- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)
MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)
- Elwerka00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- szolrak1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szolrak1 madzia
Bruncio nagle w ciagu tych 3tyg jak tu jestem zrobił cudne postepy budzi sie raz w nocy........ spi od 20 - 24 i 24.12 - 5.00 czasami 6.00 potem sie bawimy i zasypia kolo 8.00 ale sie wysypiam;] widocznie tu ma spokoj i zero stresu;] a tam byłam ja sama ciagle zdenerwowana i sie nad nim odbijało... nagle zaczał podnosic glowke gawozyc chwytac ... rewlelacyjnie nozkami wymiata w wodzie smieje sie raduje genialny rozwoj nagle... jednak stres robi swoje... spiewa ze mna kopie odbija sie chwyta i bawi sie pzrewz godzine gzrechotkmia... elwi malenki Olus tez do tego dojdzie przyjdzie taki dzien jak u mnie w swoim tempie i bedziesz w szoku!!!!!!!!!!! zobaczysz!!!
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa trzyosobowa rodzinka :)
madzia... faceci sa beznadziejni.. :/
Ola też się tak podnosi do siedzenia... śmiesznie to wygląda. ale skoro chce się podnosić to niech się podnosi. ćwiczy sobie mięśnie. jak się zmęczy to przestanie.
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
ewelinda-pięciomieśięczne dziecko robi bąbelki ślina(tu tak pisze)a, mój teraz robi i czasem tak się ślini9,że mu cieknie
też czytałam o tych śliniankach i nauce mówienia,ale jak mu włożysz palec do buzi to tak ściska dziąsłami mocno i przez chwilę cisza, ma też coraz bardziej takie białe
nie wiem,czy to zęby? tylko się zastanawiam,bo dużo podobieństwa do tego co się dzieje przed zębami,a te objawy mogą trwać nawet do 2-3 miesięcy-dziś przeczytałam,może być krótko i wyjdzie,może być długo,a może być bez objawowo
kala wiem wlasnie :/ Kinga tez sie tak juz sliniala jak miala dwa miesiace, teraz troszke jak by mniej ale dziaselka ma dalej biale, nie ma opuchlizny ... ale pewnie to jakis poczatek przed zabkami mam nadzieje ze bedziemy mialy spokojniejsze zabkowanie niz moj chrzesniaczek
madzia dobrze ze teskni szkoda ze tak pozno
jak te sytuacje sie powtarzaja to moze go jeszcze przetrzymaj skoro na dniach macie sie przeprowadzac na swoje to moze nie ma sesu znowu sie pakowac ...
masz ciezki orzech do zgryzienia
Kinga tez chce siadac ale ja jej jednak jeszcze nie zpozalam bo sie boje zeby pozniej nie bylo problemow. ortopeda mi mowil ze takie dziecko powinno jak najwiecej lezec.
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
za dwa tygodnie gorska wycieczka
- Elwerka00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dzis przyjezdza do malego tatus;D zobaczymy czy bedzie wiedzial co robic;p niech sie uczy przebierac pieluche nosic itp ;p bo ostatnio jak wzial go na rece to sie dziwil czemu placze;/ nic dziwnego jak go tak przycisnal ze maly oddychac nie mogl,bo jeszcze nos mu zakryl.wrrr..
Milego dnia,u nas 30 w cieniu na dworzu a w domu zimnooooo ;D
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
jestem zaniepokojona, moze wymyslam ale juz sama nie wiem mam wrazenie ze Kinga nie reaguje na glos miala w szpitalu sprawdzany sluch i wyszlo wszystko OK, ale teraz jak stoje z jednej strony uszka i do niej mowie to ona nawet sie nie obroci, reaguje dopiero jak juz mnie zobaczy. rozmawia ze mna, smieje sie w glos, jak cos trzasnie to ona sie wzdryga. oj chyba jestem przewrazliwiona za tydzien mamy szczepieni to sie spytam pani doktor a jak cos to za dwa tygodnie i tak mamy umowiona wizyte w Polsce u lekarza to tam poprosze zeby mi to sprawdzic.
- kala321
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
i rzeczywiście po chwili,czy następnego dnia było ok
poprostu bardziej miałą skupione na czymś innym uwagę-coś go ciekawi to nie reaguje
dzwoniłam do położnej o ten pępek i mam pojechać do szpitala na chirurgię i neich obetną
bo wczoraj małemu zawinęłąm gazę w koło nasączoną w spirytusie i nie zauważyłąm i on przez sen pociągnął i okrawaił
przemyłam i było ok
ale patrzę,że dziś przy zabawie znów musiał pociągnąć za plastik,bo znów mu trochę krwawił
jadę dziś na oddział,zobacze co powiedzą
tylko musze czekać na męza bo jest w pracy
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
trzymam kciuki za pepuszek
- kala321
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Elwerka00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U nas Olek tez czasem tak ma,ze nie reaguje na glos..
Kala powodzenia
- ewelinda83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
klade sie na lozku, moje nogi ukladam tak jak do robienia rowerka, na nie klade Kinge i latamy tzn ruszam nogami ( obydwie razem ) w gore, w dol i na boki
trzymam ja za raczki bo ona i tak sie do mnie sama wtedy przykleja, glowke tez ladnie sztywno trzyma
sprobuj glowka mu nie powinna latac, najwyzej jej nie bedzie podnosic tylko bedzie lezec ci na nogach caly ale wydaje mi sie ze ciekawosc wygra i bedzie chcial popatrzec na swiat z gory
u nas sie ta zabawa sprawdza
- Elwerka00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Elwerka00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Karola1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- szczęśliwa trzyosobowa rodzinka :)
Olusia się dzis przekręciła z plecków na brzuszek tylko nie wie jeszcze co z rączką robić ale jeszcze troche i będzie umiała. Teraz to strach ja na łóżku zostawić bo spaść może.
Nie moge się doczekać kiedy będzie siedzieć albo raczkować. ale radoche będą miała