BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 10 miesiąc temu #324901 przez szolrak1
nelka ja miałam miesiac temu ostatnio bakterie w moczu ale lekarz sprawdził ph i było 4 wiec dobrze a infekcji nie mam wiec kazał mi brac urilnal wiecej sikanka latania do łazienki ale drogi moczowe sie oczysciły i bakterii brak:D

ale kala ma fajna pracke:D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #324916 przez Moniq
kala, a gdzie masz tą pokrzywkę? cały czas Cię swędzi? może zadzwoń zapytaj lekarza?

nelka, robiłaś posiew? czy badanie ogólne?

12 lata 10 miesiąc temu #324937 przez kala321
na łydkach,wygląda jak zaczerwienieni po goleniu nóg i swędzi,ale nie cąły czas,rano najmniej,w ciągu dnia już bardziej,a najbradziej w nocy i wieczorem

12 lata 10 miesiąc temu #324939 przez kala321
ostatnia moja praca-skończona,jutro idzie na prezent;)
picasaweb.google.com/1080526303228423553...#5717108407104974002

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #324942 przez Moniq
a leżenie z nogami w górze pomaga?
o kurcze kala, ale sliczne

12 lata 10 miesiąc temu #324944 przez Elwerka00
Moniq moje lezenie bez zmian... Leze i leze.. Znowu zaczely sie skurcze,wczoraj strasznie mi dokuczaly.. Nie sa o tak mocnym natezeniu ale jednak sa ;/ zasnelam o 3 nad ranem i kiepsko ogolem spalam.. Tylko czekam kiedy bedzie kolejna wizyta..

Szorlak jesli chodzi o chlopaka,to tak pogadalismy i doszlismy do porozumienia.powiedzialam mu co mnie wkurzylo i ma to zmienic,wiec zobaczymy.. Najwazniejsze jest szczescie mojego synka niz nasze,ale jak bedzie,to sie okaze.. Narazie jest ok.;)

Agatko wiem,ze niektorzy tak maja.. To taki charakter.. Juz sie przyzwyczailam,i cierpliwie to znosze i czekam az sie bede mogla wyprowadzic i zajac sie synkiem ..;)

Noo to teraz kobietki cos Wam opowiem... Moja znajoma,zyla zyciem studentki.. Wiecie alkohol fajki praca do pozna,rano na zajecia.. Wygladala paskudnie,ze tak powiem,bo blada wlosy wypadaly..ogolem nie zalezalo jej na zdrowiu chyba skoro tak sie trula.. i nagle okazuje sie,ze jest w ciazy... Wielki szok,ale chyba sie cieszyla.. Poszla do pracy byla juz prawie w 2 miesiacu.. I dostala krwotoku.. Zawiezli ja do szpitala. A tam robili duzo badan itp. Ostateczna decyzja lekarzy;poronila. Ale mowia ze organizm sam sie oczysci wiec nie bede lyzeczkowac itp. Za 2 tyg.miala sie zglosic. Do tej pory nic sie nie dzialo,wiec ja lyzeczkowali.. Lekarz probowal dojsc ,dlaczego doszlo do poronienia.. I jak spojrzal na wyniki to oczy mu wyszly.. miala niedobory wszystkich witamin! Wszystko bylo duzo na minusie! Mowil,ze z taki organizmem to nigdy by tej ciazy nie donosila... Ze nie zadbala o siebie itp. Zwolnila sie z pracy,wrocila do rodzinnego domu,teraz czeka ja obrona.. Ten stres,ten klimat zycia.. Pozbawil ja tej istotki.. Ja bylam w wielkim szoku,gdy sie dowiedzialam,ze jestem w ciazy...z jednej strony radosc z drugiej strach .. A teraz wiem,ze to wielki dar,i nie oddalabym tego za nic..

Aleksander < 3

12 lata 10 miesiąc temu #324948 przez kala321
Elwetrka straszne co piszesz
nasze skarby -kochamy je
nie wyobrażam siebie tak zaniedbać
biedna ta dziewczyna

12 lata 10 miesiąc temu #324949 przez kala321
dziękuję;D

12 lata 10 miesiąc temu #324953 przez Moniq
straszne, ale z drugiej strony dostała sygnał-ostrzeżenie i zrozumiała je.

a maluszki zmieniają nasze życie a jak się urodzą to dopiero zmieniają nas i wywracają wszystko do góry nogami; jest to najcudowniejsze uczucie na świecie a patrzenie jak rośnie, wychowywanie, jak się rozwija to najwspanialsza przygoda

12 lata 10 miesiąc temu #324965 przez Elwerka00
noo,szkoda ze niektorzy nie potrafia tego docenic,jakie szczescie ich spotkalo.. Bo prawde mowiac,moglaby odrazu rzucic palenie,zaczac brac witaminy odzywiac sie zdrowo,napewno mialaby wieksze szanse,a ona obudzila sie za pozno,jak juz poronila... ehh...

Wazne,ze My forumowiczki juz sie skarbow doczekac nie mozemy ;D ja bym chciala,juz tak wstac w lato jak slonce wstaje,maluszka nakarmic,wypic kawe na balkonie i patrzec na niebo... Mmm ;D ja w ciazy nie pije w woogole kawy,mimo ze jest dozwolona chyba jedna,nie pamietam.. Ale jakos tak rzucilam fajki to i kawe odstawilam itp;p

Aleksander < 3

12 lata 10 miesiąc temu #324968 przez nelka
robiłam zwykłe badanie moczu i wyszły liczne bakterie więc doktorek kazał brać urinal i na kolejną wizytę znowu robiłam badanie i to samo, więc zleciłl posiew, coś podejrzewam że to jakaś niewyleczona infekcja ale zobaczymy co powie...

kala balsamem to ty się lepiej nie smaruj jak cię coś wyszło, za dużo chemikali możesz dodatkowo podrażnić tą wysypke...

ale się dzisiaj szybko męcze a chciałam posprzątać, zajmie mi to chyba cały dzień :silly:

elwerka dobrze że doszliście do porozumienia, powinniście się teraz skupić na dzidziusiu a między wami potem sie wszystko ułoży. Będę trzymać kciuki :lol:

12 lata 10 miesiąc temu #324972 przez Moniq
nelka, nie zgadzam sięz Tobą, kochana; Elwerka fajnie że się dogadaliście a Wasza relacja będzie wpływała na dziecko i po urodzeniu dziecko jest najważniejsze ale Wy też jesteście ważni i aby można było przeżywać to razem to trzeba jakoś się dogadać, a kobiecie po porodzie też nie jest łatwo i wsparcie i zrozumienie ze strony tatuśka dziecka jest bardzo potrzebne.

12 lata 10 miesiąc temu #324973 przez kala321
ja też nie piję kawy

własnie pomalowałam drugi raz tacę,a teraz robię dalej zamówienia
i muszę spakować przesyłki i iść wysłać

nelka a jedz żurawinę suszoną lub pij sok z żurawiny,on naturalnie zakwasza i pomoże pozbyć się infekcji;)

12 lata 10 miesiąc temu #324990 przez Elwerka00
Moniq wiem,ze relacje sa wazne miedzy nami,ale nie moge o tym caly czas myslec i starac sie za wszelka cene zeby bylo dobrze,gdy ojciec malego sam nie wykazuje checi. Wole wtedy w spokoju myslec o malym niz sie denerwowac...

Jesli chodzi o bakterie w moczu,to dobra jest zurawina.. Najlepsza.. Herbatki z zurawiny,czy tak jesc, pomaga.. Ja tez mialam z tym problem ale pilam codziennie tylko zurawinowa herbatke i jak reka odjal ;) mam nadzieje,ze Ci przejdzie rowniez ;*

Aleksander < 3

12 lata 10 miesiąc temu #324994 przez szolrak1
duzo pic nelus sok zurawinowy super no i chusteczki do higieny intymnej , w ciazy sie dzieja rozne rzeczy widzisz mi wyszły bakterie a wszystko jest ok znikneły po miesiacu i tak dalej biore urinal pije duzo wody soki z zurawiny i czerwonej porzeczki i jem duzo płynnych produktów woda woda woda wyłpukiwanie najwazniejsze;]

ja pije kawke zbozowa dla smaczku zreszta pije cały czas wszystko co mokre;];];] i danonki mmmmmmmmmmmm amciam

jutro zrobie sobie dzien dopracowywania wyprawki pokoiku wszystko naszykuje , meza i tak nie bedzie cały dzien;]

ale sie ciesze!!!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka