BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 5 miesiąc temu #398420 przez Karola1990
moja mała strasznie się zasysa i smoczki wciągają się w butelkę :D !!
ale żeby przegryzać to nie :P
ja też małej palca dawałam ale to trochę boli więc przestałam :P

faktycznie dzieciaczki zaczynają ładnie spać.

A moja niunia to śpioch straszny. zasypia po 21, budzi się o 7:30 i jest nie wyspana i dalej idzie spać :P właśnie smacznie śpi w łóżeczku :P

wczoraj przespała praktycznie cały dzień.

już za miesiąc będzie jedzonko :) nie moge się doczekać jej minki. Obiecałam M że damy jej w niedzielę żebyśmy mogli razem cieszyć się tą chwilą :) oczywiście kamera obowiązkowo pójdzie w ruch :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #398428 przez kala321
Karola już jedzonko?
jejka jak to leci

to mała śpi ci juz cąłą noc
ja jeszcze daję ten posiłek w nocy,on chce więc daję
czytałąm że tam całą noc 4 miesiące,że jeszcze jak się teraz budzi to dawać w nocy,więc daję,nasz mały niedługo bo za 6 dni będzie miał 3 miesiące
:D

12 lata 5 miesiąc temu #398431 przez Karola1990
wiadomo. jakby mała w nocy się budziła na jedzonko tez bym dawała. ale ładnie śpi.
zastanawiam się nad przeniesieniem jej do drugiego jej pokoiku.
włączyłabym nianię.
bedę próbować za jakiś miesiąc. na początek w ciągu dnia przestawimy łóżeczko i sprawdzimy jak ta niania będzie działać.

12 lata 5 miesiąc temu #398434 przez Elwerka00
Hej

Ja ostatnio pisalam i niedostalam zbytnej odpowiedzi,wiec stwierdzilam,ze moje posty chyba nie sa jakies ciekawe..

Ja jestem od paru dni u "tesciow" . Jestem zadowolona,naprawde pomagaja mi przy malym..ciesza sie nim,a ja sobie troszke odpoczelam i dla mnie sa wspaniali... naprawde dobrze sie tu czulam,dzis wracam do domu.. i stosunki z tatusiem malego tez sie poprawily.. co najlepsze maly jest szczesliwszy..i tu sypia od 21 do 6-7 . a to szok.bo w domu o 3 sie budzil... wiadomo o 12 kropelki i jedzonko potem o 3 ale potem spi dalej ;D

Gratuluje Karola zareczyn ! to wspaniale ze Ci sie uklada ;)

Ewus ,co sie stalo ze Kingusia teraz ma takie problemy z kupka a wczesniej bylo ok ?moze wprowadzilas cos do swojej diety?

a moj malyszek.. hm.. mowilam,ze rozwijal sie chyba najwolniej z naszych bobaskow,ale nadrobil ;D guga glosno krzyczy,wyje jak wilczek ;D no i raczki pcha do buzki ;D puki co smokow nie przegryza,ale topewnie z czasem ;P Kocham go najmocniej... znacznie mniej je.. rzadziej.. rozglada sie usmiecha... i nie boji sie obcych.. bylismy z nim nad jeziorkiem. spal smacznie ;D a ja na rowerku wodnym poplywalam ;D naprawde odpoczaelam sobie.. a teraz uciekam zbierac sie i do domu ;)

3mmajcie sie ; ) w domku bede zagladac tu czesciej ; *

Aleksander < 3

12 lata 5 miesiąc temu #398435 przez kala321
Elwerka super, mówiliśmy,że mały nadrobi w swoim czasie:D

KArola gratuluję zaręczyn:D

Elwerka ale fajnie,że odpoczęłaś:) nad jeziorkiem jeśli dobrze zrozumiałąm

a na co nie dostałaś odp?

12 lata 5 miesiąc temu #398450 przez Karola1990
elwerka. pewnie dlatego że wpadamy żeby napisać co u nas i zmykamy do dzieciołków naszych :) nie ma co się martwić że nie odpowiadamy :)

a ja zaczynam się odchudzać. :) mam już -1kg.

12 lata 5 miesiąc temu #398509 przez kala321
Karola gratuluję,a ja nie wiem ile ważę jeszcze od porodu na wadze nie stałam;P

12 lata 5 miesiąc temu #398512 przez Karola1990
oby się udało.
mam taką ochote na słodkości że aż mną trzęsie. :D

śliczne zdjęcie na fb <3 jaki Patryk duży już.

12 lata 5 miesiąc temu #398544 przez Karii
Hej wszystkim.
Byłam dzisiaj na szczepieniu. Mój maluszek w sobotę skończy 3 nmiesiące. Ostatnio ma problemu z kupką w niedziele po 5 dniach nie robienia kupki podałam czopka glicerynowego i dopiero się udało. Co dziwne nie widzę aby z tego powodu jakoś się męczył bo się ani nie preży ani nic. Jak powiedzialam o tym lekarzowi to stwierdził że w takim razie najwyższy czas wprowadzić inne jedzonko. Powiedział abym od dziś dawała małemu jarzynki zacząć od marcheweczki i jabłuszka. Doktor powiedział, że zanim nauczy się jeść łyżeczką to i tak potrwa to pewnie ze dwa trzy tygodnie. Strasznie mnie to zdziwiło bo podobno przy karmieneiu piersią wprowadza się wszystko dużo później a tu proszę. Pan doktor powiedział, że jak wprowadze jedzonko to poruszę jelitka i dzięki temu maluszek bedzie się lepiej opróżniał. Czy któraś z Was wprowadziła już jakieś jedzonko maluszkowi swojemu??

12 lata 5 miesiąc temu #398558 przez szolrak1
dzien dobry kochane

wracam dzisiaj do m , pprace na mieszkaniu wra mysle ze za 2 tyg sie przeprowadzimy...........

kocham mego synaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa jest najwspaniajszym dobrem tego swiata!!!!!!!!!!!!!1 zakochalam sie w nimmmmmmmmm

co u was moje kochane piekne madre kobietki:D tesknilammmmmmmmmmmmmmmmmm :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 5 miesiąc temu #398574 przez Karola1990
karii.. wow! jeszcze żadna mamusia u nas nie podaje innego jedzonka jak mleczko! dlatego w szoku jestem.

u nas też coś kupki co 2 dni :/ mała się nie męczy przy tym ale za to ja nadrabiam bo jak nie ma kupki to zaraz myślę dlaczego :/

madzia :) super że do nas wracasz :P piękny ten twój batman.

12 lata 5 miesiąc temu #398576 przez szolrak1
hihii:D dziekuje:*:*:*: karolciuuuuuuuuuuuuuu przyszla zono super mamoooooooooooo

12 lata 5 miesiąc temu #398602 przez kala321
śliczny batmanek:)

dziękuję karola-tak mały rośnie jak na drożdżach
dlatego wyprzedaję ciuszki;)
i kupuję nowe większe;D

szolrak witaj:D dawno Cię nie było
u nas słonko wyszło

Karii szok już jedzonko? warzywka?

nasz robi kupkę raz dziennie,czasem mniejsze to dwie;D

12 lata 5 miesiąc temu #398629 przez Karola1990
ja pierwsze ciuszki poodkładałam ale powiem wam że szkoda mi je sprzedać. :P a nawet oddać. zostawię dla następnego :D

u nas leje że tylko spać iść. nawet jak na podwórko wyjśc nie mamy. ;(

12 lata 5 miesiąc temu #398637 przez ewelinda83
no i wszystko zaczyna sie pieknie ukladac :)

Elwira zadowolona i odnajduje wspolny jezyk z tatuskiem ;) nareszcie odpoczela psychiczni i jak widac Olkowi to tez dobrze zrobilo :)
wlasnie o to chodzi ze ja nic nowego nie jem :( ale czytalam ze tak moze byc przy piersi. w przyszlm tygodniu mamy wizyty u lekarzy w Polsce wiec sie popytam.
mam tylko nadzieje ze ona sie nie meczy przez to :(

Madzia tez zaczyna sie dogadywac z M :) ale pamietaj nie daj sie kochana :silly:
madziu ja juz w poniedzialek odbiore kluczyki od swojego mieszkania ( w tej chwili ma je moj tato, umowy notarialne podpisane, odbiory porobine, no ale ze wzgledy na porod nie moglismy zrobic tego osobiscie i teraz czeka nas ta przyjemnosc :lol: ) szkoda tylko ze nie bedzie ze mna Ł :( on do nas doleci dopiero w sierpniu :) wychodzi na to ze to ja go przez prog przeniose a nie on mnie :silly:

Karii moja Kinia jest najstarsza z kwietniowek bo urodzona w marcu :blink: i tez jest na piersi ale ja jeszcze nie wprowadzam pokarmow. dziecia na piersi powinno sie wprowadzac pokarmy ok 6 mc a ok 5 gluten. a dzieca na butli pokarmy od 4 mc.
ja mysle ze juz w sierpniu sprobujemy cos zjesc ze sloiczka ale tylko tak na probe :)

dzieciaczki cudnie rosna :)

ja Kinge ubieram jeszcze w 62 czasami w 68. a myslalam ze z niej taki maly wielkoludek :blink: a wasi chlopcy sa wieksi :) a jak Ola Karola :blink:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka