BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 3 miesiąc temu #431427 przez szolrak1
ELWI jak ci sie konczy pokarm??? ile razy karmisz? mały sie nie najada czy jak??? dajesz mu modyfikowane? to ile razy karmiesz tylko piersia.:*

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #431482 przez Elwerka00
Karola,ja tez mialam bardzo dobry kontakt z moja cioteczna siostra i tez tak odwalalysmy...a teraz kazdy poszedl w swoja strone i tez tesknie do tych chwil..ahh...

Madzia z tym dziadkiem nie pomoge,moze na poczatek porozmawiaj z mezem?

A co do karmienia przez noc daje cyca,a w dzien rano butle i po kapaniu na noc tez butle .w dzien staram sie dawac cyca ale mleka malo to coraz czesciej daje butle.. Nie zlicze ile razy bo to roznie...

Maly mi przychorowal;( kaszle,kicha ma katar.. wiecie jakie leki mozna dawac?dla takiego brzdaca?

Ja tez chora. Nos zatkany ,kaszel...az pluca bola.. Koszmar;(
Ale malego mi szkoda nawet smiac sie nie chce;( taki smutasek z niego;(

Aleksander < 3

12 lata 3 miesiąc temu #431494 przez szolrak1
elwi ja wyleczyłam brunia tym co mi lakarka kazała dawac... wiec drosetux syrop na kaszel 3 x dziennie po 2ml oraz cebion witamina c z zółtym misiem 2x dzinnie po 6 kropelek rozcieńczonych z mlekiem . do tego jesli miał goraczke paracetamol w czopkach i obowiazkowo przemywałam nosek na patyczku sola fizjologiczna ... a na katar DISNEMAR roztwor do noska w pozycji pionowej 3x dziennie psik psik no i oczywiscie czapeczka cieply pajac i otulony kocykiem z poliestru 100% boo grzeje jak pierun:d i mały doszedł do siebie w przeciagu 5 miesieycy tylko raz byl chory

12 lata 3 miesiąc temu #431542 przez kala321
witam,my byliśmy kilka dni nad morzem;)

jestem zła bo teściowa cąłuje małego w usta,sprzedałą mu chorubsko,wiedząc,że jest chora,a nam nic nie powiedziała
mały ma katar i kaszle
krztusi się katarem ściekającym do gardełka
odciągam mu gruszką,ale jedna noc nie przespana,biedak leżał na mnie lub wisiał i na śpiąco płąkał
dałam paracetamol w czopkach i odciągam katarek,a za chwilę miałąm mieć szczepienie w przyszłym tygodniu
ale jestem zła,bo popołudniu byliśmy u teściowej ta go na ręce co chwilę ,tuliła ,całowała,a wieczorem J sis dzwoni,że mama od antybiotyk dostałą,J pyta czemu, a ona,że od kilku dni źle się czuję
jak to usłysząłam to wściekłąm się,kurde dorosła niby jest

12 lata 3 miesiąc temu #431561 przez szolrak1
ehhh kala co za kobieta... lepiej dziecko zarazic ale pobawic sie tzreba ... swietnie cie rozumiem jak nikomu nie pozwalam calowac malegow usta nawet mezowi bo pali papierosy raz go pocałował i chorobsko malowane a sie smial ze mnie ze wymyslam i dostal opieprz od lekarki a małemu szczepienia przelozyli o tydzien... tak to sie konczy a ty sie tylko stresujesz trzebaby sie ciagle pytac " zdrowy/wa jestes" a to bez sensu... wierze ze sie zdenerwowalas... i masz racje

12 lata 3 miesiąc temu #431610 przez Elwerka00
boze,dorosle a w ogole nie pomysli;/ ale teraz wszedzie choruja..no masakra...znowu jakies wirusy;/ Madzia,mama dzis zajedzie do apteki cos kupi zobaczymy czy pomoze.. Bo tak jak Kalus Twoj brzdac placze przez sen bo sie krztusi i katarek ma;(

Aleksander < 3

12 lata 3 miesiąc temu #431621 przez szolrak1
3mam kcciuki za Wasze maluszki niech wracaja do zdrowia

elwi te leki sa bez recepty rewelka zwlaszcza do noska roztwor :*

12 lata 3 miesiąc temu #431746 przez Karola1990
elwerka a znasz może jakiegoś dj wodzireja na wesele.?
i fotografa z kamerzystą ?

ja szukam i szukam i masakra nie wiem sama..

12 lata 3 miesiąc temu #431847 przez Elwerka00
Karola niestety nie znam... ;( jest pare z moich okolic kamerzystow ale byle jacy.. A jak w Oln to nie mam pojecia,takze wybacz...ale nie pomoge..

Ja lekow zadnych nie moge brac gry karmie ;/ jedynie septollette czy jakos tak.. Smakuja jak cukierki na gardlo...a na kaszel?nic;( kiczowatooo..

A maly ma tylko kropelki nasivin cos takiego...ktorycxh ja nie moge oczywiscie...eh..

Aleksander < 3

12 lata 3 miesiąc temu #431900 przez iwcia
Hej kobitki

Ja też mam teraz pewne problemy z pracą, skończył mi się macierzyński i umowa mi się też skończyła w szkole, a że jest pełno zwolnień i likwiadacji więc mi też nie przedłużyli. Myślałam że pójdę na kuroniówke a tu... wielkie rozczarowanie, bo byłam na pół etatu i nie zarabiałam 1500 zł a taki jest próg do kuroniówki, więc mi się nie należy :/ mówie Wam jakaś tragedia. Na wychowawczy mogłabym iść gdyby ktoś mnie zatrudnił wtedy gops płaci miesięcznie coś ponad 400 zł jeśli są niskie dochody w rodzinie, a ogólnie na dziecko jest tylko 68 zł miesięcznie z gopsu! Skandal :/

Moja wczoraj pobiła rekord i spała do 7 rano bez jedzenia w nocy. Szok :) bo przez jakieś ostatnie 2 miesiące w nocy budziła się przynajmniej 2 razy.

Nasza córeczka Oliwia :) ur.11.04.2012 r. godz.22.25

12 lata 3 miesiąc temu #431969 przez Elwerka00
iwcia jakie 1500 zl? A kuron to nie jest za przepracowany rok? U nas tak jest.. Ja te 1500 na caly etat nawet nie mialam..;/

Cala polska.skapa polska.dziwia sie ze rodzi sie coraz mniej dzieci,a jak mamy sobie radzic jak dochody niskie z nikad pomocy.pfy

Aleksander < 3

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #431987 przez iwcia
Elwerka żeby dostac kuroniówke musisz mieć przepracowane 365 dni w ciągu 18 miesięcy i do tego zarabiać nie mniej niz 1500 zł brutto, czyli minimalna płaca, w tamtym roku było bodajże 1300 lub 1400 nie wiem a od tego roku podnieśli na 1500. Pod uwagę biorą te ostatnie miesiące pracy
Ja tak jak mówie, zarabiałam brutto jakieś 1100 więc kuroniówki nie dostałam, nie miałam pojęcia że jest jakiś próg zarobkowy! Ale widzicie ten co zarabia więcej to ma jeszcze prawo do kuroniówki a biedny to dosłownie nic nie dostanie.

12 lata 3 miesiąc temu #431991 przez Elwerka00
no zartujesz;o

To ja tez nie dostane bo mialam 1100 ;/ cielaki;/ ale sie bede z nimi klocic.;/

Aleksander < 3

12 lata 3 miesiąc temu #432009 przez iwcia
Z kłócenia Ci nic, takie durne zasady więc wiesz... 1100 brutto czy netto miałaś? jak brutto to nic z tego a jak netto to coś więcej bedzie

12 lata 3 miesiąc temu #432045 przez Elwerka00
1260 brutto to i tak za malo...;/
Wiem,ze niici z klocenia ale to takie niesprawiedliwe;/ no nic sie okaze co i jak..

Bede samotna matka,bez srodkow do zycia ,a panstwo mnie wysle pod post.ol jeah!

Kala widzialam,ze chcesz zakupic inhalator-jesli masz jakis na oku daj linka bo tez musze kupic..

Aleksander < 3

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka