BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 7 miesiąc temu #372491 przez szolrak1
nelusssss nie zgadzam sieeee
jestes cudna matka ktora tak jak my poznaje swiat dziecka:) kazda za nas ma iinny prypadek;] kazda ma watpliwosci i frustracje dlatego sie wspieramy;] cierpliwosc to podstawa i nic sie nie martw :) pierwsze 3 mies sa czasem poznawania nauki i wygladu zombi ale jeszcze chwilla a twoja zosiunia bedzie najleepiej poznanym przez ciebie czlowiekiem;] jestes cudowna mama i nie wolno ci w to watpic;]

CALUSKI OD MONIQ:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #372504 przez Elwerka00
Nelus! Nie masz ze soba zadnego problemu,poprostu duzo sie dzieje i ciezko to wszystko ogarnac,przeciez z dnia na dzien zycie zmienilo sie diametralnie. Uwierz mi,nie jestes sama.. Mam tak samo.. I chyba kazda mama ma wkoncu jakies gorsze dni,kiedy nie ma sily,martwi sie,hormony daja o sobie znac i chce sie plakac,to jest normalne... I moge tak napisac bo sama przez to przechodze.. Bedzie dobrze,jak dzieciaczki sie troche odchowaja,mina te kolki,dzieci przyzwyczaja sie do okreslonych por czynnosci,kiedy sie spi itp to bedzie lzej,tak mowi mi moja mama i czekam na to;p

Kalus,przykro mi,ze nie jestes w stanie karmic piersia,ale staralas sie,robilas wszystko by maly dostawal Twoje mleczko.. najwazniejsza jest milosc,masz racje,a on dostaje ja od Ciebie ;) to czyni Cie wspaniala mama

Aleksander < 3

12 lata 7 miesiąc temu #372506 przez Elwerka00
Madzia masz racje w 100% ;*

A co u Moniq? ;)

Aleksander < 3

12 lata 7 miesiąc temu #372522 przez szolrak1
monisia szczesliwa , jest u mamy z dziewczynami ;] ewcia gaworzy i sie smieje;] monisia odwiedzi forum jak maz wroci i mala pojdzie do przedskzola bo nie ma jak narazie;]całuski macie:*

12 lata 7 miesiąc temu #372527 przez kala321
wszystkie mamy lepsze lub gorsze chwile
musimy się wspierać

nelka a jak w nocy się budzi na jedzenie to nie dajesz?to co robisz?

czy Wasze maluchy zawsze odbijają po posiłku?bo mój zawsze odbijał, a teraz nie zawsze czasem zasypia pod koniec

12 lata 7 miesiąc temu #372557 przez nelka
dzięki dziewczyny za słowa otuchy:kiss: mam na uwadze że to może być depresja poporodowa ale chyba bardziej muszę rozładować emocję dlatego płaczę :dry: normalnie odstresowała bym się inaczej... to tak zwany syndrom niedopchnięcia :silly:

Kala jak się nie odbiło to znaczy że maluszek nie nałykał się powietrza podczas jedzenia więc wszystko ok. Zdarza się szczególnie jak się karmi na tzw. śpiocha :blink:
Przestałam karmić Zośke w nocy żeby się nie przyzwyczajała i spała całą noc. Jak się przebudzi a robi to przeważnie koło g2 to daje jej smoka żeby sobie possała głaszcze po główce, nie wyciągam oczywiście z łóżeczka i zasypia, oczywiście chwilkę to trwa :blink: chyba że przebudzi się koło 6 to dopiero wtedy ją przewijam, karmię i jeśli się uda lulam żeby jeszcze troszkę pospała... czasem nie da rady i najpierw troszkę się pobawi i kimnie tak jeszcze na godz lub dwie. To działa bo ostatnio zasypia o g22 i budzi się tak między g6-8 i tylko dwie noce się przebudziła bo była kupka :silly:

Elwerka a próbowałaś podawać małemu herbatkę uspakajająco może jest zabardzo pobudzony a meliska go ukoi? hippa jest od 1miesiąca, widziałam w aptece że są nawet herbatki "spokojny sen" i też mają w skadzie mielise i coś jeszcze ale nie pamiętam producenta...

Buziaki dla Moniq i dziewczynek :kiss:

12 lata 7 miesiąc temu #372565 przez misia88
Ehh, Kochane. Niektóre mają problemy z dziećmi, niektóre same z sobą, a ja z mężem. Każda ma COŚ... Mi to już nawet nie chce się gadać... Wiem jedno: teraz moim sensem życia jest córeńka. Jestem w niej zakochana jak nie wiem co, nie wyobrażam sobie życia bez niej i teraz mogę powiedzieć, że jestem spełniona.
I niech żadna z Was nie mówi mi, że jest złą matką! O nie! Każda z nas jest super i trzeba myśleć, że naszym dzieciom nie mogło się nic lepszego przytrafić. W końcu takiej miłości nie da nikt inny jak my!

12 lata 7 miesiąc temu #372567 przez kala321
nelka a nie domaga się jedzenia w nocy?

12 lata 7 miesiąc temu #372601 przez nelka
nie, najpierw jak się budzi to się wierci potem zaczyna popłakiwać ale to raczej takie marudzenie niech ktoś do mnie przyjdzie i wtedy wkraczam do akcji i zasypia...

12 lata 7 miesiąc temu #372607 przez kala321
spróbuję,choć mój wtedy ssa tak mocno smoczek lub rączkę,że chce jesc

12 lata 7 miesiąc temu #372638 przez Elwerka00
lal Nelka,szacun! Nie wiedzialam,ze sa takie sposoby ,ale nie na wszystkie dzieci to dziala,moj jak dostanie smoka zamiast cyca to zaraz wypluwa i ryczy glosniej,wiec to u mnie sie nie sprawdzi eh...
Ale niesamowite ze Twoja mala tak dlugo spi..naprawde podziwiam i ZAZDROSZCZE ;D

Aleksander < 3

12 lata 7 miesiąc temu #372687 przez misia88
Właśnie o takim sposobie pisała Tracy Hogg, o jakim pisze Nelka. Dziecko można przyzwyczajać od 6-8 tygodnia, chociaż zaleca jedno nocne karmienie przynajmniej do 6 miesiąca.

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #372698 przez kala321
:laugh: misia ale nocne to jakie,po kąpieli, bo mój jak zje ok 21,to wtedy 24,3 i 6
a jak zje po 20,to 23,czasem 3-4,6-7
To z którego zrezygnować? ;)
tego o 2-3?

pozdrowienia dla Moniq:D :laugh:

12 lata 7 miesiąc temu #372705 przez ewelinda83
ale Kinga byla marudna, nie chciala spac chociaz juz jej pora byla i sie meczyla :( wkoncu sie udalo :)

misia a ty tez korzystasz z rad Tracy Hogg ???
Kinga tez raczej je tylko raz w nocy, ale to zalezy jak zasnie. chociaz zdazaja sie noce gdzie jest na cycu czescie ale juz coraz rzadziej ;)

nelka wyplacz sie, wyzal sie po to tu jestesmy zeby sie wspierac :)
ale obiecaj ze jak to nie bedzie poprawiac ci humoru to maszerujesz do lekarza !

problemy ach problemy !!!! u mnie z rodzina meza :angry: jest jazda o te zaproszenie :angry: ale ja juz mam swoja rodzine i musze o nia dbac i nie pozwolic zeby cierpiala ...

pozdrowienia dla moniq :)

12 lata 7 miesiąc temu #372715 przez nelka
Zośka od początku jakoś tak w nocy dłużej spała więc po przeczytaniu właśnie tej książki Tracy Hogg stwierdziałam że już jej nie będę karmić w nocy, w ciągu dnia karmię ją co 3godz a popołudniu tak od 16 co dwie, czyli powiedzmy dostaje cycka o 16/30, 18/30 około 20 kąpiel i 20/30 dostaje cycka i butle sztucznego.

Elwerka smoka ssa się inaczej niż cycka więc może być Olek nie przyzwyczajony, możesz spróbować dać mu possać swój palec a właściwie kłykieć czyli zgięcie palucha to też może go uspokoić.

Kala a normalnie Patryk jak jest głodny to płacze czy tylko właśnie ssa rączki albo smoka? bo Zośka ma od początku silną potrzebe ssania i to wcale nie znaczy że jest głodna, chyba poprostu jest nerwusiata i lubi się tak relaksować :blink: jak jej chodzi o jedzenie to smok nie pomoże tylko zaczyna płakać a jak się zassa to można spać dalej :silly:

Moja córcia kocha swoją mamusie i wie że miała chwilę załamania bo dzisiaj jest bardzo grzeczna i kochana :lol: chyba że to cisza przed burzą :blink: szczególnie że dzisiaj cały dzien i całą noc jesteśmy same...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka