pragnienie

12 lata 10 miesiąc temu #322325 przez nelka
sorbet chyba też nie pomoże bo ma cukier a od słodkiego też chce się pić, a może kostki lodu do ssania?

dzięki kala, mężuś mnie wczoraj zapewniał że damy radę że będzie ze mną cały czas ale to że nie wiem na kogo trafie mnie przeraża, taka panikara się ze mnie zrobiła że aż się nie poznaję :silly: chyba się rozłoże na leżaczku i wygrzeje na słoneczku może mi mózg wywietrzeje :blink:

12 lata 10 miesiąc temu #322338 przez szolrak1
kalus ja miałam pragnienei i od tego czasu pije wode mineralna gazowana z sokiem truskawkowym........ w wielkiej szklanicy zimna :D i daje rade:D

wiem gazowanej nie powinnam pic ale tylko ona mi obecnie pomaga

12 lata 10 miesiąc temu #322341 przez szolrak1
nelus bedzie dobrze!!! moja znajoma jak rodziła przyjechała autobusem z 6 cm rozwarcia bez meza bez poloznej;] urodziła , bo przeciez połozne sa i to ich praca :D bedzie dobrze a jesli cokolwiek bedzie sie działo to twój mezczyzna ziemie i niebo poruszy:D dacie rade!!!

z 2 str te połozne maja przerabana robote:P:D

12 lata 10 miesiąc temu #322351 przez nelka
u mnie dzisiaj normalnie jest wiosna :lol: a ja mam taką ochotę napić się piwka albo nawet dwa tak żeby mi zaszumiało w głowie :blink: uwilebiam ciemne piwko, dobrze że chociaż jest "bezalkoholowe" karmi to od czasu do czasu pół szklaneczki mogę sobie wpić... ponoć piwko jest dobre na lakrację, będę testować ten sposób :silly:

jaka ta ciąża męcząca ;) hormony szaleją, potrzebuję seksu żeby się rozładować :blink:

12 lata 10 miesiąc temu #322353 przez agata250885
Cześć brzuszki :) Długo mnie nie było i musiałam sobie troszkę doczytać wszystko.
Mój mąż mnie skrzyczał że za dużo siedzę z dzidziusiem przed komputerem.Ze to nie zdrowo dla dziecka i w ogóle :dry: Strasznie byłam zła na niego, tak bardzo że aż płakałam ze złości - głupi jeden!!! :( Ale tak sobie pomyślałam pużniej że jednak ma trochę rację. Powinnam więcej spacerować z dzidziusiem żeby się dotlenić i żeby poród nie był taki ciężki. No ale nie musiał zaraz tak krzyczeć. Faceci :angry: !
I tak będę tu wpadać bo lubię bardzo to forum i was mamusie. Fajnie jest dzielić się z wami odczuciami w ciąży i poczytać o waszych. To bardzo pomaga i dodaje odwagi wiedząc że nie jestem sama i ze każda z nas ma podobne obawy czy dolegliwości. A najpiękniejsze jest to wsparcie które dajemy sobie na wzajem :) .
Ja dziś od rańca porządkuje i gotuje kobietki. Był mały remącik także jest co robić. :blink:
Miłego dnia mamusie i dzidziusie malutkie w brzuszkach :kiss: .

12 lata 10 miesiąc temu #322354 przez Elwerka00
nelka ! Ale Cie ta wiosna pobudzila do zycia ;D mrrr ;p to dzis czeka mezczyznne Twojego duze zadanie ;p

Aleksander < 3

12 lata 10 miesiąc temu #322355 przez agata250885
hehehehe nelka ty tygrysico !!! Też popijam sobie karmi czasami bo uwielbiam piweczko.

12 lata 10 miesiąc temu #322357 przez nelka
mnie do życia pobudziła a mój m wróći do domu i powie uspokój się kobieto i daj mi spokój :silly: hihi

12 lata 10 miesiąc temu #322358 przez agata250885
No widzisz nelka a u mnie to jest tak ze to mój mąż ma zmienne nastroje i humory tak jak to on by był w ciąży. Zachcianki też ma straszne.

12 lata 10 miesiąc temu #322359 przez nelka
ja mam humorki a on zachcianki więc jesteśmy wspólnie w ciąży :woohoo: idę poprasować, spale troszkę tej energii, jak coś macie do poprasowania do mozecie mi podrzucić :blink:

12 lata 10 miesiąc temu #322360 przez szolrak1
zazdroszcze nelus .... ja juz nei pamietm co to sex:P ale o prasowaniu nie moge zapomiec:D hehe

12 lata 10 miesiąc temu #322362 przez Elwerka00
hehe ja tez nie pamietam co to sex,ostatni raz to bylo w 2 miesiacu ciazy chyba .. Najgorsze jak facet nie moze zrozumiec,ze kobieta nie ma ochoty i sie wtedy obraza;/ .

Aleksander < 3

12 lata 10 miesiąc temu #322365 przez szolrak1
hahah ja od 4 miesiaca:D ciaza zagrozona... ale nie wyobrazam sobei teraz sexu jestem taka teraz "ciasna" ze sprawdzanie szyjki przez gonekologa to heroizmmmmmmmmmmmmmm :P:P:P:P aUa

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka