BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 3 miesiąc temu #435351 przez kala321
własnie zjedlismy jarzynowej pół słoiczka, bo potem idziemy do lekarza, i pierwszy raz miałąm ż echciał dokładkę zupki,a nie dopić mlekiem,

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #435353 przez kala321
zaczyna się mama tego nie tamto tak;P

12 lata 3 miesiąc temu #435368 przez szolrak1
ojj biedna czyli masz jazdy z bolem glowy:(

zazdroszcze pogody bawcie sie fajnie na spacerko u nas deszczyk;]

placki ziemniaczane masakra zjadłabym dwa kilooooooooo ale małego boli brzuch po nich uwielbiam ziemniakiiiiiiiiiii gdybym mogła to bym wyszła za ziemniaka:P:D

12 lata 3 miesiąc temu #435371 przez szolrak1
kala gratulacje!!!:)

12 lata 3 miesiąc temu #435387 przez szolrak1
zazdroszcze wam;] z tym jedzonkiem;] to musi byc urocze:d

12 lata 3 miesiąc temu #435390 przez szolrak1
kalus a powiedz mi jak u ciebie wyglada usypianie małego ?? kapiel i co dalej butla ;] jak go usypiasz? i ile czasu mu potzreba zeby zasnał? zastanawiam sie jak bedzie pozniej bo narazie sobie nie wyobrazam zasypiania bez piersi i jestem ciekawa jak Ty z karolcia sobie z tym radzicie?

12 lata 3 miesiąc temu #435462 przez Karola1990
u nas jest super ekspresowo. mycie butla i przy butli zasypa zawsze tylko teraz mamy inaczej bo zeby bardzo nam dokuczaja. i zasypia troche pozniej ze smoczkiem na rekach. dzis od rana płacz ciagly. w nocy ze 20 razy wstawałam

12 lata 3 miesiąc temu #435501 przez kala321
tak,ja piję kawkę,a mały mleko,jestesmy juz po szczepieniu,teraz za miesiac zółtaczka i potem na wiosne

mój jest kąpany,butla,i kładzie sie na boczek i śpi,ile trwa-najczesciej 2-3 minuty lub zaraz po butli,przykrywam kołderką,piluszka

12 lata 3 miesiąc temu #435505 przez kala321
jak czasem zdarzało mu się marudzić przy zębach,ale to w ciągu dnia,to go chwile głaskam po główce,nie biorę na ręce,czasem zasypia na łóżku naszym i wtedy kładę się za nim(ale to w ciągu dnia jak jest marudny)

12 lata 3 miesiąc temu #435526 przez Elwerka00
boze Kala!Aniol z Twojego dziecka! Moj tylko na rekach usypia,czasem w wozku niekiedy sam ale z rykiem ze ojej.
Ale i tak go kocham! ;D czasem gdy zasnie to budzi sie jeszcze i potem znow usypiam.
Teraz spi a ja robie obiad.narazie zrezygnowalam z pokarmow dla malego bo po brzoskwini dostal krostek.wiec musimy odczekac.

Wiecie co? Ja caly czas chodze bez stanika.tak sobie mysle,ze jak mam karmic to po co zakladac,ale piersi sa w coraz gorszym stanie..przez to...musze zaczac nosic bo bede miala do pepka;o

Jeszcze latam na gore bo pranie robie.a pelen kosz mam;/

No to milego dnia,bo my bylismy na dworzu maly pospal godzinke... A teraz jakos brzydko sie robi..

I musze obejrzec rozmowy w toku;p

Aleksander < 3

12 lata 3 miesiąc temu #435535 przez kala321
ja ze względu na moje stawy, staram się go nie nosic więcej niż potrzeba,czyli najczęściej jak przenoszę z kołyski na łóżko,czy na fotelik lub do wózka,staram się go przytulać i wygłupiać się z nim w ciągu dnia,kładę go sobie na brzuch i wygłupiamy się lub bawimy się w łaskotki,sadzam na kolanach do czytania czy jedzenia,czy na inhalacje-aby był kontakt z uściskiem mamy;D

12 lata 3 miesiąc temu #435536 przez kala321
wstawiałam mięso do piekarnika i się robi, będzie pieczeń na 2 dni,
a na dziś będą piersi,ale to usmażę przed przyjściem J., ziemniaczki już obrane

my kupiliśmy dziś kilka słoiczków nowych,będziemy próbować i jarzynową,bo bardzo smakowała;D

12 lata 3 miesiąc temu #435607 przez nelka
witajcie mamusie:) a mu wczoraj wykorzystaliśmy ostanie dni ładnej pogody i pojechaliśmy do zoo :lol: Zosi bardzo się podobały "kotki" które chodziły w tą i spowrotem przed sama szybką :laugh:

Karola a ile ci Ola wypija mleczka? wogle ile razy w ciągu dnia je? u nas też wcina cały słoiczek na obiadek a deserku dostaję po pół słoiczka ale to między posiłkami...

Dzisiaj coś grymasiła przy jedzeniu :dry: niechciała jeść obiadku tylko mleczko... ale chyba dlatego że była zmęczona i chciała iść szybko na drzemke :huh: albo jej nie smakowało dzisiaj próbowałyśmy zupkę marchwiową z ryżem.

Elwerka to błąd że nie nosisz chociaż takiego sportowego stanika, szczególnie jak masz większy biust. Polecam ćwiczenia nawet pare chwil codzienie a biuścik będzi jak z katalogu :blink:

Moja córcia nie przestaje mnie zadziwiać :woohoo: chciałam ją położyć na drzemke ale nie była zainteresowana spaniem więc się poddałam i zostawiłam ją w łóżeczku a ona się chwilkę pobawiła, ściągneła kołderke którą powiesiłam na łóżeczku zawineła się w nią i zasneła. Normalnie rozczulają mnie takie momenty :S

12 lata 3 miesiąc temu #435616 przez kala321
masaż piersi i stanik koniecznie

12 lata 3 miesiąc temu #435641 przez ewelinda83
ja tez jestem za noszenie stanika :) tym bardzie przy wiekszych piersiach i karmieniu :cheer:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka