BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 5 miesiąc temu #396924 przez kala321
Witam, my wczoraj byliśmy na wsi;)odpoczęliśmy na świeżym powietrzu

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #397140 przez nelka
Sto lat Karola :lol:

My kończymy ostatnią paczkę 2 i przechodzimy na 3 :woohoo:

Ja biore cerazelte...

Dzisiaj Zosia zrobiła mi psikusa i obudziła się o 4 ;) chyba wyczuła że tata dzisiaj z nocki wróci wcześniej :blink: nakarmiłam ją i odłożyłam do łóżeczka a maluda tak się rozgadała że szok ale po pół godz zasneła i wstałyśmy dopiero o 9 :silly:

12 lata 5 miesiąc temu #397369 przez Karola1990
moje dziecko dziś tez pewnie spałoby do 8 ale postanowiłam je nakarmić o 6:30 bo później cały dzień taka rozregulowana chodzi. Teraz sobie smacznie śpi. a ja zaraz wybieram się na zakupy po mięsko na grilla.

Wczorajszy dzień był straszny. Czułam się okropnie zmęczona.. tragicznie wręcz. Może to ten wiek ... może już tak zawsze będę się czuła??
Dziś tez rewelacji nie ma. Brzuch boli jak na okres.

Wam też tak włosy wypadają. Ja ostatnio pół śmietnika włosów miałam. Okropnie się wystraszyłam i poleciałam do apteki po tabletki jakieś i robię płukanki ze skrzypu i pokrzywy.
Jak nie przestana wypadac to pod koniec miesiąca łysa będę.
Wychodzą garściami. A jak czesze to cała szczotka czarna.

Ja już 3 kończę pierwszą paczkę bo z 2 wszystko wylatywało. Leży jeszcze jedna nie otwarta paczka w szafie. Komuś oddam.

12 lata 5 miesiąc temu #397375 przez Karola1990
znalazłam fajny artykuł o tym co powinno dziecko robić w 4 m-cu życia :)
może to taka mało "poważna" strona ale fajnie zostało to tu opisane :)

wizaz.pl/Mama-z-klasa/I-rok-z-dzieckiem/...iesiac-zycia-dziecka

12 lata 5 miesiąc temu #397449 przez kala321
super stronka:) fajnie opisane,ja czytałam 3 miesiąc;),bo mały ma 2,5;)

12 lata 5 miesiąc temu #397494 przez kala321
super stronka:) fajnie opisane,ja czytałam 3 miesiąc;),bo mały ma 2,5;)

12 lata 5 miesiąc temu #397561 przez Elwerka00
Hej kochane..

ja tez czuje sie mega zmeczona Karola..wiec Cie rozumiem..
tyle ze Twoja dzidzia spi o wiele wiecej niz moj Olek..
ale to kwestia przyzwyczajenia... ; ) chyba tak juz mu zostanie ;p

no i dzis bylam u gina.. dopiero pierwszy raz po porodzie ale wczesniej nie mialam jak..no i ..za 3 miesiace zglosic sie na cytologie..no i robil mi maly zabieg ..pisalam Wam o co chodzi..wyobrazciesobie.bez znieczulenia wyrwal mi to co bylo nie tak ;o szok ! ale teraz juz nic nie boli ;D wiec chyba gorzej to brzmi niz wyglada;D ahhh i pytal o anty,a ja ze nie wiem... powiedzial,ze jak chce tabletki to musze schudnac zeby kilogramy mi nie zostaly.. no to.. pozegnamy sie z tabletkami bo nie schudne w zyciu.. bynajmniej nie tak szybko..po za tym.. zadnego wspolzycia nie planuje w najblizszym czasie.. duzo sie zmienilo... i w ogole nawet nie mam ochoty.. nom..

zycze Wam milego weekendu... ja padam na cycki,dzis jazda z maluszkiem 2 godziny w tym pol godzinki maly jeszcze czekal na mnie w samochodzie ;/ bo u lekarza bylam.. koszmar..ale wytrzymalismy.. ; )

Aleksander < 3

12 lata 5 miesiąc temu #397593 przez kala321
napiszcie mi czy jak dawaliście dzieciom herbatkę koperkową to Wam dzieci płakały przy purtaniu?
bo mój płacze ,a robi takie serie

chyba nie będę mu dawałą tej herbatki,bo jak daję samą wodę nie ma tego problemu,przynajmniej nie tak nasilonego

ja jeszcze nie byłąm u gina,bo zawsze coś wyskakiwało,ostatnio okres
ale planuję w przyszłym tygodniu jak się uda,mały tez ma kontrolę u chirurga z pępkiem i 31-go mamy kolejne szczepienie

12 lata 5 miesiąc temu #397669 przez Karola1990
moja Ola właśnie po koperku płacze i boli ją brzuszek. :( teraz daje jej rumiankową z hippa

12 lata 5 miesiąc temu #397698 przez ewelinda83
Kinga lubi akurat ta herbatke :) daje jej tez czasami rumiankowa :)
dzisiaj bede musiala jej podac troche czopka glicerynowego bo problem kupki wrocil a herbatki nie pomagaja :( juz trzeci dzien nie robi a dzisiaj obudzila sie z placzem o 6.20 rano.

zostal nam tydzien do wakacji a waga ani drgnie :angry: kupilam sobie wiec skakanke, moze to cos da :lol:

kupilismy ubranko na chrzest ale musimy wymienic bo jak Kinge w nie ubralismy to myslalam ze bedziemy sikac ze smiechu :lol: wyglada jak jakas banka :pinch:
karola w co ubralas Ole i jak ty sie ubralas na chrzes ? dla siebie tez szukam jakiegos pomyslu ale jeszcze nic nie wymyslilam :dry:

12 lata 5 miesiąc temu #397744 przez Karola1990
Wczoraj M mi się oświadczył :) Płakałam jak głupia i wszystkie moje koleżanki też. Odjeło mi mowę i mogłam jedynie kiwnąć głową że tak!
Nie myślałam że jest na tyle odważny żeby oświadczyć się przy wszystkich znajomych :)
Poszliśmy do znajomych na grilla i w pewnym momencie ściszył muzykę i poprosił mnie o rękę.
<3 <3 <3
Najpierw był płacz ze wzruszenia a potem rozśmieszał nas wszystkich tańcem. Kręcił tyłkiem jak szalony :)

dla Olusi miałam taka sukienkę jak na zdjęciu.
a dla siebie kupiłam sukienkę z granatowymi pasami po bokach :P niby wyszczuplającą.
Załączniki:

12 lata 5 miesiąc temu #397776 przez ewelinda83
Karolka ogromne gratulacje :kiss: :)
niby wiedzialas ze cie czekaja oswiadczyny, a tu prosze i tak sie udalo zrobic niespodzianke :)

sukieneczka bardzo ladna :) wlasnie dzisiaj kupilismy podobna tylko z krotkim rekawkiem :blink: mam nadzieje ze ta dla baletnicy uda nam sie oddac ( dzisiaj bylo zamkniete )

chyba forum nam wymiera :(

12 lata 5 miesiąc temu #397785 przez ewelinda83
podalam Kini czopka :dry: efekty byly odrazu :lol: teraz niunia z usmiechem sobie purta :blink:

12 lata 5 miesiąc temu #397895 przez kala321
my dziś byliśmy na cmentrarzu,bo jutro rocznica śmierci mojego taty,po moją mamę,aby zawieść ja do mojej babci, u mojej babci, aby pokazać prawnuka,potem u znajomej co spodziewa się dzidzi w sierpniu,potem do teściowej(bo na strychu miałąm większe ubranka dla małęgo,a on już wyrósł i musiałam przywieźć te na 68.Potem odebrać moją mamę i zawieźć ją do niej do domu i w końcu do domku,teraz wykąpałąm małego i leży w kołysce,zaraz się myję i spać

przepraszam ale nas nie było i nie mogłąm wejść na forum

12 lata 5 miesiąc temu #397897 przez kala321
ładna sukieneczka;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka