BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 6 miesiąc temu #385873 przez Elwerka00
dziewczyny mam problem..
Olek ostatnio strasznie duzo lyka powietrza przy jedzeniu..i potem placze i nawet jak go uspokoje nawet odbije mu to gdy hce go przystawic do piersi to znowu zaczyna plakac i juz nawet nie chce jej.. a wiem,ze jest glodny mimo to nie chce wziasc piersi do buzki : (
zastanawialam sie czy to dlatego ze moze miec np plesniawki i go cos tam boli ze ssac nie moze ale buzki wporzadku,bo z butelki pije ladnie.. wiec moze to,ze sie boji ze znow sie nalyka? nie mam pojecia.. on bierze takie lyki ze ledwo polyka je i to go musi bolec,ale jak to zmienic?

Aleksander < 3

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #385881 przez ewelinda83
ja Kinge uspokajam jak placze i probuje dac cyca jeszcze raz, ale ja karmie tylko piersia. butle dostaje czasami z woda albo herbatka. moze Olek sie przyzwyczail do butli i przy piersi sie meczy ?
Kinga za kazdym razem ma czkawke po jedzeniu :dry:
plesniawki bys widziala bo to sa plamki biale w buzi, a jak mowisz ze ma czysciutko to chyba tam nic nie ma :S

karolina trzymam kciuki :) a zaplanowaliscie juz slub czy dalej to nic pewnego ? no i co z ta podroza ? :blink:

elwira a co to za nowy optymistyczny suwaczek :) gdzie sie wybieracie ;)

12 lata 6 miesiąc temu #385884 przez ewelinda83
elwira moze zmien pozycje karmienia. ja karmie Kinge prawie na lezaco a jak za duzo sie nalyka to daja je odrazu do pionu.

12 lata 6 miesiąc temu #385893 przez Elwerka00
wlasnie Olek jak jest spokojny ladnie ssie i zaraz nagle wezmie takiego łyka ze piec razy polyka i nie moze przez to oddychac i zaraz takie oczy duze i sie ksztusi.klepie go po pleckach i przechodzi ale oczywiscie ryk jest..czasem je dalej a czazsem juz nie. karmie na lezaco.. ale w jakiej bym pozycji nie karmila to tak ma ;/

ja tez karmie tylko piersia a z butli daje herbatke albo wode.
chociaz ostatnio zaczal grysc smoka nie ssac tylko jak sie trzyma to go gryzie,tak jak smok od butli.. i kciuk tez powoli wklada ;/ moze to dziasla? no nie mam pojecia..

czkawke moj tez ma,ale tylko wtedy jak sie wysika.. jak ma czkawke to wiem,ze musze zmienic pieluche ;D

aaa co do suwaczka,to mam zamiar sie z Olkiem wyprowadzic,bo tu nie wytrzymamy ;|
wstepnie powoli plany ida dalej ;D

Aleksander < 3

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #385909 przez ewelinda83
no to gratuluje i zycze powodzenia :) jak juz bedziesz miala pewnosc to sie pochwal gdzie wybywasz :)

Kinga tez gryzie smoczka i cyca tez tak mieli jezyczkiem :) dla mnie to znak ze juz nie chce i sie bawi. chwile jej tak zostawiam i sie na nia patrze i sie smieje z niej bo ta slodko to wyglada :kiss:
Załączniki:

12 lata 6 miesiąc temu #385914 przez Elwerka00
nie widac zdjecia ;p

Aleksander < 3

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #385919 przez ewelinda83
juz jest :D

ciekawe jak tam Madzia a Brunciem :S
ona chyba tez chrzest wczoraj miala ?

12 lata 6 miesiąc temu #385926 przez Elwerka00
sliczna opaska;p to ta co kupilas i kwiatka doszylas tak?czy misia Ci robila?;p

Duza ta Twoja Kinia juz;p i cala Twoja ;p
Ile ona wazy?;p

Aleksander < 3

12 lata 6 miesiąc temu #385930 przez Elwerka00
Ewus a Ty robisz jej juz kucyki?;p'bo jakby tak na tym zdjeciu miala?;p

Aleksander < 3

12 lata 6 miesiąc temu #385944 przez Karola1990
hehe... ślub będzie w tym roku ale tak jak wcześniej pisałam... w małym towarzystwie :) tylko rodzenstwo i rodzice.

Elwerka... zauważyłaś że już nie jest tak jak na początku? już wiesz o co mu chodzi i jak się zachowuje. :) Ja zauważam u Was dużą poprawę :) Nawet jak płacze.

Też jestem ciekawa co u Madzi :) Odezwij się do nas dobra duszyczko nasza :)

Kamila... a jak u ciebie? Pewnie dalej na wysokich obrotach :)

Mam dziś mega lenia i nic mi się niechce. Jak mała zaśnie to się wezme za jakąś robotę ale jak narazie chyba w planach nie ma spania :P

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #385979 przez ewelinda83
elwira na opaske od misi czekam, to pewnie chwilke zajmie :blink: kwaitkow nie doszylam bo maja wsuwki, wiec moge kombinowac z kolorami i ozdobami ;)
kucyka jeszcze nie zrobie bo wloski za krotkie, chociaz na zdjeciu fajne afro wyszlo :silly: opaska wlosy do tyly zaczesala :)
tydzien temu malenstwo wazylo 4550g ale przybiera ciagle, czuje to po rekach :blush:

karola pamietam ze slub ma byc w gronie najblizszych ( popieram w 100%, och gdybym mogla cofnac czas .... hehe )
powodzenia :)

12 lata 6 miesiąc temu #385981 przez Karola1990
ewelinda... piękne włoski...ehh.. kiedy moja niunia będzie takie miała :P

12 lata 6 miesiąc temu #385984 przez nelka
Elwerka super że uroczystość się udała :woohoo: Takie mam wrażenie że chyba nie tylko poprawiło się z Olkiem ale też twoje podejście się zmieniło i masz więcej optymizmu w sobie. Głowa do góry i byle tak dalej :lol: patrząc na zdjęcie to Oluś jak na swoją wagę to pączuszkiem nie jest :blink:

Ewelinda na pierwszy rzut oka widać że Kinia to córeczka mamusi, podobna do ciebie:)

Ja wybrałam sobie sama pierścionek, oszalałam na jego punkcie i M sam mi go potem kupił. A zaręczyny były na słodko, znalazłam pierścionek w jajku niespodziance :silly:

Ale mi się wczoraj Zosia rozryczała :huh: już nie wiedziałam o co jej chodzi... wkącu się wkurzyłam odłożyłam ją do łóżeczka zamknełam drzwi i po chwili się uspokoiła :woohoo: oj będzie miała charakterek... Nie wiem jak to dzisiaj zrobiła ale jak się obudziła to głowe miała w nogach a nogi tam gdzie główkę jak szła spać i akurat skulneła się w ten róg gdzie ochraniacz się łączy i nogi wystawiła za łóżeczko :ohmy:

12 lata 6 miesiąc temu #385995 przez Elwerka00
ja gdybym miala brac slub zrobilabym tak samo,po co wydawac wielkie wesele itp jak i tak zawsze komus sie nie spodoba i beda komentowac to to to tamto,a najblizsi beda cieszyc sie naszym szczesciem a nie tym co jak zorganizowane... Juz nie raz sie z tym spotkalam..;/

Ohhh to super pomysl masz;p doczepiasz co chcesz i juz inaczej wyglada;D ja Olkowi tak kombinowac nie moge;( chociaz wloski ma dlugie;p heeee ;p
Gdy bylam w ciazy myslalam,ze bedzie dziewczynka i tak marzylam o kucykach spineczkach ahhhh ;D

Nauczylam sie malego rozumiec,chociaz naprawde nie zawsze mi sie to udaje,ale jest poprawa i to mega.wiem kiedy marudzi a kiedy czegos chce.. Jest owiele latwiej;D

U waszych dzieci,nie wiem jak to z dziewczynkami jest,ale u nas pod siusiakiem zbieraja sie paprochy z pieluchy ;/ wkurzajace to jest strasznie;/

Pisalam do Madzi,nie odp.mam nadzieje,ze wszystko wporzadku,pewnie zajeta sprawami..

No i mam dla Was wiadomosc! 7 lipca na weekend jade do tamtych z malym! Stwierdzilam,ze sie nim naciesza a ja troszke odpoczne i nie beda gadac ze utrudniam cos itp. Zaprosili i moji rodzice jeszcze ze mnie przywioza,to nie mialam wyjscia ale moze jakos to bedzie ,i moze wyjdzie nam to na dobre?;p ale napewno bedzie dziwnie ,mega dziwnie;p

Kalus!a gdzie Ty sie podziewasz?;p

Szkoda,ze tak malo nas sie robi na forum,ja rozumiem,ze przy dzieciach nie ma czasu by wejsc nawet czasem,ale wczesniej tyle nas tu bylo ajjj ;)

Karola,bylas w Olsztynku hm,tam wlasnie mieszkaja tamci ;p brrrr ..;p

Aleksander < 3

12 lata 6 miesiąc temu #386002 przez Elwerka00
Nelus,masz calkowita racje,moje podejscie sie zmienilo ;) na poczatku bylam przytloczona tym wszystkim,sama mysl i swiadomosc ze jestem odpowiedzialna jeszcze za kogos,balam sie ze nie dam rady... Mam 21 lat,dopiero co z pieluch wyroslam..i nagle taki obowiazek.. A maly na poczatku byl naprawde marudny, albo ja go nie rozumialam,a teraz juz wiem jak mu pomoc,usmiecha sie rozumie wiecej;D guga;D taki slodki jest ;D

Maly wazy 6,5 kg i mam zakwasy na rekach po chrzci,bo go trzymalam... Siostra tez;p az sie smiejemy z tego ;p bo taki maly ciezki,i kto go zobaczy to mowi ze conajmniej z 4 miesiace ma,bo tak wyglada;p wiec kawal chlopa;p po mnie;p hiii

Aleksander < 3

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka