BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 9 miesiąc temu #325192 przez agata250885
bardziej dupka kochana ;-) Pobolewał mnie dziś duł brzucha i zewnętrzna część pochwy.Ale już jest ok. O no i zjadłam jako które miałam pomalować. Ide zrobić jedzonko bo zaraz zjemy z Leosiem wszystkie te pomalowane jajka. Leż leż kochana bo potem będziesz marzyła o tym zeby sobie poleniuchować i poleżeć. Jakos 7 kwietnia chyba wielka sobota jest jak się nie mylę.Szloraczkowi może się już na święta wykluje kurczaczek mały ;-)- żartuję , troszkę za szybko raczej na tego kurczaczka.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #325195 przez Elwerka00
ooo no to super z tymi swietami ;p

nie jedz tych jajeczek,bo nie bedziesz miala;p

Aa mialam zapytac,jak stawiacie lozeczko dla maluszka? Ta dluzsza czescia do sciany czy krotsza? Czy w ogole jakos inaczej?

Aleksander < 3

12 lata 9 miesiąc temu #325197 przez nelka
u nas łóżeczko będzie stało wzdłuż ściany, czyli tą dłuższą częścią tak bardziej na środku pokoju że jak się otworzy drzwi będzie widać co tam malutka broi w łóżeczku :lol:

no ciekawe gdzie sie podziały dziewczyny, chyba zora bardzo dawno się nie odzywała...

szolrak widzę że u ciebie totalny przypływ energii :woohoo: aż zarażasz tym dobrym humorem!!!

a kupiłyście jakieś lekarstwa dla maluszka np. na gorączke, biegunkę czy kolke, żeby mieć w razie czego na początek w domu?

12 lata 9 miesiąc temu #325200 przez Elwerka00
Nelka ,pytam wlasnie bo podobno trzeba podchodzic do dziecka z 2 stron. ale ja doszlam do wniosku ze tez ta dluzsza postawie przy scianie i bede kladla raz z prawej raz z lewej strony glowka ;)

A szolraczek,no zaraza tym humorkiem ;D hee

Jesli chodzi o cos dla maluszka,to ja osobicie nic nie mam,ale warto miec cos odrazu na zbicie goraczki biegunki zatwardzenia itp.

Aleksander < 3

12 lata 9 miesiąc temu #325208 przez nelka
no właśnie byłam dzisiaj w aptece kupić gaziki, sól fizjologiczna i octonisept do pępuszka i zastanawiałam sie czy brać jakieś inne lekki. W sumie zawsze można podskoczyć do apteki ale coś tam chyba jednak kupię...

nie słyszałam o tym a większość osób ma tak właśnie ustawione łóżeczka i jest ok, wydaje mi się że maluszka mogło by przewiać jakby miał łóżeczko krótszą częścią do ściany, mimo ochranicza...

12 lata 9 miesiąc temu #325211 przez agata250885
Kochanie ja nie mam miejsca a bede miała łużeczko w sypialni więc musiałam postawić przy ścianie.Ale mój mężuś postawił w strone okna bo dzidziuś co mi nie pasowało w ogóle i przyszła moja położna do mnie i powiedziała ze ma być odwrotnie.Takie stare zabobony mówią ze jak dziecko spi nóżkami do okna to będzie chorowało albo zabierze je cos- umrze uuuf. Ta mnie nastraszyła.Bo jakieś zabobony mówia o tym zew siły nie czyste wyciągają dziecko. ja nie jestem przesądna ale się wystraszyła i odwróciłam.

12 lata 9 miesiąc temu #325216 przez agata250885
Ja narazie mam tylko czopki na obniżenie temperatury.Bo to trzeba mieć, no i oczywiście gaziki i na pępuszek coś. Aha i mam maść na podrażnione brodawki bo ponoć benda mnie bolały na początku i mam juz maśc na podrażnienia i odparzenia. Wiesz będzie już ciepło to pewnie pupka będzie się odparzać. Jeszce tylko witaminki D i K dla dzidzki i na razie to wystarczy bo inne mozna dokupic jak się dzidziuś podziębić albo będzie miał kolki, ale tego nie wiadomo wiec nie ma co wydawać kaski na darmo.

12 lata 9 miesiąc temu #325224 przez szolrak1
kobietki sołłłłłłłłł co na te kolki kupic?? NELUS DZIEKUJE zapomniałam o tych specyfikach;]

na kolke co? na goraczke co? na biegunke co? dobrze miec takie soki z gumijagód w domku bo jak sie zacznie to nie bedziemy myslec zeby wyjsc do apteki z chorym dzidziusiakiem :)

MOniq co najlepiej ty masz juz brzdaca pewnie znasz jakies cuda:]

:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

12 lata 9 miesiąc temu #325230 przez szolrak1
POMKNĘ JUTRO DO APTEKI PO LEKI:d:d:d jutro ost etap:D prasowanie poscieli i smigam z pokoikiem na tip top game over super chruper ! ! !

dzisiaj musze wybrac jeszcze sanitariat do domku w poniedziałek jade na zakupy a dzisiaj dostałam do spalonego mieszkania materiały remontowe za 2 tys wow! 1,5 tony! biedne chopy sobie na 5 pietro po 96 schodów pochodzili z kupa zaprawy heheh jak dobrze ze jestem w ciazy:) hihihih niech działaja nie???

a jutro spagetti??:D hmmmmmm tak zrobie:D

12 lata 9 miesiąc temu #325241 przez nelka
Nie mam pojęcia trzeba zapytać w aptece albo położną co polecają. Wiadomo za dużo nie warto kupić ale na wszelki wypadek coś warto mieć w domku. A jaką macie ją maść na sutki? bo zastanawiam się czy kupować... Słyszałam że warto mieć liście kapusty zamrożone żeby okładać piersi to chyba na zapalenie się stosuje- kapuściany stanik :laugh:

ale mi się dzisiaj Zośka pcha w dół, chyba wkącu skumała że nie wyskoczy przez pępek tylko tam jest wyjście ewakuacyjne :lol: hihi

aagata co to za historie ci ta położna opowiadała :ohmy: akruta u mnie będzie główką do okna żeby jej słoneczko nie świeciło w oczka. W zabobony nie wierze ale czerwoną wstążeczke przywiąże do wózka:woohoo: a jakiego świętego się przywiesza? bo jestem nie zorientowana...

12 lata 9 miesiąc temu #325247 przez szolrak1
chciałabym byc na wszystko przygotowana zeby sie nie martwic i nie stresowac jak cos. ja mam na piersi bephanten połozne mi go zalecały i na biust "sexi mama" z BILENDY na biust( łagodzacy) różowo niebieski - jednym smaruje sie teraz a 2 zostawiam po powrocie jest swietny do tego pomaga uelastyczniac piersi nawilza i rozstepow brak :blink: :blink: :blink:

12 lata 9 miesiąc temu #325259 przez nelka
oj ja też bym chciała ale to chyba nie możliwe bo jest tyle rzeczy o których nie mam pojęcia... będę częstym gościem na forum żeby się z wami konsultować :lol:

a ten wszystkie balsamy chyba podczas karmienia na biust nie można stosować :huh:

12 lata 9 miesiąc temu #325265 przez szolrak1
bepanthen własnei mi mowiły połozne ze jest to jedyna masc ktora mozna stosowac na sutki w czasie karmienia i nawet nie trzeba specjalnie zmywac a ukoi kazda obolała piers... natomiast krem z bilendy uzywam teraz a potem tez bede uzywac ale zmywac przed karmieniem;]

12 lata 9 miesiąc temu #325277 przez agata250885
oi wiecie co mamusie jeszcze z apteki jest ważne, właśnie dzwoniłam do męża i mówiłam mu zeby kupił w polsce termometr elektroniczny jakiś fajny dla dzidzki.Taki przykładany do uszka najlepiej.

12 lata 9 miesiąc temu #325280 przez szolrak1
kupiłam kochanie;]

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka