BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

13 lata 1 miesiąc temu #319400 przez saska
Cześć dziewczyny jestem tu nowa i zdaję sobie sprawę,ze piszę nie w tym temacie co trzeba ale mam pewien problem . Jestem w 34 tyg i we wtorek wieczorem pojechałam do szpitala z silnym bólem brzucha i wymiotami , okazało się ,że grozi mi poród przedwczesny a to były skurcze , lekarz badajacy mnie stwierdził ,że skraca mi się szyjka i mam dużo leżeć , przepisał mi luteine dopochwowo i magnez ,ale od 2 dni czuje ból w podbrzuszu przypominający bóle mięsiaczkowe i boli mnie kręgosłup strasznie , czy wiecie może czy to skurcze przepowiadające ?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 1 miesiąc temu #319406 przez Moniq
witaj Saska,
moga to być skurcze przepowiadające ale jeśli masz problem ze skracającą się szyjką to powinnaś skontaktować się z lekarzem i powiedzieć mu o swoich dolegliwościach, bo równie dobrze tak może objawiać się skracanie szyjki, a po nospie forte ten ból nie mija albo jak zmienisz pozycję?

13 lata 1 miesiąc temu #319417 przez saska
kontakowałam się z lekarzem i powiedział ze mam brac nospe ,bo to normalne przy końcówce ciąży i jeśli bedzie się to nasilać mam się udać do niego . no w sumie biore normalna nospe 1 tabletke i jakas ulgę czuję po niej troszkę a przy zmianie pozycji tez minimalnie ale czasami strasznie się nasila i przechodzi po jakims czasie ;/

13 lata 1 miesiąc temu #319420 przez szolrak1
agatko to normalne ... mnie sie takie dziwadła snia ze szok... moi uczniowie , koleaznki mowiace ze poroniły, horrory morderstwa ipt ;] olac to hormony wariuja:D

dzieki moniq:D

13 lata 1 miesiąc temu #319422 przez agata250885
szolrak1 dziękuję pocieszyłaś mnie bo już myślałam ze dostaje do głowy hehehe.No właśnie poczytałam trochę na ten temat w necie i rzeczywiście to normalne u ciężarnych.Ale straszne głupoty, na prawde.Wcześniej tego nie miałam..BUZIACZKI

saska spokojnie tylko się nie denerwuj. Zobaczysz ze wszystko będzie dobrze. Lekarz wcześniej mnie uświadomiła że mogą wystąpić takie objawy bo tak bywa u kobiet w końcowym etapie ciąży ale nie należy się zaraz zamartwiać i denerwować bo będzie się tylko nasilać. Zrelaksuj się i odpocznij.Trzymam kciuki za ciebie i wieże że bedzię wszystko ok.

13 lata 1 miesiąc temu #319436 przez Karii
Hej dziewczyny
czy macie już kupione wózek dla swoich maluszków?? Ja mam z tym spory problem bo nie bardzo wiem jaki wybrać, na co zwrócić uwagę. Zależy mi na zgrabnym wózku w miarę lekkim ale też nie za kosmiczną cenę. Najbardziej zwrócił moją i męża uwagę ten model allegro.pl/wozek-jet-3w1-baby-active-wys...24h-i2167483848.html . Może wiecie na co zwrócić uwagę przy wyborze??

13 lata 1 miesiąc temu #319446 przez ewelinda83
Ja sie nie boje o to, ze nie pokocham mojej malutkiej coreczki :) ja juz ja kocham i to bardzo bardzo mocno :lol: :lol: :lol: ja sobie wbijam do tej mojej glupiej glowki, ze chrzesniaka bede kochac bardziej :S wiem, ze to glupie i ja jestem glupia, ze tak mysle !!!
oj glupiutka Ewa hormony szaleja !!!! :angry: :angry: :angry:

13 lata 1 miesiąc temu #319455 przez ewelinda83
saska a nie dostalas zadnych sterydow na rozwoj pluc dziecka ? ja takie dostalam w 32 tygodniu bo tez mi grozi wczesniejszy porod. moze spytaj lekarza o takie zastrzyki, wiem ze je daja do 34 tygodnia.
duzo odpoczywaj i staraj sie nie stresowac ;)

Karii mi nie wyskakuje wozek, tylko strona glowna z allegro :(

13 lata 1 miesiąc temu #319459 przez agata250885
Karii wózek jest całkiem fajny.Lekki, praktyczny 3w1,lekki,fajna cena, Amortyzatory, kólka obracane.Wszystko co najważniejsze w wózku.Dobry wybór! Ja bym się długo nie zastanawiała.

13 lata 1 miesiąc temu #319460 przez Karii

13 lata 1 miesiąc temu #319462 przez saska
agata250885 dziękuje za wsparcie ,staram się nie denerwować ale czasami nie potrafie .
ewelinda83 nie nic , nie dostałam .. a odczuwasz jakieś dolegliwości ?

13 lata 1 miesiąc temu #319473 przez agata250885
Karii fajny naprawdę! jak bym jeszcze nie miała to na pewno bym chciała taki. Znajomi mają bardzo podobny i sa zadowoleni na maxa.Przede wszystkim jest leciutki i lekko sie składa. A to najważniejsze.
saska nie ma sprawy kochana,Trzymaj sie cieplutko.Buziaki

13 lata 1 miesiąc temu #319482 przez ewelinda83
Karii wozeczek bardzo fajny i nawet cenowo nie jest najgorzej, ma bardzo fajne pompowane wszystkie kola, duzy wybor kolorow ;)

saska nie mam zadnych objawow zewnetrznych ale na badaniach wyszlo, ze dziecko ma hipotrofie :( skraca mi sie szyjka i mam malo wod, dlatego dostalam te zastrzyki. no a teraz czekam z dnia na dzien, z wizyty w szpitalu na wizyte. kolejna w srode :)

13 lata 1 miesiąc temu #319490 przez Karii
OK, dzięki za rady i pomoc. Właśnie miałam telefon ze sklepu że kolor który wybraliśmy jest ostatni u producenta na kolejny musielibyśmy czekać ok. miesiąca dlatego musimy się dzisiaj zdecydować no i chyba podjęliśmy decyzję.Kupujemy :)Mam nadzieję że decyzja będzie słuszna.

13 lata 1 miesiąc temu #319497 przez agata250885
a jaki kolor wybraliście?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka