BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 9 miesiąc temu #325622 przez agata250885
Dla córci to od serca kochana. Zobaczysz jak pięknie zrobi ;-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #325646 przez iwcia
Helo kobitki

Od tygodnia nie mam internetu, dopiero dorwałam się u znajomych i nadrobiłam co nieco, strasznie się spisałyście :P
W czwartek byłam na wizycie u mojego ginka, przed tym robiłam badania moczu i krwi, wyszły ok. Po badaniu moj gin stwierdził że szyjka jest króciutka ale się zamknęła więc jednak męczania z luteiną dopochwową coś dała. Nie mam nakazu leżenia, tylko oszczędzania się. Na srodę dostałam skierowanie do szpitala, będę mieć tam robione ktg i dokładne usg, mówił że pomierzy i poważy małą, sprawdzi łożysko i jeśli będzie wszystko wporządku to ostawi mi leki wkrótce. Narazie póki co jeszcze mam brać. No i zrobił mi też wymaz z pochwy, żeby sprawdzić jaki stan bakteryjny. Współżycie zakazane do porodu :P

Brzuch mam dosyć wysoko, w nocy budzi mnie zgaga, mówie Wam masakra, takiej jeszcze nie miałam, no i też niema dnia żeby nie kłuło mnie w pochwie :/ a jest to bolesne, najgorzej jak złapie w sklepie, ciężko się ruszyć. Pytałam ginka co to może być a on mi powiedział, że być może pęcherz, bo miałam tam jakieś bakterie poprzednio, zapisał mi furaginum 2x1 tak na wszelki wypadek, biorę od czwartku ale nic to nie pomogło.

Jaki macie puls w ciąży? U mnie zawsze trochę ponad 100 lub jakies 97 itp.
Pozdrówki

Nasza córeczka Oliwia :) ur.11.04.2012 r. godz.22.25

12 lata 9 miesiąc temu #325652 przez Elwerka00
Iwcia,zaczynalysmy sie juz martwic o Ciebie,gdzie sie podziewasz ;) super ze nie musisz lezec i ze niedlugo odstawisz leki ;) niektore mamusie po odstawieniu rodza pare dni pozniej ;) ale Ty juz masz prawie 37 tc wiec spokojnie dzidzius donoszony ;) i wyniki dobre wiec nie pozostalo Ci nic,tylko cieszyc sie koncoweczka ciazy ;) ale Ci zazdroszcze ;D pierwsza z nas urodzisz ojjjj ;D a jesli chodzi o klocie,to dziwne ze lekarz mowil ze to od pecherza,przewaznie to szzyjka sie skraca bo dzidzia napiera glowka na nia... No ale nie jestem lekarzem ;) odpoczywaj Iwcia ;D

Aleksander < 3

12 lata 9 miesiąc temu #325685 przez szolrak1
hallo kobietkiiii :) co za dzien:d rano zajmowałam sie synek kolezanki potem zakupy z mama i posiłek z mezem a teraz wkoncu dycham.... cały dzien boli mnei brzuch ehhh:( jestem padnieta dzisiaj

elwerka ja ci powiem ze moj maz tez wymagał programowania dysku twardego bo miał niestety za mało ramu............. co jakis czas dostarczam mu ten ram i jakos leci ale jestesmy po terapii i tez walczylismy o zwiazek... juz bylismy osobno chciałam odejsc... walczył i docenił... chopem tzreba wstrzasnac a ucza sie sami niestety po czasie.... wytrzymaj a bedzie Ci dane................ :*:*:*:* najwazniejsze jest dziedziatko a on sam przyjdzie na kolanach pokorny syn marnotrawny....... mezczyzni sa prosci tylkotrzeba sie ich prostoty nauczyc i ich wychowac( oczywiscie sa wyjatki - ewenementy, unikaty, zajęci:P:D ) bedzie dobrze!!1 mysle o Tobie! urodzisz dziecko i zapomnisz ze warto sie chłopem przejmowac... bedziesz miała kim niedługo;]

kupiłam dzisiaj lewatywe ała:P:D linomag i stwierdziłam ze nie kupuje leków na poczatek bo wszystkie sa od 1 miesiaca... wiec trzeba konsultacji z lekarzem , narazie nic nie kupuje i mam nadzieje ze malenstwo ich nie bedzie potrzebowac... a jak co to do lekarza:)

co za dzień :D:D:D:D:D:D:D:D

a jutro pyszny obiadek u mamusiiiiiiiiiiiii mniammmmmmmmm

kupiłam sobie 4 paczki hahahah:P ale podziele sie z mezem:P niech bedzie:P :)

:woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:

12 lata 9 miesiąc temu #325688 przez iwcia
Elwerka skoro to może być moja szyjka, a on mówi że już jest "króciutka" to hehe zaczyna się robić niebezpiecznie ;p z drugiej strony powinien opaść brzuch a u mnie jest wysoko pod biustem.
Ty też trzymaj się i odpoczywaj dużo, już Ci niedługo zostało, facetem szkoda się przejmować, teraz są ważniejsze sprawy bo za chwile, lada dzień będziemy mamami :D
W sumie to moja mała tak jak piszesz jest już donoszona praktycznie, więc nawet jeśli przyszłoby mi rodzić w niedługim czasie, to się nie pogniewam, a wiem, że kiedyś ten moment nadejdzie czy tego chce czy nie, ale boję się okrutnieeeee.

Nasza córeczka Oliwia :) ur.11.04.2012 r. godz.22.25

12 lata 9 miesiąc temu #325698 przez Elwerka00
szorlaczku ! kochana ,mowil Ci ktos ze jestes niesamowita? ;Drozbawilas mnie z tym twardym dyskiem haha ;D dziekuje ;* wiem,ze nie mam sie czym przejmowac.. Jesli chodzi o niego,bo juz przyszedl w lache ;D . jestesmy mlodzi,wiec chyba oboje musimy dojrzec do tej doroslosci i walczyc by maluszkowi lepiej bylo,,a to ja jestem w stanie zrobic ;) widzisz,Tobie sie udalo ;) popracowaliscie nad zwiazkiem,mam nadzieje,ze z czasem i u nas bedzie dobrze ;) co do dnia,to zazdroszcze... Cos sie dzialo u Ciebie chociaz ;D i te paczki ;p mmm smacznego ;*

Aaa szorlaczku,co za lewatywe kupilas?to mozna kupic?wytlumacz mi jak to wyglada,z tego co wiem to robia to w szpitalu ;p

Iwcia no wlasnie,mi sie wydaje,ze to bardziej ta szyjka niz pecherz ;p bo ja mam tak samo ;p noo Tobie tak malutko zostalo,wiec sie nie dziwie ze sie boisz,ale skoro skraca Ci sie juz szyjka to moze porod bedzie szybko przebiegal?kto wie?;p wyobraz sobie,wrocisz do Nas z wiadomoscia,ze juz urodzilas,a my bedziemy dalej czekac;D wszystkie Nas to czeka ;D ale damy rade,silne z nas kobietki ;)

Aleksander < 3

12 lata 9 miesiąc temu #325707 przez agata250885
Elwerka00 widzisz, większość nie ma lekko z facetami. Ale wszystko z czasem się układa jeżeli naprawdę oboje ludzi się kochają. ;-) Ja tez się nawalczyłam o to zeby w końcu było normalnie uffff-jak sobie przypomne te czasy to podziwiam samom siebie.
szlorak wielki szacun dla ciebie. w 100 procętach masz rację co do facetów ;-).
Ale się cieszę że niedługo będą nasze malutkie dzidziusie kochane !
OOO jakie z nas szczęściary! ;-)

12 lata 9 miesiąc temu #325708 przez szolrak1
Elwi :D pamietajmy - mezczyzni to tylko zwierzeta - ssaki ;] lubia pojesc , pomruczec, i poszczekac:P :)

lewatywka kosztowała 8,29 za sztuke firma ENEMA ( 32,2 MG + 139 MG)/ML ROZTWÓR doodbytniczy- biało - niebieskie pudełko a w srodku butelka z płynem a długim dziobem:d i wszystkie wiemy do czego:D:D:D:D hehe:) powiesz pani lewatywa enema i koniec myslenia:D mi kazali kupic x2 ;] wiec kupiłam:D

12 lata 9 miesiąc temu #325709 przez szolrak1
walczyc walczyc jesli kochacie...:) i tresowac jak owczarki niemieckie niestety czasami krok po kroczku:D

12 lata 9 miesiąc temu #325710 przez agata250885
No tak ale czekaj czekaj, to jak teraz z tym. Jak zaczniesz rodzić to zrobisz sobie sama czy jak?

12 lata 9 miesiąc temu #325712 przez agata250885
Tak szlorak !!! Zgadzam się z Tobą

12 lata 9 miesiąc temu #325715 przez szolrak1
elwi kupujesz do szpitala i kończy sie twoja rola:) w szpitalu jesli wymagaja połozna sie zapyta czy chccesz lewatywe dajesz jej to opakowanie ktore kupisz i ona ci wszystko zrobi:) one robia lewatywe i najlepiej wiedza w ktorym momencie:D soł twoja rola polega na zakupie , przekazaniu pani i wyproznieniu:D :D i z głowy bejbe!!! :laugh: :laugh:

12 lata 9 miesiąc temu #325716 przez szolrak1
lece na x factor cmokkkkkkkkkkkkkkkk

12 lata 9 miesiąc temu #325718 przez agata250885
ooo ja też lece na x..... uwielbiam!!! no dobra to dzieki ja tez musze kupić wtedy.

12 lata 9 miesiąc temu #325726 przez Elwerka00
ja myslalam,ze oni to maja i sami robia,nie trzeba kupywac... Hm... Nie wiem czy kupywac. Co szpital to inaczej... Hm na wszelki kupie ;p

Aleksander < 3

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka