BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 6 miesiąc temu #393355 przez nelka
witajcie dziewczyny :kiss:

mój M ma jest na wolne więc cały tydzień spędzamy sobie w trójeczkę i nie miałam kiedy do was zajrzeć:lol: Zosia ładnie chwyta zabaweczki, pożera swoje rączki i przewraca się z plecków na brzuszek, główke wysoko podnosi, czekamy tylko jak się zacznie śmiać na głos :laugh: ogólnie to jest taka słodka i kochana że jak idzie spać to jak takie głupki oglądamy jej zdjęcia :S
dostała taki duży balonik wypełniony helem i oszalał ze szczęścia, przywiozałam jej sznureczek do nóżki bo się denerwowała jak się nie ruszał i sama nim sobie machała- polecam super zabawka :woohoo:

czy waszym dzieciaczką też się tak stópki pocą? u nas masakra aż widać krople na stópkach :dry:

Kala ten wasz pępek to naprawdę szaleństwo, tyle czasu i nadal z wami ;) oby wkącu się udało go pozbyć... widać synuś mocno był do mamusi przywiozany :blink:

Ewelinda i Szorlak nie dajcie się :ohmy:

Karola Oleńka robi wspaniałe postępy :ohmy:

Elwi widę że coraz lepiej sobie radzisz byle tak dalej :)

Nadal jestem przytłoczona swoją figurą więc znalazłam to:
Sposób na DIETĘ CUD :lol:
jem co chcę, kiedy chcę i ile chcę i CUDEM będzie jak się wbiję w BIKINI :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #393408 przez kala321
nelka tak u nas też nożki i czasem rączxki aż takie mokre

z pępkiem czekamy do poniedziałku,bo mocno się naderwał i może odpoadnie do pon,a jutro jadę wystawiam się z biżuterią a mały do mamy to nie chcemy dać po zabiegu tego pępka,bo nie wiadomo jak będzie się zachowywał

a nasz właśnie śmieje się w głos,nawet Ci co dzwonią na tel i słyszą w tle to się dziwią i guga po swojemu;D

12 lata 6 miesiąc temu #393438 przez ewelinda83
nelka swietna DIETA chyba bede musiala ja od ciebie zapozyczyc bo moje MŻ nie dziala :S
ale wam zazdroszcze tych przewrotow na brzuszek, moj leniuszek nie bardzo sie ciagnie do przewracania :dry: tu widac ze dzieciaczki sie rozwijaja swoim tepem, moja jest najstarsza wiec niby juz dawno powinna przewroty robic a tu nic ... :S tak wiec Elwira nic sie nie martw ze Olek nie podnosi glowki, przyjdzie pora i na niego :)

oj kala kala oby do poniedzialku ten upart pepek sam odpadl, bo juz tak was zwodza kilka tygodni :(

12 lata 6 miesiąc temu #393542 przez Karola1990
jeju .. jest godzina 6:35 i już mamy upały. okna w domu pozamykane bo nie byłoby czym oddychać.
Wyprałam Oli ubranka w vizirze sensitive i zobaczymy jak będzie na nią działał ale jak narazie nie nosi ubranek bo za gorąco.

Ja od wczoraj na diecie jestem :P Zobaczymy jak mi pójdzie :P

12 lata 6 miesiąc temu #393543 przez ewelinda83
karola co to za dieta ???? taka jak nelki, czy masz inny sposob ?
ja wzielam nelki diete do serca i tak sie wczoraj na wieczor objadlam ze jeszcze teraz czuje :silly:
teraz mam wyrzuty sumienia, ze nie mam motywacji :( niestety zachcianki gora :angry:

misia gdzie jestes ???? mam nadzieje ze cie nie odstraszylam ta opaska :blink:

12 lata 6 miesiąc temu #393552 przez Elwerka00
Ewus;p a tu Cie zaskocze bo Olek zrobil postepy i podniosl wysoko glowke nie tak na pion ale i tak wysoko;p hihi jestem szczesliwa;D

Aleksander < 3

12 lata 6 miesiąc temu #393596 przez szolrak1
elwi superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

dieta nelki hehehe :d rewelka;] ja nie jem slodyczy przez te tygodnie po porodzie stracilam 10 kg a od czasu pologu 5 zeszlo samo a jem duzo dla pokarmu teraz mi zostąło jeszcze 7kg do wagi przed ciaza ehh....

malenstwa sie obracaja ale to sa ruchy przeciążowe a nie świadome tak mi powiedziala rehabilitantka wiec to nic ze KINIA sie nie pzrerzuca bo swiadomie zacznie to robic dopiero w 5-6 miesiacu a to lekarze bardziej pochwalaja niz wczesniejsze przerzuty... sama bylam zdziwiona... nawet ja jej sie pochwalilam ze maly si e obraca juz i przewraca to mi powiedziała:" to nie jest narazie zadna patologia....." wow!!!!!!!!!!!!!!!! takze EWUS kajne zage:)

12 lata 6 miesiąc temu #393597 przez szolrak1
i znowu upałllllllllllllllllllllllll a feeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

12 lata 6 miesiąc temu #393614 przez ewelinda83
Elwira ciesze sie razem z toba z postepo Olusia :kiss:

Madzia moj chrzesniak tez wlasnie zaczal sie obracac ok 5 miesiaca, ale jak tak czytam ze niektore maluchy juz to robia to tez bym juz chciala zeby Kinia umiala. ale wiem ze przyjdzie i pora na nia :)

teraz ma pore na jakies stekanie w nocy i nie daje mi spac :( chyba dalej udziela jej sie rodzinno - nerwowy stan mamuski :angry:

12 lata 6 miesiąc temu #393616 przez kala321
Witam a u nas upał,ale przed chwilą lało,teraz znów slońce

12 lata 6 miesiąc temu #393662 przez Elwerka00
oh Ewus dokladnie czulam to samo jak sie dziewczyny chwala ze ich maluchy podnosza glowke itp a Olek nie,ale potem tez odpuscilam i maly robi postepy;) no i kobietooo! Nie stresuj sie,wiesz jak stres dziala na dzieci? Ja sie przekonalam mam zestresowane dziecko i nerwowe.. Odstresujecie sie na wycieczce gorskiej ;) zobaczysz,to minie;*

Aleksander < 3

12 lata 6 miesiąc temu #393674 przez Karola1990
Taka sama dieta MŻ. :D dziś 2 dzień :D Ciekawe ile wytrzymam.
U nas jest ok. Bo mamy i słonko i chmurki. Oby tylko popołudniu nie padało bo na grilla jedziemy. już karkóweczka się marynuje w lodówce :)

Ja ostatnio leżałam z małą na brzuchu i najpierw ja się przekręciłam a chwile po mnie ona. Taką radoche miałam że powtarza po mamie.. a tu jednak dupa... olśniłyście mnie :P

12 lata 6 miesiąc temu #393823 przez Elwerka00
u nas byla burza i/padal grad;// ale teraz grilujemy;o

Aleksander < 3

12 lata 6 miesiąc temu #393904 przez kala321
hejka,lało 2 razy,ale trochę sprzedałam,za drugim razem jak burza i mocno lało to się zwinęliśmy już
ale i tak fajnie,zawsze coś

mały śpi padnięty,chyba zrobię mu dzień dziecka i nie wykąpię,tym bardziej,że w baseniku się kąpał
A mały Kacper wymyślił,cwaniaczek,jak zobaczył,że moja mama-czyli babcia chce włożyć małego do baseniku,to on"basen jest dla dużych dzieci(starszaków),dla maluchów jest wanienka u góry"(w domu do kąpieli);D mały cwaniaczek;D
on teraz mówi,maluchy-starszaki,bo on idzie do starszaków i jest z tego dumny-w przedszkolu;D

12 lata 6 miesiąc temu #393922 przez szolrak1
hallo piekne mamy;] karolinko niebawem twoje urodzinki:d mmmmmmmmm

elwi ty to jestes dzielna:D

ewusiu nie stresuj sie kazde dziecko ma swoje tempo i temperament ... kini sie pewnie po prostu nie chcce tak jak brunciowi! nienawidzi lezec na brzuchuu;] i z tego powodu problemy a glowe swietnie dzwiga tylko nie na brzuszku

u mnei progres................. maz kupił mi telefon za tysiaka bo stary mi sie psuł............ tesciowa zaprosila na dzisiejszy obiad.......... znajomi meza mile mnei wczoraj pzryjeli na ich basenia........ a mały poza mna swiata nei widzi i nikomu sie nie da uspokoic:D nawet mam auto pod domkiem , ktore mi m zabieral zebym nie mogła byc mobilna:D stoi pod blokiem moja lagunka kochana;]maluszek ma rozmiar 68 na styk wow.........

chata prawie skonczona, prawnik zajmuje sie pozwem .... a dzisiaj chłodniej

Boze trzymajcie kciuki za mnei na obiedzie boje sie ze mnie zjedza........:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka